אוכל  טעם החיים
טיט מתוק: 8 מתכוני חרוסת מסורתיים
ynet
פורסם: 21.03.12, 18:24
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 77 תגובות ב-66 דיונים
31. חרוסת גרוזינית!!!
חרוסת גרוזינית!!!   (11.04.06)
חרוסת פשוט טעימה,מעדן!!! אם יש לכם מכרים מהעדה אני ממליצה לכם לטעום...
32. כל הכבוד על הפרוייקט
קרן   (12.04.06)
ומה עם החרוסת שלי- ההולנדית? הכי טעימה!
33. ל26- יא שקרנית
חיים בז'רנו ,   בת ים   (13.04.06)
חג'בי זה בכלל שם תימני. איזה תורכי ואיזה נעליים.
34. חרוסת גרוזינית
ליאת ,   מרכז   (13.04.06)
בעצתה של שכנה ניסיתי להכין את החרוסת בסגנון העדה הגרוזינית, עם שינויים קלים למתכון המופיע פה, וכל הערב לא הפסיקו לאכול ממנה. מומלץ בחום, גם כממרח, בלי שום קשר לפסח.
35. זו לא חרוסת טריפולטאית טעות...
דורית ,   חולון   (22.03.07)
החרוסת מורכבת ממבחר אגוזים לא קלויים :לוז, פיסטוק, שקדים מקולפים, אגוזי מלך פקאן, יין צימוקים תוצרת בית. תמרים ותבלינים מיוחדים פרט לקינמון אגוז מוסקט,תבלין מיוחד עם דגש פיקנטי שלא זכור לי שמו.טוחנים ומגלגלים לכדורים מוצקים קטנים מכדורי פלאפל.
36. חרוסת טריפוליטאית
ישראל ,   מושב שתולים   (25.03.07)
מצטער על המתכון שהוצג אשר אין לו כל קשר לחרוסת הטריפוליטאית. אני טרחפוליטאי מלידה,עלית ארצה בשנת 1969 ומתכון זה לא קיים אצלנו. בחרוסת הטריפוליטאית האמיתי,אנו מכניסים: אגוזי מלך,אגוזי לוז,שקדים,קינמון,ציפורן, תמרים,רימונים,תפוחי עץ,יין,אגוז מוסקט. ברצוני לציין שאנו מכינים כמות שתספיק לכל החג היות והאנו מתבלים את סלט החסה במשך החג. חג שמח.
37. תימני מזויף תקן המתכון
יהוד אל'ימאן ,   ראס אל עין   (26.03.07)
החוויאג' הוא חוויאג' לקפה שיש בו הל זנגביל קינמון ציפורן הכי חשוב טחון טרי ולגבי החרוסת תוריד את התפוחים והפטרוזיליה שלא יקלקלו את השומשום תקלה {אפשר להוסיף פיסטוק} ישכאלה שמוסיפים תאנים\רימונים סחוטים לא קריטי יין רק מתוק ומיושן שלא ידפוק ת'טעם ויאללה תפדאלו
38. חרוסת פרסית - תוספת
מרים ס. ,   רמת גן   (26.03.07)
להוסיף פלפל שחור
39. חרוסת מרוקאית
מאיר ביטון ,   קרית שמואל   (27.03.07)
1ק"ג אגוזי מלך 1ק"ג שקד אמריקאי 1ק"ג צימוק שחור 3ק"ג ממרח תמרים 4 תפוחי גרנד קלופים 2צנצנות סילאן 2כפות ציפורן2 כפות קינמן 1/2כפית אגוז מוסקט1/2כפית חוואי"ג טוחנים את האגוזים והשקדים והצימוקים והתפוחים יחד מערבבים עם התמרים והסילאן והתבלינים מי שאוהב יכול להוסיף יין מתוק
40. איפה מתכון לחרוסת מרוקאית?
ניץ ,   מרכז   (31.03.07)
41. מענה ל39
ניץ ,   מרכז   (31.03.07)
לא ידענו שבמרוקו השתמשו בחוויג' לידיעתך התימנים הביאו את החוויג' והמרוקאים לא משתמשים בתבלין זה אני באה ממשפחה מרוקאית
42. לחרוסת הפרסית מוסיפים רימונים-נשואה לפרסי
(17.04.08)
43. ברוסיה, פולין וגרמניה לא אכלו חרוסת?
סמדר   (18.04.08)
מתי ומדוע נמחקו האשכנזים מהמפה?!
