אוכל  טעם החיים
איך מפשיטים צנוברים?
יעל גרטי
פורסם: 12.02.06, 11:32
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 33 תגובות ב-31 דיונים
1. סחתיין על הצילומים המדהימים !!
(12.02.06)
2. איך מבדילים בין אורן ניקבי לזיכרי?
דדי   (12.02.06)
יש לי כזה ילד בגינה, שתלתי לפני שנתיים. איך אני אדע אם זה ייתן פרי?
3. הם בכלל לא טעימים.
צנובי בובי   (12.02.06)
ואם כבר סביל לאכול אותם רק יחד עם צימוקים......וגם, הייתי מוותרת.
4. שאלה: מה הערך התזונתי והבריאותי של הצנוברים, אם יש בכלל?
M.   (12.02.06)
5. ל-2
ש   (12.02.06)
אין כזה דבר אורן נקבי או זכרי-- יש אצטרובל זכרי או נקבי. האצטרובל הנקבי גדול פי כמה מהאצטרובל הזכרי אם שתלת אורן הצנובר תוך 15 שנה יהיו צנוברים.... סבלנות...
6. כרגיל, מענין. כתוב נהדר.תענוג לקרוא
אשרת ,   תל אביב   (12.02.06)
7. מחיר מוגזם
SO ,   צפון   (12.02.06)
קניתי בקוסקו ארה"ב הברית 900 גרם ב11 דולר (55 ש"ח כולל מע"ם) נראה לי נתחיל ליבא
8. מי יודע מהם אגוזי ברזיל
ממממ ,   חדרה   (12.02.06)
נאמר לי שגם הם לא אגזים אלה סוג של צנוברים.
9. תשובה ל - 2: תציץ מתחת לעלים ותראה אם נקבה או זכר :)
שפן סלעים   (12.02.06)
10. טעים ומשדרג (בעיקר אורז וסלטים)
(12.02.06)
11. עד שלא ניסתם, אתם לא יודעים כמה קשה
ארז   (12.02.06)
לפצח את הקליפה של הצנובר, זו המסתתרת בין העלעלים של האצטרובל. על כל שניים שפיצחתם, הרסתם לפחות שניים אחרים. סיוט. אין מחיר ששוה את העבודה הזו.
12. תבואו לכרמל
ילד צנוברים ,   חיפה   (12.02.06)
כאן הם בחינם. רק צריך לאסוף מהקרקע או (אם אתם עדיין צעירים) לטפס על העץ ולקטוף איצטרובלים. אצל חיפאים רבים צנוברים הם חלק נפלא מזכרונות הילדות.
13. ל-2: תן לו חמש דקות על ההגה, תדע בוודאות.
שמשון   (12.02.06)
14. כל פעם שמראיינים מגדלים או יבואנים: "המחיר צפוי לעלות"
לא לעבוד עלינו ,   רוצים מחירים שפויים   (12.02.06)
זו לא פעם ראשונה ולא שניה אני נתקל בזה. המגדלים או היבואנים מזמינים כנראה את הכתב, כדי שהשורה התחתונה תהיה בסוף הסכמה למחיר המופקע שהם מתכניים לגבות מאיתנו. כך היה עם שמן הזית, וגם עם הבקר. די כבר להעביר עלינו את התרגיל השקוף הזה.
15. לא ראיתי שהזכירו איך מקלפים אותם
נדב   (12.02.06)
16. אין כמו לפצח צנוברים עם 2 אבנים ולאכול ישר
צנוברית ,   מעלה צנוברבר   (12.02.06)
אחחח... איזו נוסטלגיה זה צנוברים. בתור ילדה היינו נוסעים למשפחה בחיפה והיה להם עץ אורן צנובר בחצר. היינו מתאספים כל הילדים, אוספים איצטרובלים, שולים את הצנובר החוצה, מניחים על אבן ונותנים מכה חזקה עם אבן אחרת. נשאר צנובר קצת מפוצלח, קצת עם לכלוך וקצת פירורים... אבל הטעם!!! גן עדן!!! שום צנובר תעשייתי לא משתווה לזה. שווה לנסות!
17. ל12 - אכן, חלק מהילדות
מחיפה   (12.02.06)
18. אוי לעיניים שכך רואות! מדוע?
ג'ני ,   בני ברק   (12.02.06)
מדוע חוסר הצניעות המשווע? "מפשיטים" וגם "זכר ונקבה" ? יפה צניעות לבנות ישראל! יעל גרטי היקרה, אנא ממך, הימנעי מלשון גסה וזולה! ועל האורן הביאי מדברי הנביא (ישעיהו) האומר "וייקח תרזה ואלון, ויאמץ לו בעצי יער, נטע אורן וגשם יגדל"! היש יפה כתורתנו? היש שירה נאה מדבריה? חג שמח ונזכה למצוות ולברכות.
19. תפסיקו לקנות בסופר - בשווקים הכל פחות בחצי מחיר
שוקשוקי   (12.02.06)
20. משום מה צנוברים עושים לי בחילה..
(12.02.06)
21. 12 ו-16 - אתכם בנוסטלגיה.
חיפאית ,   חו"ל   (12.02.06)
