אוכל  טעם החיים
מוכרחים להמשיך לטגן - המדריך השלם לשמנים לטיגון
יעל גרטי
פורסם: 17.12.06, 11:37
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 56 תגובות ב-52 דיונים
31. חוסר בסיס יסודי לכתבה
רונן ,   גזית   (17.12.06)
אין שמץ של אמת בכתבה על שמן לטיגון. הקריטריון לעמידות שמן לטיגון הוא הטמפרטורה המירבית שבה יכול לעמוד השמן לאורך זמן ללא שינוי במבנהו הכימי. ולשמנים שונים יש עמידות שונה בטמפרטורה. שמן זית הוא בעל עמידות נמוכה בעוד שמן סויה הוא בעל עמידות גבוה בהרבה. בפעם הבאה שמפרסמים כתבה שכזו כדאי לכתבת לפנות לגורמים הנכונים לצורך קבלת מידע אמין. השף הוא הכתובת האחרונה למידע שכזה.טכנולוג מזון שמתמחה בתחום הוא כתובת מתאימה יותרהבדיקה המדעית לעמידות בטמפרטורה נקראת TGA ובבדיקה זו בודקים את התפרקות החומר בטמפרטורה .
32. נא לתמצת את המימצאים בטבלה
(17.12.06)
33. הכי טוב שמן תינוקות מתינוקות טריים.
אדם   (17.12.06)
34. המקום לקניית שמנים בתל אביב
נדב ,   תל אביב   (17.12.06)
הכתבה מאוד מענינת. ניתן למצוא את כל סוגי השמנים בחנות המיוחדת 101 טעמים הנמצאת ברח' דיזינגוף 101 בתל אביב. הינכם מוזמנים.
35. ל-7
דוד ,   חיפה   (17.12.06)
נכון שמן זית בריא מאוד מאוד ,אבל כידוע שמן זית לא נועד לטיגון.
36. כמה קישורים מעניינים... (+תיקונים)
אוהד ,   תל אביב   (17.12.06)
אחרי מחקר אינטרנטי מעמיק - הכתבה טועה ומטעה - אם לטגן בשמן זית אז צריך בשמן מעובד ובודאי שלא בשמן מכבישה קרה שנקודת העישון שלו נמוכה. יש אבל שמנים טובים יותר כמו אבוקדו וכו': http://www.cookingforengineers.com/article.php?id=50&title=Smoke+Points+of+Various+Fats http://www.care2.com/channels/solutions/home/143
37. שמן זית זיתא - זה הקטע!
כל שנה זוכה בפרס!   (17.12.06)
38. קלאסיקה של YNET, לשאול את המומחים הלא נכונים
אלי   (17.12.06)
במקום לשאול תזונאים וטכנולוגי מזון YNET בוחרים לשאול נטרופתטית. יש אנשי מקצוע אמיתיים, למה לא לדבר איתם? השאלה הגדולה היא מהי טמפרטורת העישון. חומצה אולאית או לא חומצה אולאית, אם השמן נשרף הוא הופך להיות מאוד לא בריא. לפעמים אפילו יעדיפו במטבחים מוסדיים שמן דקלים (שהוא שמן רווי) או אפילו שמני טראנס על פני שמנים "בריאים" יותר מכיון שבטיגון ממושך ושימוש מחדש בשמן הם מתפרקים פחות. שוב, כדי לדבר על הנושא צריכים אנשי מקצוע וחבל ש YNET בחרו באנשים הלא נכונים.
39. בודקים את רמת החימצון ב 100 מעלות צלסיוז
המוח ,   ירח   (18.12.06)
בודקים את ros צורני חימצון ב 100 מעלות לפי פרקי זמן משתנים ורושמים טבלה ב-אקסל ששמן כמוצר גלם זה לא דבר אחיד אלה תלוי איך גידלו ומיצו את החומר מה התנאים שהיתקבל השמן לכן כולם צודקים תלוי רק מתי !!!
40. שמן אבוקדו
(22.09.08)
כן יש חברה שמייצרת בישראל שמה גרינפלד שמן אבוקדו ... שמן מדהים!!!
41. ערבוב סוגי שמנים??
גונן   (08.12.08)
42. ערבוב שמנים
גונן   (08.12.08)
האם יש הגיון בריאותי -כלכלי בעירבוב סוגי שמנים שונים למטרת טיגון (סויה-קנולה)?
43. צודק
גונן   (08.12.08)
ידידה שלי מתחום הביולוגיה/כמיה נדהמת שממליצים על טיגון בשמן זית - בשל המבנה נוצרת משחה בחימום אשר פשוט מתישבת בעורקים.
44. שמן זית רע לטיגון
ימית   (11.12.10)

איך ממליצים על שמן זית לטיגון?

זה מאוד לא בריא? אפילו יותר גרוע משמן רגיל.

וחוץ מזה שמן זית הוא יקר.

אז אולי תמליצו מהשמנים הנגישים שיש בסופר מה הכי פחות מזיק לטיגון?

45. הרופאים אומרים ששמן לא טוב לטיגון
חיים יפים   (05.11.11)
כמה זה כמו אלכוהול ונהיגה, כמה מתו השנה מתאי דם סתומים בשמן? כמה עוד צריכים למות השנה? אם רופאים אומרים שזה לא בריא
46. שום דבר שמיוצר בסין לא יכול להיות טוב!!!!
(28.11.12)
47. כתבה ארכאית והמלצות מסוכנות.
(04.12.12)
הגעתי לכאן בעקבות חיפוש על שמן חמניות אוליאי בכבישה קרה.

הממליצים לטגן בשמן זית כנראה שתו יותר מדי. אגב, כדאי לא ליפול שבוי למידע מיושן; שמן קוקוס בכבישה קרה מאוד בריא.
48. רק שמן זית, דקלים, אבודקו ואגוזים - הם לא עוברים עיבוד
זולה ,   צפון   (12.12.12)

שמן קנולה עשוי מצמח רעיל= לפתית וגם עובר תהליך חימום, זהו שמן שעובר עיבוד ואינו יכול בשום אופן להיות בריא, לא משנה מה מוסיפים לו או מה עושים איתו!

שמן תירס אף הוא שמן מעובד - שהופך לאומגה 6 שרעילה לגוף. כל המוצרים המתועשים מכילים אומגה 6 ומהווים רעה חולה לאנושות.

כדאי לצרוך רק שמן זית כתית מעולה או שמן דקל קוקוס (קשה להשיגו) או שמן אגוזי לוז ושמן אבוקדו.

הם כולם יקרים! רצוי לטגן על חום נמוך ומעט ככל האפשר.

אף אחד לא בודק מחקרים מדעיים יותר ?

תפסיקו עם הקנולה , התירס והסויה שהורגים אותנו יד עם הפחמימות והעמילנים והסוכרים שהם המחלה של המאה ה-21!

49. שמן זית הכי טוב
זולה ,   צפון   (12.12.12)
לידיעתך! שמן הזית מופק בכבישה קרה, מסננים ממנו את כל הטאנינים והחומרים המזיקים. לאחר יצירת השמן - אפשר להשתמש בו וגם לחמם אותו עד כמעט נקידת העישון שלו. יש לטגן בחום לא גבוה מדי, לא על דפנות המחבת - לדאוג שלא יישרף. נקודת העישון שלו גבוהה ואפשר לטגן איתו . כל דבר במידה ובזהירות... ברור שעדיף לצרוך אותו בסלט או פשוט לשתות 2 כפות ביום - זהו חומר מזין לעור החיצוני וגם הפנימי.
50. מסכים. הנה עוד קצת מידע.
יוסי   (28.12.12)
הערכים של נקודת העשן (ולא "נקודת העישון") מפורטים בדף וויקיפדיה באנגלית (Smoke point). שם כתוב ששני השמנים עם נקודת העשן הגבוהה ביותר הם שמן אבוקדו מזוכך (271 מעלות צלזיוס) ושמן חריע מזוכך (266 מעלות צלזיוס). לגרסאות הלא מזוככות יש נקודת עשן הרבה יותר נמוכה.

לשמן זית כתית מעולה עם חומציות נמוכה יש נקודת עשן של 207 מעלות צלזיוס, דבר שהופך אותו לבחירה פחות מוצלחת לטיגון. בניגוד גמור להצעות שמופיעות כאן.

השמנים הכי גרועים לטיגון הם הגרסאות הלא מזוככות של שמני חריע, פשתן וחמניות, להן יש נקודת עשן של 107 מעלות צלזיוס.

לגבי ההמלצה של מגיב 47 על שמן קוקוס. לגרסה המזוככת יש נקודת עשן של 232 מעלות צלזיוס, שהופכת אותו לבחירה טובה לטיגון. הגרסה הלא מזוככת אינה טובה - 177 מעלות צלזיוס. 
51. חוץ מטלפונים חכמים, טאבלטים, מכוניות, ולא לשכוח זיקוקים.
יוסי   (28.12.12)
בסין יש מגוון גדול של איכויות ייצור. הקפיטליזם הוא זה שיוצר את התופעה של איכות מוצרים ירודה. פשוט בסין הממשלה מאפשרת לנצל עובדים יותר קשה מכל מקום בעולם ולכן היצור של רוב המוצרים בעולם נעשה שם. 

המוצרים של חברת אפל מיוצרים במפעל פוקסקון בסין.
וכך גם רוב מותגי הרכבים הפופולריים.

לגבי הזיקוקים, זה אמנם קוריוז, אבל הם הומצאו בסין, ועד היום הזיקוקים המרשימים ביותר מיוצרים שם.
52. תפסיקו לשפוך דם ותפסיקו להשמיץ את השמן!
אין (ה)שם   (12.12.13)
אתם השתגעתם! אתם לא מסוגלים לעכל שמן ומאכלים מטוגנים? זה אומר שאתם משוגעים וגם באחרית הימים
book of revelation 6:6:
"and do not harm the oil and the wine"
תגובות קודמות
חזרה לכתבה