44. מתכון נהדר
אור   (19.04.08)
אני גדלתי בבית שבו עשו חרוסת פולנית, חרוסת מרוקאית, חרוסת פרסית וגם חרוסת של א"י (אם אפשר להגדיר את זה ככה). החרוסת שאני עושה היום נראת ככה: *תמרים יבשים (רגילים) מהזן המצומק יותר, חתוכים לקוביות קטנות ממש. אפשר להוסיף גם תמרים בוואקום, בכל מקרה זה מרכיב עיקרי *אגוזי מלך שבורים לחתיכות בינוניות *שקדים מולבנים - מקלות או קצוץ בינוני * אגוזי לוז שבורים *סילאן או דבש, לפי המצברוח * צימוקים - כהים אם משתמשים בסילאן, בהירים אם משתמשים בדבש * לימון, לא הרבה. * תפוחי עץ - אני לא שמה, אבל אם כן אז ריבועים קטנים של תפוח צהוב מתוק (לא זוכרת איך קוראים לו) * יין אדום. בדרך כלל יין קידוש פשוט (אדום מתוק). השנה אנסה עם קברנה-סירה. מיץ ענבים לא עושה את זה, אבל מקורות יודעי דבר מסרו שאפשר להחליף את הלימון והיין במיץ תפוזים. לא ניסיתי, לא יודעת הכל צריך לצאת עיסתי. כמה עיסתי? זה תלוי בתמרים וביין. שיהיה חג מקסים:)
45. חרוסת עירקית הכי קשה להחנה מנסיון אני אומר
(19.04.08)
46. האשכנזית הכי טעימה
אחד אלוהינו   (19.04.08)
47. ל-17 מקווה שזו בדיחה
ד"ר חרוסת   (19.04.08)
כי אם זו לא !! בדיחה,מצבך עגום מאוד.. כותבים דיסלקטי..ואתה,יצאת פארש דיסלקטי..!
48. אני נשארת נאמנה לחרוסת האשכנזית ולאווירת החג האירופית
אלכסה   (19.04.08)
49. לכל בעלי החרוסת את היין להוסיף סמוך להגשה אחרת מחמיץ!
בדוק!   (19.04.08)
50. חרוסת של אמא שלי מגרמניה
בכבוד לאמא ,   במקור מגרמניה   (19.04.08)
חצי חבילה תמרים מגולענים חופן צימוקים בהירים חופן אגוזי מלך 3-4 מישמשים מיובשים 3 בננות 3אגסים קלופים 3 תפוחי עץ מתוקים גדולים מעט יין מתוק, סוכר חום או דבש קינמון. כל המידות הן של פעם שאפשר ורצוי לשחק בהם . אם החרוסת יוצאת יותר מידי מימית ניתן להוסיף מעט קמח מצה.כדאי לטעום לפני הוספת סוכר לרוב לא צריך. מתחילים בריסוק האגוזים וכדאי להכניס את את המיצרכים אחד אחד למג'י ובסוף את התערובת של התמרים מפורקת. החרוסת הזו ניראת כמו טיט אבל הטעם גורמה!!!!!.
51. אחי האשכנזים
פולני רגוע   (19.04.08)
נכון,קיפחו אותנו כאן בטור,אבל ממה שאני מכיר בטורי אוכל,ובמיוחד בטורים המערבים עדות מהמגזר "החם" מהר מאוד המגיבים ידרדרו להשמצות קללות וויכוחים.. אנחנו לא צריכים שיכתבו על המתכונים שלנו,הם קיימים אצלינו בלב ובפה ועל השולחן...! ושכל השאר-יתפוצצו.. חוצמזה-מישהו שם לב שהטור נכתב לפני שנתיים,אז אל תענו למגיבים מתחת למספר 34..
52. מתכון קל ביותר לחרוסת מדהימה בטעמה...
חרוסת ,   ליל הסדר   (19.04.08)
4 תפוחי עץ קלופים ללא גרעינים. 500 גרם תמרים ללא גרעינים (אפשר עם הקליפה). 500 גרם אגוזי מלך קלופים. לטחון הכל בבלנדר כמו שצריך. ולבסוף לערבב עם יין תירוש ולהכניס למקרר. ב-ת-א-ב-ו-ן !!
53. זה לא חרוסת תימנית
(19.04.08)
החרוסת התימנית הרבה יותר עשירה לך ותלמד אצל הזקנים שעדין בחיים
54. מה אם חרוסת אשכנזית ?
אבי ,   חיפה   (06.04.09)
55. בחור חכם 51
ערן ,   אוסטרליה   (07.04.09)
כתבה ישנה ותגובות ישנות. איזו "התרגשות" מסמחטה משעממת של פירות יבשים ואגוזים. חג שמח.
56. חרוסת פרסית
וידה ,   חולון   (14.04.11)
זאת חרוסת אמיתית . כדאי שתנסו גם אתם לליל הסדר השנה.
59. שאריות חרוסת
סמדר   (23.04.11)
מה לעזאזל אפשר לעשות עם כל החרוסת שנשארה לי? האם למישהו יש מתכון לעוגיות/עוגה/תבשיל עם חרוסת? משהו יצירתי?
תודה
60. מה עם חרוסת של מזרח אירופה....? מה זו האפליה הזו?
גפילטע   (25.03.12)
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה