אוכל  טעם החיים
יש לי גלידה הכי טובה (כי הכנתי אותה בבית)
יעל גרטי
פורסם: 07.08.06, 11:43
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 72 תגובות ב-70 דיונים
1. איך עושים סורבה דיאטטי ?
לוליק ,   ת"א   (07.08.06)
2. מתכון לגלידה מעולה
אסבה   (07.08.06)
עושים מיץ פטל ושמים במקפיא עם כפית בפנים. בתאבון
3. אז איך הראו בערוץ הקניות מכונה שעושה הכל לבד?
עקרת בית   (07.08.06)
בערוץ הקניות הראו מכונה ששופכים לתוכה פירות, חלב, מקציפים והופ - יוצאת גלידה בכל הטעמים שרצינו. שהמיכל שלה שהה קודם במקרר. מי צריך את כל העבודה המטופשת הזו שמתוארת כאן בכתבה כשאפשר לקנות מיכלים עם גלידה איזה שרוצים בכל סופר ובכל מכולת וזהו?
4. למספר 2 - הנה מתכון עוד יותר נהדר..............
(07.08.06)
אוספים מקלות של ארטיקים, אוספים מיכלים ריקים של פריגורט, ממלאים במים עם כמה טיפות צבע מאכל , וקפיאים עם המקל ארטיק בפנים - ויש אסקימו.
5. הכול נחמד וטוב אבל...
שני   (07.08.06)
כתבה נחמדה, אבל איך מכינים גלידות כאלה ואחרות כשאין מכונת גלידה??
6. הערות שבח והלל
הומור עשיר   (07.08.06)
נראה שביתך הפך למקום עלייה לרגל. מעין "סנטיאגו דה קומפוסטלה של ממתקים". כתבה יפה ומקיפה. עבודת תחקיר מעמיקה וטובה. (אני רציני). המשיכי בדרך זו. אבל, לא לאכול מזה הרבה. זה משמין. באהבה ממני הרזה. (חחחחחחח)
7. איזה יופי של כתבה. בא לי גלידההה
אשרת ,   תל אביב   (07.08.06)
8. מכונת גלידה של קנווד מעודפים - כ-150 ש"ח
טל   (07.08.06)
ושווה כל גרוש! גלידת החלווה עם סילאן ופיסטוקים שהכנתי אתמול מוכיחה זאת. ולמי שלא מבין למה לטרוח ולהכין בבית - מאותן סיבות שטורחים ומכינים אוכל ביתי: 1. כי יודעים בדיוק מה יש בפנים, ואין שם רשימה ארוכה של חומרי טעם וריח, משמרים צבעים ושאר תוספות שמתחילות ב-E. מי שמוכן לאכול את זה - כנראה שלכך הוא ראוי... 2. כי זה עשוי בדיוק, אבל בדיוק, כמו שאני אוהבת - לא מתוק מדי, לא חמוץ מדי, ומאד מאד טעים! ועוד הערה: יש שוק נרחב של מכונות גלידה יד שניה - חפשו באתרי היד השניה. זו מתנה מאד פופולרית, שבחלק מהבתים הופכת לעציץ מעלה אבק לאחר שימוש אחד או שניים, ולפעמים גם זה לא. דרך נהדרת לקנות מכונה כמעט חדשה בחצי מחיר. הולכות שם טוב בעיקר ה"כרומקס" - כי הן מראש יקרות קצת יותר. קיץ קריר וטעים, ושתגמר כבר המלחמה הארורה!
9. תגובה ל-1 ו-5
(07.08.06)
ל-1. מתכון דיאטתי זה לא לאכול גלידה בכלל. ל-5. למה להתאמץ ולהכין אם אפשר פשוט לקנות
10. אשרת אז בואי לפסטיבל השבוע
י ,   רמת השרון   (07.08.06)
הוא ליד הבית שלך... לא?
11. לשני - מס' 5
גלי   (07.08.06)
להכין גלידה בלי מכונה זה סיוט שלא מהעולם הזה
12. אפשר להכין במכונה גם גלידה על בסיס חלב סויה?
