אוכל  בלוגים  קרובה לצלחת
לביבות גבינה - טעם של ילדות
ענבל קליין
פורסם: 21.05.06, 10:02
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
1. כמה גרם גבינה?
אביה   (21.05.06)
2. למה אין כמויות ביחידות הניתנות למדידה?
מזי   (21.05.06)
כמה זה גביע? כמה זה חבילה קטנה? הרי המתכון הוא למי שלא מכיר אותו, נכון?
3. יותר פשוט
מטילדה   (21.05.06)
גביע גבינה 3 כפות קמח רצוי תופח לא חובה 3 ביצים ולטגן ולגירסה מלוחה להוסיף צפתית או בולגרית מגוררות
4. ל-2 גביע = קופסא רגילה שהם 250 גרם
מטילדה   (21.05.06)
5. לביבות גבינה עירקיות הכי טעימות
מדלן   (21.05.06)
מתכון ללביבות גבינה . עאגה גבינה מלוחה שתי כפיות עד שלוש של קמח ביצה לערבב היטב במזלג לחממם שמן על המחבט אפשר לטגן בצורת אומלט או לחילופין ליצור בעזרת הכף לביבות ולטגן
6. טיפ ללביבות גבינה
נורה 22   (21.05.06)
גם אצלי לביבות גבינה הן זכרון ילדות מתוק, ובמשך שנים ניסיתי לשחזר אותן ולא הצלחתי. הן תמיד התפוררו בזמן הטיגון. הפתרון: להניח את הגבינה למשך כחצי שעה במסננת מרופדת במגבת נייר או בד נקי. המים יוצאים מהגבינה, והגבינה נשארת יבשה יחסית ומתאים לטיגון.
7. כמויות
נורה 22   (21.05.06)
גביע גבינה לבנה - 250 גרם חבילת קטנה של קמח תופח - 350 גרם
8. מידות מדוייקות (:
ענבל קליין   (21.05.06)
1 גביע גבינה לבנה = 250 גרם גביע שמנת = 200 גרם חבילה קטנה קמח תופח = 350 גרם
9. קל ובריא יותר
אמא   (21.05.06)
1 גביע קטן גבינה 5% (או חצי קופסא רגילה) 1 ביצה 2-3 כפות קמח תופח 1 שקית סוכר ווניל (או כפית סוכר וקצת תמצית) מערבבים היטב, יוצקים עם כף על תבנית עם נייר אפיה ואופים בחום בינוני נמוך. לוקח 5 דקות להכין והילדים זוללים. אפשר גם עם צימוקים :)
10. כמויות
אריאלה   (21.05.06)
הכמויות כתובות ברור 0 אם היה צריך גביע גדול של גבינה היא היתה כותבת.אותו הדבר לגבי כמות הקמח.יש אריזות קטנות ויש גדולות ופה בפרוש כתוב "חבילה קטנה". מה שבטוח זה נראה טעים וינוסנ בקרוב מאד.
11. למה "מתקפת הגבינות הארורה" ?
עלבון הגבינה   (21.05.06)
12. לא טריפוליטאית?! בטח נפלה כאן טעות...
מנשה(ק)   (21.05.06)
וולאק, מהכתבה משתמע לכאורה שאמא של ענבל לא טריפוליטאית (ציטוט: "בסתר ליבי קיוויתי שיום אחד אמא שלי תהפוך לטריפוליטאית אסלית"). זה מאכזב אותי לאללה... מעליש ענבל, בשבילי תמיד תהיי טריפוליטאית של כבוד. אבל אולי (פתאום התעוררה בי תקווה) אמא שלה כן טריפוליטאית, היא פשוט לא "טריפוליטאית אסלית", כי היא לא מבשלת אוכל טריפוליטאי. אם ככה, לא צריך להתייאש, יכולה להיות לה תקנה: היא יכולה להתאסלל (שזה כמו להתאסלם רק במקום להפוך מוסלמית להפוך ל"אסלית") - כמה שיעורים מחמותי והיא מבשלת מפרומות אורגינל, כמו ב"ויקטור". יאללה ענבל, יאללה! בחיבה, מנש(ק).
13. קמח
שפן סלעים   (21.05.06)
נראה לי יחס לא הגיוני בין כמות הגבינה לכמות הקמח. חבילה "קטנה" של קמח תופח זה המון. בבקשה לבדוק שוב את הייחס
14. ynet, התבישו לכם, למה אתם נותנים פה במה לפדופילים ?
המפקח   (21.05.06)
לביבות בטעם של ילדות? מנין אתם יודעים בכלל איזה טעם יש לילדה? סוטים!!!
15. הקמח המתבקש לא הגיוני, כנסו למתכון דומה אך בריא , עם סולת.
גבינה   (21.05.06)
אפשר סולת מלאה, ואז זה ממש בסדר בריאותית. חצי קילו גבינת טובורג או תבור 5% [קרש] שלוש עד ארבע כפות סולת [אפשר כאמור מהסוג המלא] 2-3 ביצים - תלוי מה גודלן גרידת לימון תמצית וניל ארבע חמש כפות סוכר או שווה ערך בממתיק [אני משתמשת בממתיק כמו טיפדיאט] אפשר להוסף שמנת - אבל אז צריך להוסיף סולת. נותנים לתערובת "לעמוד" במקרר בין 15-20 דקות. עכשיו אפשר לטגן בשמן, לבשל במים רותחים, לאפות בתנור - בהתאם לבחירתכם. אפשר לאפות כעוגה או כעוגיות/לביבות על נייר אפיה משומן. אם אופים כדאי להכניס כף או שתים של שמן [עדיף זית] לתערובת. אם מבשלים, מכניסים כף גדושה למים רותחים, לא מכניסים את כולם ביחד כדי שלא להוריד את הטמפרטורה, אלא לאט ובנגלות. הם צפים לאחר כמה דקות וצריך לתת להם עוד כחמש עד עשר דקות של ציפה רותחת לאחר מכן. לאחר שהם מוכנים, אפשר לשפוך חמאה מותכת עליהם ופרורי לחם, או אגוזים או שקדים טחונים מעל. אם טיגנתם , לא צריך כלום אלא למי שמעוניין בסירופ וכו' כמו שמופיע באתר.
