אוכל  טעם החיים
אננס וגם תפוח - מדריך קצר לפירות יבשים
פיליס גלזר
פורסם: 09.02.06, 15:52
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 37 תגובות ב-37 דיונים
1. יש לי ילד שיש לו רגישות לסולפה (והשאלה היא)
מור-לי   (09.02.06)
האם כדאי למנוע מלתת את הפירות היבשים ?(שהרי יש בהם גפרית).
2. חג שמח
בת שבע ,   ראשל"צ   (09.02.06)
חג שמח וטעים לכולם.
3. הבעיה עם פירות יבשים היא שהם רק לעשירים !!
דורית ,   חיפה   (09.02.06)
יקר יקר יקר גם אם הייתי רוצה מאד לאכול מהגיוון הנהדר והבריא שיש.
4. בקיצור גם הפירות היבשים בחלקם זה ממש רעל !!!
שאלה למבינים   (09.02.06)
שמעתי שממשמש מיובש שצבעו כתום אסור לאכול , כי הצבע הטבעי של משמש הוא בכלל חום, ואילו המיובש הכתום זה בגלל כל מיני תוספות שהן רעילות. הכי בריא זה תמרים, תאנים מיובשים וצימוקים אבל הכהים. נכון?
5. מה זה "גהי" ?
טלי בנאלי   (09.02.06)
6. פירות מיובשים של "תמר בכפר" הכי טובים וטעימים
לילי   (09.02.06)
ניתן להשיגם בחנות תמר בכפר שבמושבה כנרת, ואפשר להזמין בטלפון
7. לילדים - מומלץ גם לוותר על הקשיו
מיכל   (09.02.06)
8. לגב' פיליס גלזר. אין אין אין דבר כזה "חיזוק המערכת החיסונית
(09.02.06)
למרות טענות המדקרים ההילינגים הנטורופטים פסיכופטים ושרליטנים למיניהם, שיטענו אחרת. יש לאכול אוכל מגוון מאד ומאוזן, ללא כדורים ותוספים שברובם נפלטים בצואה כמעט כמו שנבלעו
9. למס. 1-גם אני אלרגית לסולפה ואני אוכלת פירות יבשים.
סבתא אילנה   (09.02.06)
והאמת? אף פעם לא ידעתי שהאלרגיה לסולפה מגבילה אותי באכילת פירות יבשים ואני אוכלת צימוקים, תאנים, שזיפים,משמש, ועוד ועוד ואף פעם לא קרה לי כלום. אבל נכון, שיש פירות יבשים שעוברים תהליך וציפוי וכו' בחומרים המזיקים לבריאות בלי שום קשר לסולפה, ורצוי לא לאכול אותם.
10. אין שום אוכל שמחזק את המערכת החיסונית..קשקוש.
לביאה ,   הרצליה   (09.02.06)
אם זה היה כל כך פשוט היו מודיעים לכל עם ישראל מה כדאי לאכול כדי "לחזק את המערכת החיסונית". מספיק כבר עם הקשקושים האלה.
11. שזיף פרזידנט
שולה ,   דובב   (10.02.06)
השזיפים של שזיפרון במירון הכי מומלצים
12. קנו צימוק חום או שחור. שניהם אינם מכילים
אילת   (09.02.06)
גפרית. בצימוק הצהוב יש גופרית שנועדה לשמור על צבע בהיר. טעמו החמצמץ של הצימוק הצהוב גם הוא מן הגופרית, ולא בא לו באופן טבעי. הצימוק מטבעו מתוק!
13. תגובה ל 4: נכון . בצימוק כהה אין תוספות
מבינה שמגדלת ענבים   (09.02.06)
14. עוד מידע בבקשה לגבי מרכיבים לא בריאים
משה ,   צפון   (09.02.06)
המידע לגבי החומרים שמוסיפים לפירות היבשים מדאיג מאד ומפתיע-מדוע מותר למכור פירות יבשים בלא לציין את כל החומרים בהם טופלו כפי שחייבים מוצרים אחרים?! על כל מוצר חובה לפרט רכיבים, מדוע לגבי פירות יבשים ועוד מוצרים הנמכרים לעיתים בתפזורת יש פטור מחוק זה?! האם גם שקדים, אגוזים וזרעים אחרים "משפרים" לנו עם כל מיני חומרים כימיים נחמדים כמוזכר בכתבה? ועוד מילה טובה להרדוף שהחלו לשווק מוצרים אורגניים במרכולים: תודה ואנא הרחיבו את המגוון והשתדלו להציע מחירים הוגנים. נמאס כבר מהמרעילים המוסווים!
15. לדורית - 3 - קני בשוק תלפיות 15 ש' קילו צימוקים
חיפאי   (10.02.06)
16. לא לאכול משמש מיובש בצבע כתום. רק בצבע חום בחנויות טבע.
