אוכל  טעם החיים
הקינואה מתה, יחי האורז האדום
יעל גרטי
פורסם: 13.08.06, 11:05
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 70 תגובות ב-69 דיונים
61. לתמיר 24 +48מיי פלזר ואם עדיין תקרא כאן אז תדע ש:
הישראלית ,   בצפון אמריקה כרגע   (15.08.06)
זה היה חמוד מאוד מצדך לכתוב כאן תודה על המתכון מקודם ובאמת זה בכייף שלי .אגב אני משתמשת באורז מלא ארוך זה של לנדברג ממש טוב יש גם אורגני ,אולי יש בארץ בחנות טבע .ואגב בארץ הייתי קונה לפעמים של סוגת ,ומצאתי את האתר שלהם הנה : http://www.sugat.co.il/asp/main.asp http://www.sugat.co.il/asp/prod_info.asp?lang=heb&catid=3&prodid=109 ,שים לב שהם כותבים לשים כוס ורבע מים ,בכול אופן ביי ולהת".אני מתגעגעת מאוד לארץ....
62. כמה פטנטים בדוקים לגבי קינואה ואורז מלא ואדום
צמחונית/טבעונית ,   פנסילבניה   (16.08.06)
אני אוכלת קינואה ואורז מלא כמעט 20 שנה. מאז שהגעתי לארה"ב. מכיון שאני טבעונית ,למדתי המון דרכים לבשל את שניהם. שני הפטנטים העקריים זה א- להכפיל את כמות המים לקינואה (1 כוס קינואה 2 כוסות מים) וכוס ורבע מים לכל כוס אורז מלא, וגם אורז אדום (וואהיני) הפטנט השני (ב)הוא , מכיוון ששניהם בעקר מתבשלים ומתרככים מהאדים, צריך להשתמש בסיר שהמכסה שלו ממש נסגר טוב, ולא בורחים אדים. אורז לוקח בערך 45 דקות וקינואה בערך 20 דקות. אסור לפתוח את הסיר!כדאי לתתי להם לנוח עוד 10 דקות אחרי סוף הבישול. עוד פטנט אחד, מלח מקשה את גרגירי האורז (או קינואה) לכן אם רוצים למליח צריך למתין עד סוף הבישול. בהצלחה, מקווה שעזרתי למישהו...
63. אורז אדום זה פאסה. אולי בשבילך זה חדש את חושבת שתמיד את
מגלה את אמריקה   (18.08.06)
אין לו ערך יותר מאורז והוא לא עומד באותה רמה של קינואה. ההשוואה לא במקום.
64. למס 63
ריקי   (19.08.06)
זו לא השוואה בכלל בין האורז האדום והקינואה ולא כתוב שהאורז האדום חדש כתוב שהוא במנטה ריי כבר 4 שנים למה אנשים לא קוראים????????
65. תפסיקו !!!!!!!!!!!!!!!!
ME   (20.08.06)
תפסיקו כבר לזיין לנו את המוח.זה IN וזה OUT,די נמאסתם! הבנו את הפואנטה,כנראה שאתם לא! מה קרה??? באמריקה יש עודף של אורז אדום?
66. עשיו תנסו מג'דרה מאורז אדום-ללקק את האצבעות
מיה   (10.09.06)
3 כפות שמן 2 בצלים גדולים 1 כוס עדשים ירוקות שטופות 1 כוס אורז אדום שטוף 4 כוסות מים כף שטוחה אבקת מרק עוף מעט מלח פלפל שחור גרוס הטיגון והבישול יעשה בסיר לחץ!!! מטגנים היטב את הבצלים מוסיפים את האורז והעדשים כשהכל מטוגן היטב מוסיפים אבקת מרק עוף , תבלינים ומים סוגרים בסיר הלחץ ומבשלים על אש קטנה 25 דקות. בסוף הבישול פותחים את הסיר ונותנים לאורז להתייבש מעט. בתיאבון
67. "ניצת הדובדבן"
יפה ,   אפרת   (09.01.07)
ישנה חנות חדשה של "ניצת הדובדבן" מזה כמה חודשים, בעלת מבחר עצום, ואין סוף מגדנות אורגניות, הממוקמת ב"אפרת", הסמוכה לירושלים [10 דק' מגילה]. תבואו לביקור, ממש בריא שם!!
68. אורז מלא
ל 24 ,   דרום   (07.06.07)
משרים את האורז במים במקרר למשך לילה, מסננים, שוטפים, ומבשלים כמו אורז רגיל
69. אורז אדום הוא פאסה-יחי הקינואה השחורה הטעימה!!!
ירושלמית   (07.11.07)
תגובות קודמות
חזרה לכתבה