אוכל  טעם החיים
קצף מלפפונים ואוויר סלק: הבישול המולקולרי עולה ארצה
ענבל קליין
פורסם: 19.06.07, 10:07
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 41 תגובות ב-41 דיונים
1. פלצנות מולקולרית!!!! די כבר!! הבו אוכל אמיתי!
רעב מאד   (19.06.07)
2. זה לא אוכל כבר, זו הגזמה פרועה!
תיקי ,   ירוחם   (19.06.07)
3. לי תביאו מנה שווארמה.... במקום פלצנות
zaza   (19.06.07)
4. 5 "ארוחות" כאלה אולי, רק אולי, יצליחו לדגדג לי את
(19.06.07)
הבטן ולגרום לי לשבוע. נמאס מפלצנות!
5. ומה עם השף עמיר אילן שהגיש מנות כאלה בדיקסי כבר לפני 5 שנים?
בן   (19.06.07)
כנראה שהכל פה מנוהל ע"י PR ולא עיתונות חוקרת אמיתית. איך אפשר בכלל לכתוב על נושא כזה מבלי להזכיר את אילן?
6. הכל חרטא ברטא של פלצנים
רעב   (19.06.07)
תנו לי "אכול כפי יכולתך" ואני אגיד לכם תודה בצורה מנומסת.
7. כמו מעצבי אופנה הומואים שונאי נשים
שלמה המלך   (19.06.07)
שמעצבים בגדים שישימו לצחוק את הנשים ואת גופן... כך הפלצנים שמפרקים אוכל ומכינים מחדש אין חדש תחת השמש אוכל מולקלרי=שוויץ דוחה ומגעיל
8. ל-6: ברור. הוא בכלל המציא את כל זה
טבח. לא מולקולרי   (19.06.07)
אתה צודק, בכלל, פראן אדרייה והסטון בלומנטל באו לדיקסי כדי ללמוד מאמיר אילן בישול מולקולרי מהו. ההמבורגר והכנפיים של דיקסי - בישול מולקולרי במיטבו - מי צריך את אל בולי כשיש צ'יפס? מי רוצה ללכת לFat duck" כששפים בעלי שם עולמי כמו אמיר אילן רוקחים לנו מנות מולקולריות מופלאות כמו "ספריבס בצ'ילי מתוק", "סינטה עם צ'יפס", ו"טארט טאטן"?
9. אנשים פלצניים עם רגשי נחיתות שרוצים "להוכיח"
(19.06.07)
10. עושה רושם של ארוחה לאנורקסיות עם ארנק מלא.
"הרחת בוקר" זוכרים?   (19.06.07)
11. לכל אוכלי השווארמה העצבניים...
שווארמה=אלימות   (19.06.07)
אוכל זה תרבות. מאז ומתמיד, או מימי התפוח של עץ הדעת, דרך מנחות הכבשים או מזון המלכים של לואי ה-14. מזון כתרבות הוא תוצאה של לימוד ומחשבה ויש לאוכלו גם כך כדי לקבל ממנו משהו יותר מאשר רק שובע. מסעדות שדואגות לפרטים הכי קטנים של חוויה מתוחכמת שבדרך כלל אי אפשר להשיג בבית (עקב חוסר בידע, חומרים, ציוד וכו') הן מסעדות שסעודה אצלן היא חוויה כמעט רוחנית. יש כמובן פלצנים שעושים כאילו אבל לא ממש משקיעים ומבקשים כסף רב. אליהם לא נלך. אבל יש חוויות באמת יוצאות דופן, גם בישראל וחבל, כמו בכל דבר בארץ הזו, להפוך את זה לבדיחה. די לשים ללהג כל דבר שדורש קצת מחשבה וזמן. לא הכל צריך לקבל מהר, בתוך פיתה, לא במזון, לא באומנות ולא בעשיית אהבה... הגיע הזמן לעם הזה להתבגר ולצאת מן המערות... הילדים שלנו יהנו מהשינוי. מובטח.
12. ל-11: שווארמה=טעים.
(19.06.07)
13. אני רוצה את הסטייק שלי כסטייק
(19.06.07)
את הלימון כלימון ואת הדג כ....דג. לא רוצה קציפת לימון, לא ענני סטייק, ולא גושי אויר של גבינה. לא, זה לא "אלימות" או "חוסר תרבות" לרצות סטייק כסטייק, או לרצות לאכול את האוכל בצורתו המקורית. זה פלצנות לשמה להתחיל לשחק עם מולקולות של מזון וכד'. הכי טוב זה ה - basics , ולא להתיימר לשנות את הטבע, אם הטבע הוא טוב. מי שמתעסק בבישול מולקולרי הוא פלצן, עם בעיות בבטחון העצמי שרוצה להוכיח לעולם שהןא "אינטלקטואל" גדול. מי שבאמת אינטליגנטי וכד' - - לא צריך להוכיח דבר...ולכן הוא אוכל כרגיל - לימון כלימון וכד'.
14. ל- 12. 11 צודק
עדי   (19.06.07)
התרבות ב"ארץ הקודש" במצב רע מאד. וכן, היחס לאוכל כזה, שלא מגיע רק ממקום של "לתקוע כמה שיותר אוכל ב19 שקל" בהחלט משקף את היחס שלנו כעם גם לדברים אחרים בהווייה שלנו. ולכן הוא צודק בהחלט כשהוא אומר ש: שווארמה=אלימות. מספיק לקרוא את הדרך שבה מתבטאים שאר הכותבים כאן כדי לראות שהוא צודק. חוץ מ- 13. 13 בסדר.
15. אכלתי את הארוחה הזאת במסה היא המנות היו בעיקר יפות אך לא טעי
אכלן   (19.06.07)
16. זה בישול מאוד מאוד לא בריא, עם כל מיני כימיקלים וכד'.
(19.06.07)
17. זה כמו הציור השבוע לילד
ofek   (19.06.07)
לקחה לי חצי שעה למצוא את הצלע בכל הסיפור.
18. המסעדה הכי טובה בתל אביב
רבקה ,   תל אביב   (19.06.07)
19. זה בריא? זה מזין?
גדי ,   ירושלים   (19.06.07)
המטבח המולקולרי נשמע מסקרן, והייתי רוצה לנסות אותו (בכפוף למחיר, כמובן), אבל אני חושש שעיבוד המזון ותוספי הכימיקלים הופכים אותו לבלתי מזין במקרה הטוב ומסוכן לבריאות במקרה הרע.
20. ---- איזו היסטרייה. מגיבים תרגעו! ----
אדם רוסו ,   גבעת זאב   (19.06.07)
אני ש-ו-נ-א פלצנות. זה גם אותי מעצבן. אבל מה אכפת לי שיש אנשים שעוסקים בזה ואוהבים את זה?! כל העניין של מנות גורמה זה לא "לאכול", אלא לטעום ולהתפעל מהצירופים ומהתוצר השואף לשלמות מבחינת הטעם שלו. זה הכל! באשר לבשול מולקולרי: זה שֶם כל כך מטומטם! אבל כל מי שראה את התכנית "כימיה במטבח" מבין שהדרך הנכונה לבשול והכנה של מזון נעוצה בהבנה של הכימיה של המזון. ** המטבח הוא מעבדה! ** ומי שיודע את הכימיה - יבשל פי אלף יותר טוב. וזה מה שאני עושה במטבח שלי. והאוכל יוצא עשוי נכון, טעים ומאד בריא (והרבה אוכל, לא רק דגימות!). בחיאת תרגיעו! ישראלים ממורמרים. וזה שדִבר על הומואים - לך לך תחפש. אנחנו עושים את הבחורות יפות ואתה נשאר לבד ומכוער. תהיה בקשר.
21. מה חדש? כבר היינו ב- Nouvelle Cuisine
איציק ,   חיפה   (19.06.07)
אכן, כמו שכתב מס' 1: פלצנות לשמה. בחייכם, במסעדה רוצים לאכול ולשבוע, לא לצאת רעבים עם כיסים ריקים!!!
22. פליץ פליץ פליץ וגם פליץ
(19.06.07)
23. בתחרות הטבחים האמריקאית
(19.06.07)
top chef, שמשודרת בערוץ בראוו (שאחראי גם על סדרות כמו queer eye for the straight guy) התחרה בעונה הקודמת בחור שהתעסק בבישול המולקולארי הזה והגיש קצף עם כל דבר. האמת, זה היה די מגוחך. בסופו של דבר הוא הגיע לגמר, אבל לשמחתי הוא הפסיד למישהו שעושה בישול ארצי יותר.
24. הי טוקבקיסטים, להרגיע! זה רק אוכל..
פיינשמקר ,   גרמניה   (19.06.07)
הגישה מעניינת וגם התוצאות. יש אנשים עם תחומי עניין שונים, אז מה הבעיה? אני כלכך מבסוט שעזבתי את הארץ העצבנית וחסרת התרבות הזאת.
25. משתמשים בכימיקלים ובטכניקות שעליהם תולים את תעשיית המזון
סביח ננומטרי   (19.06.07)
26. אפשר לקנות אתכם בכסף מולקולרי?
גאידאמק ,   כל העולם ואחותו   (19.06.07)
27. מה עם בריאות?
ניו יורק   (20.06.07)
אני חייבת לציין שאני לא ממש בקיאה באוכל מולקולרי אבל אני כן בקיאה באוכל בריאות. המגמה במטבח הבריא היום היא לאכול כמה שיותר אוכל בצורתו הטבעית, כמות שהוא מצוי בטבע על כל חלקיו האכילים. הפירוק המולקולרי הזה לא נשמע לי מאוד טבעי כשם שהנדסה גנטית ושימוש בקרינה רדיואקטיבית במזון לא נשמעים לי כל כך טבעיים (בלשון המעטה). אני לא מבינה למה מסעדות גורמה מתעקשות ללכת נגד "טרנד הבריאות" ולא לנסות לפתח אותו...
28. 13 מלים כדורבנות
ל 13   (20.06.07)
29. ועכשיו גם כל פרו-אנה תוכל לטרוף.
א   (20.06.07)
30. הכי טוב ...
אורח   (20.06.07)
גם אני אוהב לפעמים לאכול במסעדות טובות אבל הכי טוב זה לרדת על אורז עם שעועית וכיכר לחם באיזה מסעדת פועלים. לאכול אוכל פלצני שלא משביע ומחורר את הכיס לא בשבילי. אבל ברור שיהיו מספיק קופצים על המציאה כמו שכולם יודעים , הרי במסה תמיד מלא.
תגובות נוספות
חזרה לכתבה