בריאות  דיאטה
10 מזונות שיכולים להיות בריאים ולא – תלוי איך מכינים
אוסנת הראל
פורסם: 22.03.06, 10:09
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 84 תגובות ב-84 דיונים
61. לדיאטנית מ-54
תגובה מהכותבת   (22.03.06)
1. אפשר להגיע בכתבות לרמות פירוט ודיוק כפי שנלמדים בספרים, המטרה להביא את הידע באופן בהיר ביותר לקוראים. מיץ הפרי אינו מכיל סיבים תזונתיים באופן הקיימים בפרי עצמו. 2. לאנשים עם בעיות תפקוד בכליות (או כל בעייה רפואית אחרת) יש רשימה של היתרים או איסורים, כאשר ממליצים לאכול משהו, בכתבה כללית, ההמלצה כמובן אינה מתייחסת לכל המיחושים הקיימים והדורשים התייחסות נקודתית. 3. נכון, אפשר לסבך אנשים עם בטא קרוטן והפיכתו לויטמין A בגוף, אבל לא רואה טעם להפוך דברים למורכבים. בטא קרואן הופך לויטמין A בגוף וזה מה שחשוב. תמיד אפשר להעלות את רמת הפירוט בכתבה אבל המטרה העיקרית היא קליטת המידע. הקוראים לא הולכים להבחן על מורכבות הויטמינים. 4. תודה רבה על כל המחמאות בהמשך
62. דרוש כימאי
(23.03.06)
כל הסיפור על ויטמינים שנעלמים בסחיטה ופסטה שיש לה ערכים שונים כשהיא חמה יותר נשמע חשוד ביותר. מכיוון שאין לי שום ידע מקצועי בנושא (הידע מתמצה בחוק שימור החומר שלמדתי אי אז בתיכון) היה נחמד לשמוע מכימאי מה דעתו על העניין.
63. מה עם המים ? מה עם איכות הירקות ?
מרצ'לו סגל ,   ראשל"צ   (23.03.06)
שכחת לכתוב היכן מחפשים מים טובים המשמשים לייצור רוב המזונות ? ואיך אנו אמורים לפקח על איכות הרכיבים ? לסמוך על החברות ? על פיקוח משרד הבריאות ? http://www.semel.info
64. ל-23 ו-29 המתמכרות למתוק
יוסי ,   חיפה   (23.03.06)
הדרך הטובה ביותר (וגם הקשה ביותר !!!!) היא לקבל החלטה אמיצה להוריד את כוללללל המתוק הבעייתי לחלוטין מהתפריט ובבת אחת. אני מגדיר עצמי כחולה במחלה חשוכת מרפא: התמכרות למתוק. זוהי מחלה שבשלביה המתקדמים גורמת לנזקים בלתי הפיכים לגוף ולקריסת חלק גדול מהמערכות הראשיות בו. כעת אני בהפוגה ומקווה להגיע למצב בו אוכל להתגאות בכך שגופי נקי מהמחלה הזו במשך שנה שלמה. אצלי זה עובד מצוין כי ראיתי כבר את החרב המתהפכת מעל לראשי מתקרבת לשערות (ערכי בדיקות דם סוכר כולסטרול וכו' המתקרבים לגבול האסור... ולא עקב גנטיקה דפוקה). המחשבה על המפגש בין החרב לבין הראש מורידה את הלהט והתשוקה המטורפים לחסל חפיסת שוקולד או חצי קופסת גלידה וכד'. הסוד הוא לשים את החרב המתהפכת במרכז התודעה שלך ולצאת לעוד יום קרב מצוייד בתחמושת הטובה ביותר שתוריד לך את התאווה למתוק המתוק. לאחר חודשיים של עמידה בפיתוי העולם יראה לך שונה לחלוטין. פתאום תגלה כמה מתוק אפשר להכניס לחיים גם ללא המתוקים המסוכנים. אפילו שוּמר אפוי בתוך נייר כסף מתובל בשמן זית ועשבי תיבול יהפוך בעניך לממתק מפתה. בהצלחה
65. לדיאטנית מ-54
יוסי ,   חיפה   (23.03.06)
שנו חכמינו: "הפוסל במומו פוסל" (קידושין ע). עוד שנו אותם חכמים (אולי אחרים...) ש"קִנְאַת סוֹפְרִים תַּרְבֶּה חָכְמָה" (בבא בתרא כא). התחלת טוב, עם החכמים הראשונים. פסלת. וכפי שידוע לך: המתחיל במצווה אמרים לו גמור. אז את מוזמנת גם להרבות חוכמה מקנאת הסופרים שהפגנת בהערותיך הלא מכבדות ובטח שלא מכובדות.
