אוכל  טעם החיים
זן ואמנות עוגת הגבינה
יעל גרטי
פורסם: 14.05.07, 08:46
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 136 תגובות ב-125 דיונים
1. אני חולה על עוגות גבינה ומאכלי גבינה פשוטים
ציפי   (14.05.07)
חגיגות של מתכונים ועשיה
2. אחלה כתבה ואיזה תמונות...חבל שאני לא יודעת לאפות
ל' או ר' תלוי   (14.05.07)
3. איזו כתבה מעניינת לקראת החג.
רננות   (14.05.07)
תודה רבה לך יעל על החקר המעמיק בעוגות הגבינה.
4. יופי של כתבה! תודה
אשרת ,   תל אביב   (14.05.07)
5. אחלה כתבה!!עכשיו צריך לבחור..
ליטל   (14.05.07)
6. כרגיל הכתבות שלך מעניינות וטעימות
ענת ,   שרון   (14.05.07)
7. שאלה
נילי   (14.05.07)
מדוע כשמנקזים את המים מהגבינה אחוז השומן שלה עולה? הרי המים שמתנקזים הם רק מים, ומים הם נטולי קלוריות. אשמח לתשובה, תודה.
8. למי יש כוח לקנות טיטול ולהתחיל לסנן?!
ענבל   (14.05.07)
9. אח, התמונות התמונות ! מעורר תיאבון !
מושבניקית ,   עמק חפר   (14.05.07)
10. למה לפזר מעל גללים של צבי?
שי ,   חולון   (14.05.07)
11. אני אוכלת הכל חוץ מאוכל של תימנים איכככסססס
רונית ,   רחובות   (14.05.07)
12. עוגת גבינה חמה
עאעאעא   (14.05.07)
אני מחפשת מתכון עוגת גבינה חמה כמו בארוחת בוקר בבתי מלון. דבר נוסף כדי שעוגה לא תבקע יש לשמן היטב את דפנות התבנית.
13. אין על יעל - אלופה!!! ותשובה ל- 7
(14.05.07)
הרי מדובר על אחוזים! מורידים נוזלים אז האחוז של השומן עולה, לא כמות השומן.
14. כמה הערות על סינון גבינה
(14.05.07)
א. למה לכתוב חיתול נקי, זה לא ברור מאליו שהוא יהיה נקי??? זו לא קצת התנשאות? מישהו ישתמש בחיתול מלוכלך? ב. במקום חיתול, כדאי להתתמש ברב-מגבת חד-פעמי, פשוט להניח על מסננת ולהניח עליו את הגבינה. גם נקי וגם פשוט לזרוק אחר כך
15. יעל איזה כתבה מעניינת. כל הכבוד.
יעלת החן.   (14.05.07)
16. יש אולי 'טריק' אחר במקום חיתול?
יהיל ,   גוב האריות   (14.05.07)
אין לי בבית ואני רוצה להכין עכשיו :-( :-)
17. כיוון שהכמות הכללית קטנה, הרי אחוז
שני   (14.05.07)
מחשבים לפי איזה כמות מתוך השלם, ואם השלם קטן אז האחוז גדל בהתאמה!
18. תגובה ל 16- במקום חיתול יש את הניירות הסופגים
אילתורית   (14.05.07)
19. תשובה לנילי מס' 7
גבינה לי חביבה   (14.05.07)
מודדים אחוז שומן ביחס למשקל/נפח מסויים (למשל ל 100 גרם). כשבגבינה אחוז נוזלים גבוה הם מדללים את שאר המרכיבים ומעלים את משקל/נפח הגבינה ולכן אחוז השומו קטן, כאשר מסננים את הנוזלים ישנה כמות גבינה קטנה יותר עם אחוז שומן גבוה יותר
20. אחלה כתבה
נעמה   (14.05.07)
אני בדיוק מאלה שאליהן פונה הכתבה, אלו שפוחדים להכין עוגת גבינה אפויה בגלל שלל האזהרות וההוראות. הכתבה ממצה, מסבירה לעניין את כל הטיעונים בעד ובנגד ... עכשיו יש לי חשק לעוגת גבינה...
21. כמה טיפים נוספים למתכונים מעולים
אהובה ,   השרון   (14.05.07)
1. חיתול- לא לשכוח להרתיח לפני השימוש וכמובן ליבש היטב. 2. אפשר לחילופין להשתמש במסנני קפה פילטר מנייר - קונים בסופר את המארז של המסננים הגדולים ביותר, בכל פעם שצריך שולפים אחד כזה, מניחים במסננת, מרוקנים הגבינה לתוך המסננת, וההמשך כלעיל. 3. לקלתית מפתי בר מרוסק מומלץ להוסיף קמצוץ קינמון טחון - משפר מאוד את הטעם! 4. למניעת צניחת העוגה במרכזה - מיד עם כיבוי התנור, למשוך העוגה החוצה בעדינות, להעביר סכין מסביב, צמוד לדופן התבנית, זה יגרום לכך שהעוגה "תיפול" בקו אופקי ישר ואחיד. שיהיה חג שבועות שמח, ומה לעשות,כנראה לא נימלט מהקלוריות, העיקר שיהיה הכי טעים! בהצלחה!
22. גבינה
יאקי   (14.05.07)
מוצרי חלב - הכי לא בריא שיש גורם לשילשולים ,פוגע במערכת החיסונית, גורם לכאבי ראש וגורם לבריחת סידן. חלב לפרות מתאים לפרות חלב לעיזים מתאים לעיזים חלב אם צריך לתת לתינוקות. אבל לא נורא תמשיכו להיות חולים ולהעשיר את הקופה של חברות החלב שחולבות לכם את הכיס
23. תשובה ל 7
עדי ,   מרכז   (14.05.07)
בגלל שזו ההגדרה של אחוז - בהוצאת המים מהגבינה כמות השומן לא משתנה.. היא נשארת זהה, אבל הכמות הכללית קטנה (הוצאנו מים), ולכן כמות השומן ביחס לכמות הכללית (=אחוז) גדלה.
24. יורד לי רוק - וואו נראה חלומי...
מיקי ,   מאוס   (14.05.07)
25. מתכון מדליק וקל לעוגה מעולה.....
ג'וקר ,   תל אביב   (14.05.07)
עוגת גבינה / שירי בסיס לעוגה 2 ביצים 3 כפות סוכר 3 כפות גדושות קמח כף שמן ההכנה להפריד את החלמונים והחלבונים לתוך כלים נפרדים. להקציף את החלמונים עם כף וחצי סוכר. להקציף את החלבונים עם כף וחצי סוכר. לקפל בעדינות שלא יצא האוויר. להוסיף קמח כל פעם כף לאט בתנועות קיפול,שלא יהיו גושים. להוסיף את השמן גם בעדינות לריכוך התערובת. לשים את התערובת בתבנית 24/26 . להכניס לתנור מחומם על 200 מעלות ל-7 דקות לערך. מסה של הגבינה תבנית 24 תבנית 26 500 גר' 700 גר' גבינה לבנה 5% או 9% 3 יח' 4 יח' שמנת חמוצה גביע 200 גר' 370 גר' סוכר 100 גר' 125 גר' קמח 4 ביצים 5 ביצים לימון מגורד/סוכר וניל. לערבב היטב את המרכיבים כדי שלא יהיו גושים . להוסיף מעל הבצק שהתקרר מעט, לאפות ב-175 מעלות כ- 30-40 דקות. אם קיבל צבע ולא דביק להוציא. לחכות מעט כ-5 דקות שהעוגה תרד. ציפוי שמנת 2 שמנת חמוצה בגביע. 3 כפות סוכר גדושות. לערבב היטב להכין כשהעוגה בתנור לשם הנמסות הסוכר בשמנת. לשפוך בעדינות את המסה על העוגה האפויה.(ע"י מצקת להחליק). להשאיר בחוץ כ-4 שעות להתקררות. ולהכניס למקרר.
26. העוגה של אורנה ואלה
מיכל   (14.05.07)
הכנתי את העוגה של אורנה ואלה. יצא מעולה!! האורחים ממש התפעלו. פשוטה וטעימה.
27. יש לי שאלה לגבי משקל הגבינה
רינה   (14.05.07)
האם הוא לפני הסינון או אחריה?
28. ל-16 אולי טיטול????..........
אמא   (14.05.07)
29. בטח את הגברים התימנים את אוהבת
שרון ,   מרכז   (14.05.07)
את יותר מגעילה מהאוכל של התימנים.
30. בבקשה רוצה מתכון לעוגת גבינה אפויה ללא תחתית !!! תודה רבה
רחל ,   צפון   (14.05.07)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה