אוכל  טעם החיים
בחג שבועות תעשה לך לחם וגבינה
פיליס גלזר
פורסם: 29.05.06, 11:46
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 24 תגובות ב-24 דיונים
1. האם אפשר להכין מהגבינה כדורים מתובלים?
גבינית   (29.05.06)
נראה לי שהמתכון ממש פשוט, אבל אני רוצה להגיש אותו בצורת כדורי גבינה. האם אפשרי? בנוסף, האם ניתן להחליף חלק מהשמנת בגיל/לבן?
2. חג שבועות במקורו - מתן תורה
מלאכי ,   נתניה   (29.05.06)
כך שאפשר להגיד שזהו חג דתי באופן מובהק. לא לשכוח שאבותינו היו דתיים ועובדי אדמה (!!!) כך שברור שלצד האופי הדתי היה לחגים גם אופי חקלאי.
3. ההמלטות של הצאן- בחורף ולא בשבועות
רועה צאן   (29.05.06)
4. WOW פיליס גלזר, היית צריכה לעשות מחקר ע"מ ללמוד שחגינו ...
תלויים בעונות החקלאי ,   לומדים זאת בכתה ב'   (29.05.06)
5. להכנת גבינת שמנת-להשתמש בדף מגבת נייר חזקה
להניח על מסננת ,   ולמקרר.   (29.05.06)
6. פיליס גלזר - את יודעת שיש כאלה
בשלנית   (29.05.06)
שהכי שונאים בעולם זה - קוסברה וצנוברים??????? הנה דרך לחגוג את החיטה בלחם כיף אמיתי, ממש משגע???? תוציאי ממנו את הקוסברה והצנוברים!!!!!
7. רק לחם תושיה!!!!הרבה הרבה מעל השאר...
מיה ,   תל אביב   (29.05.06)
אני מתה על הלחמים שלהם, כל פעם מגוונת עם לחם אחר. מה שהכי מדהים הוא שכולם מצוינים. מומלץ בחום
8. איחס.........עם מקל 2 מטר........
(29.05.06)
לא הייתי מסתכן בלגעת במעשי ידיה של פיליס גלזר.......ניראה כה מופרך ולא אכיל......
9. זה מה שלימדו אותך ????
אחד שלמד קצת ,   אונ' עברית   (29.05.06)
איפה למדת ? באונ' אל-נג'אח' ? , ביר - זית' ? . אם למדת בסימינר הקיבוצים אז זה מובן יותר . חג השבועות לא נקבע במועד מאוחר ע"י הרבנים . והוא לא חג חקלאי למרות שבחג זה מודים על קציר התבואה . החג ומנהגי האכילה שלו נובעים ממתן תורה . זה אפילו לא על קצה המזלג.. לא מאוחר ללמוד ויפה שעה אחת קודם
10. תשובה ל 1
ורד ,   רמלה   (29.05.06)
אפשר להוריד כמעט את כל השומן ע"י זה שמשתמשים בשני גביעים גבינה לבנה 5% ויוגורט ביו מעט מלח, לערבב ולשים בתוך חיתול בד, לתלות מעל הכיור לכל הלילה ואפשר ליצור כדורים ולצפות אותם בכל מיני דברים: שומשום שחור, קצח, זעתר, מלח גס, ועוד ועוד כיד הדמיון הטובה עליך. טיפ: אפשר ליצור כדורים ולשים בצנצנת או קופסה ולמלא אותה בשמן זית וזה נשמר המון זמן במקרר בהצלחה וחג שבועות שמח וטעים!!! ורד
11. ל]יליס גלזר נראה שאנחנו היחידות בארץ עם שם כזה מיוחד
פיליס דדוש ,   חיפה   (29.05.06)
אין עלייך..אוהבת את המתכונים שלך ואכן מכינה אותם אפשר לראות את זה על הכרס של בעלי!!! (-: פיליס דדוש.
12. התאריך של חג שבועות כן מופיע בתורה מעט עיון
לי ,   ב"ש   (29.05.06)
13. ל-6 - אולי אפשר להחליף כוסברה בפטרוזיליה
(29.05.06)
או בעשב אחר? גם אני לא אוהבת... אז קצת אלתור ולא חייבים להתעצבן...
14. מתכונים מעניינים
גדעון ,   רמת גן   (30.05.06)
לפיליס תודה רבה על המתכונים שנראים מאוד מעניינים וטעימים
15. עזבו חגים, מורשת והיסטוריה. הכל נהיה אוכל,
משה   (30.05.06)
כל החגים בארץ נהיו אותו דבר, ממלאים עגלה בסופר, אוכלים כמו אהבלים ושימות העולם.
16. הרבנים קבעו את תאריך החג?!?! איזה קשקוש
(30.05.06)
כתוב במפורש שחוגגים שבעה שבועות לאחר פסח, רק צריך לעשות חשבון... כל אחד שיתעסק במה שהוא מבין. תתעסקי באוכל, שלא תטעי סתם.
17. Shavuot-Cheese, #10, #1
Dany ,   Canada   (30.05.06)
Go 1 step more; Use All Yoghurt, 2%, instead the FAT sour cream. We do this all the time, while I make yoghurt from 2% milk & obtain Cream Cheese which can be used for dips & my wife uses this instead of the FAT Commercial Cream Cheese. The cheese is Excellent form 2% Milk/Yoghurt, you DO MOT NEED 5% Yoghurt.
18. גלזר את רדודה כמו הבצק
מחקר עאלק   (30.05.06)
19. לא הבנתי כלום בקשר לאוריגמי שמתבצע בלחם
מיכל   (30.05.06)
20. שאלה לפיליס
מרדכי ,   י-ם   (30.05.06)
מה הסיבה שאבקת האפיה הולכת עם הבצק החם? הרי החום מפעיל את המתפיחים.... תודה
21. למה להרוס...
שובי   (30.05.06)
אולי האוכל שלך מעולה אבל הידיעות שלך בהיסטוריה לא משהו. החג מקורו בתורה. הרבנים דווקא דאגו לנופך הטבעוני והקולינרי ולכן יש מנהגים שבזכותם את יכולה לפרסם כאן מתכונים. חג שמח
22. ל- 10 תודה רבה וחג שבועות טעים
מ-1 כמובן   (31.05.06)
ו ... אני בהחלט מתכוונת להכין את המתכון שלך היום!!!!
23. thank you - #17
#1   (31.05.06)
24. גבינת שמנת - אין קל מזה
(04.06.06)
אני קונה שמנת חמוצה 27% (מצטערת, כמה יותר שומן יותר טעים...) ומשאירה אותה במקרר שבוע, כמו שהיא (אפשר גם יותר. תתעלמו מתאריך התפוגה!) השמנת מתמצקת בתוך הגביע מעצמה. אם רוצים לזרז את התהליך אפשר כמובן להניח במסננת וכו', אבל ממש לא צריך כל מיני תוספות. מקסימום מעט מלח.
חזרה לכתבה