אוכל  טעם החיים  מתכון לבריאות
טיפ עם תירס ושני מתכונים
פיליס גלזר
פורסם: 25.07.07, 08:54
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 36 תגובות ב-36 דיונים
1. במיקרו עם או בלי העלים?
שאלה טפשית   (25.07.07)
2. בעניין המיקרוגל
א   (25.07.07)
זה קצת טפשי לפחד דוקא מהמיקרוגל שבאמת עוזר בהרבה מקרים (ואני מכינה כך תירס כבר שנים) כשכל העולם מסביבנו מלא בדברים פולטי קרינה. לא חייבים להשתמש בו לכל דבר אבל הוא טוב מאוד לקיצור הדרך....כמו בכל דבר -צריך להשתמש בתבונה!!
3. לא ברור משהו בנוגע לסירופ
טלי ,   מרכז   (25.07.07)
שמים קלחים ללא גרעינים? איך מוציאים אותם? לא חבל.....
4. מתכון בישול ללא מים לא מספיק ברור
איריס ,   אוהבת תירס בכל צורה   (25.07.07)
מה עושים עם השערות המעצבנות ? האם שמים במקרו כמו שהוא ללא עטיפה? האם שמים בכלי סגור עם קצת מים?
5. למיקרו בלי כלום? רק על צלחת?
תענו לי ,   א   (25.07.07)
6. תירס עם קליפה
(25.07.07)
אין צורך לשטוף את התירס לאחר הקילוף כמו שאין צורך לשטוף תפוז או בננה לאחר שקילפנו אותם. האריזה הטבעית של הפרי שומרת עליו הכי נקי שאפשר. בנוסף, גם חבל על המיים.
7. תשובות מפיליס
(25.07.07)
חברים, שמים את התירס בקליפתו במיקרו, לא מקלפים אותו. אם אין עליו קליפה, שמים בכלי זכוכית (לא פלסטיק!!!!!) עם מעט מים והופכים אחרי כמה דקות. זה לא הכרחי לשטוף את הקליפה לפני שמכניסים למיקרו אבל לי זה נראה הכי הגיוני, נקי והגייני וגם "מאדה" את התירס בזמן הבישול במקום מייבש את הגרעינים. אחרי הבישול, פשוט מקלפים את הכל. השערות יורדים הרבה יותר בקלות. לייבוש לדשן משתמשים גם בשערות. לגבי הסירופ לא משתמשים בתירס עם גרעינים!!!! משתמשים בקלחים לאחר שאכלנו את התירס!!!!! לשירותכם תמיד, פיליס
8. תנסו לאכול תירס אורגני טרי - זה טעים!!
י   (25.07.07)
9. לפיליס, כדאי לכתוב על דברים עליהם את מבינה ולא שטויות
א.ג. ,   טכניון   (25.07.07)
המיקרוגל מפיק קרינה של 2450 מגה הרץ שבמקרה זהו תדר התהודה (resonance) של מים. ולכן כל מה שעושה תנור המיקרוגל הוא לחמם את המים שבתוך המזון - לא יותר! לכן אם מחממים מזון במקרוגל ומפסיקים את פעולת המיקרוגל כל מה שהשתנה זו טמפרטורת המים במזון (במקרים מסויימים זה יכול לשנות את תכונות המזון - כמו ביצים). אבל מכאן להציע שחימום מים במיקרוגל משנה את תכונותיהם (???!!!) מזכיר מעט את האלכימיה של אנשי ההומואפטיה המציעים שניעור מים משפיע על תכונותיהם... כמו רוב האוכלוסיה פיליס עושה את החיבור המוטעה שבין חשיפת הגוף לקרינת מיקרוגל (דבר לא מומלץ לכל הדעות) לבין ה"שאריות" של הקרינה שנשארות במזון - אין דבר כזה! קרינה אלקטרומגנטית לא נאגרת בתוך המזון. לאחר הפסקת פעולת תנור המיקרוגל הקרינה נפסקת וזהו!
10. מה זאת אומרת "מרסקים" את הקלחים?
