מעורבות  חדשות וכתבות
המדינה טוחנת מים: יום המים הבינלאומי בישראל
ynet
פורסם: 22.03.07, 07:57
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 9 תגובות ב-9 דיונים
1. בשבט אלאטרש התושבים חיבלו בצינור המים
מכיר בדואים   (22.03.07)
קל להגיד שצריך לתת מים ליישובים הלא מוכרים בנגב. אבל- 1. מדובר בהתיישבות לא חוקית ולא מוסדרת, שבה כל אחד מקים את ביתו איפה שבא לו. כתוצאה מכך, קשה ביותר להביא מים לבתי התושבים 2. התושבים עצמם בגלל עימותים פנימיים למיניהם יורים לעצמם ברגל ומחבלים בצינורות המים שמקורות מספקת להם. כך קרה יותר מפעם אחת בשבט אלאטרש הסמוך לערד.
2. אין על מי לסמוך. אך אחד
אדם   (22.03.07)
אין למי לפנות ואנחנו מתדרדרים בכל תחום. כשזה מדובר במים, מדובר בחיים
3. איזה שטויות. ישראל היא בין המובילות בעולם בתחום המים.
ניר   (22.03.07)
דמגוגיה זולה, ואופיינית לאתר הזה. על נושא חיבור המים לכפרים לא מוכרים או לא חוקיים אפשר להתווכח, אבל פשוט מטומטם להביא את זה כדוגמא ל"עולם שלישי" בזמן לישראל יש משק מים מהיעילים בעולם, וידע שהופך אותה לאחת המדינות המובילות את תחום טכנולוגיות המים. הלוואי שרמת העתונות בארץ היתה מתקרבת לרמת משק המים.
4. כפרים לא מוכרים?!?!
ישי בס   (22.03.07)
נמה ההבדל בין ה"כפרים הלא מוכרים" של הבדווים לבין ה"מאחזים הבלתי חוקיים" של אנשי הימין?!
5. את הקואליציה הקים ארגון סינגור קהילתי
אחת מכאן ,   כאן   (22.03.07)
6. יש מחקר בתחום המים בישראל
מכון מחקר למים   (23.03.07)
http://gwri.technion.ac.il
7. הפרדוקס בישראל. תגובה והזמנה ל 3:
ליאורה ,   צפון   (23.03.07)
יש טכנולוגיה מתקדמת ביותר והיא אולי אף מיושמת פה ושם, אבל עיקרה מיועד לייצוא. המציאות השלטונים בישראל מבטיחה העדר טיפול מתמשך ומזעזע. ואני מזמינה אותך לבוא ולראות בשטח. ליאורה אהרון 049997550
8. יום המים הבינלאומי- מה כן נעשה
אברהם ישראלי ,   קרית עקרון   (25.03.07)
לצערי, לא בדק כותב הכתבה את מה שנעשה וכתב על סמך ידיעתו הפגומה. להלן דברים שהתבצעו לקראת ובמהלך יום המים הבינלאומי שצויין ב 22 למרץ. בישיבת הממשלה ביום ראשון 18 למרץ הועלה נושא תוכנית המים המכונה אגמים, עליה החליטה הממשלה ביוני האחרון ודווח על הביצוע של התוכנית עד כה. לידיעתכם- התוכנית כוללת סיוע לתעשיית המים הישראלית במטרה לא רק לפתור בעיות מים ואיכות מים בישראל, אלא גם לשמש מנוף לייצוא ,כאחד מענפי הייצוא העיקריים בעתיד. במקביל, ארגן מכון הייצוא, בשיתוף משרד החוץ, סיור לכל בדיפלומאים הזרים המשרתים בישראל, במספר מתקני מים חדשניים- מתקן ההתפלה הגדול בעולם בשיטת האוסמוזה ההפוכה באשקלון, ומתקן חדשני לטיפול בשפכים ביבנה, והפגיש את הדיפלומטים עם נציגי חברות ואנשי אקדמיה. האיגוד הישראלי למים, קיים את הכנס השנתי שלו וביום המים הבינלאומי קיים סיור- בעקבות המים לירושלים. אולי לא מספיק, אבל בכל זאת היום צויין וחשיבותו הועברה גם לעיתונות וגם למדיה. לצערי, לא שודרו בטלוויזיה הכתבות שצולמו, כנראה בגלל משחק בכדורגל ים אנגליה..... אברהם ישראלי מנהל ענף טכנולוגיות מים וסבובה מכון היצוא הישראלי
9. פעילות מבורכת לכבוד יום המים
חגי עוז ,   עמק הירדן   (17.04.07)
סיכום אירוע פתיחה של קבוצת נאמני המים בעמק הירדן ביום חמישי 22.3.07 "יום המים" התכנסה לראשונה, באופן רשמי, קבוצת נאמני המים של ילדי עמק הירדן. הקבוצה מונה כ- 20 ילדים בכיתות ז' – י' מכל ישובי העמק. ילדי הקבוצה הנם תלמידים בביה"ס בקעת כנרות ומדריכה אותם בפועל, מדי שבוע, מירב – מורה לגיאוגרפיה בבית הספר. מירב והתלמידים החלו ללמוד ולהתקדם בקריאה מספר המים, שמהווה מקור לאינפורמציה רלוונטית המקבילה לסיורים ולעשייה המתבצעים בטבע. ביום המים נפגשנו בביה"ס לשיחת הכרות ומשם נסענו לגשר הישנה וחווינו יחד "חזיון אור- קולי" מרשים ומלמד על עברו העשיר של המקום. מגשר נסענו לקיבוץ דגניה א' ויצאנו לסיור קבוצתי, רגלי מודרך לעבר סכר דגניה. הצטרפה עלינו מורן חן (ממרכז עידן), ויחד הובלנו את הקבוצה לאורך מורד הירדן וחזינו כייצד המים הצלולים מעכירים ומתדלדלים עד לסכר שבו מצאנו שהזרימה נפסקת והמצב התברואתי הנו חמור ועגום. הדגשנו את החוויה הקשה במקום, יחד עם סיפורים על עברו ההיסטורי, המפואר. הוספנו גם תקווה ואופטימית לגבי עתידו של המקום שתתאפשר רק בזכות המודעות והאכפתיות של תושבי הקהילה המקומית ודור העתיד. משם המשכנו בנסיעה לאתר "נהריים" וקבלנו סיור מודרך ומרשים שגישר וקישר בין מה שלמדנו בבוקר, על ההיסטוריה של המקום, בגשר הישנה, למה שראינו בסכר דגניה שמציג מצב עגום של הזנחה ואדישות. מהסיור בנהריים יצאנו בתחושה אופטימית "שיש מה לעשות" וכמה שחשוב לא לקבל את המצב ולמצוא דרכים לחתור לקראת פתרונות בעזרת יצירת קשרים עם שכיננו למצוקת המים האזורית הגדולה. בסוף הסיור חזרנו לביה"ס עייפים אך מרוצים, ושם ניהלנו דיון פתוח של תיאום ציפיות לגבי חברות בקבוצה, מטרות ויעדים. היעד הראשון שבחרה הקבוצה הנו יכולת השפעה על עתידנו ועל הסביבה ! קבענו לעצמנו כמטרה ראשונה להגיע ל"יום כד"א" מוכנים לקראת המפגש עם שכנינו הירדנים והפלסטינאים וערוכים לקראת המפגש עם העיתונאים, חמושים בכרזות ובסיסמאות שאותן נכין בביה"ס. לסיכום: התרשמותי הראשונה מהקבוצה הנה חיובית ואופטימית. ניכר שהילדים בעלי רצון, ידע ומודעות, שהנם כלים חשובים ובסיסיים להובלת התהליך להשפעה בכל הרמות של הקהילה והסביבה. חשוב לציין שביה"ס נרתם לשיתוף הפעולה עם הארגון ומאפשר למירב ולתלמידים שעות לימוד לנושא ויציאות מתוכננות מראש לאירועים. בתקווה להמשכיות, מחוייבות, התמדה והצלחת הקבוצה. חגי עוז, רכז קהילת עמק הירדן, ידידי כד"א המזרח התיכון.
חזרה לכתבה