אוכל  לא רק סושי
קימצ'י, בולגוגי ויון סמה - קפיצה לקוריאה
איריס ז'ורלט
פורסם: 06.07.06, 00:38
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 40 תגובות ב-40 דיונים
1. רוטב לאוקונומיאקי
Neta   (06.07.06)
מערבבים קטשופ עם רוטב סויה ו\או ווסטרשייר
2. גררר... קימצ'י....
(06.07.06)
בביקור הבאה בקוריאה נסי את הקימבאפ - סושי קוריאני עם בשר טחון ושמן שומשום (רק תשתדלי לא להזכיר את המילה סושי בהקשר כי הקוריאנים קצת לוקחים קשה את ההשוואה של התרבות שלהם עם זו היפנית). גם אני מסכים עם דעתך לגבי ההתאמה של האוכל הקוריאני לחיך הישראלית ונראה שהקוריאנים הם המרוקאים של המזרח...
3. ניסיתי. לא הצלחתי להשיג בייקון (מה זה?) אבל האקונומיקה
הייתה טעימה מאוד.   (06.07.06)
4. בבקשה לפרסם תמונה של הבחור ולא של אוכל
אחי ,   ת"א   (06.07.06)
5. לא ברור לי
רונה   (06.07.06)
אם שמים את המילוי על הבלילה איך זה יתבשל? צריל להפוך את החביתה?
6. זו עיתונות חוקרת ? איפה תמונת הכוכב ?!
חצי תאוותה בידה   (06.07.06)
עד אז נצטרך להסתפק ביוסי ביילין ובני בגין.
7.  הזקנות ו Bae Yong-joon
הישראלית ,   היפנית   (06.07.06)
זהו שמו המלא של מי שתהה מי הוא ורוצה לראות תמונה (הקליקו בגוגל). איריס שכחה לומר שהיפניות שמתות עליו הן בנות 50 ומעלה, לרוב 65 ומעלה באופן גורף. הוא תופעה שעושה עליהן המון כסף ויחסית לקוראנים הוא עדין ונשי....מה שמסביר את החיבה של היפניות אליו (מאחר והן רגילות לגברים נשיים במיוחד)
8. איריס, תודי בזה שאין על האוקונומיאקי ההירושימי
ישראלית-טוקיואית ,   טוקיו-יפן   (06.07.06)
מתה על אוקונומיאקי... מאז שטעמתי בפעם הראשונה, נדלקתי על זה. טעים מאוד "אויישי, נה!". איריס, תודה על כתבה מעניינית, לשם שינוי קצת שונה מהרגיל.
9. האוכל הקוראני עולה עשרות מונים על היפני.
(06.07.06)
הקים באפ, הנוסח השרי של הסושי, הקימצ'י (החמוצים של קוריאה), השום הכבוש בסויה. אך אילו מעדנים...
10. it is not bulgogi but samyouksal!!
tzabarit ,   korea   (06.07.06)
the name of the beef called bolgogi however, the name of the resturant is samyouksal. happy to help
11. אקונומיאקי
טלטול ,   כפ"ס   (06.07.06)
קצת אקנומיקה עם טריאקי נותן לנו אקונומיאקי סתםםםם
12. חביתה למיליונרים
יובל המבולבל   (06.07.06)
מזה כמה מרכיבים כולה חביתה ולמה אקונומיקה?
13. איך, איריס, איך????
(06.07.06)
לא שמת לנו תמונה של אותו יון מפורסם שנחזה בו גם אנו בנות ישראל החסודות??? עכשיו אנחנו צריכות לדמיין????
14. אחח... קוריאה קוריאה
נגיד קים ,   תמיד יש איזה קים אחד   (06.07.06)
הרבה זכרונות טובים יש לי משם. הקוריאנים הם העם הכי נחמד שיצא לי לפגוש. מבחינת האוכל, לפי דעתי הכי כדאי לטעום: -קימצ'יצ'ון: קימצ'י מטוגן בצורה של חביתה -מרק טופו -מנדו: שזה בעצם כמו הדים סאם הסיני בשם שונה בולגוגי: סוג של מנה בשרית, מופיע בצורות רבות. חייבים לטעום את הבולגוגי בורגר שיש בכל מקדולנד\בורגר קינג\רשתות קוריאניות ויפניות דומות... ההמבוגרים הכי טעימים שאכלתי בחיים שלי - קימבאב: סושי קוריאני, בד"כ לא מכיל דגים אלא רק ירקות - ביבימבאב: ערבוביה של מה שיש. כן יש מנה כזאת, לוקחים מה שמוצאים, מערבבים ואוכלים עם כף... בד"כ במסעד זה יכיל אורז, חסה, ביצה ובייקון. יש עוד מגוון מאכלים שאני כבר לא זוכר את השם. לזהירים: שימו לב לא לאכול כלבים או גלמים של תולעי משי. : )
15. הגרסה היפנית-YAKINIKU הרבה יותר טובה וטעימה מהמקור הקוריאני
והבנות בקוריאה היפות ,   בתבל !!!   (06.07.06)
16. לכל חביתה יש שם....
רונן ,   אוסקה   (06.07.06)
קוראים לזה chijimi וזה חריף וטעים ולאיריס סאן - אם אהבת את ננדמון ,חבל שלא הלכת גם ל-טונדמון מרקט,בערך פי 10 בגודל ומדהים !!!
17. איריס- לא לקנות לואי ויטון וגם לא חיקוי!
דנה ,   דור שני ניצולת שואה   (06.07.06)
לא קראת על ההיסטוריה של העסק? איך הם שיתפו פעולה על משטר וישי? סיפקו מדים ומזוודות לאנשים שהרגו את רוב המשפחה שלי?
18. יש מסעדה קוריאנית בירושלים
קוריאנופיל ,   ירושלים   (06.07.06)
קוראים לה "קוריאה האוס" והיא נמצאת ברחוב הראשי של נחלת שבעה, קרוב מאד לכיכר החתולות, בקומה שניה. האוכל טעים וממש זול - ארוחה עסקית מלאה של מרק, בולגוגי, אורז, קימצ'י וקינוח עולה בסביבות 40-50 שקל. יש גם גירסה צמחונית עם טופו.
19. למספר 2 - הקוריאנים הם הישראלים של המזרח.
רון הכחול ,   ירושלים   (06.07.06)
הם עברו התעללות וסבל במלחמת העולם השניה. ומלחמת עצמאות קשה כמה שנים אחר-כך. בנו את הכלכלה שלהם מכלום בעזרת המוח והיוזמה. אין להם אוצרות טבע. משרתים שירות צבאי ארוך + מילואים ומדברים על זה המון. אוכלים כמויות של אוכל מתובל ותוקעים אחר-כך גרעפצים בהנאה. תחמנים, מעגלי פינות, קצת גסים, קצת קולניים, קצת בוטים. מכורים לאלקטרוניקה ולסלולרי. בקיצור - ישראלים עם עיניים מלוכסנות...
20. 14אוח...קוריאה קוריאה
מלי ,   חנאם סופרמרקט   (06.07.06)
כשאני חושבת עלמזג האוויר בימים אלו בקוריאה ,אין לי שום געגוע. הלחות והמונסונים אינם מאפשרים להנות מהקיץ.איני מתגעגעת לריח הביובים ,לחיפושים אחר אוכל מערבי ןלמחירים הגבוהים,לריח הקימצ'י או לאוכל הקוריאני ,להוציא את המנדו שמזכיר"קרעפלך". במסגרת נדודי התגוררתי במקומות יפים ואטרקטיביים מסיאול. מעדיפה את האוכל הישראלי. שולחת דש לקהילה הישראלית המצומצמת. ולא. איני עובדת שגרירות
21. יון סאמה
יפנית   (06.07.06)
http://images.google.com/images?sourceid=navclient&ie=UTF-8&rls=GGLG,GGLG:2005-44,GGLG:en&q=yon%20sama&sa=N&tab=wi
22. קימצ'י
אני   (06.07.06)
בביקורי בסיאול, לפני חודש, סיפרו לי מארחי שאין בית שאין בו מקרר לקימצ'י, אבל שהאמהות כבר מזמן לא עושות את המאכל הזה, היות שאפשר לקנות אותו בכל מקום ואין סיבה לטרוח ולהכין אותו.
23. קימצ'י זה רציני
רביד   (06.07.06)
בסגנון מרור: לוקחים עלה (חסה), עורמים בשר, שום וחריף ומגלגלים. עם הבירה אפשר גם סוג'ו ורצוי לערבב בירה וסוג'ו BOMBSHOT . ואם אפשר להשיג קימצ'י ביתי, הגעתם. יש מגוון עצום. שווה התיחסות רצינית
24. איריס - אני מזועזע!!
