אוכל  טעם החיים  האקדמיה בשטח
הבלקן זה כאן: מכינים בורקיטס אמיתיים
רון (שפאץ) כהן
פורסם: 09.05.07, 14:00
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 25 תגובות ב-24 דיונים
1. מה רע בפילו? רזה ופי אלף יותר טעים !!!
ליאת ,   ת"א   (09.05.07)
2. שפאץ השפיץ! אתה הגורו שלי יא מלך!
אחד האדם   (09.05.07)
3. מה עשיתם לי?
רעב   (09.05.07)
אינ'על אחותכם.. מה עשיתם לי,אני עוד בעבודה.. ועכשיו הלך עלי...מה זה התמונות המגרות האלו? ולמה אני מריח בורקס חנים פתאום בעבודה? למהההההה???
4. איך כדאי להכין את הבצק ידנית למי שאין מיקסר או מעבד מזון?
סטודנטית ענייה   (09.05.07)
תודה מראש למבינים.
5. הגיע הזמן לבורקס בלי חמאה רק משמן קנולה
הכולסטרול   (09.05.07)
שאיזה קונדיטור ירים את הכפפה ויעשה כאלו
6. למה להכניס את הרעל הזה לגוף???
ממש לא בריא   (09.05.07)
קמח לבן+שומן מוקשה= מתכון בטוח להתקף לב.
7. שף קונדיטור גולי פנחסוב
אלון ,   ת"א   (09.05.07)
נראה טעים בטירוף. אין ספק שגולי הוא השף קונדיטור המוביל היום. ממליץ בחוף ללכת לסדנאות שלו.
8. 500 גרם חמאה על קילו קמח????
מיכל   (09.05.07)
9. אין אין כמו הבורקס של סבתא שלי
(10.05.07)
10. קונדיטור של ממש??
אחת   (10.05.07)
וכל האחרים- פארש??
11. מצטרפת למס' 4 איך מכינים את הבצק ידנית?
נואשת   (09.05.07)
12. למספר 5
ביוטכנולוג   (09.05.07)
עדיף להשתמש בחמאה למרות הכולסטרול בגלל ששמן קנולה בטמפרטורות גבוהות מתחמצן יותר מהר מחמאה. אם הכולסטרול ממש בעייתי ואני מדבר על ממש בעיה בריאותית , עדיך להשתמש במחמאה שנדמה לי שהיא מהצומח ולכן אין בה כולסטרול.. בכל אופן , עדיך להשתמש בקנולה לתיבול ובחמאה (או מחמאה) לבישול. :)
13. אין כמו הבוריקטס של אמי בשבת בבוקר עם
צברית להורים מטורקיה   (10.05.07)
ביצים קשות, קשקאבל, וקפה עם חלב.
14. למי בא להכין לי איזה קילו 1 או 2 או 70
אני מחפש שפית שפה ,   שתעשה לי קבאץ בקבאץ   (09.05.07)
15. תגובה למס' 5
מרג'י ,   חולון   (10.05.07)
להכנת בורקטיס ללא חמאה 1/2 מרגרינה או מחמאה רכה 1/2 כוס שמן קנולה 1/2 כוס מים חמים כפית מלח 1 ביצה או 2 תלוי בגודלה של הביצה קמח כמה שתופס ללוש הכל לקרוץ עיגוליפ או רולדות ולאפות בחום של 180 עד שמזהיבים כל מלית ניתן למלא גם מלית בשר בתאבון דרך אגב מדובר במתכון טורקי אמיתי מרג'י -חולון
16. את סבתא שלי הייתי מוכר בשביל כאלה בורקיטוס עכשיו!
(10.05.07)
17. 15 - מרגרינה הרבה יותר בעייתית מחמאה
עופר   (10.05.07)
18. אין שום בעיה לערבב וללוש את החומרים באופן ידני.
(10.05.07)
19. תשובה מס' 17
מרג'י ,   חולון   (10.05.07)
איך אתה יכול להשוות 500 גר' חמאה ל100 גר' מרגרינה מחמאה יותר בריאה ממרגרינה אולם יש אנשים שטעמה של המחמאה אינו ערב לחיכם ,לכן המלצתי על שתיהן .הן מרגרינה והן מחמאה. יתרה מכך בבצק זה ניתן למלא מלית בשר כיון שמדובר במתכון שאינו חלבי, גם קרואסונים שהינם פרווה עשויים לא מחמאה אלא ממרגרינה תעשיתית ולא ביתית. מעבר לכל ,העיקר שיצא טעים ולא חשוב ממה מורכב המתכון. לדעתי מרביתם של האנשים מחפשים מתכון שיהיה קל להכינו ,ובעיקר שייצא טעים. יום טוב- מרג'י
20. גולי פנחסוב
מיטל ,   פ"ת   (10.05.07)
נזיר טיבטי??
21. תשובה ל-20
ל.פ ,   פ"ת   (13.05.07)
שימותו הקנאים !!!
22. 500 חמאה או מרגרינה מזה ? סתימת עורקים.
מירי   (15.05.07)
23. מרג' מחולון תודה לך על המתכון,באמת נראה עדיף וקל.
תודה לך!   (16.05.07)
24. יותר בריא מבורצח - מתכון מעולה!
שונא מרגרינה ,   חיפה   (22.05.07)
300 גר קמח 20 גר שמרים יבשים כפית מלח 1 וחצי כוסות מים פושרים 3 כפות שמן זית לשים קצת לבצק רך, מניחים לחצי שעה, מרדדים לעלה דק (חצי סמ) וממלאים במה שרוצים. אופים 20 דקות בחום בינוני מתוך הבישול הלבנוני של גרסיה גרגו מתכון מעולה ואין בו את כל הטונה שמן שיש בבורקס, או אולי נכון לקרא להם בורצח!
חזרה לכתבה