ש   (25.07.07)
11. ל-5
ריז'יק ,   חדרה   (25.07.07)
לא!!!!!!
12. פיליס את ממש פלצנית
חחחחח   (25.07.07)
צריכים להוריד את הכתבות שלך מהאינטרנט.
13. מבשלים פסטה במים של התירס...
בשלנית ,   מודיעין   (25.07.07)
אחרי שמבשלים את התירס במים, מבשלים פסטה או פתיתים במים של התירס - נשאר ניחוח נהדר של תירס... וגם (אולי) מרוויחים קצת ויטמינים חזרה :-) בתיאבון
14. אסור בשום פנים ואופן לחמם מים במקירוגל - הם עלולים להשפריץ
(25.07.07)
15. ואני שומרת אמונים למתכון פשטידת התירס שלך
Children of the corn   (25.07.07)
את הבלילה אני משכנת בתבניות אישיות עם מכסה. מקפיאה. ומוציאה במקרים בהם מושמעת אזעקת חירום בבית: (קוד צהוב!!!!יש עוד משהו ? המשהו הזה, הוא המתכון הכי מוצלח לפשטידת תירס,וניסיתי רבים. במיוחד לילדים.אז תודה וקיץ נעים.
16. מותר לחמם מים במיקרו, חובה לשים מכסה מפלסטיק עם חור .
רחלי ,   פ"ת   (25.07.07)
17. ל- 9! כן ירבו טוקבקיסטים משכילים!!
גלי x   (25.07.07)
החכמנו. תודה. זה נדיר לראות תגובות שמעשירות את הידע.
18. השקיית צמחים במים שחוממו במיקרוגל
מנפלאות האינטרנט ,   snopes   (25.07.07)
בעידן האינטרנט קל מאד להפיץ שמועות... אבל גם די קל לבדוק את נכונותן. באתר snopes ניתן ללמוד על אגדות אורבניות כאלו ואחרות. למשל: http://www.snopes.com/science/microwave/plants.asp ביצעו את הניסוי, והתברר שאין הבדל בגדילה של צמחים שהושקו במים שחוממו בתנור, חוממו במיקרוגל, או לא חוממו כלל (בכל המקרים הצמחים הושקו במים בטמפרטורת החדר).
19. רז אדרבה. שתפי אותנו ....
אי שם   (25.07.07)
20. tiras and a request to # 15
anna   (25.07.07)
i love the tiras from the micro. i'v been doing it for years. all i do is peel few leaves and cut both edges.(it takes longer to cook if you don't) i cook a medium-large tiras for 7 minutes. per ear or 2 ears for 12 minutes now # 15 can i have the recepe for the pashtida? toda! toda !
21. המתכון הכי פשוט והכי טעים :)
מאיה   (25.07.07)
מבשלים קלחי תירס במים כחצי שעה על אש נמוכה, מסננים את המים, שמים בצלחת עם קורט מלח, ממיסים חמאה על הקלחים וטורפים בתאבון.
22. תירס, קמח לבן וסוכר לא כל כך בריא
אורגני   (25.07.07)
יותר טוב התירס לבד, וגם זה כנראה לא מי יודע מה.
23. יוצא פצצה במיקרו!!!
רחלי ,   ב"ש   (25.07.07)
ניסיתי עכשיו הקלחים היו מכוסים בחלקם בקליפה אז שמתי רק את החלק החשוף במים בקערת זכוכית. יוצא מעדן של תירס, והכי חשוב, הילדה שלי יכולה לבקש ככה תירס מעכשיו לעכשיו. מוצלח מאד.
24. ל-9 ו-18 החכמולוגים...
קוקה   (25.07.07)
מאיפה הביטחון שלכם לגבי השפעת הבישול והחימום במיקרוגל על מרקם המזון ועל ה ב ר י א ו ת? אני לא מתימרת לדעת יותר מכם, אבל גם לא מתעלמת מהמחלוקת בעניין, בייחוד כאשר זה קשור לבריאות של בני המשפחה ושלי!!! אז אולי כדאי שתציצו במאמר על הנושא דרך גוגל באתר בשם "כל מה שהרופאים לא מספרים לך". קיראו ותחליטו מה שמתאים לכם... מדינה חופשית, גם... אם בוחרים לעצום עיניים ולשלם מחיר...
