אוכל  טעם החיים
ים אדום: ארבעה מתכוני טונה אדומה
יעל מורג
פורסם: 03.07.07, 13:30
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 31 תגובות ב-30 דיונים
1. למה אין גורמה של בשר (או דג) מבושל ולא נא? די לפלצנות!
פוי   (03.07.07)
יש מצוקה אמיתית אצל אנשים שאוהבים לאכול, אבל סולדים מבשר (או דג) לא מבושל. האם בשם האופנה הזאת של אכילת בשר נא (או "צרוב" - וואו) לא נזכה לאכול לעולם אוכל טוב? האם טרם קם שף מספיק מוכשר כדי למצוא שיטות בישול טעימות לבשר?
2. למה לקחת חומר טוב ולקלקל עם פלצנות קשקשנית?
(03.07.07)
כל המתכונים המודרניים האלה, כל-כך הרבה קשקושים מטופשים מסביב, במקום אוכל בסיסי, טעים וטוב.
3. אחד השפים הכי טובים בארץ!
עמית ,   תל אביב   (03.07.07)
ומספר אחד בדגים. מסעדה לא זולה וממולצת
4. איפה קונים טונה אדומה בתל אביב
rbel   (03.07.07)
5. רק חבל שהטונה האדומה על סף הכחדה!!!
מירב   (03.07.07)
6. איפה קונים טונה? אני לא מצליח למצוא באף חנות דגים
(03.07.07)
7. הטונה האדומה נכחדת
אמלי ,   תל אביב   (03.07.07)
הטונה האדומה נכחדת, צדים אותם בכמויות... ואתם ממליצים על מתכונים, באמת יפה מאוד.
8. ל 1
י.   (03.07.07)
יש המון מתכונים של תבשילי קדרה למיניהם, צלי ועוד כל מיני סוגים של בשר עשוי עד הסוף. לא הכי מתאים לקיץ הישראלי (מצד שני גם בשר נא זה לא בדיוק מתאים לקיץ, חידקים, אתה יודע)). לגבי דגים, יש המון מתכוני דגים עשויים. לא טונה (כי טונה הכי טעימה כשהיא נאה) אבל סלמון למיניו (גם הוא טעים נא אבל גם עשוי), ודגיים אחרים (דניס, מוסר לברק, פורל ועוד) בתנור, במחבת או על הגריל.
9. משיהו יכול להגיד לי איפה קונים טונה אדומה
מני מנחם ,   מזוז   (03.07.07)
טרייה בת"א? ואם אפשר אז לא בדרום ת"א? וחוצמזה: מה המחיר של דג כזה? תודה!
10. בכלל כדאי להפסיק לאכול טונה אדומה וטונה כחולה משתי סיבות:
(03.07.07)
1. הן דגי ים שמפוצצים בכספית. לא מגדלים אותן בכלובים. 2. הן בסכנת הכחדה. במיוחד הטונה כחולת הסנפיר שנאכלת כסושי. אבל גם האדומה בסכנה. הכחדה של הטונה תפגע מאד בשרשרת המזון
11. אני מת על כל סוגי המתכונים של דג הטונה. אבל !!
אפשר בלי   (03.07.07)
אבל - אם אנחנו רוצים להמשיך ולאכול את הדג הטעים הזה בשנים הבאות, עלינו להתנזר בתקופה הקרובה. דגי הטונה בסכנת הכחדה עולמית...כולל באגם הים התיכון! לפיכך, התקבלה החלטה באיגוד הדיג העולמי, להימנע מדיג הטונה בשנה הקרובה. זה כמובן לא מונע את הדיג הבלתי חוקי. בוא נקשה על העבריינים. אפשר לאכול משהו אחר בינתיים. תודה על האוזן הקשבת.
12. איפה קונים טונה אדומה?
(03.07.07)
13. רוב דגי הטונה מכילים אחוז גבוה של כספית
ומתכות אחרות ,   שימו לב   (03.07.07)
לא מומלץ לאכול בכמויות.
14. אז רבותי כך מכינים אוכל איכותי....
אחד שמכין ,   רמת גן   (03.07.07)
אלו שקוראים לזה אוכל מקולקל לא טעים אלו אותם אנשים שרגילים לכורכום ופפריקה עם הבשר המכובס של האמא שלהם וזה מה שהם אוכלים כל חייהם. אוכל זה כימיה פשוטה עניין של תגובות,חום קור חמוץ מתוק ומלוח קצת הבנה בתורת חומרי המזון תפתור להרבה אנשים המון בעיות מטבח אז לפני שניסיתם לאכול טונה עם קוביות גלטין של פלפל לא תבינו מה מתרחש בפה באותו רגע איזו תחושה ממש אורגזמה.........נסו ותהנו. אחד שהרבה דגי טונה עברו לו בידיים.