66. לחמישים וארבע, תקשיבי רגע טוב טוב
שונאת טרחניות   (23.03.06)
אי פרגון זו מחלה קשה. לא יעזרו לה אפילו תזונה נכונה, ניתוחים, חיסונים וכו'. אז נכון שהתגובה שלך קלילה וכתובה טוב, אבל חוסר הפרגון שלך מראה שכל אחד שסובל מהמחלה הקשה הזו יכול להטעות ציבור שלם. לפעמים הטעויות האלה יכולות לעלות לאנשים בבריאותם - ידבקו במחלה המסוכנת הזו ולפעמים זה עושה להם בחילה קשה. לתשומת לב הקוראים. ואגב - תגובות כשלך מופיעות בכל כתבה המתפרסמת ברשת. פשוט אין לי זמן לטקבק בכ פעם ולהצביע ולהתריע עליהם. הבנת? חולה. לכי לטיפול. יפה שעה אחת קודם. ולכותבת הכתבה - ישר כח. הכתיבה שלך יפהפיה, מקצועית, מפורטת במידת מה שהאינטרנט מוכן ויכול לספוג. אחלה. עונג צרוף. תודה.
67.  ל62 העלמות ויטמינים
(23.03.06)
בחלוף כעשרים דקות מרגע סחיטה - אין יותר ויטמינים. ככה זה. הם מתאיידים.
68. כתבה מאירת עיניים. תודה!
(23.03.06)
69. ל 47 , לא להשתולל עם המלח...
ערן סולומון   (23.03.06)
במלח הרכיב שחיוני לנו הוא הנתרן, המזונות היום עתירים בנתרן ברוב המקרים ואדם ממוצע גם אם הוא צמחוני מגיע ועובר את הכמות היומית המומלצת מבלי לשים לב. סתם דוגמא כל השימורים למינייהם עמוסים בנתרן כך שאם אכלת תירס מקופסא או כל דבר אחר משומר כבר קיבלת המון נתרן. ההמלצה היומית היא לא לעבור את ה 2300 מיליגרם נתרן ליום. עוד דבר לגבי קבוצת הסיכון שציינת זה לא מדוייק מכיוון שאדם שיצרוך עודף נתרן עשוי לפתח לחץ דם גבוה שלא לדבר על אנשים שכבר יש להם לחץ דם גבוה שצורכים הרבה נתרן (מלח) פצהצה מתקתקת... אז תזהרו עם המלח... טוב ?
70. לכותבת- יוצא להגנה על התזונאית מ 54
ערן סולומון   (23.03.06)
אני חושב שלקחת את ההערות של התזונאית באופן אישי ומידיי ללב, את צריכה להבין שכאשר אדם שיודע דבר או שניים בנושא שמקצועו לחנך את עם ישראל תזונה נכונה קורא אי דיוקים שעפ"י הידע שלו עשויים לפגוע באוכלוסיה מסויימת ראוי בגוף הכתבה להוסים מס' מילים עם הסתייגויות לגביי אוכלוסיות מסויימות... ואם את כבר נוברת ולומדת לצורך הכנת כתבה שאנשים לומדים בצימאון את אשר כתבת לעניות דעתי כן יש מקום לרדת מעט יותר לפרטים כדי שאנשים ידעו קצת יותר, אל תזלזלי באינטיליגנציה של קוראייך, הם צמאים לאנפורמציה לפי התגובות שנכתבות. ערך כגון הבטא קרוטן שהופך לויטמין A בגוף נראה לך זניח אך מי שלמד יודע שעודף ויטמין A רעיל לעומת בטא קרוטן שהופך לויטמין A לפי צרכי הגוף ובצורת בטא קרוטן הוא לא רעיל ואפשר לצרוך ממנו כמה שרוצים, וזאת דוגמא אחת. בקיצור ולעניין לא להעלב אלא לקבל כביקורת בונה, ככול שיהיו יותר פרטים יעריכו אותך יותר, ואם אינך רוצה להעמיס בפרטים אז לפחות לדייק במה שכבר כן כתבת...
