אוכל  טעם החיים
איך כובשים לימונים - ומה עושים איתם אחר כך
יעל גרטי
פורסם: 06.03.07, 11:27
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 80 תגובות ב-76 דיונים
1. שיחקת אותה!! עכשיו אין ברירה אלא לנסות
ליטל   (06.03.07)
נראה מבטיח.
2. אם אתם כבר מקצצים לא עדיף להשאיר
שבשבת   (06.03.07)
את האיכותי ולהוריד את הטור הזה? תוחזר איריס לאלתר!
3. מתכון נוסף ללימונים כבושים - בהכנה "עצלנית"
נעמי דה פירסט   (06.03.07)
לימון כבוש - נעמי דה פירסט אפשר עם לימונים ננסים - לחתוך לסנדוויץ , או לימון עם קליפה עבה - חתוך לפרוסות לשים בצנצנת להוסיף כף פפריקה להוסיף מים ומלח בחישוב כנ"ל לכסות במעט שמן לוודא שהצנצנת מלאה עד הסוף בנוזלים. - זה נוגע לכל סוגי הכבושים אין להוציא בידיים חשופות. - זה מאוד חשוב. הערה - אפשר להוסיף אם רוצים , כמה שיני שום לתערובת- לא הכרחי. http://prdupl02.ynet.co.il/ForumFiles/6144040.JPG
4. לבישול עצמו לא חובה להכניס קצוץ אם לא רוצים
נעמי דה פירסט   (06.03.07)
5. לא, לא ל"כיבוש" הלימונים ו"לפשעי המלחמה" נגדם...
איציק ,   המרכז   (06.03.07)
6. רק בגלל המשפט הטיפשי על המחזור את מנודה
אישה במחזור   (06.03.07)
מבחינתי
7. יופי! תודה רבה
נעמה ,   ת"א   (06.03.07)
חולה על לימונים כבושים (משוחררים). ממליצה לשים בסלט טאבולה. עכשיו תנו מתכונים עם לימון פרסי- שחור
8. תודה לך נעמי.
חיים-קרן ,   חולון   (06.03.07)
על מתכונים פשוטים וקלים, (בעיקר מפורום האוכל).
9. שיחקת אותה נעמי! אין,אין, אין על הלימונים שלך!
נמצ'וק   (06.03.07)
10. כיבוש לא משחית אבל כן משאיר טעם מר -חמוץ בפה.
קושקוש השנקינאי ,   שנקין   (06.03.07)
11. אולי בשפת הצפונבונים המתלהבים והמתנשאים
סגולצרה   (06.03.07)
הכתיבה שלך מקובלת אבל העברית התקנית, אם הייתה אושיה בפני עצמה, הייתה מקיאה אותך מתוכה. לא ידע קולינרי ולא רמת כתיבה מניחה את הדעת. אז מה בעצם צריך בשביל לכתוב טור קולינרי?
12. עניין המחזור- אמונה תפלה מאוד
ולא מצחיקה בכלל   (06.03.07)
תנו לגברים להכין חמוצים ואז הם לא יתקלקו לעולם. אולי אם תתנו לנשים לטפל בכיבוש בשטחים אז הוא סוף סוף ייגמר.
13. לימון כבוש
סינדרלה ,   מרכז   (06.03.07)
ליעל ונעמי כל הכבוד על הכתבה בנות עושות חייל מתה על לימונים כבושים בסנדוויצ'ים וגם מצרפת אותם לסיר הבישול.
14. עלק, כיבוש משחית ?!?! אין יותר מוסרי מלכבוש לימונים...
ירון   (06.03.07)
15. לימונים כבושים בקלי קלות...כנסו
(06.03.07)
35 שנים אני כובשת לימונים. לא להוציא את הגרעינים אילו הם שנותנים את הג'לטין. לימונים ננסיים לחתוך לחצי ובין שכבה לשכבה כף גדושה של מלח .למלא את הצנצנת במיץ לימון. תוך שבוע מוכן ! לימונים גדולים יש לפרוס לפרוסות עבות או כל צורה שבא לכם (רצוי לימונים עם קליפה עבה במיוחד) בין שכבה לשכבה ,כף גדושה של מלח שולחני רגיל ולמלא את הצנצנת במיץ לימונים(בשום אופן לא מים לא תבלינים ולא שמן כל אילו גורמים לעובש) לשים את הצנצנת במקרר , תוך חודשיים שלושה מוכן !! תנסו ותראו שצדקתי !. נשמר כמה שנים !!
