אוכל  טעם החיים
איך כובשים לימונים - ומה עושים איתם אחר כך
יעל גרטי
פורסם: 06.03.07, 11:27
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 80 תגובות ב-76 דיונים
31. ל-2 מה הקשר?
מורן ,   ת"א   (06.03.07)
הכתבות של יעל לא במקום איריס ולא באותם נושאים. מבחינתי העובדה שלא עוסק ברצח חיות זה מבורך ועדיף...
32. כתבה נהדרת .יסודית ומחכימה . תודה .
ח ר ו ב .   (06.03.07)
ולבייקרי יש ממרח לימונים עם פפריקה. מצוין וטעים. זה חדש , גיליתי כשקניתי את האוזני המן החלשים...
33. ומנסיוני - הכבושים של נעמי מעולים!!!!
אליהלה ,   ישראל רבתי   (06.03.07)
מעולם לא שמעתי על העניין של לא לכבוש כשנמצאים במחזור, אבל אם נעמי אומרת - אני מאמינה לה!!! תודה נעמי, כל יום לומדים ממך דברים חדשים!!!
34. ל-11!!!!!!!!!
יובל ,   באר שבע   (06.03.07)
11,אתה קנאי לא חכם במיוחד וחבל!!! שמור את ההערות הציניות שלך למקומות אחרים.אתה צר אופקים מובהק. בי חמודי...
35. כאחת שאכלה את הלימונים של נעמי
יעלת החן   (06.03.07)
אני יולה להעיד שהם מצוינים. ונעמי מוכתרת כמלכת הימוצים.
36. בחיים שלי לא טעמתי לימון כבוש? זה חמוץ?
אילה   (06.03.07)
37. לימונצ'לו
חמוצי לימונייב ,   לימונית   (06.03.07)
מה עושים עם 15 לימונים שקולפו למטרת לימונצ'לו? למישהו רעיונות?
38. תרופה מצויינת לכוויות
מאיר ,   רחובות   (07.03.07)
תרופה מוכחת לכוויות. 100% הצלחה. למרוח את נוזל הלימונים הכבושים מיד לאחר הכוויה. לא לשתוף במים. נסו והווכחו.
39. סוף העונה?
גד ,   עכו   (06.03.07)
סוף עונת הלימונים? מי כתב את הכותרת הזו? מתי זו סוף עונת הלימונים?
40. למה לכל המאכלים המ. תיכוניים חייבים להכניס את הפרימיטיביות
תפוח זהב   (06.03.07)
המגעילה הזאת? למה לא מחפשים ומוצאים נשים בשלניות שיש להן גם קצת כבוד למה שהטבע ואלוהים העניקו להן? אני לא אגע בלימונים של המצריה-סורית-חלבית עם הדם על הראש!
41. ל-37 תרסקי את הלימונים הקלופים במעבד מזון
ק   (07.03.07)
ותשמרי באריזות קטנות במקפיא לימים קשים- לרטבים לדגים, לימונדה וכו'- כל פעם תפשירי קצת לפי הצורך.
42. לא מבינה כלום הכתבת..
ron   (06.03.07)
כל כך הרבה דיבורים על לימונים מבלי לציין כי לימונים שנקנים בחנויות מצופים בדונג.... יש לקנות לימונים שלא עברו בבית אריזה וצופו בדונג מיותר שנועד ליופי וכדי להאריך את חיי הלימון המסכן....בכבישה הדונג ממש מיותר...
43. לים בלדי
חמוץ-מלוח ,   חריף   (07.03.07)
אשתי ואני כובשים לימונים ננסיים בסגנון טריפוליטאי (לים בלדי). חוצים את הלימונים וזורים מלח בחריץ. אחרי זה לוחצים את הלימונים בצנצנת. לא צריך שום תוספת מים. במשך הזמן הלימונים מספקים את המים שלהם. לאחר מכן מוסיפים שמן למעלה- להגן מעובש. יוצא נהדר!
44. 39 אם לא אכפת לך אז עכשיו הלימונים נופלים מהעצים
לימונית ,   נווה לימון   (07.03.07)
ומה אני אגיד לך, הם לא מתחברים בחזרה לעצים בחודש אוגוסט. כל לימון שתקנה בקיץ ובסתיו הוא מקירור
45. 42 ברור שעדיף לימונים אורגניים
שירי   (07.03.07)
בכל דבר עדיף אורגני
46. אחלה כתבה "מתוקה על חמוצים" +נעמי=10
סומאק ,   י-ם   (07.03.07)
אחלה (=מתוקה) כתבה מקיפה ומיקצועית. המתכון של הגב' דה-פירסט הוא המוצלח ביותר במזרח התיכון (כולל האזהרה ההיא) ומי שמקנא שיאכל ח'ושח'שים ירוקים.
47. בשביל מה להגיב
תמי ,   תל אביב   (07.03.07)
מה כל דבר צריך תגובה בחיים תקבלו גם את המוזר...ותפסיקו לפגוע באנשים.הרי מימלא לא תשנו אותם.
48. כתבה מעולה, תודה!!!!!!!!!!!
אוהבת לימונים כבושים ,   זר לא יבין זאת   (07.03.07)
49. ריספקט! (לנעמי!)
תמר האחרת   (07.03.07)
אין כמו לימון כבוש
50. עניין המחזור נראה מימים אפלים וחשוכים.
מחזורית   (08.03.07)
51. לימונים כבושים
לאה ,   הרצליה   (08.03.07)
כדאי להוסיף ללימונים שמתכונים לכבוש ,מיץ לימון משומר פעולה שתשמר את הלימונים הכבושים לזמן ארוך יותר.
52. לנעמי דה-פירסט:
(10.03.07)
מה זה "חישוב כנ"ל" כשמדברים על כמויות מים ומלח? אולי הכוונה לכף? - למה לא לכתוב במפורש? צריך פרשני תנ"ך למתכון?
53. 40: נו, תחזור כבר למוסד. יאללה.
(10.03.07)
54. גירסה דומה מוכנה למחרת.
טעים משהו משהו.   (10.03.07)
פרוסות לימון (ללא גרעינים) מלח גס (קצת יותר מאשר אילו זה היה סלט) פפריקה מרוקאת חריפה.(לפי הטעם) תלוי כמה חריף אתם אוהבים. שמן (עד לרבע התכולה) מערבבים כל כמה שעות. מוכן כבר אחרי 24 שעות.
55. כפי שכתבתי בתגובה 29 - כפית מלח גס על כוס מים + כפית פפריקה
נעמי דה פירסט   (11.03.07)
56. את הלימוניםהכבושים הכי טובים עושה דווקא ג'ירונימו סטילטון.
נעמה   (11.03.07)
מכירים? מילא. כנסו לרשת ותקתקו את השם הזה. בעברית, או בכל שפה אחרת ותראו. זה הלהיט הבא.
57. 56 ג'רונימו סטילטון נשמע כמו שם של דאודורנט משנות השמונים
57   (11.03.07)
תני רמז מה זה..
58. דיי לכיבוש!!
שזיף ,   גולן   (12.03.07)
בשם מועצת הירקות והפירות.
59. כתבה מעולה! כל הכבוד!
(12.03.07)
60. כל הכבוד יעל ונעמי
אשרת ,   תל אביב   (13.03.07)
ממש עושה חשק לכבוש לימונים. אפילו לי...
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה