סביבה ומדע  חיות הבר
הניווט הלילי המופלא של התנשמת
מגזין הטכניון
פורסם: 03.06.07, 17:03
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 11 תגובות ב-11 דיונים
1. וואוו, איזה כייף לקרוא כתבות כאלה
נפלא   (03.06.07)
2. חלק מיכולת השמיעה של התנשמת
dan   (03.06.07)
ובני משפחתה נובע מ"תמונה" אי סימטרית שהיא מקבלת מסביבתה, בעזרת הפרשי המיקום של תעלות השמע. הפרש הזמנים בין אוזן ימין לשמאל מאפשר לה מקם את מקור הצליל בדיוק פנומלי. גם מבנה הנוצות מסביב לאוזן וכיוון צמיחתן עוזר בבידוד רעשי רקע. בכל מקרה, הלוואי ותפרסמו יותר כתבות בסגנון הזה באתר, לא הכל חייב להיות צהוב...
3. כל הכבוד על המחקר אבל הערה קטנה בכ"ז
דני   (03.06.07)
הניסיון שלי עם תנשמות מעיד דווקא שהניווט שלהן לא משהו. הן נכנסות אליי לסלון במעופן (טעות בניווט) וגם לא ממש מצליחות למצוא את הדרך החוצה בכוחות עצמן. הן מתנגשות בחלונות זכוכית שקופים בלילה, אעפ"י שניווט סופר סוני אמור היה למנוע את זה. במאמץ רב הצלחתי להראות לאותה תנשמת את הדרך החוצה, לא אחרי שנתקעה כמה פעמים בחלונות ואיבדה את הצפון. ייתכן שמדובר בתנשמת זקנה או חולה, אבל לא הייתי בונה יותר מדי על כישורי הניווט שלה...
4. ל-3
זאת אשתך ,   שמנסה לברוח   (04.06.07)
5. די לנסויים בבע"ח !!!
תנשמת ,   נושמת   (04.06.07)
לא הבנתי איך יידע על התנשמת אמור לעזור לבני אדם !. כמו שכתב דן בתגןבה למעלה, מבנה האוזן של התנשמת שונה משלנו ! די להתעלל בבעלי חיים שלא לצורך !!!
6. אז מה תכלס נסגר עם התנשמת?
יואל ,   חיפה   (04.06.07)
מהכותרת הקורא מבין שהולכים לספר לו על התנשמת ויכולותיה המופלאות. בכתבה מספרים על הדוקטורנטית צחר על המחלקות בטכניון ושוב על הדוקטורנטית צחר ויכולותיה. האם צחר היא התנשמת?
7. ל-6
אהוד ,   ירושלים   (04.06.07)
אכן הכותרת מטעה, והכתבה מתמקדת יותר בהצגת סיפורה של החוקרת (המעניין כשלעצמו) מאשר בתיאור יכולותיה של התנשמת. אם אתה מתעניין בנושא, אספר לך שלתנשמת יש שמיעה חדה יותר משל בני אדם - היא יכולה לצוד טרף בחושך מוחלט! חוש הראייה שלה גם מאד מפותח, ומאחר והעיניים שלה נמצאות במרכז הפנים (ראה תמונה) ולא בצדדים, היא דומה בכך לבני אדם.
8. לא לשכוח לשחרר את התנשמת בגמר הניסוי
דרור ,   נופית   (04.06.07)
9. גם המוסר לא יכול לעצור סקרנות וחקרנות מדעית
יוני ,   מרכז   (04.06.07)
זה כתוב יפה, אבל אני לא רוצה לדמיין את החיה בחדר, ואיך בודקים איזה חלקים במוח שלה פועלים. אני נהנה לראות את הציפור הלבנה הענקית הזאת מעופפת בלילה מעל שדות, ולא בניסויים שאולי מעניינים ואפשר להסיק מהם דברים חשובים, אבל לא על חשבון אחרים (כן, השכנים שלנו בעולם), ועל חשבון המוסר. בכל מקרה, אם יעשו ניסוי על האנושות אני משוכנע שיגיעו למסקנה שהיא רצה בעיגולים, ושום דבר שהיא מגלה בכלי המדע לא חדש ולא היה ידוע לפני. כמו ניסוי מטופש ששמעתי עליו, שנעשה כדי לגלות אם לקופים באמת יש שפה. אפילו בנאדם כבד שמיעה או ילד בן 3 יוכל להגיע למסקנה הזאת בלי שום כלי מדעי. נראה לי שהגיע הזמן שהתרבות שלנו תצא מהסרט שלה, ושנפסיק ביד ימין לדחוף רעל לפה, ואחר כך נמציא תרופה שנדחוף ביד שמאל לפה. אפילו התרופות האלה הן בדרך כלל רעל.. אני משוכנע שכל מה שתמצאו, חכמים בסין או בכל תרבות קדומה, יותר מ-2000 שנים אחורה יכלו להגיד אותו דבר, ובמילים יפות יותר אפילו.
10. למספר 9
אורי ,   אוניברסיטת בן-גוריון   (06.06.07)
אשמח לדעת כיצד חכמי סין שלך מסבירים את השאלה הנחקרת בכתבה, של היכולת המדהימה לבצע אינטגרציה בין החושים. הרי מבלי להכנס לתוך המוח ולחקור את התנהגות הנוירונים בתגובה לגירויים שונים, לא נצליח לעולם להבין כיצד המוח עובד! ולכל המלעיזים ואלו שטוענים כי ניסויים כאלו מיותרים, אזכיר את כל התחום של נכים ומשותקים, אשר עשוי לצבור תנופה אדירה קדימה ברגע שנפענח (לפחות חלקית, בתחום של קלט סנסורי ופלט מוטורי) את המנגנון האדיר והמורכב של פעולת המוח.
11. ניווט לילי של התנשמת
חנוך משלומית ,   שלומי-שלומית   (10.06.07)
לדוקטורנטית גב" שחר: חפשי חומר במאמרים של ד"ר הרמן צינר ז"ל, מאוניברסיטת בן גוריון בנגב. מתלמידו לשעבר !
חזרה לכתבה