בריאות  מחקרי בריאות  גיל הזהב
מומחים מצאו: מה מגביר את הסיכון שלכם לאלצהיימר
ד"ר איתי גל
פורסם: 03.09.06, 09:42
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 85 תגובות ב-84 דיונים
1. הסלולרים הם אחד מהגורמים העיקריים לסניליות ואלצהיימר
עודד   (03.09.06)
אנו עדים לתופעה של בעיות זיכרון בגיל יחסית צעיר והגברת הגידול של חולי אלצהיימר. מחקרים מצאו קשר ברור בין הסלולרים לאלצהיימר ובעיות זיכרון, בשל הקרינה שפוגעת קשות בתאי המוח, אז דברו בטלפון רגיל ותרוויחו רק בריאות
2. אני דוקטור ?
דוקטור   (03.09.06)
מה הקשר למספר שנות לימוד? זה לא משנה כמה האדם לומד בכיתה. יש הרבה מבוגרים שאני מכירה שלא גמרו יסודי ואין להם אלצהימר גם שמעתי על הרבה גאונים שחלו במחלה הזו אז די לזיבולי שכל הכל גורל משמים כל אחד מה כתוב לו איך ילך מהעולם הזה אחד במחלה קשה השני באלצהימר והשלישי מוות בעריסה וכו לצערנו הרב אין לנו שליטה על זה לא שאלו אותנו אם אנחנו רוצים לבוא ולא ישאלו מתי ואיך אנחנו רוצים ללכת יאללה ביי.
3. הבעיה האמיתית - חיים יותר מדי
רוני   (03.09.06)
בני אדם רוצים לחיות לנצח. מהי תוחלת החיים שקבע לנו אלוהים? לא יותר מששים שנה. כל מה שקורה לאחר מכן הוא בגלל התערבות אנושית במעשי האל והוא מתעתע בנו על ההתערבות בענייניו. יש להקים אגודה לסיום החיים בגיל ששים! אגב, אני בן 59...
4. אמי מאובחנת כחולת אלצהיימר כבר יותר משנתיים כולסטרול גבוהה
ריטה לין ,   רמת גן   (03.09.06)
לחץ דם אין לה תזונה נכונה מאז ומתמיד שמרה והקפידה ובמיוחד פעילות גופנית היה חלק בלתי נפרד מחייה, אז איפה המחקר מה נכון
5. למגיב 2
גדי ,   רמת גן   (03.09.06)
לא טוענים שהשכלה גורמת לזה, אבל המחקרים מוכיחים ש"הפעלת המוח" דוחה ולעיתים אף מונעת הופעת אלצהיימר, וניתן למצוא מתאן סטטיסטי בין שנות ההשכלה, לבין "הפעלת הראש". במילים אחרות לאדם העובד בעבודה המצריכה חשיבה, או אדם האוהב למלא תשבצים ולנהל דיונים על נושאים שונים, יש סיכוי קטן יותר לאלצהיימר מאשר לפועל ייצור, או לאדם אשר אוהב לבהות במסך הטלוויזיה בלי לחשוב יותר מדי.
6. ומה עם המוסדודיום גלוטמאט?
תזונאית קלינית   (03.09.06)
שמחקרים רבים כבר הראו את הקשר ההרסני שלו על פעילות מערכת העצבים? כל "משפרי הטעם" למינהם הרי לא באמת משפרים את הטעם, הם משבשים את פעולת מערכת העצבים כדי להגביר את רגישותה לטעמים ועל ידי כך נוצרת האשליה של יותר טעם. שימוש ארוך טווח במשפרי הטעם גורם לנזק בלתי הפיך במערכת העצבים ובכך מגביר את הסיכון לחלות באלצהיימר, דמנציה ופרקינסון. משפרי הטעם נמצאים בכל כך הרבה מזונות: אבקות מרק, חטיפים וכו' ושימוש רב שנים במוצרים האלה אולי נוח יותר בבישול אבל הנזק מצטבר. ממליצה בחום להעיף מהמטבח את אבקות המרק למינהן ולתבל בתבלינים אמיתיים. הטבע לא חסך בטעמים נפלאים בהם אפשר להשתמש ולא רק שלא להזיק לגוף אלא לעזור לו (לתבלינים רבים יש תכונות מרפאות ומועילות, החל משום שהוא אנטיביוטיקה טבעית, הכורכום שהוא נוגד חימצון, ועוד...)
7. תזכירו לי על מה היתה הכתבה.... :)
סבא ג'פטו   (03.09.06)
8. מחקר לא מרשים - כנסו
(03.09.06)
אבי הובחן כדימנטי למרות מצב בריאות תקין,לחץ דם תקין תמיד, רזה,במשך כל חייו עבד עבודה פיזית ובדיקות הדם היו תמיד טובות כולל כולסטרול.רמה אינטלקאואלית גבוהה ושחקן שחמט. נראה לי שהמחקר וממצאיו טובים לכל מחלה ולאו דוקא לאלצהיימר.