16. לימונים כבושים!!! טעים עם כל דבר ! ממכר....
(06.03.07)
לאכול ככה "בעל פה" עם פפריקה חריפה ושום יאמי ! על לחם ...בסלט ירקות....עם ממולאים... הולך טוב עם כל דבר
17. 6 מה הפלא שאת מנדה אנשים
גילי   (06.03.07)
את במחזור! תרגיעי
18. למה לא כתוב בני כמה הגברים שמוזכרים פה? למה רק נעמי הזאת?
כובסת בת 30   (06.03.07)
בושה במה מתמקדים במדור של אוכל.
19. כרגיל, אין כמויות מדויקות (אבל כאן יש)...
ארנון   (06.03.07)
כלומר, לרובכם הלימונים יצאו מלוחים מדי או שיעלו עובש. אז ככה - ערבבו מלח שולחן (לא גס) עם פפריקה אדומה ביחסים שווים. לתערובת הנ"ל אפשר להוסיף מעט אבקת קארי למעוניינים. פורסים לימונים לפרוסות בעובי 3-4 מ"מ וטובלים כל פרוסה מצידה האחד בלבד (!) בתערובת המלח. דוחסים לצנצנת (אני מוסיף פרוסות שום יבש) ומכסים במיץ לימון. למעלה - מעט שמן. מוכן תוך כמה ימים.
20. מחזור / לימונים ?
ז   (06.03.07)
הייתי מנסה להבין רצון לשייך בין מלפפון כבוש למחזור אבל לא מתחבר לי השילובלימון ומחזור . בקיצור הלך התאבון.
21. רק להיזהר אחרי שכובשים לא להחמיץ
חגי ,   מרכז   (06.03.07)
כמו שהחמצנו את גוש קטיף (וגם את כל הירקות משם)...
22. תודה, פשוט וברור.
עמי ,   נתניה   (06.03.07)
אני בדרך לשוק עכשיו :-)
23. הכתבות של יעל גרטי נפלאות. אמא שלי
אורני ,   י-ם   (06.03.07)
נהגה תמיד לומר "אם אין לך משהו טוב להגיד, עדיף לשתוק" וחבל מאד שיש כאן כמה מסכנים ומרי נפש שלא מודעים לאמירה הנבונה הזו. תאכלו משהו מתוק, וירווח לכם.
24. הלימונים חמוצים רק בגלל הכיבוש. במקור הם מתוקים כמו דבש
אחת אכפתית כזה-כאילו   (06.03.07)
25. נעמי דה פירסט - כמה מכל דבר?
כובשת לב   (06.03.07)
אולי אפשר לקבל כמויות, לפחות בערך, במתכון של נעמי דה פירסט?
26. כתבה חמוצה מדי. יש כאן כבר הרבה מאמרי כבישה.
מיכל טור   (06.03.07)
27. הבהרה לגבי כבישת חמוצים במחזור
נעמי דה פירסט   (06.03.07)
ויסלחו לי כל יפי הנפש והאוהבים לנדות אנשים בגלל זה. זה לא אמונה טפלה. זה לא טיפשי. ככה לימדו אותי וככה עשיתי. פעם אחת ניסיתי לסטות מההנחייה הזו. זו היתה הפעם האחרונה. באחריות ומניסיון.
28. אין כמו המצרים אלופים הכבישת ירקות וגם לימונים.
אני   (06.03.07)
29. ל- 25- חישוב של כפית מלח גס על כוס מים
נעמי דה פירסט   (06.03.07)
פפריקה - כפית גדושה. מלח גס - כפית גדושה שמן- בערך 2-3 כפות
30. 6 - מי מנודה? איזה לחץ!
d   (06.03.07)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה