אוכל  טעם החיים
מדריך: כך הופכים מבשלן ביתי לשף מקצועי
גאיה קורן
פורסם: 04.04.06, 10:32
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 20 תגובות ב-20 דיונים
1. כל הכבוד
d   (04.04.06)
כל הכבוד לגאיה קורן על הכתבה החשובה
2. יופי !!!!!!!!! עכשיו אני מיקצוען.
אבו טנוס   (04.04.06)
3. רגע, זה כל כך קל? ממש לא! צריך ללמוד בבית ספר לטבחות !
אחד שלמד להיות טבח ,   תל אביב   (04.04.06)
מי שלא לומד בבית ספר לטבחות לא יכול להיות טבח מקצועי, כי לבשל באופן מקצועי זה לא רק לעשות חביתה ולקלף בצל.. זה קודם כל א י ך לעבוד בצורה נקיה, היגיינית ובטיחותית !!! ואולי הקלות הבלתי נסבלת של להפוך ל"שף" ולטבח היא זו שבגלל יש לנו כל כך הרבה מסעדות חרא וטבחים מלוכלכים שעובדים כמו חורנים !!!! כי גם מי שלומד בבית ספר זה עדיין לא אומר שהוא נקי ומקפיד על הגיינה....
4. בישול ביתי
מודה ועוזב ,   ירוחם   (04.04.06)
היה זה עת הייתי מובטל תקופה שעלתה על הזמן הסביר, וחיפשתי מקורות הכנסה נוספים. בעצה אחת עם השתחייה הסבנו את חדרו של סבא למטבח (למרות תלונותיו על נוחות השינה בארון המזווה), רכשנו את הציוד המתבקש, והתחלתי. שיווקה האגרסיבי של זוגתי אצל נשות הסביבה עשה את שלו, וההזמנות למאכלים מבית אבא החלו לזרום. ההזמנה הפופולרית ביותר הייתה רגל קרושה, ומיד אצתי לשוק ורכשתי מספר רגליים שלמות. שמונה שעות עבודה, ועשרה ק"ג ז'לטין מאוחר יותר, עמדה במרכז המטבח חבית מלאה נוזל ירקרק, ומבעבע, אך רחוק מלהיות קרוש. ביאושי כי רב התקשרתי לבוז'נה, דודתי מצד חמותי, שידועה בנפלאות הרגל הקרושה שלה. "נו, רוצים לקבור אותי עוד בחיים שלי" יבבה הדודה. "אם אני נותנת מתכון סודי שלי עכשיו, מי יצטרך אותי? נו, אני כבר אשאר לבד בליל הסדר" אמרה הדודה והחלה להיאנח ולהכתיב מתכון שבמבט לאחור נראה חשוד משהו. הזמן דחק, המתכון ביד, ואני התחלתי לנסות ולהציל את הבלילה הירוקה. חמישה ראשי שום, ביצים, קורנפלור, סודה לשתיה, וגם שלוש חבילות שמרים, בדיוק כפי שמסרה הדודה ולבשל על אש קטנה שלוש שעות. החבית הגדולה כוסתה, הברנר הוכנס הביתה מהמחסן, הלהבות ליכחו את רצפת המטבח והחבית, ואני ישבתי לנוח. רעשי הרתיחה הקלים שעלו מן החבית הפכו רמים וחשודים משהו, מלווים ברעידות של החבית. כשהרעש גבר והיה קשה מנשוא נמלטתי מן המטבח. הפיצוץ הגיע אחרי מספר שניות. אח, לו סבא רק לא היה פותח את דלת המזווה, באותה שניה היינו יכולים לשווק את התוצאה עם תו כשרות...
5. אלוהים ישמור - איזה אוסף גיבובים
(04.04.06)
6. כמה גיבובי שטויות בכתבה אחת
בורגול   (04.04.06)
7. ל-(4), מודה שהדבר מזכיר לי את הפעם האחרונה שלי במטבח!
מנחם ,   נווה שאנן, חיפה   (04.04.06)
8. האם כדאי להיות טבח-הסבה מקצועית?
דוד ,   ת"א   (04.04.06)
פוטרתי מהעבודה אני אוהב לבשל אבל אינני יודע האם אפשר להתפרנס בכבוד ממקצוע זה . אני מעוניין לדעת ולקבל תגובות מאנשים שעוסקים בתחום :מהם המאפיינים של התחום הזה .מחכה לתגובותיכם .תודה רבה!!!!!!!!
9. ל-4
שושנון   (04.04.06)
כו"כ צחקתי.. תהיה חזק
10. ל-4 ענק! אתה מלך !
(04.04.06)
11. ל-8
אביב ,   תל אביב   (04.04.06)
אם אין לך בעיה לעבוד בסופי שבוע ובחגים ולעשות משמרות ערב אז אתה יכול להרוויח בממוצע כ-5000 עד 7000 שקלים נטו בחודש.
12. זה כול כך ורוד . . .
ד ,   צפון   (04.04.06)
זה כול כך ורוד , שמחר אני פותח עסק . זו הסיבה שהרבה עסקים ניסגרים . אנחנו (הישראלים ) יודעים לעשות הכול הכי טוב . לא צריך להיתמקצע בכלום . אנחנו אלופי העולם בחובבנות .
13. ל 4 אתה כישרון.תעזוב בישול תכתוב ספרים!
(04.04.06)
14. "והבעל בדיוק חוזר מהעבודה רעב כמו סוס"? השפים הגדולים ב
המודאג ,   תל אביב   (04.04.06)
בעולם הם גברים, מדוע להגיד כי האישה היא הבשלנית? בביתי אשתי לא מסוגלת לטגן ביצה מקושקשת ואם אני לא בבית אז מטגנים מנה מוכנה מהמקפיא. הכתבה שלך צריכה להיות בלשון זכר כי אנחנו הרוב , כ-שפים, ואל תשכחי כי זה הרוב ה"טוב" :)
15. למה לפתוח עסק בלי רישיון?
סתם אחד   (04.04.06)
אם אין אישור של משרד הבריאות למה שאנשים יקנו מכם אוכל?
16. שטויות במיץ עגבניות !!!
רעיונאי ,   ישראל   (04.04.06)
17. כרגע כותב מתכונים למגירה - הנה האתר שלי...
השף הדיגיטלי   (04.04.06)
http://thedigitalchef.blogspot.com בסוף זה יגיע...
18. כתבה מסוכנת!!!! +תשובה ל-8
השף המהר   (04.04.06)
אל תעיזו "לפתוח מקום " מהבית . א. כדאי מאוד לעבוד במטבח מקצועי קודם. ב. לעבוד מהבית בתחום הזה זה פשוט סיוט. העבודה לא נגמרת , הבית תמיד מלוכלך, כי למי יש כח לנקות יסודי כל יום.) , ולהתחיל לגבות כספים -מספיק שאיזה רשע אחד לא ישלם וכבר עבדתם בחינם . או בשכר ממש נמוך ג. תשובה ל-8 טבח מתחיל (ששווה משהו) ומוכן לעבוד מאוד קשה , ירוויח בד"כ כ4500 ש"ח. טבח סביר בעל ניסיון יכול להרויוח 5-5.5 טבח טוב ומקצועי ואמין יכול להרוויח 6-6.5 (ניסיון של שנתיים עד ארבע חמש ,תלוי בכישרון) העבודה על פי רוב כוללת שבתות וחגים ונעשית בעיקר בלילות. רוב העובדים הם גברים. ואין הרבה קשר בין בישול ביתי -לבישול מקצועי ואין שום קשר לאהבה המון בהצלחה שיהיה
19. רק "שכחתם" דרישות חוקיות של משרד הבריאות....משהו רמת הכתיבה
שי   (04.04.06)
20. אישור משרד הבריאות - הסיבה האמיתית
(05.04.06)
משרד הבריאות לא נותר אישורים לעבודה מהבית בגל חשש מהטרדת השכנים (ריחות, רעשים וכו') גם אם מדובר בבית פרטי ומרוחק מאחרים. זו מדיניות. אין שום קשר לרמת ההגיינה והתנאים האחרים.
חזרה לכתבה