דני מ.   (06.07.06)
את קונה חיקויים בסיאול וחוזרת איתם ליפן? מה קרה, את מתכננת כתבת עומק על הכלא היפני? הרי אם יתפסו אותך מכניסה אותם ליפן (כנראה שלא תפשו) או יתפסו אותך ברחוב, את בצרה גדולה!! - יש, לפחות היה, איסור גורף וחרם על חיקויים ביפן... איריס, מה קורה כאן? את מוצאת קושי באימוץ הלך הרוח היפני המקומי? אני נזכר דווקא במעלית במלון בסיאול, איך שהדלת נפתחת בקומה המסעדה בדרך לארוחת הבוקר, אתה חוטף את הקימצ'י הזה ישר למוח - מאוד דיאטטי - גומר לך על התיאבון. את אתם חובבי אוכל חריף עד חריף מאוד אתם צריכים להגיע לקוריאה. הדרגה הנמוכה ביותר של חריף שם גורמת לפה שלך לנמנם עד ארוחת הצהריים, לא צריך הרדמה, עקירת שורש בקלי קלות
25. הרגת אותי מצחוק עם הקימצ'י והאדיפוס, הפעם זה שנון במיוחד
סמדר (פריס)   (06.07.06)
וההנהלה אגב לא פתרה עדיין את בעיית הגישה לפורומים ממאק ולמרות האימייל שנשלחו לא טרחה להשיב לי.
26. סליחה!
אוש ,   רמת גן   (07.07.06)
ברבקיו קוראני זה ג'אלבי. הדבר הכי טעים שאלתי בחיים!
27. היו לי כמה סיפורי אהבה עם קוריאניות, וקשרי חברות
ד ,   צפון   (07.07.06)
קוריאנים זה עם נפלא, מבינים אותנו (בגלל צפון קוריאה), משרתים שנתיים וחודשיים בצבא, היה לי על מה לדבר עם קוריאנים. קוריאניות הן יפהפיות ואציליות. צריך קצת קסם לגרום להן להיפתח, אך זה שווה את המאמץ (בניגוד ליפניות שהן פלגמטיות). ועוד דבר, לא בשביל ערסים, אבל כן בשביל חברה ישראלים נורמלים, שאין להם כוח לשטויות של הבחורות בארץ.. ניסיתי להתקבל לסאמסונג, בגלל הנסיעות הרבעוניות לקוריאה, אך לא הצלחתי. עם ממש חביב!!
28. בנות הנה הוא...ממש לא משהו
(07.07.06)
לוקח לדף קצת זמן לעלות... http://english.chosun.com/w21data/html/news/200411/200411170022.html
29. קוריאה ......
מיכל ,   צפון   (07.07.06)
כשחייתי ביפן הייתי נוסעת לשופינג בסיאול והצחיק אותי שאני ישראלית מתקשרת עם קוריאני ....ביפנית. הייתי קונה שם בגדים בזול ואפילו היה לי אופטיקאי קבוע באיטאוון.....והאוכל......והקימצי.....והחתיכים האמריקאים......עוד כתבה מעולה שמעלה זכרונות...תודה....לגבי החיקויים אסור למכור בבסטות לא בודקים אותך ברחוב אם את הולכת עם חיקוי. גם היפניות קונות שם חיקויים בקוריאה.
30. אני ממש סבלתי בקוריאה
S.K.Kim   (07.07.06)
אנשים נחמדים , אין מה להגיד. אוכל מ-ז-ע-ז-ע !!!!!!!! הפעמים היחידות שנהניתי מהאוכל היה במסעדות סיניות (בקוריאה) , בעייה נוספת , הם לא מדברים אנגלית , ממש קשה להסתדר שם. והבחורות ... קטסטרופה , הן פשוט לא יפות באופן גורף . ואם נחזור לקימצ'י , זה פשוט דבר מזעזע - יש לזה ריח ששורף את השערות באף. הבאתי צנצנת לארץ , לראות מה יגידו החברה בעבודה , לא היה אחד שאהב את זה. תבינו שם קימצ'י זה כמו חומוס אצלינו , כמעט בכל ארוחה זה איכשהו מגיע לשולחן.
תגובות נוספות
חזרה לכתבה