16. כמה זה חבילה קטנה של קמח תופח בכוסות ואבקת אפיה?
קמח מלא   (21.05.06)
17. מריח טוב. ואני כמו אמא שלך, לא בשלנית. מתאים לי בול
(21.05.06)
18. הלביבות הפרסיות שלי מנצחות בגדול
עופרי   (21.05.06)
במקום קמח מגרדים תפוח-אדמה, פלפל שחור ומלח, כוס פטרוזיליה קצוצה ואפשר כל עשב תיבול בנוסף, ביצה ולטגן משני הצדדים. טעים עם גבינה מלוחה מכל סוג או צהובה מומסת מעל השכבה המטוגנת ומעולה לכריכים לאוניברסיטה, לטיול או למקום שצריך לקחת סנדביץ' מנחם וטעים (למרוח על הלחם חמאה או מזולה או כל מה שבא). בכל מקרה ענבל-זה עניין של טעם.
19. ענבל, יש לי הרגשה שאני כתבתי את הכתבה
חוה   (21.05.06)
זה כל-כך מזכיר לי את המקרה שלי, רק לביבות הגבינה עוד לא חזרו אליי, אבל הן בהחלט בדרך:)
20. אותן הלביבות הטעימות -רק משודרגות למזון בריאות:
שירי   (21.05.06)
את הקמח מחליפים בחצי כמות קמח מנופה אורגני וחצי כמות קמח מלא אורגני. את הביצים מחליפים לאורגניות, את הגבינה הלבנה לגבינה אורגנית 5% של הרדוף, אפילו החמאה יכולה להיות אורגנית. להשיג בכל הסופרים וחנויות הטבע. אפשר לשדרג כך כל מאכל. גם בריא ואפילו עוד יותר טעים, ומשביע.
21. שכחתי
שירי   (21.05.06)
גם הסוכר יכול להיות סוכר דמררה אורגני, ואם חייבים אפשר להוסיף טיפה אבקת אפיה, למרות שמניסיון לא צריך, הלביבות תופחות יפה מהביצים.
22. יווו...תודה
עדי   (21.05.06)
כמה זמן שאני מחפשאת את המתכון הזה..אמא שלי הלכה לעולמה ונשארתי עם הטעם..
23. עוד מתכון מבית סבתא
ענבל   (21.05.06)
1 גביע גבינה לבנה 1 ביצה 1 שקית סוכר וניל 2 כפות סוכר 3 כפות קמח תופח רצוי להניח ל- 20 דקות לפני הטיגון, לא חובה. התוצאה הסופית טעימה חמה או קרה.
24. מה זה חבילה קטנה קמח תופח?
מאוסטרליה   (22.05.06)
כמה מ"ל יש בגביע לבן/שמנת?
25. שכחת צימוקים.
נורית   (21.05.06)
אצלנו הכי כיף היה להגיע לצימוקים.
26. מלוחות
טלי   (22.05.06)
לגירסה המלוחה כדאי להוסיף מעט פרמזן וטבעות זיתים. יוצא יופי
27. לביבות בצק - זו ההגדה הנכונה למתכון
מאוכזבת ורעבה   (22.05.06)
חזרתי אתמול הביתה שמחה ומרוצה - סוף סוף יש לי מתכון קליל להכנת לביבות. לא התעצלתי וב- 22:00 יצאתי לקנות את החומרים, ערבבתי את כולם לפי הוראות המתכון - ומה יצא ? לביבות בצק. אין שום זכר לטעמה של הגבינה או לטעמו של הלבן. מרוב שזה היה מגעיל, לא טרחתי לסיים לטגן את הבלילה כולה. מ - א - כ - ז - ב !!!!!
28. ללביבות בצק
המעדכנת   (22.05.06)
קבלי מתכון מדוייק יותר שרץ שנים בפורומים השונים.נוסה בהצלחה. 3 כפות גבינה לבנה,3 כפות קמח אוסם,ביצה אחת וכך סוכר. זהו. יוצא טעים טעים. היחסים שענבל רושמת פה רק מעידים על חוסר נסיון שלה.
29. למי שנבהל מכמות הקמח
ענבל קליין   (23.05.06)
אפשר לקצץ אותו בחצי - כלומר לשים כוס ועוד כף גדושה של קמח - ואז הלביבות יוצאות יותר גבינתיות.
30. כמה קמח?
אמא (לא של ענבל)   (23.05.06)
אני עושה את הלביבות האלה כל השנים ואף פעם לא שמתי כל כך הרבה קמח. ה"מתכון" שלי הוא: גבינה לבנה / יוגורט / שמנת חמוצה וכולי - כמה שרוצים ממה שיש בבית. על כל גביע (לבן, יוגורט) ביצה אחת, על כל קופסת גבינה לבנה של רבע קילו - שתי ביצים. סוכר לפי הטעם, עד שלא חמוץ (זה תלוי בסוג וב"ותק" של הגבינה) וניל מויפים קצת קמח תופח (2 -3 כפות) ומערבבים. ממשיכים להוסיף קמח עד שהבלילה סמיכה כמו דייסה. לפעמים יוצא כוס, בערך, תלוי בגבינות. בתיאבון
תגובות נוספות
חזרה לכתבה