אין כמו לאסוף צנוברים לשקית קטנה של כריכים, לעשות תחרות של מי השקית המלאה יותר, לפצח אותם ולתכנן איך לאכול (אחד אחד תוך כדי פיצוח, או לאסוף אותם ולהכניס אח"כ מלא החופן לפה) ובסוף - להביא לאמא ולבקש שתשחים לנו אותם על חמאה לאחד מהתבשילים הפשוטים שמשודרגים באופן מיידי. עד היום - כשמגיעים עם הילדים לארץ - אחד הכיפים הגדולים זה לאסוף צנוברים אצל סבא וסבתא בגינה. ממממממ........
22. ואף אחד לא דיבר על השרף
אנדי ,   חיפה   (13.02.06)
כן, החומר הזה שנדבק לכל מקום וקשה מאוד להסיר אותו לאחר מכן. יש לנו אורן צנובר ליד הבית והטקס הזה של האיסוף והפיצוח חוזר על עצמו כל שנה. ולמרות השרף והריח המיוחד שלו, ולמרות הצבע האבקתי השחור שמשאיר סימנים בכל מקום, ולמרות שמלאכת הפיצוח היא מלאכה מתישה (אחד אחד, אנשים..), זה שווה, כי זה טעים!
23. ערכים תזונתיים ועוד מידע..אגוז ברזיל ל 8
דני   (13.02.06)
28.35 גרם מכילים: 160 קלוריות 5 גרם פחמימות 3 גרם חלבון 17 גרם שומן 2.7 גרם שומן רווי משמע, השומן מהווה למעלה מחצי המשקל -- לא להיסחף באכילה! אגב, הזן הזה שוני לחלוטין מזה שגדל בארץ ומוזכר בתגובות, מכאן שהצנובר נימצא במעטה כמו שקד והזן הארצי נגיש לאכילה מידית....נוסטלגיה נעימה מימי הילדות. תמונות : http://www.answers.com/main/ntquery;jsessionid=58qbn264g9urk?method=4&dsname=Wikipedia+Images&dekey=KoreanPineSeeds.jpg&gwp=8&sbid=lc02b&linktext= http://www.answers.com/main/ntquery;jsessionid=58qbn264g9urk?method=4&dsname=Wikipedia+Images&dekey=StonePine.jpg&gwp=8&sbid=lc02b&linktext= אגוז ברזיל: הזרעים (עד 12 במספר), גדלים בתוך "מארז" קשה בגודל אשכולית או קוקוס ועשירים בסלניום וסידן. אבל...אחוז שומן גבוה. http://www.answers.com/main/ntquery;jsessionid=1lfaiow2pmrkh?method=4&dsname=Wikipedia+Images&dekey=Brazil+Nut+fruit.jpg&gwp=8&sbid=lc07a&linktext=
24. יופי של כתבה
עדי   (13.02.06)
25. הדבר הכי טעים בסלט! אין על צנוברים.
אירית   (13.02.06)
26. ל-11 פיצוח בקלי קלות.
שלומי ,   ת"א   (13.02.06)
קח את כל הצנוברים שאספת ושים בתבנית ותכניס לתנור חם לכמה שניות. אבל ממש כמה שניות הם יתפצחו לבד.
27. רוב הטעם בקליפה הדקה החומה שאותה מסירים
אל ,   תל-אביב   (14.02.06)
כל מי טיפס על עצים ופרק צנוברים ושבר אחד אחד עם אבן (זכרון ילדות) יודע כי הצנובר יוצא עם קליפה חומה דקה. הטעם המתקבל הוא הרבה יותר טעים מהצנובר המיובא שהקליפה הנ"ל מוסרת.
28. זיכרון מבית רוטשילד ומהכרמל
רחלי ,   חיפאית לשעבר   (14.02.06)
לאט לאט מחסלים את כל שדרות האורנים היפייפים של הכרמל.חבל ומצער - אבל הזיכרון המתוק נשאר לעד.
29. כדאי לפעמים להקדיש מחשבה מאיפה הם באים
שרה ,   ירושלים   (01.05.09)

כדאי שתקדישי מחשבה לפרטים "קטנים ואוילים" כמו מי אוסף צנוברים ומי ממלא מלחיות ופלפליות מכיוון שמאחורי פרטים קטנים אלו עומדים בני אדם שפעמים רבות מנוצלים בצורה מחפירה, מבחנת שכר, שעות עבודה, ועוד ועוד.נכון שממרום העולם השבע והמפוטם קצת קשה לראות אותם אבל אם תסתכלי בטוח תוכלי לראות. כן כן אם תסתכלי תוכלי לראות שמאחורי הפרטים הקטנים והאווילים לא עומדים גמדים קטנים או תמונה רומנטית של ילד תורכי אלא עובדים שמועסקים בעבודות פרך אלו שכוללות שעות ארוכות ופעמים רבות נזקים בריאותים

קצת מודעות ומחשבה לא תזיק.

30. העלת בי דמעות אושר עכשיו :-)
חיפאי וותיק ,   לוס אנג'לס   (18.06.09)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה