סביבה ומדע  מדע  גליליאו וחידושים  מדעי החיים וביולוגיה
ההיסטריה של הליסטריה
דרור בר-ניר, גליליאו
פורסם: 20.06.07, 11:25
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 11 תגובות ב-11 דיונים
1. ד"ר דרור, תודה! על כתבה מענינת.
דר זיואגו   (20.06.07)
2. מאמר מצויין
אלון   (20.06.07)
כבר אני שולח את ילדי לקרוא אותו ולדבר עליו בכיתה
3. תמיד רציתי לדעת
מגניב   (20.06.07)
מאיפה חיידקים מסויימים קיבלו את השם שלהם.
4. אך מה השפעת הבקטריוצין המוסף לבשר ?
הבריא ,   י-ם   (21.06.07)
להרבה רעלנים של חידקיים יש השפעה שלילית על בני אדם (למעט חומרים אנטיביוטים כמובן). האם הנושא נבדק?
5. רשמתי לפני, ואם אראה ת'חיידק אדפוק לו כפכף בראש.
ד"ר נו-נו   (21.06.07)
6. כתבה מרתקת ענינית וממצה.--כל הכבוד!!!
דר ארדיטי   (21.06.07)
7. לדר בר ניר
אבי   (28.07.07)
תודה על המאמר. יפה ובהיר להדיוטות.
8. ואם אני מכניס את הירקות למים רותחים 3 דקות ?
הבודק ,   שרון   (03.09.07)
מה יקרה אז ? אפשר לאכול או לא ?
9. כל הכבוד
איילת ,   פ"ת   (03.09.07)
הכותב כותב בהיר וברור, הכל מובן ואין שאלות נוספות. כל הכבוד.
10. תודה, השכלתי ונהנתי,
סמדר ,   קריות   (26.10.07)
11.  5 זנים שונים
הגדי ,   תא   (18.11.07)
לחידק הליסטריה קיימים 5 זנים שונים שלכל אחד מהם יש אפקט אחר על האדם. הזן המסוכן ביותר הוא זה המסוגל לגרום לתמותה אצל נשים הרות אך יש זנים הגורמים לתופעות שונות כמו סחרחורות וחום . ליסטריה הוא חידק פתגוני ואי הקפדה על נקיון מקפיצה מיליוני מונים את תפוצתו. לכן מומלץ לעטוף כל בשר בניילון בעת שמירתו במקרר.
חזרה לכתבה