המתכון ל 4-6 סועדים.
800 גרם בשר בקר טחון גס (עדיפות לשפונדרה, אפשרי גם צלעות העיקר שהבשר יהיה טרי ולא רזה).
יח' אחת של זנב כבש (אליה) או לחלופין 200 גרם שומן כבש איכותי טחון.
1 בצל סגול בינוני קצוץ דק
חצי צרור פטרוזיליה קצוץ דק (ללא הגבעולים)
4 שיני שום גדולות כתושות
2 כפיות פלפל שחור (מומלץ ביותר פלפל שחור טחון גס)
1 כפית גדושה של מלח
1 כפית גדושה של פפריקה מתוקה
1 כפית שטוחה של כמון
מעט שמן זית
לאוהבי החריף, כפית פפריקה חריפה או פלפל אדום חריף קצוץ דק.
עד כה, המתכון אולי לא נראה מקורי או מיוחד, הסוד אמנם הוא בהכנה.
בקערה גדולה לשים היטב היטב את הבשר (להזכירכם טחון גס!) השומן ושאר המרכיבים. את התערובת המוכנה מכניסים למכונה לטחינת בשר שחשוב לוודא שהבשר עובר טחינה שנייה גסה (מכיוון שהבשר עבר כבר טחינה אחת, טחינה דקה תהפוך את הבשר לדייסה) תהליך זה מחליף את הקיצוץ בסכין קופיץ כפי שנהוג בטורקיה, למי שיש את הכלים והסבלנות ניתן לקצוץ ידנית בסכין מטבח גדולה וחדה עד לקיצוץ דק ותערובת אחידה. זה עיקר סוד הקסם, כאשר התערובת הבשר המתובלת נטחנת שוב יחד עם הירקות הטעמים מתערבבים וחודרים לעומד הבשר, התערובת אחידה יותר ועשירה יותר ואין סיכוי שהקבב יתפרק על הרשת.
משמנים שיפוד מתכת רחב וצרים לאורכו את הבשר.
שיטת הצלייה הטובה ביותר היא מעל גחלים ללא רשת כאשר בין הגחלים לבשר ישנו מרווח של לפחות 5 ס"מ. אש גבוהה מדיי לא תאפשר לשומן הכבש להנמס ולטפטף החוצה לאט, תהליך הצלייה האיטי והנמסות שומן הכס מעניקים לקבב עסיסיות שחבל לוותר עלייה.
ניתן כמובן לשנות את כמויות התבלינים לפי הטעם אך דעתי האישית, לכו עם המקור.
בתאבון וחג עצמאות שמח.