אוכל  טעם החיים
אווריריים, תפוחים ונמסים בפה - אמנות הקניידלך המושלמים
רותי קינן
פורסם: 04.04.06, 11:46
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 67 תגובות ב-65 דיונים
1. כופתאות-אגוז מוסקט
רחל ,   חיפה   (04.04.06)
כופתאות בטעם אגוז מוסקט לא מתאים למרק עוף.
2. זאת יציקה הכמויות הן לבנית בלוקים לא אורירים
גלגל   (04.04.06)
3. לקניידלך אווריריים באמת
גילה   (04.04.06)
כדאי להקציף את החלבונים.
4. אוייי איך שאני אוהבת קניידעלךךךךךךךךך
(04.04.06)
5. עם כל הכבוד לכתבה
ואני לא יוצאת דופן   (04.04.06)
יש הרבה אנשים שמאוד לא אוהבים את הקניידלעך שלהם רכים ואוריריים , זה פשוט , בלשון המעטה, לא נעים להם בכלל. והם מעדיפים קנידעלעך קשים ומוצקים.
6. והכי הכי מוסיף...
(04.04.06)
במקום אגוז מוסקט נסו זנגוויל והרבה. זה טעם הפסח בשבילי. וזו ממש לא המצאה חדשה, סבתי מפולין למדה אותנו.
7. למס' 1
ריטה   (04.04.06)
אגוז מוסקט מאוד מאוד מאוד מתאים וטעים נסי ותיווכחי.
8. למשהוא יש מתכון לקניידלך ללא גלוטן
נעמה ,   אמא של צלייקית   (04.04.06)
9. הכי פשוטים
אורית ,   מרכז   (04.04.06)
מנסיוני עדיף להכין קניידלך בלי תוספות.רק מעטים יאהבו אותם השאר אוהבים את מה שמכירים וזוכרים מבית אמא.ככה זה עם מאכלים מסורתיים:אוהבים את הגרסה המקורית הקלסית.
10. למספר 5: בנות מעדיפות קשה ומוצק
שפן סלעים   (04.04.06)
11. והרי מתכון מנצח מ... ללקק את האצבעות
מתכון הונגרי... ,   חיפה   (04.04.06)
של סבתי ההונגריה, יוצא נימוח, נימוח וטעים משהו: (מתאים לכ-30) פירה מ-4 תפו"א בינוניים כ-כוס וחצי קמח מצות חצי כוס שמן (עדיף זית) 4 ביצים מלח, פילפל לפי הטעם. 1. לערבב הכול היטב, עם רך מדי ליצירת כופתאות להוסיף עוד קמח מצות. 2. להרתיח בסיר גדול מים + מרק עוף 3. לגלגל עיגולדים (לא גדולים מדי, הם מתנפחים..) ולסיר. 4. 40 דקות. בתיאבון..
12. שמאלץ שכחתם להוסיף שמאלץ !!!!!!!!!!!!!!
יוביק ,   פולניה   (04.04.06)
13. במתכונים עם המים הרותחים להוסיף הביצים רק לאחר
ירוני ,   ת"א   (04.04.06)
לערבב את המרכיבים ללא הביצים על מנת שיתערבבו היטב ויספגו את המים, ואת הביצים להוסיף רק לאחר מספר דקות כאשר התערובת התקררה מעט כדי שהביצים לא יתבשלו מיד מהחום של המים. אגוז מוסקט מוסיף לטעם אבל להיזהר לא להגזים.
14. כופתאות ללא גלוטן
חוה ,   חיפה   (04.04.06)
ניתן להשיג קמח מצה משיבולת שועל ללא גלוטן
15. הסוד לקניידאלך אוריריים או קשים
אלי   (04.04.06)
הוא זמן ה"מנוחה" של התערובת במקרר וגם הלחץ שאתם מפעילים על הכדורים ביצירתם. אם אתם רוצים כדורים חודרי שריון, מיד לאחר ערבוב החומרים צרו בחוזקה כדורים וזרקו למרק הרותח. אם אתם חפצים בקניידאלאך אוריריים, תנו לתערובת לנוח במקרר (בכתבה כתוב שעה, אני מקצר תהליכים לחצי שעה) וצרו את הכדורים בעדינות.
16. קנידלך צריך שאפשר יהיה להקפיץ
מה פתאום אווריריים   (04.04.06)
17. טיפים למתכון מנצח
חבצלת השרון   (04.04.06)
1. ג'ינג'ר - כפי שהוזכר 2. אפשר עירית קצוצה (ואם מוסיפים מעט סויה זה גם מתאים לנוסח סיני - חבלז) 3. הכי סודי - להוסיף אבקת אפיה (גם בתלמה הם מוסיפים חומרי תפיחה) - זה מה שעושה את הקניידלך ממש ענני נוצה....
18. קניידלך ללא ביצים - האם יש תחליף?
אפרת   (04.04.06)
למי שאלרגי לביצים, האם יש רעיונות איך לעשות קניידלך ללא ביצים ?
19. הכי טובים הם דווקא אלה של
מרים ,   ירושלים   (04.04.06)
קנור או אוסם, אם עושים בדיוק לפי ההוראות ומשהים בדיוק את הזמן הרשום וקורצים כדורים קטנטנים באמת ומבשלים אותם במרק או במים עם אבקת מרק עוף אז הן נהדרים ואוריריים וטעימים מאד
20. אפשר להכין קניילדעך יום לפני ההגשה? ואיך
תמרה   (04.04.06)
שומרים עליהם במשך יממה במקרר אוורייים?
21. אבקת אפייה זה כשר לפסח?
דקלה ,   נתניה   (04.04.06)
22. הכי טעים זה אלה שמכינים משקית
קניידעלך   (04.04.06)
23. שאלה לגבי אופן הגשת הקניידלך
חסרת נסיון   (04.04.06)
האם אני שומרת את הקניידלך בצד ואז בהגשת המרק מוסיפה את הקניידלך? או שהקניידלך צריכים להית מחוממים במרק כבר? תודה וחג שמח.
24. ל5 אני איתך רק קשה ומוצק
מכאל   (04.04.06)
25. שאלה קשה בקשר לקניידלעך אנא הושיעו
גולדה   (04.04.06)
שהם צפים להם במרק ... איך אוכלים אותם בצורה מתורבת????????????? ברור שאי אפשר לנגוס אותם בשלמות אז איך חותכים אותם ולאיזה גודל? חותכים בסכין ומזלג או עם הצד של הכף? (וזה גם משפריץ אם הקניידלע מסרב...) הרי לא יעלה על הדעת להגיש לסועדים את הקציצות האלה כבר חתוכות לגודל של ביס זה יקלקל את הפרזנטציה - אני עובדת עיצות. גם להכין אותם מראש כמו חרוזים קטנים זה לא יפה - אז פתרונות בסוגיה?
26. תשובה למס' 8
א ,   מרכז   (04.04.06)
אין לי מתכון מדוייק אבל אני מציעה להציץ בפורומים לבישול כשר כיון שכל מי שמקפיד להמנע ממצה שרויה בפסח מכין קניידלך ללא קמח מצה כלל (אני חושבת שבעזרת קמח תפוח"א ו/או אגוזים טחונים) בהצלחה
27. קניידלך בה' הידיעה
שושי ,   קרית שמונה   (04.04.06)
.2 כוסות מים=חצי מרגרינה=מלח =פלפל שחור. להרתיח לשפוך 2 כוסות קמח מצה לערבב עד שלא נדבק לדפנות הסיר. לקרר להוסיף 4 ביצים אחת אחת ולהכניס למקרר. לעשות כדורים ולזרוק למים=מלח עד שצפים ולבשל 10 דקות נוספות. להכניס להרתחה בנגלות.
28. מה עם קניידלך טבעוני?
מקי אנד טוש   (04.04.06)
29. לחוה מ14
דליה אמא לצליקניק   (04.04.06)
היכן אפשר לרכוש קמח משיבולת שועל?והאם זה כשר? מה עוד ניתן להכין מקמח זה?
30. קניידלאך
rotp   (04.04.06)
המתכון עם תפוחי האדמה (פירה) הוא מתכון מנצח
תגובות נוספות
חזרה לכתבה