אוכל  אוכל בווידאו  אוכל בווידאו
קבב עכשיו - ארבעה מתכונים ומדריך צלייה
תמי לויאב
פורסם: 29.04.06, 14:54
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 51 תגובות ב-50 דיונים
31. למי שמבין, הקבב הבוכארי(אחריו העיראקי) הוא הכי טעים שיש
המקבב   (07.04.07)
באור יהודה ניתן למצוא מסעדות בוכריות שמוכרות קבב מדהים במחיר מצחיק. לדוגמא: מסעדת מיאמי באזור התעשייה החדש מול הבניין הכחול, זו מסעדה חדשה של משפחה בוכרית, והקבאב שלהם מעדן לחיך ובמחיר מגוחך. ויש גם את מסעדת סמרקנד וגם להם קבאב בוכארי מצויין. ניתן גם למצוא קבב עיראקי משובח וטעים. יש את "שיפודי חזי" שנמצא במתחם של "פונדק משה"(שגם לו קבאב טעים), שיפוד קבאב ענק וטעים בלאפה חמה וטרייה. מי שאוכל באור יהודה ומכיר את המסעדות יודע על מה אני מדבר
32. אך אך איפה הקבבוני טלה של טבריה הקטנה
רן ,   כוכב יאיר   (08.04.07)
חברה מנה מנצחת חובה לבדוק
33. קבב זה רק חינאוי
ב.ט. ,   תל אביב   (20.04.07)
אין כמו הקבב של חינאוי. סוף הדרך!!! יפו, רמת אביב החדשה ועכשיו גם בתל ברוך צפון.
34. לחיפאים ולשאר
דוק הולידיי   (29.04.07)
אין כמו הקבב של גו'ני ואיברהים העיר התחתית רק הם ומי שמכיר יודע ומי שלא כדאי לכם לנסות
35. כופתאקבב תובל 22 רמת גן
שלא תגידו של אמרתי   (11.05.07)
ברחוב המסעדות נמצאת מסעדת בר גריל בשר בשם כופתאקבב במקום ניתן לקבל קבב רומני כמו של פעם המון שום מתובל סוף הדרך אורירי קבבים ענקים בנוסף יש גם קבב מזרחי בצל פטרוזיליה ועוד והלהיט מעורב ירושלמי אסלי כול מנה 20 ש''ח הכל עשוי בטוב טעם יצור מקומי 100% ונוסף גזוז חופשי של פעם מדהים ברמות תגיעו ותצטרפו לתור לידי אז מה עוד נבקש אם אני שם תגידו אשר המליץ לכם, בתאבון
36. כופתא קבב
רוברטו ,   פ"ת   (28.07.07)
רבותי מי שלא אכל קבב ברמות רמות אז יש לי להגיד לכם שיש מקום בר"ג שנקרא כופתא קבב יש להם את הקבב אכי טעים בארץ בזכות השף רובי שמתמחה בקבב ובטחינה ברמות הגבוהות אז עם אתם באזור אז כנסו ורובי השף ישרת אותכם
37. אכלתי בדיאנה , בושה למנות המיקרוסקופיות
יעקב   (22.08.07)
ולמחיר המופקע. בחיים לא אכנס שוב.
38. הקבב של עבדאלהה מחאן הדקל
דן ,   סביון   (16.09.07)
הקבב של עבדאללה נדיר ביותר שווה לנסות אפשר לטעום במטעמי עבדאללה ובניו שבאור יהודה צמוד לאולמי חאן הדקל שבבעלות עבדאללה
39. הקבב הכי טעים
שרון ,   קריות   (27.09.07)
הקבב הכי טעים נימצא 20 דקות נסיעה מהקריות בחיפה בעיר התחתית הבנקים פינת שרה אצל גוני כמובן טעים נקי ויחס חם בתאבון
40. קבב זה מסעדת הניצחון באשקלון
פישר יעקב ,   קרית ביאליק   (06.03.08)
הקבב הטעים ביותר שאכלתי אי פעם נמצא במסעדת הניצחון באשקלון המחיר השרות והכי הטעם אין עליהם
41. הקבב המנצח של יוזי
pol ,   תא   (15.03.08)
אין כמו הקבב וההמבורגר של יוזי טרי וטעים ולא כבד
42. הקבב של יוזי כפר שמריהו
anat ,   הרצליה   (01.05.08)
הקבב של יוזי נעשה מבשר טרי וזה כל הסוד עם אחוזי שומן נכונים
43. קבב
אנט ,   דרום   (06.07.08)
קבב של גינדי קטלני ביותר ומדהים
44. ליאיר, לא הגזמת קצת עם התבלינים?
רינה   (22.01.09)
45. שיפודי חזי מומלץ בחום
דביר העירקי הגאה ,   ראש העין   (19.04.09)
מקום עממי אוכל פיצוץ קבלת פנים חמה של חזי והצוות שעובד במקום הווי עירקי עשיר פשוט אין מילים מקום פיצוץ ואין מה לעשות קבב עירקי צריך לדעת לעשות וחזי פשוט יודע
46. המיסעדה של דוד שלי
חסויההמיסעדה של דוד שלי אני כל הזמן אוכלת שם ,   אור יהודה   (29.06.09)
47. מסעדת מאמי האלופה
יוני ,   תל אביב   (10.08.09)
מסעדת מיאמי יש לה את האוכל הכי טעים בארץ אבא שלי השף שם ברוור שיהיה טעיים הוא אלוף באטכח בוכריייייי
48. קבב זה רק מסעדת הניצחון באשקלון!!!!
אנה ,   אשקלון   (14.04.10)
קבב איכותי, שירות אדיב ומחירים הוגנים אך ורק במסעדת הניצחון במדרחוב אשקלון.  יונל וגבי יקבלו אתכם בחיוך ובברכה.  שווה לבוא.
49. קבאב הסולטן המתכון המקורי
אסף ,   ראשון לציון   (19.04.10)