25. תגובתו של 9 מתנשאת
ליאור ,   ת"א   (25.07.07)
אז מה עם הבחור לומד בטכניון. עלי זה לא עושה רושם. לפיליס, תודה על הכתבה המקסימה.
26. לא נעים לי לומר זאת אבל
תירס פרות   (26.07.07)
12 צודק; המלל רב והמידע רופף כמו כן, לא ניתן להשיג תירס שזה עתה נקטף במרכולים/סופרמרקטים או בשוק. אלא אם כן התמזל מזלכם ואתם נגישים למגדל התירס. התירס שמגיע לצלחתנו יבש וקמחי. בניגוד לפרי שהעמילן משתנה לסוכרי ככל שחולף הזמן ניום קטיפתו - התירס הופך מסוכרי לעמילני ברגע שקוטפים אותו. לכן חייבים לאכול אותו תוך מקסימום יום עד יומיים. שיטת הבישול שלי היא: ממלאים סיר בכמה סנטימטרים מים, שמים את קלחי התירס ומרתיחים שתי דקות וזהו. אחד הדברים שאני מתגעגע איליו הנו התירס האמריקאי. זהו תירס לבן עם גרגרים יפים וקטנים (כמו שיניים צחורות של ילד בן 5 ונקרא Silver Queen. פשוט קוטפים ואוכלים. בכל תקופת גידולו, תראו בסטות של מגדלים לצידי הכבישים. עוצרים, ממלאים שקית קלחי תירס במחיר מצחיק של 10 סנט ליחידה (לא 12-16 שקל לקילו כמו בארץ...) - לפעמים היינו קונים 20 קלחים וזוללים אותם תוך שעה. אגב, התירס טעים מאוד לאחר צלייה על האש - לא לקלף את העלים.מחד ישנה פעולת אידוי וריכוז של הסוכרים ומאידך התירס מקבל טעם מעושן.. ואיו ואי ואי איזה טעים. אמרתי לכם שאני מת על תירס... ומה יש לנו כאן? תירס של פרות. תמוה שהחקלאות המצוינת שלנו כשלה דווקא בגידול התירס.
27. הדרך הנכונה והטעימה לתירס במיקרו
בשלנית צמרת   (26.07.07)
עוטפים כל קלח תירס בדף של נייר מגבת שהורטב במי ברז, מחממים 2.5 דקות,הופכים בזהירות ושוב מפעילים את המיקרו ל- 2-3 דקות.כך התירס לא מתייבש, ואין צורך להכניסו לכלי בישול.יאמי!!!
28. מים רותחים לצמחים
ג'וליה ,   מרכז   (25.07.07)
פיליס יקירתי - כל צמח שתשקי אותו במים שהורתחו ימות מפני שבמים כאלה כבר אין חמצן. ואין לזה כל קשר למיקרוגל.
29. המתכון לפשטידה לבקשת Anna
Children of the corn   (26.07.07)
2 כוסות גרעיני תירס טריים 100 גרם חמאה מומסת 2 ביצים 1 כוס אשל (כ- 11/3 גביעים) 1/2 כוס קמח תירס 1 כפית מלח 1 כוס גבינה צהובה, חתוכה לקוביות קטנות מתכון ל - 8-6 מנות + מחממים תנור ל-180 מעלות. + במעבד מזון מועכים 1 כוס תירס עם חמאה, ביצים, אשל, קמח תירס ומלח. מעבדים עד לקבלת עיסה חלקה. + בוחשים פנימה את יתרת התירס ואת הגבינה הצהובה ויוצקים לתבנית אפייה משומנת. + אופים 45 דקות או עד שקיסם שהוחדר למרכז יוצא נקי. אני ממירה מחצית מכמות הקמח תירס לקמח רגיל
30. אני מאדה תירס ברשת אידוי, " וטוב נסיון אחד מאלף מילים ".
(26.07.07)
לא מיקרוגל ולא בטיח .
תגובות נוספות
חזרה לכתבה