15. איפה ניתן לקנות טונה אדומה ?
מיכאל ,   רמת גן   (03.07.07)
איפה ניתן לקנות טונה אדומה ? אפשר לקבל שם של חנות וכתובת ?
16. נחמד שיש מגיבים שמודעים לנושא ומסכימים איתי!
11   (03.07.07)
no tuna for you
17.  דידי דג אבן גבירול 144
אחד שמכין ,   רמת גן   (03.07.07)
18. טונה אדומה עולה 140שח לקילו
יש שאלות?   (03.07.07)
19. טונה אדומה
אילן / שלדג דגים ופי ,   טבעון   (03.07.07)
טונה אדומה טריה אמיתית ניתן להשיג בשלדג 049930241 או 0523483916 מכירה כ 170 שח' לק"ג . מי שמוכר טונה טריה באיזור ה 100 שח' צריך לוודא ולבדוק שזוהי אינה טונה אדומה קפואה מופשרת הנמכרת כטריה . זה לא אומר שמי שמוכר ביקר זאת אכן טונה טריה אמיתית.
20. למה ערן שרויטמן כל הזמן בכתבות ??????????
טבח פשוט ,   תא   (03.07.07)
ערן שרויטמן טבח טוב אבל יש גם טבחים טובים אחרים כדי לצרוב טונה לא צריך גאון גם לא בשביל גלי ערן לומד גם מספרות שונה אינטרנט עין שונה מטבח טוב אחר די עם קומבינות של עולם העיתונות והתקשורת מה זה מועדון משפחתי בארץ ישראל יש אלפי טבחים איפה מתכונים שלהם ערן שרויטמן אדם צריך לתת גם לאנשים אחרים אפשרות לא רק ערן שריטמן מה זה כמו בכנסת הכל קומבינות וקשרים יש לזה לא טוב כל הניסיון ללמד אנשים לאכול גלי סלרי או גלי מי ים זה בישול זה ערן בונדיגיטס מספרד הרבה יותר מסובך לעשות עם עושים דבר מיוחד אני מבין אבל לא שטויעות מספיק זה לא טוב אולי בקרוב אוכל אמיתי בשר זה בשר דג זה דג רק חומר גלם טוב ואז הכל טעים
21. הטונה כולה ספוג ממולא בכספית,ראו הוזהרתם
כספית ,   אוקינוס הכספית   (04.07.07)
אין כמעט דג שמכיל כל כך הרבה כספית ושאר מתכות רעילות כמו הטונה. מה הקישקוש הזה מרקם שדומה לבש. חוק הוא שכל מה שדומה לבשר ,בשר טוב ממנו! והאחרון:לאכול דגים לא מבושלים זה כמו ללקק לפילה,זה אפילו לא מגעיל,זה פשוט חולני
22. יופי של טקט, מתכוני דג טונה נכחד... נפלא
ענבל ,   מרכז   (04.07.07)
23. מספיק עם מתכונים פלצניים, יקרים ומורכבים שאפשר להכין "בקלות"
(04.07.07)
24. 14 - לא מקנאת באורגזמות שלך
1   (04.07.07)
25. הטונה האדומה בסכנת הכחדה
ארילו   (04.07.07)
כל הכבוד וויינט. איך אתם לא מתביישים להציע מתכונים לחיה שנמצאת בסכנת הכחדה? אולי גם תציעו איך לבשל דוב פנדה, או דוב קוטב, אולי כמה גורילות או כל חיה אחרת שנמצאת בסכנת הכחדה? קצת מחשבה לא תזיק לעורכים שלכם מדי פעם.
26. גועלללללללללללללל נפש
סילחה אבלללללללללללל   (05.07.07)
המתכונים האלה של הטונה שמפורסמים גורמים לי אישית לבחילה גועל נפש איייייייייייייייייייייחס זה מתכון לדגים. עם ג'ל וכל מיני דברים כאלה איפה רוטב אדום פלפלים גמבה כוסברא אני מבשלת כבר 20 שנה ובחיים לא נתקלתי במתכון כזה מבחייל
27. טונה אדומה טריה יש ל4דיגים
דוד הדייג ,   תל אביב   (07.07.07)
ניתן ליקנות טונה אדומה אצל 4דיגים ברחוב בן יהודה 165 תל אביב טל 035221120 או שתכנסו לאתר שלהם 4daigim.co.il
28. כמומחה לטונה אדומה.
(24.10.08)
המומחה לטונה תגובה: די להפלצות! מספר 2 צודק . מלח פלפל ותו לא.
29. אז מה אם היא נכחדת?
טונה זה אוכל. ,   אשדוד   (02.09.09)

רציתי להבין לכל אלה שמלינים כי הטונה האדמה נכחדת...

מה יקרה באמת אם היא תיכחד??מהן ההשלכות?והאם הן הרות אסון?

תגובות נוספות
חזרה לכתבה