אוכל  מתובל באהבה
סובלנות, כבוד הדדי ופסטה קרבונרה כשרה
טל פיחוביץ'
פורסם: 07.09.06, 11:17
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 33 תגובות ב-33 דיונים
1. רואה חיובי -כל הכבוד
כב   (07.09.06)
2. כתבה מצחיקה ומקסימה
שירה   (07.09.06)
אהבתי במיוחד את הקטע: לאבא שלי (רוצח הארנבות)
3. חילול השם...
דני דין   (07.09.06)
של סבא... מה הוא היה אומר אם היה קורא את זה?! קונספטואלית המתכון הזה גרוטסקי לטעמי כמו "לזניה צמחונית"... חזה אווז מעושן כשיהיה לא יחליף את הבייקון. חלב מוקוס אולי לבן אבל איפה השמנת... ואיך נסמיך בלי קוביות חמאה קרה? ועל הפרמזן עוד לא דיברנו בכלל... חלמון ביצה חי זה כשר דרך אגב?
4. מקסים !משעשע ! ומהנה !
אתי ,   שרון   (07.09.06)
5. יכול להיות שזה טעים, אבל זה לא קרבונרה
עופר   (07.09.06)
זה כמו להגיד שיש לך גרסה קשרה לסטייק לבן, עם בקר. זה אולי סטייק טעים, אבל מה לבן בו? אין לך שום דרך לייצר מתכון כשר לרוטב שבו שני המרכיבים נותני הטעם הם בייקון (או פנצ'טה) וגבינות איטלקיות קשות.
6. ממש מתכון"בריאות"
יעל   (07.09.06)
המון כולוסטרול.
7. מעניין מה היה קורה אילו
חילונית אדוקה (מדעת) ,   מרכז   (07.09.06)
היית עונה לתימני שהוא רשאי לנסות לגרור אותך לאורח חיים דתי רק אם את רשאית לנסות להוציא אותו מזה? החזרה בתשובה היא, בעיני, סוג נוראי של מיסיונריות. גם כשמנסים להעביר אדם בוגר על ד(ע)תו. מעבר לכך - בהחלט יש מקום לחיים עם כבוד הדדי. אני 100% בעד.
8. איזה יופי של כתבה!! המתכון...באופן מפתיע די מתקרב למקור.
וואאללה !   (07.09.06)
9. מס' 3 הצחקת אותי, תודה.
קוצ'קה אומרת   (07.09.06)
10. כתבה מקסימה ומשעשעת.
אורן ,   הוד השרון   (07.09.06)
כחילוני שהגיע ממשפחה חילונית, אני יכול לאמת ולאשר שכל דברייך נכונים. היה משעשע ומהנה ביותר.
11. כבר אמרתי את זה אבל...
דני דין   (07.09.06)
לנסות "להכשיר" קרבונרה כדי לנסות לאפשר לדתי "להרגיש" מה זה קרבונרה זה בערך כמו לנסות להסביר לצעירה דתיה חסודה שמתעניינת מה כל ההו-הא מסביב לסקס. עד שלא יטעם בייקון ברוטב שמנת הוא שקול לדתייה צעירה חסודה שלא טעמה סקס. ואני חלילה לא אומר שאחד מהם צריך לעשות אחד מהדברים כמובן...
12. אם יש רצון אז יש יכולת...
תושב יישוב דתי-חילונ ,   אשחר ד.נ. משגב   (07.09.06)
אני חילוני בן ליוצאי קיבוץ שחי בישוב דתי -חילוני ותאמינו לי זה קל מאוד להסתדר ביחד אם רק רוצים.
13. לטל
(07.09.06)
אני דתייה וכל כך נהניתי לקרוא את דבריך שנותנים את ההרגשה שלמרות ההבדלים בדיעה ובאורך החיים כולנו עם ישראל ויש בינינו חוט מקשר למרות הכל אשרייך על הכתבה המקסימה בברכת חג שמח וכשר נעה
14. בלי בייקון ושמנת זה בחיים לא יהיה קרבונרה
יואב   (07.09.06)
15. יופי שחזרת
CATMAN   (07.09.06)
אני רואה שכשהתותחים שותקים- המוזות חוזרות לכתוב. יופי! אני בהחלט בעד מתכונים שמאפשרים לאנשים עם הפרעות אכילה (כמו כשרות!) להנות ממה שהם לרוב לא יכולים. זו ממש צדקה. ישר כח!!!
16. לכל הגברים הדתיים יש בעיה עם החוקים האלה
(07.09.06)
תמיד, אבל תמיד, אני מוצאת כלים חלביים בכיור הבשרי, ולהיפך. ותמיד, אבל תמיד, האחראי לכך הוא בעלי. ותמיד זה "טוב, נו, לא קרה כלום, הנה אני מעביר את זה" באמת לא קרה כלום, אבל בשביל מה יש לנו שני כיורים?
17. יש גירסה כשרה טעימה יותר
דווקא חילוני ,   ירושלים   (07.09.06)
פשוט מחליפים את הבייקון שבמתכון המקורי בטונה מעושנת - יוצא ממש טעים! אבל בכל מקרה, קרבונרה מכילה חלמון לא מבושל וזה כבר מסוכן, ולא משנה אם הסועד הוא אתיאיסט גמור או מקפיד על תרי"ג מצוות.
18. למה צריך תאילנדים ?
מיקי מאוס   (07.09.06)
מה אין ישראלים שרוצים לעבוד ?
19. למה לבלבל את המח על כשרות
דן ,   חיפה   (07.09.06)
תני את המתכון האמיתי ותפסיקי לבלבל את השכל עם מתכוני פרווה לדתיים.שהדתיים יאכלו מה שהם רוצים,אנחנו רוצים את הדבר האמיתי.
20. ל-8, כנראה שלא אכלת מעולם פסטה קרבונרה.
ש. אורן ,   ת"א   (08.09.06)
פסטה קרבונרה היא מאוד פשוטה ומכילה: ביקון (או פנצ'טה) ביצה,שמנת מתוקה, פרמג'אנו,מלח פלפל שחור והמקפידים מוסיפים פפרונצ'ינו (פלפלים קטנים חריפים). פשוט וטעים.ולא לשכוח את הספגטי.
21. למען השם
דני רמתיים ,   הוד השרון   (08.09.06)
טלי יקירתי עוד מאט יתברר שהם בני אדם ,אנא הזהרי
22. עונג שבת
מיה ,   שוק הכרמל   (08.09.06)
איזו כתבה מחממת לב כל יהודי כשר או חוטא. המתכון אמנם יכעיס את אחייך הקרניבורים אך יפיק אנחת רווחה מסופקת מפי כל השאר.
23. חלב קוקוס וגינג'ר במטבח איטלקי הולכים כמו שומן חזיר בטשולנט
א.זרח ,   איזור א   (08.09.06)
24. פעם הייתה לי חברה בשלנית כמוך. זה היה כיף גדול!
גיל ,   ר"ג   (08.09.06)
היום אני נשוי באושר, אבל עדיין זוכר לטובה את מאכליה הטעימים. אולי אם היינו נשארים ביחד הייתי מת מהתקף לב בגיל 45...
25. בואינה, את תגרמי לנו סכסוך רציני עם איטליה
איטלקי בדם ,   ירושלים   (09.09.06)
מתי אכלת קרבונרה אמיתית, אם בכלל??? ממתי פטריות שמפניון וחלב קוקוס מהווים מרכיבים בקרבונרה? למה רק חלמונים אם שמים את כל הבימים ושכחת את הפרמז'ן או פחדת שאיזה דוס יקרוס? אם איטלקים קוראים עכשיו את המרשם שלך (ולמזלם לא יבינו), לעולם לא ישלחו לכאן פסטה של ברילה, אולי כמה קטיושות אפילו.. עדיף שתרשמי מתכונים לג'חנון ופלאפל, יותר עדיף!!!
26. 16., למה יש לך ראש?
מומחה מוח   (09.09.06)
שאלת למה יש לכם 2 כיורים.. אני שואל אותך אז, למה יש לך ראש על הכתפיים? כדי לאזן את משקל הרגליים????
27. גבינה צהובה באומלט עם ביקון? איזו גסות זועתית של טעמים
ברבריות   (08.09.06)
28. האם אפשר להחליף חלב קוקוס בשמנת צמחית?
דלית   (09.09.06)
29. כל מי שאומר שזה לא טעים/לא מתקרב לקרבונרה- ניסתם את המתכון?
סתם עברתי פה   (10.09.06)
או שסתם ישר לשלול???
30. למס' 19:למי אכפת מה אתה רוצה?
דתיה, לא הכל ,   בשביל חילונים   (10.09.06)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה