בריאות  איכות חיים
דלקת בגרון? כך תתגברו עליה ביעילות
ד"ר דנה פלורנטין, דרך חיים
פורסם: 07.11.06, 10:13
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 78 תגובות ב-69 דיונים
1. סודה לשתיה
יצחק ,   ירושלים   (06.11.06)
לטיפול יעיל יותר לשטיפת האף כדאי להוסיף קורט סודה לשתיה הומלץ ע"י רופא אף אוזן גרון מ"הדסה" ונוסה על ידי בהצלחה
2. כתבה יפה נכונה ומדוייקת
חב   (07.11.06)
3. מה יש לכם פתרון לילד בן 16 שלא יכול לבלוע כדורים ותמיד יש לו
ריטה ,   נצרת   (07.11.06)
4. אני סבלתי מאוד מדלקות גרון
גוש 8 חלקה 6   (06.11.06)
5. טיפול הומאופתי והכל עובר!!!!!!
איריס תשבי ,   תל אביב   (07.11.06)
טיפול הומאופתי יכול לעזור לכם בדלקת גרון ובכל שאר תחלואי החורף!!!!!! כתבו אלי לקביעת תור!!!! איריס תשבי
6. אין כמו לכסניות שר"מ לכאבי גרון
עודד   (07.11.06)
קונים אותן בבתי-מרקחת פרטיים.מצוין!
7. תרופה מונעת
מיכל   (07.11.06)
תשתו תה ירוק וחליטות צמחים כל השנה (לפחות 3 ביום) ולא תהיו מקוררים בכלל! כל החורף! מניסיון!
8. כתבה יפהפיה, תודה!
איל ,   חיפה   (07.11.06)
כל הכבוד, סוף סוף מידע רפואי אמין בלי פרסומות מיותרות
9. השלמה לכתבה - מה לעשות בנטייה לדלקות חוזרות
(07.11.06)
ראשית, לציין שהכתבה עניינית וברורה. יישר כוח. שנית, להוסיף: יש ילדים שיש להם נטייה לדלקות גרון וזה תהליך שמגביר את עצמו, כי ריבוי דלקות גורם להגדלה של השקדים שהופך אותם לפגיעים יותר לדלקות וחוזר חלילה. אני הייתי כזו וכך גם שניים מילדי. נטייה זו יכולה לחלוף מעצמה, עם הגיל וכך היה אצל בני שהחל בגיל 9 בערך ללקות כל חודשיים בערך בדלקות גרון חיידקיות. אחרי כשנתיים החלה ירידה בשכיחות, וכיום, בגיל 14 זה מאחוריו. אבל בהרבה מאוד מקרים, זה לא חולף, הילד סובל מהפרעה משמעותית לאורח חייו כי כל דלקת כזו זה מינמום 3 ימים של חולי ממשי. הילד גם עלול לפתח עמידות לאנטיביוטיקה. הרפואה הקונבציונלית תציע במצב כזה כריתת שקדים. זה מה שעשו לי כילדה אחרי ריבוי זיהומים חיידקיים בגרון. זה בהחלט הועיל לבעיה אז אבל, לשקדים יש תפקיד וכיום צינונים רבים אצלי מסתבכים לברונכיטיס, כי אין את "מחסום" השקדים בין דרכי הנשימה העליונות לתחתונות. את בני האחר שסבל כפעוט (גיל שנה וחצי - שנתיים) מריבוי דלקות נגיפיות דווקא, בערך אחת לחודש , כולל שיעול עד כדי הקאה וסיבוכים לכיוון דלקת ריאות, לקחתי לטיפול אצל הומיאופט קלאסי (כזה שהוא גם רופא מוסמך). לו זה הואיל. למרות שהשקדים נשארו מוגדלים עוד שנים אחר כך, הדלקות הלכו ופחתו, הן בתדירותן הן בחומרתן עד שכשנתיים אחר כך מצבו היה יציב ונורמלי לגילו. כיום הוא בן 10 ובריא. כשאני הייתי ילדה, ההומיאופטיה לא הייתה מוכרת, אבל אני בהחלט ממליצה לנסות זאת בטרם התערבות כירורגית. אי אפשר להחזיר שקדים; אפשר תמיד להוציאן כמה חודשים מאוחר יותר, אם טיפול הומיאופטי נכשל. ולא, אני לא מטפלת בהומיאופטיה וגם אין לי קשר כלשהו אישי, משפחתי או אחר עם מטפל כזה.
10. אין צורך באנטיביוטיקה
מניסיון!   (07.11.06)
קונים כמה לימונים ופשוט סוחטים מיץ מחצי לימון ושותים (ללא כל תוספת). כמה פעמים ביום כאלה - והדלקת עוברת! חבל לקחת אנטיביוטיקה שהחיידקים מתחסנים מולה...
11. כתבה מצוינת לשם שינוי
(07.11.06)
תוכלי לפרט מה ההבדל בין סטרפטוקוק A ו-B? מדוע לראשון לא נותנים אנטיביוטיקה ולשני כן?
12. לתגובה 10 - לא כדאי להסתכן
(07.11.06)
מיץ לימון, גרגור מי מלח וכיו"ב עשויים להעלים את הסיפטומים, אבל החיידק נשאר בגוף והחיידק הזה יכול לגרום צרות נוספות ומאוד מסוכנות, כמפורט במאמר. אני מכירה שתי נשים שלא היו מודעות כלל לכך שתפסו סטרפטוקוק, עד שכאבי פרקים שסבלו מהן אובחנו כ"פרי עבודתו" של חיידק זה ששכן לבטח בגופן בלי להתגלות בכאב גרון. אני לא מצדדרת בריבוי אנטיביוטיקה, אבל אני מעדיפה לא לחזור לימים שלא הייתה אנטיביוטיקה והיו מתים מסטרפטוקוקים למרות שמדלקות הגרון דווקא היו מחלימים. תקראי את "נשים קטנות" , תבכי כשבת' מתה מסיבוכי דלקת גרון ממנה החלימה כביכול שנה קודם, ותתחילי לקחת אנטיביוטיקה כשיש לך או לבני ביתך דלקת גרון חיידקית.
13. מי בכלל עושה תרבית? עושים משטח מהיר.
גילה ,   הרצליה   (07.11.06)
הרופא ילדים שלי עושה משטח מהיר במקום לשלוח לתרבית. מקבלים תשובה במקום ולרוב באמת לא צריך אנטיביוטיקה.
14. לכסניות שר"ם
עדי   (07.11.06)
ל-6 מה זה לכסניות שרם?תוכל לכתוב את השם המלא? תודה.
15. הילדים שלי לא יהיו חולים בחורף הזה!
יפתח   (07.11.06)
רוצים לשמוע איך? - צרו איתי קשר.
16. פשוט תני לו ויטמין סי
נטורופתית   (07.11.06)
ויטמין סי למציצה או באבקה
17. אמרו לי סודה לשתיה לקחתי יותר מידי עכשיו אני צריך ויאגרה
מישה   (07.11.06)
18. בורות ......
(07.11.06)
בשביל מה יש לגוף מערכת חיסונית? כדי להרוס אותה על ידי אנטיביוטיקה או כדי לתת לה לחסל את ה"חיידק" הנוראי? הגברת הרופאה טועה ומטעה המוני אנשים.
19. מרק עוף עם או בלי ארסן?
(07.11.06)
20. נטיה לדלקות חוזרות - תשובה
(07.11.06)
הרבה פעמים הנטיה לדלקות סטרפטוקוקאליות חוזרות נגרמת בגלל שאחד מבני המשפחה נשא של החיידק אבל לא חולה. פרטים אחרים במשפחה נדבקים חולים ומבריאים ואותו פרט נשא ממשיך להעביר את זה כל כמה זמן לבני המשפחה האחרים (בד"כ הורה לילדים). אם יש מחלה שחוזרת מומלץ לבקש מרופא המשפחה לבצע משטח גרון לכל בני המשפחה. אם נמצא נשא כזה צריך פשוט לתת לו טיפול אנטיביוטי.
21. בדיוק אני חולה בזה עכשיו
חולה ,   אשדוד   (07.11.06)
הביאו לי מוקסיויט פורטה זה אנטיביוטיקה.
22. דיקור סיני מרפא סינוסיטיס בטיפול אחד
טלי   (07.11.06)
בעבר סבלתי מסינוסיטיס כל חורף. למזלי הכרתי רופא משפחה שגם עוסק ברפואה סינית. ללא כל תרופה זה עובר אחרי טיפול אחד בלבד. תאמינו לי, זה שווה את ההוצאה החד פעמית הזאת, זה חוסך את כל הכאבים והאף נפתח ומתחילים לנשום.עדיף מלקחת אנטיביוטיקה ומשכחי כאבים וטיפות אף וכו'.
23. לגרון - לגרגר מים עם מלח גס איך שמרגישים שמתחיל
נעמה ,   בעלת ניסיון   (07.11.06)
כשרק מתחיל כאב הגרון, לגרגר טוב לפחות 4 פעמים ביום. לרוב הדלקת נסוגה ונעלמת. אם לא עוזר וצריך אנטיביוטיקה - לקחת באופן מדוייק, חשוב לפי שעות ולפי הנחיות הרופא - לא לפספס. לקיחה מלאה ומדוייקת תמנע את הדלקת הבאה - בדוק ומנוסה.
24. רק לא מרק עוף
נועם ,   מושב   (07.11.06)
מה שחשוב זה לשתות, אז מרק זה טוב אבל שיהיה מרק ירקות עם הרבה ירקות ושורשים שנותנים הרבה ויטמינים. בשביל מה להרוג תרנגולת? ולאכול אותה מתה? באמת.
25. תגובה ל5 עד שמקבלים שגרון ואז מה
ש   (07.11.06)
26. 5 - תספקי הוכחות או שתחליפי מקצוע, שרלטנית
עופר   (07.11.06)
רק השבוע התפרסם מקרה שבו ילדה עם דלקת גרון טופלה הומאופטית, ואותה דלקת גרון שהיתה נעלמת לאחר שבוע עם אנטיביוטיקה הפכה ל - rheumatic fever וגרמה לה נזק ללב. הומאופטיה נכשלת כל פעם שבודקים אותה בצורה מבוקרת היטב. אם היא כל כך טובה היא היתה צריכה להיות טובה יותר מאנטיביוטיקה, ולמעשה היא לא טובה יותר מסתם כדורי סוכר. לא מפתיע במיוחד כשיודעים שהשיטה מבוססת על מים ללא חומר פעיל בתוכם, באופן חסר כל הגיון או תוצאות. אנא ספקי הוכחות יותר טובות מאשר "לי זה עזר" וניקח אותך ברצינות.
27. ל-26: זו אני מתגובות 9 ו-12
(07.11.06)
אם תראה ממה שכתבתי - אם יש דלקת חיידקית, צריך לקחת אנטיביוטיקה, ובדיוק לפי הוראות הרופא. המויאופטיה עוזרת למניעה - וזה בדוק. אל תגיד לי שילדים בני שנה-שנתיים מבריאים מאפקט פלציבו. הם הרי לא יודעים שהכדרורויות ההומיאופטיות הזעירות הן "רפואה משלימה" בעוד שהמוקסיפן לא. לדידם שניהם תרופות. ואל תגיד לי ששינוי מדוד במעבדה של פעילות בלוטת התריס מפעילות יתר לפעילות תקינה יכול לבוא משכנוע עצמי, אחרת גם הרופא הקונוונציונלי היה נותן גלולות סוכרזית ולא מפנה לניתוח. ואני חוזרת: אין לי שום זיקה לרפואה ההומיאופטית למעט היותי לקוחה מרוצה, מספר פעמים. הבעייה היא עם השלטנים, כי אין פיקוח על המקצוע, ולא כל אחד שקורא לעצמו הומואפט באמת ראוי. לי היה מזל למצוא אחד טוב. והוא גם רופא, והיה מצב שאמר להפסיק את הטיפול שלו ולקחת אנטיביוטיקה כי דלקת הגרון הויראלית בה טיפל (טיפול לטווח ארוך, לא מיידי), הסתבכה במהלך הטיפול לדלקת ריאות, כמו שקרה בעבר.
28. נהייתי חולה רק מלקרוא את הכתבה
נעמה   (07.11.06)
אני שונאת דלקות גרון! כל חורף נופלת עליי אחת קטלנית שבא למות, ומשתמע מהכתבה שזה בכלל חיידק מניאק תורן בכל פעם!
29. גם דלקת חידקית עוברת לפעמים לבד אבל לא צריךלהסתכן
אתי המתוקה בנשים ,   קרית גת   (07.11.06)
כאמא ל 2 שילדיה סובלים מדלקות חוזרות א משטח גרון ב לגרגר מים ומלח ג לגרגר לימון ולשתות 1 סיסי ואטביוטיקה מוכנה בבית אם יש חום גבוה ושקדים ומוגלה מתחילה את האטביוטיקה ותמיד המשטח מגלה לי דלקת גרון חידקית אני לא טעיתי לעולם אבל הרופא שלי אומרת שדלקת חידקית לפעמים עוברת גם ללא אטביוטיקה אבל לא צריך לסמוך ורצוי לקחת טיפול
30. גוף-נפש מאוזנים
אבי ,   אור יהודה   (07.11.06)
התשובה למחלות וירליות, בקטריולוגיות, ואוטואימוניות, היא גוף-נפש מאוזנים. אדם שגופו ונפשו מאוזנים לא יחלה, מניסיון אישי. אני מעולם לא נדבקתי בשפעת או כל מחלה אחרת. אם חליתי זה רק בגלל שלא אכלתי טוב, לא ישנתי טוב או שהיתי במתח.
תגובות נוספות
חזרה לכתבה