אוכל  טעם החיים
משמש - מהר לפני שיגמר
ניר צוק
פורסם: 27.06.06, 09:50
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 27 תגובות ב-26 דיונים
1. היום המשמשים אינם משמשים!
(27.06.06)
האם מישהו יודע אצל מי אפשר לקנות משמשים אמיתיים, עם טעם וריח של משמש ולא גוש תפל וסתמי?
2. הוא ממש מתוק, אבל דחוף למכון כושר !!!
יהב ,   מעלה אדומים   (27.06.06)
3. מתכון לשטרויזל
תומר שרון   (27.06.06)
אם כבר בדיוק עסקינן אז: שטרויזל שהם פירורים פריכים נעשים כך: 100 חמאה בקוביות (קרירה) 100 סוכר 160 קמח (פחות או יותר) קודם סוכר וחמאה למעוך בידיים להוסיף בבת אחת את הקמח וליצור מעין קוסקוס. זה המתכון האורגינל (בלי הפקאנים) למרות שזה נראה מלהיב עם פקאנים. אני עושה את העוגה הזאת כל קיץ ומוותר מראש על חמאה וסוכר כתוספת למשמשים. אין צורך ,הפרי מתוק והכרס תופחת גם בלי זה.
4. ל - 1: משמשים אמיתיים
(27.06.06)
לצרעי פספסת את הזמן... למשמשים שאתה מדבר עליהם קוראים באלדי !!! הם יותר לבנים ובדרך כלל נראים נורא (עם עקיצות וכתמים) והרבה יותר קטנים... לפני כשבועיים.שלושה - נגמרה העונה שלהם. שווה לבדוק בשווקים - אולי עדיין יש. אבל - יש להם טעם גן עדן... בנוסף - לגבי המשמש הכתום: תנסה לחפש אורגני - הוא גם כן משופר טעמים באופן מדהים...
5. מה זה שטרויזל?
(27.06.06)
6. ניר מתי תספר כבר , אתה נראה נורא ואיום!
רוני ,   תל אביב   (27.06.06)
7. גם אני אוהב מישמישים, בעיקר אלה של התשמישים:-)
:-) ,   :-):-):-):-)   (27.06.06)
8. ל -3 אתה מה זה צודק
דבי ,   רעננה   (27.06.06)
9. ריבת משמשים
טייב רינה חיה ,   רחובות   (27.06.06)
איפה המתכון של הריבה מישהו יודע?
10. צ'טני מישמשים - מעולה
לילך   (27.06.06)
אפשר להכין צ'טני מכל פרי קצת קשה, אבל ממישמש ממש שווה. 12-15 מישמשים כתומים וקשים 1-2 בצלים 2 כפןת סוכר רבע כוס חומץ בהיר וטוב כף מחוקה קארי 1 כף שמן מטגנים את הבצלים בשמן, ומוסיפים קארי, ומלח לפי הטעם, מוסיפים את המישמשים חצויים, עד שמתרככים קצת - לערבב בלי לפצוע או למעוך. מוסיפים סוכר וחומץ ומבשלים על אש קטנה עד שרך לנגיסה אבל לא מושי-מושי. מעולה על אורז לבן, ליד בשר כבש, או כמרינדת עוף. בתיאבון...
11. אפשר פרווה?
רחל   (27.06.06)
האם יש אפשרות להמיר את החמאה המשהו פרווה? אולי מחמאה?
12. אלוהים!!! הקפיצה אותי מהכסא הפרסומת הזאת פתאום!!!!!
פסי   (27.06.06)
של האש והצרבת. איףףףףףףףףףףף מה קרה. כולי הייתי נינוחה עד שפתאום בום!!!!!
13. הפרי הכי מתוק שיש ולכן שם החיבה של
(27.06.06)
בני האהוב הוא מישמיש, כי גם הוא הכי הכי מתוק שיש
14. מה עם הגוגואים?
(27.06.06)
15. ניר- אכזבת אותי
חיים ,   רמת גן   (27.06.06)
ציפיתי למתכונים עם מעוף (או לפחות עם עוף).... ננסה מקצה שיפורים?
16. ניר אתה כותב כל כך יפה!
יערה   (27.06.06)
לי יש עץ בחצר- בלי ריסוס ובלי הורמונים וכל מיני זבל. הכי טעים שיש!!!
17. תודה ל - 10 תודה על המתכון .
אילנה   (27.06.06)
כך צריך לכתוב באינטרנט, דברים לענין. .
18. הכנת ריבת מישמש בקלות
חיים ,   באר-שבע   (27.06.06)
יש לקנות מישמשים יפים ומלאי בשר מנסיון זה מה שקובע אם תצא ריבה טובה או לא יש לשטוף היטב את הפרי היטב לגלען ולזרוק לסיר עם דופן עבה .1 ק"ג פרי=800 גרם סוכר.1 לימון יפה לשטוף היטב אפשר עם סקוטש ונוזל לניקוי כלים קל לאחר מכן לחתוך לקוביות קטנות ולזרוק לסיר (כולל הקליפה רק בלי גרעינים)להתחיל באש גבוהה ולהביא לידי רתיחה מרגע הרתיחה להוריד לאש הכי נמוכה למשך שעה וחצי.את הצנצנות והמכסים יש לטבול במים רותחים אפשר בסוף הבישול להוסיף מעט מיץ לימון מלימון טרי בהצלחה ניתן לערבב עם כף עץ
19. ל-7: אני דווקא בעד אפרסקים. הם גדולים ושעירים יותר..........
(27.06.06)
20. אפשר להמיר את החמאה במחמאה
אסתי ש ,   גבעתיים   (27.06.06)
כן אפשר תגובה ל11 אבל הרבה פחות טעים בהצלחה
21. ריבת משמש עם תפוחים - מעדן
(27.06.06)
הריבה לא מאד מתוקה ויש לאחסן בקרור. 2/3 משמשים יפים מגולענים 1/3 תפוחים מזן אלכסנדר או גרני סמית חתוכים לקוביות ללא קליפה. סוכר במשקל חצי ממשקל הפירות חצי כוס מים + מיץ מלימון אחד. להמיס הסוכר במים+מיץ ולצמצם הכמות. להוסיף הפירות לבשל עד שהפרי רך ולא יותר. 30 דקות בערך. להעביר לצנצנות נקיות. לאחסן בקרור.
22. משמשים מקרור
נתן   (27.06.06)
לידיעתכם קטיף המשמשים הסתים מזמן ומה שנכר בחנויות מקורו בקרור
23. זרקתי יבול שלם של משמשים מהעץ
הכל הלך פארש ,   מודיעין   (27.06.06)
התמלאו בתולעים. שנה שעברה היה סבבה. כל החברים והמשפחה אכלו לשובע.
24. יצא לי שטרויזל מעולה!
כוכבית   (28.06.06)
אבל חבר שלי טען שהיה עדיף להשתמש במשמשים מקופסת שימורים, כי לשטרויזל שלי היה טעם טיפה מריר (שאני אישית מאד אהבתי). ועדיין הוא חיסל חצי עוגה בלי למצמץ.... :-) תודה!
25. כן לדר!!
(28.06.06)
לדר זה בכלל לא סיפור כזה גדול, ואת התוצאה אי אפשר לקנות בשום מקום. זורקים משמשים שטופים וחצויים (בלי הגוגואים) לתוך סיר, שופכים מעל סוכר בנדיבות, מכסים ומדליקים אש קטנה. לאחר זמן מה כשהסוכר נמס, מערבבים ומועכים קצת, וטועמים. צריך להיות מתוק מאוד - עד כדי בחילה. אם לא - זה יצא חמוץ בסוף. זמן הבישול לא קריטי - עד שכל הסוכר נמס וכל העסק רך. דרך אגב אפשר לעשות גם מפרי לא בשל! פשוט מוסיפים קצת יותר סוכר, התוצאה זהה. לא חייבים לטחון - אפשר רק למעוך במועך של פירה - הגושים דווקא טעימים. מפזרים שכבה לא עבה על מגשים (על נייר אפייה) ושמים בשמש. בלילה לא להשאיר תחת כיפת השמיים - הלחות תעלה עובש. מסלסלה יוצאים כ-3 מגשים. התוצאה - כמו בילדות שלנו. קניתי לדר בהרבה מקומות והרבה סוגים ואף אחד אפילו לא דגדג את הקרסוליים של הגרסה הביתית. נסו ותהנו!!!
26. לדר- מה הבעיה
הדס ,   דרום   (23.06.07)
מי אמר שאי אפשר להשיג לדר, לפחות בשתי חנויות בבאר שבע אפשר לקנות לדר ביתי טבעי לגמרי בחנות "רותם" ובתבליני מימון בביג
חזרה לכתבה