יעל   (07.08.06)
13. גלידה בלי מכונה
מרטה   (07.08.06)
200 גר שוקולד מריר מגורד 2 ביצים גדולות או 3 קטנות 2 מיכלים של שמנת 1 כף סוכר 1 כף ברנדי או כל ליקר אחר להפריד את החלבון מהחלמון ולהקציף את החלבון עם הסוכר והליקר עד שהתערובת מתקשה. בקערה שניה להקציף את החלמונים ובקערה שלישית להקציף את השמנת. להרבב בעדינות רצוי לא עם המערבל את תוכן 3קערות עם השוקולד המגורד עד שנוצר תערובת אחידה. להעביר לכלי נמוך מכוסה ניילון נצמד למקפיא לפחות לשעתים. כדי להוריד את "התפוצצות" הקלוריות אפשר להישתמש בשוקולד ללא סוכר שמנת ללא קולסטרול להחליף את הסוכר ב 3 שקיות של סוכרזית.הצלחה מובטחת. בתאבון.
14. ללא מכונה
(07.08.06)
יש מתכון שניתן להכין גלידה ללא מכונת גלידה ?
15. ל-5 הכנת גלידה ללא מכונה
(07.08.06)
למען האמת, זה לא כזה מסובך. מכניסים את תערובת הגלידה (מערבבים את מה שצריך, מקציפים את מה שצריך, וכו'). את הכל מכניסים לכלי גדול ושמים למקפיא. בערך פעם בחצי שעה ניגשים למקפיא, ומערבבים את התערובת היטב, כדי להכניס אליה אוויר ולהפוך אותה לרכה וקרמית במקום לקשה וקרחית. ממשיכים לערבב כך, כל חצי שעה, עד שהגלידה מגיעה למרקם המתאים של גלידה (כלומר עד שהתערובת קפאה מספיק בשביל באמת להיות גלידה).
16. בוטנסקי, לא לפחד כלל.
פריג'ידית   (07.08.06)
אשתך לא תוותר על בשלן כמוך. לא מאמין ? נסה.
17. גלידה בלי מכונה.
פי   (07.08.06)
חומרים:ביצה,כפית מיץ לימון,כפית סוכר וניל,חצי ק""ג תותים/שני מנגו/מה בא לכם,6 עלי נענע בהקפאה,רבע קילו גבינת "מסקרפונה". א.מקציפים סוכר וניל חלבון כדקה, מוסיפים מיץ לימון. ב.מוסיפים גבינה ומערבבים כמו עם משאית לאט ובזהירות. ג.פרי כל שתבחרו נקי לטחון עם הנענע הקפואה(פה ניתן להוסיף עוד תוספים כאהבת ליבכם),ומערבבים את שתי התערובות. ד.החלבון שנשאר מקציפים ומוסיפי לאט ובזהירות,לאטום(מכסה/שקית) ואז להקפאה שעתיים וחצי קצת יותר. ה.אם לא הצליח ראיתי חנות גלידה בקניון אם הצליח תהנו ואחלה יום ובכלל אחלה ימים של אושר!
18. הכי טוב זה לשריין מקום במקפיא ולהכניס לשם קופסת גלידה מהסופר
החל מ-13 ש"ח ל ק"ג   (07.08.06)
19. קשקושי ביצים...
מומחה לגלידה ביתית   (07.08.06)
בתור אחד שכבר שנתיים מתענג ומענג אחרים ואחרות הרשו לי להעיר כמה הערות ולתת כמה עצות: 1. אין על גלידה ביתית כי רק כך אתה שולט במרכיביה 2. מה כל הביצים האלה? אני לוקח שני מיכלים שמנת מתוקה, תמצית וניל (אמיתית), ממתיק עם דבש או עם סירופ מייפל ומשלים לליטר עם חלב. את התערובת הזאת כמו שהיא מכניס למכונת הגלידה ו..........פרסטו, תוך 30-40 דקות גלידה חלומית... נכון אי אפשר להקפיא אבל אף פעם לא נשאר!!! או לחלופין: ממיס חבילה שוקולד מעולה מוסיף את הנוזלים כנ"ל ו............ בתאבון 3. שיפור: לאחר תחילת ההקפאה מחליק פנימה קצפת שהוכנה משמנת מתוקה (מפחית בנוזלים בהתחלה). 4. ניתן להכין אותו הדבר על בסיס יוגורט..