המתכון ל 4-6 סועדים.

 

800 גרם בשר בקר טחון גס (עדיפות לשפונדרה, אפשרי גם צלעות העיקר שהבשר יהיה טרי ולא רזה).

יח' אחת של זנב כבש (אליה) או לחלופין 200 גרם שומן כבש איכותי טחון.

1 בצל סגול בינוני קצוץ דק

חצי צרור פטרוזיליה קצוץ דק (ללא הגבעולים)

4 שיני שום גדולות כתושות

2 כפיות פלפל שחור (מומלץ ביותר פלפל שחור טחון גס)

1 כפית גדושה של מלח

1 כפית גדושה של פפריקה מתוקה

1 כפית שטוחה של כמון

מעט שמן זית

לאוהבי החריף, כפית פפריקה חריפה או פלפל אדום חריף קצוץ דק.

 

עד כה, המתכון אולי לא נראה מקורי או מיוחד, הסוד אמנם הוא בהכנה.

בקערה גדולה לשים היטב היטב את הבשר (להזכירכם טחון גס!) השומן ושאר המרכיבים. את התערובת המוכנה מכניסים למכונה לטחינת בשר שחשוב לוודא שהבשר עובר טחינה שנייה גסה (מכיוון שהבשר עבר כבר טחינה אחת, טחינה דקה תהפוך את הבשר לדייסה) תהליך זה מחליף את הקיצוץ בסכין קופיץ כפי שנהוג בטורקיה, למי שיש את הכלים והסבלנות ניתן לקצוץ ידנית בסכין מטבח גדולה וחדה עד לקיצוץ דק ותערובת אחידה. זה עיקר סוד הקסם, כאשר התערובת הבשר המתובלת נטחנת שוב יחד עם הירקות הטעמים מתערבבים וחודרים לעומד הבשר, התערובת אחידה יותר ועשירה יותר ואין סיכוי שהקבב יתפרק על הרשת.

משמנים שיפוד מתכת רחב וצרים לאורכו את הבשר.

שיטת הצלייה הטובה ביותר היא מעל גחלים ללא רשת כאשר בין הגחלים לבשר ישנו מרווח של לפחות 5 ס"מ. אש גבוהה מדיי לא תאפשר לשומן הכבש להנמס ולטפטף החוצה לאט, תהליך הצלייה האיטי והנמסות שומן הכס מעניקים לקבב עסיסיות שחבל לוותר עלייה.

ניתן כמובן לשנות את כמויות התבלינים לפי הטעם אך דעתי האישית, לכו עם המקור.

בתאבון וחג עצמאות שמח.

 

 

 

50. יבש, בלי טעם פלצני יקר פחד
דב   (22.04.10)
תגובות קודמות
חזרה לכתבה