אוכל  טעם החיים  מתכון לבריאות
כוסברה: אי אפשר להישאר אדישים
פיליס גלזר
פורסם: 05.08.07, 10:08
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 28 תגובות ב-28 דיונים
1. זה לא שלא אוהבים כוסברה, אלא שמקבלים ממש הלם קטטוני!
רגיש   (05.08.07)
הכותב חושב שאנשים שונאים את הטעם של הכוסברה. הוא כנראה לא מסוגל להבין שלאנשים רבים כוסברה גורמת ממש הלם קקטטוני! יש להתייחס לכוסברה כאל חומר שרעיל לאחוז גדול מהאוכלוסיה ולא כאל סתם משהוא שיש אנשים שלא אוהבים.
2. רצוי מאוד כוסברה אורגנית !
שי זכות ,   ורבורגיה   (05.08.07)
האחרת - מרוססת מאוד !
3. כוסברה-אחותה המשוגעת של הפטרוזיליה
מיכל   (05.08.07)
נדמה שמאיר אריאל אמר זאת פעם. פיליס את מקסימה איזה כיף לקרוא.
4. עובדה מעניינת על כוסברה:
אחד שמכיר ,   (פנדות)   (05.08.07)
הפנדה, שנחשבת אחת מבעלי החיים הבררניים ביותר, אוהבת כוסברה יותר משהיא אוהבת במבוק. במספר ניסויים שנערכו גילו הפנדות הצעירות חיבה מיוחד לעלי הכוסברה והתפתחו טוב יותר מפנדות שלא קיבלו כוסברה לארוחת צהריים.
5. לפי דעתי לכוסברה יש טעם איום ונורא !! ממש בלתי נסבל
אסף   (05.08.07)
מספיק שיש עלה אחד בסלט, אני מייד מרגיש בו. לכוסברה יש טעם של ג'וק !! נורא ואיום.
6. מס' 5: מתי בפעם האחרונה טעמת ג'וק?
לה קוקרצ'ה ,   גוואדלחרה   (05.08.07)
7. אני חולה על כוסברה אבל באמת יש לה ריח של חומיני..החיפושיות
יעל   (05.08.07)
8. מתכון אלוף עם כוסברה
לימור ,   רמת אביב   (05.08.07)
יש לי מתכון משגע עם כוסברה. גם מי שלא אוהב יאהב עם המתכון זה: מטגנים קלות 4 בצל חתוכים לקוביות קטנות. אליו מוסיפי חצי קילו חזה עוף חתוך לחתיכות קטנטת, מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומבשלים במשך שעה ורבע. מוסיפים 2 חבילות כוסברה קצוצה דק דק(הכי טוב לקצוץ במג'מיקס) להוסיף פלפל שחור ולהביא לרתיחה. להוסיף 3 כוסות אורז שהושרו 2 שעות במים רותחים+ מלח לפי הטעם , להרתיח, להנמיך על אש קטנה ולתת לתבשיל להתבשל עם 3 פעמים ערבוב קל. לבשל בערך 40 דק. והרי התבשיל הטעים טעים, שמרוב שהגריתי ממנו אני הולכת עכשיו להכין אותו. שיהיה לכם בתיאבון!. דבר נוסף, בכל אוכל שרק אפשר אני מוסיפה אתץ הכוסברה, יש לו ערך רב.
9. 8 צודקת-כנסו
S.O ,   מרכז   (05.08.07)
גם אני חולה על כוסברה. היא טעימה להפליא בכל תבשיל והיא מיועדת בעיקר לדגים. בלי כוסברה אני לא נכנסת למטבח לבשל. יש לי מתכונים נפלאים עם כוסברה. למעוניינים יפנו אלי בשמחה רבה. ohayon.s@012.net.il
10. לכוסברה יש טעם חזק ודומיננטי
דנה   (05.08.07)
עדיף להשתמש בפטרוזיליה..
11. א-י-כ-ס כ-ו-ס-ב-ר-ה
נעמה   (05.08.07)
ולא יעזור מה שתגידו. יש לזה פשוט טעם וריח נוראיים... אני מזהה מקילומטרים מאכל שיש בו כוסברה. פויה
12. הפסקתי לאכול אצל חמתי בגלל הכוסברה
ג'ולי ,     (05.08.07)
מאז שחמתי שמה כוסברה באוכל אני לא נוגעת בארוחות שהיא מכינה...
13. אישתי לא מעיזה לשים בסלט
אלרגי לכוס ברה   (05.08.07)
אישתי לא מעיזה לשים בסלט כוסברה היא יודעת שאני לא אגע בכלום. אצלי, כוסברה לא נכנסת למקרר. אם היא רוצה כוסברה שתלך לאכול אצל אמא שלה
14. אני נשבע בכל היקר לי... לכוסברה יש ריח של חיפושית זבל!
סרחון נוראי! ,   גועל נפש   (05.08.07)
גם אם אכילה של עלה כוסברה היה מבטיח חיי נצח, קשה לי להאמין שהייתי מסוגל לגרום לעצמי לאכול את הטריפה הנוראית הזו! החטא הקדום והנוראי ביותר הוא הוספת כוסברה לסחוג... קצרה היריעה מלהכיל את העונש שראוי לאנשים כאלו!
15. חולה על כוסברה!
חושנית   (05.08.07)
מתי כבר ייצרו בושם בניחוח כוסברה? "או-דֶה כּוּסְבָּר" יהא שמו בישראל...
16. האוכל ההודי כולו מבוסס רק על כוסברה!
lioin ,   אשדוד   (06.08.07)
כדי להתוודע אליו כדאי לנסות אותו כדלקמן: בסלט ירוק (!) : המון בצל עגבניה וכוסברה בשפע קצוצה ומלח - מעדן. באורז לבן לפני סוף הבישול לפזר אותו מלמעלה. - שגעון ואת התבלין - לטגן שום במעט שמן , פלפל שחור, כורכום מלח והתבלין היבש להוסיף חלקי עוף ולטגן יחד להוסיף מעט מים ולבשל על אש קטנה. ש ג ע ו ן !
17. מי שלא ניסה כוסברה מספר פעמים לא יודע את האעם האמיתי שלה!
(06.08.07)
18. אין אין אין על כוסברה
אלדובי ,   וושינגטון   (07.08.07)
פחות או יותר בכל מאכל. לאחרונה ניסיתי באיזור מגוריי קוקטיילים קיציים עם כוסברה, וזה פשוט מעולה.
19. חולההההההההההה על כוסברה
(07.08.07)
20. בעלי לטיפול היפנוזי
ג'ולי   (07.08.07)
יש למישהוא רעיון איך אפשר להפנט את בעלי כדי שיתחיל לאהוב כוסברה..... אני מתה על כוסברה ואני נאלצת להמנע לחלוטין !
21. תגידו אתם נורמאלים?! להגיד איכס ופויה על אוכל של אנשים?
תל אביב   (07.08.07)
חוצפנים
22. חדשות מסעירות!
(08.08.07)
אתם אוהבים פלאפל? אם כן, אתם אוהבים כוסברה! בכל ה"פלאפליות" טוחנים זרעי כוסברה בתוך העיסה, וכשמדובר בפלאפל של "כדורים" ירוקים - יש שם גם כוסברה טריה טחונה... אין על כוסברה, עשב תבלין עילאי! ריח וטעם מדהימים, רעננים ומגרים!
23. ווריאציה על הסלט הירוק של 16:
(08.08.07)
במקום בצל - שן שום קצוצה ולהוסיף פלפל ירוק חריף קצוץ דק-דק, יחד עם העגבניה הקצוצה וכמובן המון כוסברה! מוסיפים מלח, הרבה לימון ושמן זית - מעדן! אפשר פשוט לקצוץ הכל במג'ימיקס כך שיתקבלו חתיכות קטנות - (סלט ולא עיסה...) - תענוג!
24. אני מקבל בחילות ומקיא מה עושים הצילו ?
yoel kadosh ,   תל אביב   (10.08.07)
25. כוסברה - דואה
חולה על כוסברה ,   דרום   (16.08.07)
אני מצריה וכבר דורי דורות אנחנו מכינים את מתכון זרעי הכוסברה בשפתינו זה נקרא דואה doah לאוהבי החריף מומלץ להוסיף כפית פלפלת חריפה למתכון
26. לכוסברה יש טעם של פטרוזיליה רקובה
לאה   (07.12.07)
27. כוסברה=גן עדן,גורמה
איציק ,   הוד השרון   (20.04.08)
28. כוסברה מקורמל
שלומית ,   תל אביב   (04.03.10)

הלכתי לקנות את הגרעיני כוסברה המקורמלים,פשוט נפלא ,טעים,ומשדג כל סלט או תבשיל או סתם נשנוש

בנוסף מצאתי שיש להם גם פיצוחים מעולים ומיוחדים במחירים טובים

הכתובת -פנחס בן יאיר 5 יפו

 

חזרה לכתבה