20. תגובה ל 2
(07.08.06)
זה ארטיק, לא גלידה
21. האם ניתן להכין גלידה ללא מכונה?אם כן,איך??
שרון   (07.08.06)
22. ביצה
ביצה ,   ביצה   (07.08.06)
מגעיל מגעיל מגעיל גלידה עם חלמונים מגעיל מגעיל מגעיל
23. ל-17: שתי שאלות:
(07.08.06)
1. מה זה "לערבב כמו עם משאית"? (איזה הומור שאני לא קולטת?) 2. לא צריך לערבב כל חצי שעה? תודה מראש.
24. אפשר לקנות קערות הקפאה נוספות / מתכון לסורבה אבטיח
חגי ,   ארהב   (07.08.06)
למכונות הזולות ניתן לקנות קערות הקפאה נוספות ולהכין כמה טעמים ללא צורך להמתין עד שהקערה קופאת שוב. watermelon sorbet: in food processor, mash 1lb 5 oz watermelon until smooth. add 3 tablespoons lemon juice, 2 tablespoons vodka (do not skip - it is an antifreeze). then while the motor is running, add 9oz suagr. cool in the fridge for 1 hour and pour in the icecream machine while the motor is running. after 30 minutes remove, and harden in the fridge for 1-2 more hours.
25. גלידה בלי ביצים
ח.ד ,   בקעת הירדן   (07.08.06)
גם אני נגעלת מהשמוש בביצים חיות. הוסיפו לזה את עודף הכולסטרול.. ומה עושה מי שחייב, אבל חייב כל יום גלידה, ושתהיה טעימה ולא "דיאט" עם ממתיקים מלאכותיים ושאר "תוספות"? אני מוסיפה לגלידה חלב ממותק משומר-קראתי שהוא מהווה תחליף לתפקיד שממלאים החלמונים ואכן- הגלידה יוצאת מוצלחת . אשמח לעוד רעיונות לגלידה חלבית ללא ביצים. וגם לגלידות יוגורט טעימות. מתכונים נוספים לגלידה אפשר למצוא באתרים :ice-cream-reciepes com וגם: makeicecream. com
26. where can i taste sambayon is israel?
sergio ,   t-a   (07.08.06)
27. ביצים לא מבושלות - סכנת סלמונלה.
אביבית   (07.08.06)
חברים, ביצים לא מבושלות מסוכנות לבריאות עקב חיידקי הסלמונלה. ביצים חייבות לעבור חימום, בישול, אפייה משום שחיידקים אלה פועלים בטמפרטורת החדר וגורמים למחלה. אני נגד שימוש בביצים לא מבושלות. גם אחרי נגיעה בנוזל של ביצים צריכים לרחוץ ידיים היטב כי זה הופך מקום לחיידקים. כדאי להיזהר.
28. מעולה - המתכון שלך שלא מכיל ביצים.
אביבית   (07.08.06)
זה מתכון כלבבי,אין בו ביצים בכלל אבל יש בו תוספות מעניינות והוא עשיר לטעמי. יישר כוח.
29. עד לא מיזמן השף של איסברג
לוראן ,   ת"א   (07.08.06)
בשום מצב גלידה ביתית לא יכולה להיות טובה כמו בגלידריה.הבעיה היא לא במתכון אלה במכונות הביתיות שלא מחדירות מספיק אוויר לגלידה.אני ממליץ על גלידת איסברג אחד המקומות היחידים שלא שמים צבאי מאכל בגלידות.
30. היי יעל-שכחת את משה מחולון עם גלידת הפרווה שלו
נעמי דה פירסט   (07.08.06)
תגעגעתי
תגובות נוספות
חזרה לכתבה