9. ל-4.החכמה לא להפסיק להשתמש במח,לימודים,כתיבה יוצרת,חשיבה
זאב ,   חיפה   (03.09.06)
כל הזמן.הוכח שהתאים של המח ממשיכים להתחלק אם מגרים אותם.נכון שאוכל בריא ,ספורט וכו'עוזר.זה לא מספיק.צריך ללמדכל החיים,לשמוע מוזיקה,להמעיט בראית טלוויזיה..ואז אין אולציימר.
10. עזרה למשפחות החולים בעמותת אלצהיימר
יעל   (03.09.06)
ומחלות דומות בישראל טל. 5341274 03ובאתר האינטרנט
11. לא רוצה לחשב סיכונים - ישר להתאבד
אני ,   מכאן   (03.09.06)
12. 7 - איזה כתבה?
(03.09.06)
13. ל-1 הטרול הבלתי נלאה
שחר ,   חיפה   (03.09.06)
מבחינתך הסלולרי הוא שורש הרע ולא תיתן שיבלבלו אותך עם עובדות. איזה מחקרים ואיזה נעליים? יש דיווחים על קשיים בזיכרון לטווח קצר אחרי שימוש ממושך בסלולרי ואין שום מחקר מדעי שהוכיח שיש בדיווחים הללו שמץ של אמת. מעבר לכך עוד לא הוכח שה"קרינה" הסלולרית פוגעת בתאי המוח. תפסיק להפיץ פאניקה מיותרת בציבור. הרבה יותר אנשים מתו מטימטום מאשר מה"קרינה" המסתורית שהמצאת.
14. ל-4 ול-8 על מחקר סטטיסטי
שחר ,   חיפה   (03.09.06)
העובדה שיקיריכם לא סובלים מיתר לחץ דם או עודף משקל לא מפחיתה את הסיכוי שלהם ללקות באלצהיימר לאפס. המחקר מראה בבירור סיכוי גדול יותר ללקות במחלה למי שסובל מאחת או יותר מהתופעות שצויינו, אבל גם למי שאינו סובל מהן יש עדיין סיכוי (נמוך יותר, אבל לא אפסי) ללקות במחלה.
15. 7 - שוב שכחת לקחת את פינוקיו מהגן?
סבתא ג'בטה   (03.09.06)
16.  דר איתי מצאת את הסיבה לשיטיון..
רובי ,   קריות   (03.09.06)
מה שנותר לך למנוע את המחלה.ואתה מיליארדר....בהצלחה...
17. שחקו שח, סודוקו, טטריס וכו'
ז.פ   (03.09.06)
קצת התעמלות למח
18. אלצהיימר
יוסף אינדיג ,   חולון   (03.09.06)
המחקר מאד מבולבל לדעתי
19. כולם כאן יוצאים מן הכלל?
(03.09.06)
אמא שלי רזה כמו ציפור לא סובלת מכולסטרול אבל יש לה דמנציה. אז איזה מן מחקר זה שאינו תקף לאף קורא????
20. 3 תגיד כל הגברים מפגרים כמוך?
יעל   (03.09.06)
21. האם החזרה על מילים מסויימות בכתבה מהווה תסמין מקדים למשהו ?
מודאג   (03.09.06)
22. מגיב 3
שרון   (03.09.06)
ואני דווקא למדתי שאלוהים הקציב לנו עד 120 שנה (משה רבנו..) ובכל מקרה, שיבה טובה היא לא דבר שהחל רק בשנים האחרונות (אברהם אבינו). או ההתערבות דווקא הורידה את תוחלת החים ועכשיו אנו מעלים אותה בחזרה. ודרך אגב, אני בת 23.
23. לכל המזלזלים במחקרים
ש ,   רמת גן   (03.09.06)
אבי חולה במחלה כבר 9 שנים, הוא קיבל אותה בגיל 52 אבי היה גאון גדול והיום הוא לא מסוגל להוציא מילה ברורה אחת מהפה לא מסוגל לתפקד, כל הזמן עצבני צועק מרביץ ובוכה. אז נכון שאבא שלי לא עונה לשום קריטריונים וכמו שכבר אמרו מאות פעמים אין להם מושג ממה נבעת המחלה יש להם רק השערות. אז בתור מישהי שחווה את המחלה הזו מקרוב וחיה אותה כל יום כל היום אני רוצה להגיד לכם אתם יכולים לזלזל במחקרים כמה שאתם רוצים אבל אני לא מאחלת לכם לחוות את המחלה הזו מקרוב כדיי להתייחס למחקרים הללו ברצינות אם אומרים לכם שיש דרכים להימנע מהמחלה הזו במקום לזלזל תיישמו זה לא דורש ממכם יותר מידי וזה רק לטובתכם
24. ל-5
(03.09.06)
ואולי להפך? לאנשים עם נטיה לאלצהימר יש בעיה שגורמת לקושי בלימודים כבר מגיל צעיר ולכן נשירה מוקדמת או חוסר יכולת לפתור תשבצים
25. הממ טוקבקיסטים חביבים - הבהרות....
רופא אמיתי   (03.09.06)
כל טוקבקיסט נהיה מומחה ואתם ממש חייבים להתרגל לפתח סקפטיות מובנת לכל מה שאתם קוראים פה (כולל אותי) הערות: * מגיב מספר 1 - אין כרגע אף מחקר שמראה ששימוש בסלולרי העלה שכיחות וחומרה של בעיות זיכרון ואלצהיימר! על איזה מחקרים אתה מדבר? מאוד יתכן שישנו קשר ובקרוב יצא מחקר ענק בנושא מהמכון לסטטיסטיקה של תל השומר אבל עדיין אין שום דבר מוכח - אתה בינתיים משקר וחבל... * מגיב 2 - אתה בטוח לא דוקטור ואם כן אז אתה מראה שאין קשר בין אינטיליגנציה להשכלה. יש קשר סטטיסטי מובהק בין שנות השכלה ומקצועות של שימוש בשכל לבין ירידה או דחייה בבעיות זיכרון ומחלות דמנציה. זה לא אומר שאין גאונים שיחלו בדמנציה או מטומטמים שיהיו בריאים, אבל השכלה תוריד את אחוז הסיכון שלך... הבנה מתמטית פשוטה שיש לכל מי שסיים תיכון, בטח תואר ראשון או שני... אתה דוקטור להומאופאתיה אולי? :) * מגיב 3 - אתה צודק אבל המספר שלך מוטעה. האדם בטבע חיי עד גיל 27... (לפני 2000 שנה זה ההיה בערך הגיל הממוצע) הרפואה וההגיינה מאריכים חיים אלו בצורה מלאכותית ולכן יש בעיות ומחלות - נכון... * מגיבה מספר 6 - MSG אכן ידוע כנוירוטוקסי ברמות גבוהות (צריכות ק"ג ביום) אבל שוב אין אף מחקר שהוכיח קידום אלצהיימר ובעיות זכרון. אני לא מליץ לצרוך ביתר אבל גם הצהרה גורפת הפוכה היא פשוט מוטעת. * מגיבים 4 ו-8 - שוב אתם וכולם חייבים להבין סטטיסטיקה - זה שכולסטרול נמוך והשכלה גבוהה הם גורמים מגינים זה אומר שהם מורידים את הסיכון לחלות במחלה - זה לא אומר שאין אנשים משכילים עם כולסטרול נמוך של חולים! - הבעיה שכל אחד עם הדוגמאות האישיות שלו מסיק מסקנות חסרות משמעות על הכלל - זה לא מדע זו אוולת.... יום טוב לכולם!
26. ל 4 - מדובר בסטטיסטיקה
יעל   (03.09.06)
אמרו שאנשים כמו אמא שלך יש להם סיכוי של 1% בלבד לפתח את המחלה. זה אומר שמכל מאה אנשים כמו אמא שלך, אחד יהיה חולה. אמא שלך, למרבה הצער, היא האחד הזה.
27. יש תרופה
דורון ,   חיפה   (03.09.06)
יש תרופה מצויינת בשם אביקסה אבל היא לא בסל התרופות. אמא שלי הייתה כמעט צמח היום אחרי שנה וחצי של טיפול בתרופה היא מדברת ומנשקת. המצב הגופני נשאר ירוד אבל המצב המנטלי מצויין.
28. חיים מלחיצים,למרות מה שציינתי,סביבה לוחצת,ב-8 אכן יכולים
זאב ,   חיפה   (03.09.06)
לגרום,לתסמינים של המחלה,ולא רק אולציימר.....
29. לרופא האמיתי (מה זה אמיתי??) מ-25
גולשת   (03.09.06)
שומר נפשו ירחק. הסגנון שלך הוא סטריאוטיפי לרופא קונבנציונלי. מתנשא ונוקשה. חבל.
30. בדיקת הומוציסטאין בקופת החולים שלכם
רות ,   דרום   (03.09.06)
לבקש את הבדיקה, זה עולה כ-150 ש"ח, אבל זו הבדיקה היחידה שיכולה לאבחן במדויק את הסיכון של כל אחד ואחד מכם לחלות במחלה הארורה הזאת. השימוש בויטמינים ובתוספי תזונה יכול מאוד לעזור להורדת רמת ההומוציסטאין - חומצה פולית, ויטמין B 12 ּ + ויטמין B 6. להפעיל את המח, לקרוא הרבה, ללמוד שפה זרה חדשה - זה תמיד מועיל, לתרגל את המח. ובקיצור... שכולם נהיה בריאים!
תגובות נוספות
חזרה לכתבה