|
1. איפה קונים את המקלות המקסיקניים החמודים האלה??
יש לי את העיתון בבית ולא כתוב שם !!
|
|
|
2. טיפ: איך שומרים שהמקל ישאר במרכז
"עוטפים" את הכוס בשתי גומיות פשוטות - לא מצמידים אחת לשניה. מניחים את המקל ברווח שנוצר בינהן וכך הוא ישען עליהן ולא על דופן הכוס. מניחים את כל הכוסות צמודות בתוך התבנית, וכך הן יהיו יציבות להקפאה. בהצלחה :-)
|
|
|
3. מה ההבדל בין קרטיב לארטיק ??
למה יש 2 שמות ??
|
|
|
4. אויש נו באמת, זה לא יוצא כמו ארטיק קרח רגיל. לארטיק
קרח יש מרקם סיבי כזה. זה לא גוש קרח. כולם יודעים את זה. ובכלל, ארטיק קרח עולה היום כמה.. שתי שקל? שלושה שקלים? לא שווה להתאמץ ולקבל משהו הרבה פחות טוב.
|
|
|
לגבי השאלה למה יש שני שמות:
קרטיב עשוי מקרח (על בסיס מים) וארטיק משמנת (חלבי).
|
|
|
יודעים בדיוק מה יש בפנים, בלי צבעי מאכל. אולי קצת פחות טעים, אבל מקבלים קרטיב עם פחות רעלים.
|
|
|
7. בשבוע הבא איך מכינים שוקולד בפרוסה.
|
|
|
8. ובעוד שבועיים- שימו לב דרגת הקושי עולה: איך מכינים חביתה!
|
|
|
9. ל4: ארטיק בטוח לא עולה שתי שקל. אולי שני שקלים. גם לא קרטיב
|
|
|
10. ארטיק מפרילי
ילדה של פעם , |
גוש עציון |
|
(13.08.06) |
כשהיינו ילדים היינו מקפיאים פרילי (בטח אפשר גם עם יוגורטים אחרים) ויצא משהו נהדר בין גלידה וקרטיב.
ממולץ מאד
|
|
|
11. ל-4 : "שתי שקל"? חבוב, נתקעת בשנות ה-70?
הארטיק כבר מזמן לא עולה 2 שקלים, ואנחנו (חוץ ממך כמובן) כבר התפתחנו לצורת דיבור קצת פחות "ערסית"...
לך תמצא מורה ללשון בשתי שקל...
|
|
|
12. מרסקים בבלנדר כל פרי שמתחשק.. ...(כנסו)
(מלון או אפרסק מומלצים מאוד) מוסיפים קצת מיץ לימון ומי סוכר לפי הטעם (לא חובה)
ומקפיאים (אפשר אפילו במגש-ולהגיש במקום עוגה)
יותר טעים מכל קרטיב!
|
|
|
13. תשובה לתומר 3 (וגם לטלי 5 שטועה ומטעה)-
תומר,
"ארטיק" זה שם גינרי, כי פעם היתה חברה כזו שייצרה שלגונים (למיטב זכרוני הסמל שלה היה אסקימואי).
(שם גינרי- זה כמו שאומרים "פריג'ידר" (שזה שם מסחרי של חברה) במקום מקרר, או "ג'יפ" (שגם זו חברה) לרכב שטח או כמו שפעם היו אומרים "פלאפון" (שכידוע זו חברה) במקום טלפון נייד וכו'.
אז אין דבר כזה "ארטיק- קרטיב" וזה למעשה מן כינוי ילדותי כזה למה שנקרא "ארטיק קרח"... או בקיצור בוא נקפיא כל דבר ויהיה לנו שלגון...
השם הנכון הוא: שלגון או קרטיב.
|
|
|
14. 4 צודקת. (לא בעניין ה"שתי שקל")
אלא בקשר לתוצאה- קרטיב שעשוי ממים וסוכר יוצא קרח קשה. חשבתי שהנה וויינט הולכים לגלות את הסוד של התעשייה מה הם שמים בקרטיח שיוצא סיבי ורך.
אבל, כמו שאמרת, עדיך לשלם שקל שתיים לקרטיב- זה לא כמו מה שעושים בבית.
|
|
|
15. ל-4 - כדי שזה יצא לך סיבי ורך, שימי בתערובת
"מקפית" - ניתן להשיג בסופרים.
|
|
|
16. יש ארטיקים וקרטיבים בשקל בודד אחד
כל העבודה הלכלוך והבלאגן בשביל לחסוך שקל?
אני גר בישוב בצפון ופעם בשבוע עובר רכב מסחרי שמוכר אותם עשרה ארטיקים חלביים או קרטיבים בעשרה שקלים
בחשבון פשוט, לא שווה,
מי שירצה את הטלפון של הבחור שישאיר תגובה עם מייל אני אשלח לו
|
|
|
17. שמנת מתוקה להקצפה או לבישול ?
|
|
|
18. איך לקרטיב יש מרקם מיוחד? מה מוסיפים? מי יודע??
שמעתי שמוסיפים חומר מאוד לא בריא ע"מ לשמור על הפריכות של הקרטיבים!!
|
|
|
19. תודה מור! כתבה מרעננת!
שלומי , |
עדיין לא בטווח |
|
(13.08.06) |
|
|
|
20. עזבו אתכם, ב"זול-פה" פ-ת אפשר לקנות 75 שלוקים ב 9 ש"ח!
מה שזול פה , |
מה שלא זול - לא פה |
|
(14.08.06) |
ולמי שלא יודע מה זה "שלוקים"?
זה מקלות קרח צבעוניים שמוצצים בשלוק.
יש לזה מלא שמות: פופאייס, איגלו, שלוקים...
|
|
|
21. 15- מה זה "מקפית" ???
|
|
|
22. הכי טוב להיכנס לגלידריה הקרובה לביתך (טרטופו מודיעין)
איתי , |
מודיעין |
|
(14.08.06) |
כל החומרים נמצאים כבר שם
|
|
|
|
|
פירות בשלים
יוגורט
דבש
לרסק הכל ביחד
ולהקפיא
טעים ובריא. אני מעדיפה דבש על פני סוכר
אפשר מן הסתם להשתמש בשמנת מתוקה, אבל גם יוגורט עובד יופי.
הילדים שלי טורפים את זה!
וגם אנחנו
|
|
|
25. רדו מזה- כל כך קשה ללכת לקיוסק הקרוב ולקנות ארטיק?
כל המצרכים ביחד יעלו לכם הרבה יותר-ותאמינו לי-בסוף זה יילך לזבל^^
|
|
|
26. ארטיק קרטיב שוקולד בננה
|
|
|
אם כבר כל כך פירטת ודיקדקת ואפילו קראת לארטיק (הגנרי) בשמו העברי, שלגון, למה לא ציינת שקרטיב הוא קרחון?
|
|
|
28. ל 16- הכיף הוא להכין את זה לבד עם הילדים ולא בשביל לחסוך שקל
גם הבאלגן הוא כיף , |
לא הכל מסחרי בחיים |
|
(01.06.07) |
|
|
|
29. ל 3 - ארטיק היא חברה ישנה או הראשונה שייצרה קרטיב
ארטיק הוא שם של החברה עוד משנות ה 50
כמו שטראוס של היום
היום נוהגים לשייך קרטיב - לקרח או שרבט והשאר לארטיקים..אבל סתם מתוך הרגל
|
|
|
30. תנסו - יוגרוט פירות חצי עד שעה במקפיא יוצאת גלידה טעימה
| |