71. ל-70 נשמע שאתה מגזים, התשובה לדיאטנית היתה לענין
שונא קטנוניות וקנאה   (23.03.06)
72. איזו מטחנת פישתן מומלצת? חברה, דגם?
יוקי ,   תל אביב   (23.03.06)
73. ל 61 אני מסכימה עם כל מילה שלך אם היית מפרטת יתר
תודה על הכתבות ,   והמאמרים הנפלאים   (23.03.06)
אם היה פירוט מורכב מדי היית מאבדת חלק מהקוראים לא ביגלל שהם לא מצליחים להבין משום שהם רוצים מידע תמציתי ולא לפרט כל דבר ודבר כמו המגיבה מ 54 כמו דוגמת הגזר למי איכפת איך הגוף מפרק את הויטמינם בשורה התחתונה זה ויטמין מסויים. זה מספק אותי אני קוראת הדוקה של הכתבות שלך ישר כוח. למדתי הרבה בנושא תזונה
74. 10 מזונות שיכולים...
הרמת גנית   (24.03.06)
הי אסנת כתבה מעולה כתבה קולעת מענין שכולם מוסעים פחות ויותר את הנושא אך קשה להגיע למשמעת עצמית באופן זה או אחר אנו לעתים גולשים אך תודה עבור התזכורת הקצרה והקולעת.
75. איזה כתבה נהדרת. ישר כוחכם ותמשיכו כך
אי שם   (24.03.06)
76. ל-70: מכיר את הפתגם מרוב עצים לא רואים את היער?
(24.03.06)
לא מרגיש שזלזלו באינטיליגציה שלי, להפך, המידע שקיבלתי נהדר ותפסיקו כל הזמן לחפש שטויות. עד שיש מישהו שכותב פה כתבות טובות אתם מבריחים אותו.
77. לזאת שקוראת לעצמה דיאטנית, ואפילו לא מזדהה
(24.03.06)
ההערות שלך להשמע אמיתיות לולא ההשתפכות שלך בסוף שנשמעות ממש כמו קנאה לשמה
78. ואבא שלי תמיד אומר..
משה   (25.03.06)
לאכול מהכל אבל במידה. זו הדיאטה הכי טובה
79. בקיצור מה שלא טעים בריא
שמן   (30.03.06)
sad but true
80. פישטן טחון
פנינה ביבס ,   ירושלים   (08.05.06)
הייתי רוצה,לדעת יותר פרטים ,בקשר לפישטן טחון ,או לא טחון,אם זה יכול לעזור ליציאות סדורות,ואם זה לא מזיק,בבקשה ,מחכה לתשובה נאמנה,ואם לא אולי משהו אחר שיכול לעזור ,ותודה מראש
81. פישתן
כלנית ,   אילת   (13.12.06)
זרעוני פישתן טחונים ניתן להוסיף לכל אוכל קר : סלט , יוגורט וכו' כך הוא שומר כל כל המרכיבים
82. תפוחי אדמה
כלנית   (13.12.06)
האם אפויים עם קליפה שומר באותה רמה כמו מבושל עם קליפה
83. פשתן גרוס
דב ,   אשדוד   (26.06.07)
האם קיימת סכנת הרעלה בשמוש בפשתן גרוס מעבר לשבוע בהחזקתו בתנאי קרור ומאוכסן ארמטית? האם גם בתנאים הנ"ל קיימת אפשרות לחמצון ולהרעלתו? תודה למפרעה על ההתייחסות והתשובה אלי בכבוד רב דב
88. היה לי שיעורים
אלדר ,   הלכי   (04.12.11)
תודה עזרתם לי הכול נכון!
89. פחמימות
יאיר כהן ,   חיפה מוריה 41   (07.05.14)
במאמרך כתבת לצרוך 50% פחמימות מהצריכה היומית מימה אם אני צורך 1800 ק ליום אך אני יחשב את הצריכה כמו כן אני נהנה מהכתבות שלך ישר כוח
תגובות קודמות
חזרה לכתבה