אחת שיודעת   (10.02.06)
וצימוקים - לאכול רק את השחורים והכהים לא את הבהירים . מותר לאכול תמרים ותאנים מיובשות. אגוזים מלוחים ברור שאינם בריאים. עדיף אגוזים לא קלויים. שקדים, אגוזי מלך ופקאנים לא קלויים ולא מלוחים.
17. פירות יבשים טבעיים וטעימים
(10.02.06)
אחרי שבדקתי את הנושא לאורך ולרוחב אני ממליץ על פיצוחי הטיב. www.hativ.co.il
18. מה עם הקלוריות
יוסי ,   חיפה   (10.02.06)
פרות יבשים עשירים בקלוריות, הי רצוי לצרף טבלה של ערך קלורי למזון שנראה כל כך "תמים" מבינה קלורית.
19. זהירות כאן יש גם רעלים
אפי ,   דרום   (10.02.06)
ידוע כי יש פטריות רעילות המציות בתאנים ודבלים לא אין כאן טעות גם זה תאנים וגם זה תאנים רק שיטת היבוש שונה פרי שטוח או פרי שלם עגול כמו כן רעלנים נמצאים בכל הפירות היבשים שלא מוחזקים בתנאי יובש שדרוש על מנת למנוע גידול עובש וסוגי פיטריות המכילות חומרים מסרטנים או רעלנים הפוגעים בכבד או בכליות כתמים בצבע שחור ובצבע לבן חום המופעים שלא בצורה טיבעית לא לגעת יש גם פיטריות זוהרות שאפשר לראות בלילה בחושך עם פנס
20. ל- 5: גהי זה סוג חמאה ממומסת
שלי ,   ראשל"צ   (10.02.06)
21. ל8 ו10 אם אתם לא מבינות עדיף לשתוק
כנסו   (10.02.06)
היום גם רופאים מודעים לעובדה שהתזונה משפיעה על תנגודת הגוף ממחלות ומחקרים מוכיחים זאת חדשות לבקרים. אם אתם מעדיפות להתעלם ולאכול "אוכל זבל" לפחות אל תשכנעו אחרים לעשות זאת. שלמו את המחיר לבד והמחיר בבריאות בהחלט ניכר ומוכח
22. תגובה ל 5
שמחה ,   רמת השרון   (10.02.06)
גהיי זאת חמאה מזוקקת 100% שומן מאוד לא בריא ולא ממולץ זה ממש החמאה של החמאה. אפשר להשיג בחנויות שמוכרים תלבינים הודים
23. פיליס את מלכה!! יישר כוח !
סמדר   (10.02.06)
24. הפירות הם מיובשים - לא יבשים!
(10.02.06)
25. מה עם חרובים?
(11.02.06)
26. תשובה ל-1
ד"ר אייל   (11.02.06)
רגישות לסולפה היא רגישות לסולפונאמידים (חומרים המצויים ברספרים למשל),ולא לסולפור (גופרית), לכן הילד שלך יכול לאכול ללא חשש את כל הפירות היבשים . אני מניח שהעלד שלך סובל מ-G6PD DEFFICIENCY ולכן אסור לו לאכול פול במיוחד פול ירוק
27. ל-8,10, וכל הגאונים שטוענים שלא ניתן לחזק מע' חיסונית
סטודנטית לנטורופתיה   (11.02.06)
כן, יש כזה דבר לחזק את המערכת החיסונית, כמו פעילות גופנית, כמו לאכול מזונות המכילים ויטמינים ומינרלים חיוניים וכאלה שחשובים במיוחד למערכת החיסונית, כמו למשל אבץ וויטמין C. תאי מערכת החיסון צריכים את הויטמינים והמינרלים על מנת להיבנות ולתפקד כראוי, או שחשבתם שהם עובדים מהאוויר?? אל תכתבו שטויות, בטח לא אם אתם לא מביאים סימוכין לדבריכם!!!
28. פירות יבשים - פצצת קלוריות
חוה   (12.02.06)
לא משנה כמה ויטמינים ומינרלים יש בהם - אם רוצים לקבל ויטמינים ומינרלים מפירות יבשים מקבלים יחד איתם בעסקת חבילה מספיק קלוריות כדי להריץ פלוגה שלמה על הג'בלאות. אז עזבו אתכם ממקור לוויטמינים ומינרלים. כל הקלוריות הללו הן הסכנה האמיתית והמיידית, ולא שאריות החומצה או השמן המינרלי.
29. שזיפים בשזיפרון
חיה ,   דלתון   (12.02.06)
אין שזיף טעים יותר משזיף הפרזידנט בחנות המפעל בשזיפרון שבמושב מירון
30. פירות יבשים
(12.02.06)
כדאי לשטוף את הפירות היבשים וכן פירות טריים עם התרחיץ לשטיפת פירות של חברת סנריידר התרחיץ מוציא את כל הרעלים מהפרי. מאוד מומלץ
תגובות נוספות
חזרה לכתבה