דיגיטל  אינטרנט
ישראל.קום: מי צריך כתובות אינטרנט בעברית?
גיא רומבאוט
פורסם: 23.08.07, 13:29
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 68 תגובות ב-68 דיונים
61. לכל המתנשאים - מזל שאתם לא הרוב
יורם ,   אילת   (25.08.07)
מה לעשות, כל מי שהגיב פה וחושב שהוא מבין משהו באינטרנט - יש לו הצעות ייעול, ביקורת על מה לא לעשות, ולמה זה לא טוב וכד'. אבל, אילו כולם היו חושבים כמוכם, אז האינטרנט לא היה מתפתח והופך לתחום מצליח ורווחי כפי שהוא היום (ויש עוד דרך ארוכה גם בזה). האינטרנט אינו אוליגרכיה של כמה טכנולוגים / מבינים בגאדג'טים למיניהם, האינטרנט הוא לכולם, ולכן כל יוזמה שמרחיבה את מעגל המשתמשים תורמת לכלל. כן והיא תורמת גם למבינים הגדולים, שבטח מתפרנסים מהאינטרנט, או מהשלכותיו על הפרסום וכו'. לכל אלו שמתנגדים לשימוש בעברית... מה תגידו ליותר מ- 100 מיליון גולשים סינים? שם דומיין בעברית, כמו שם דומיין בסינית, קוראנית, יפנית הודית ושפות אחרות, הוא יציאה מהגמוניה האמריקאית, שמחזיקה "בבעלות על האינטרנט" בכח! זה יאפשר פיתוח של אמצעים ורעיונות חדשים ובכלל... זה יגדיל את חדירת האינטרנט בארץ ובעולם, מה שיתרום ישירות לתחום, לפיתוחים חדשים ולבסוף לכל הענף, לכל המשווקים (שיגיעו לקהלים חדשים ורחבים יותר בקלות רבה). אבל מה לנו כי נלין... בפרובינציה שלנו אפילו ה"טכנולוגים" הם בעלי ראייה צרה ואנוכית (רוצים להמשיך להיתפס בעיני חבריהם כמבינים ונעלים מעל חבריהם...), שלא מסוגלים לראות מעבר לקצה אפם. בעיני כל יוזמה שמקדמת את האינטרנט היא ברוכה, וגם עם מישהו מרוויח מזה, זה מצויין כי זה מקדם את כל התחום בסופו של דבר: איפה שיש פוטנציאל לכסף יש השקעות.
62. לפחות הפעם ישראל לא נשארה מאחור!
ישראל ,   ירושלים   (26.08.07)
לכל המגיבים האנטיים - גם האינטרנט עצמו בפיתוח יום-יום, ואנחנו רק בתחילת הדרך.. לכן גם הקטע של הדומיינים ממש חדש ויתפתח בהמשך.. שימו לב שזה קיים רק מספר חודשים.. (אומנם אני יודע על כך רק מעכשיו)
63. למי שלא יודע
(26.08.07)
תחשוב שלא כל אחד יודע אנגלית ומי שלא יודע זו הקלה עצומה.
64. צעד חשוב מאד
(26.08.07)
צעד חשוב מאד למי שלא יודע אנגלית בכלל.
65. הקלידו כתובת בעברית בגוגל ותגיעו
יותר פשוט   (26.08.07)
66. ל-30 ולכמה מגיבים אחרים
אורן   (26.09.07)
1. COM אינו מציין "אתר", אלא מציין כתובת מסחרית (commercial) בניגוד לכתובת ממשלתית (GOV), אקדמית (AC) וכד'. 2. אין צורך לדעת אנגלית כדי להעתיק כתובת. כל מי שאומר "אז מה אם מי שאינו דובר אנגלית" - נו באמת... 3. בכתבה המליצו על "קו.איל". אתם רציניים? IL היא הסיומת המקובלת לישראל. ובכלל, מי אומר "איל"? אומרים "איי.אל". אין סיומת מקובלת לישראל בעברית ויש לזה סיבה טובה: לא צריך להשתמש בעברית בכתובות וסימנים בינלאומיים!
67. איך מורידים?
אוף   (18.06.11)
68. לכל המגיבים המבלבלים בין סיומת בינלאומית לישראלית
המאוכזב האופטימי   (18.12.11)
הסיומות החדשות של קו.יל יעבדו כמו שכבר עובדות הסיומות האנגליות של דומיינים בעברית למשל : co.il.דביל רק שעכשיו מחפשים להכיל סיומת תואמת לזו שכבר עובדת באנגלית.

הבלבול נובע מכך שדומיינים בעברית בסיומת אנגלית כמו com.דביל
הם אלו שלא יפעלו מחו"ל או מספקיות אינטרנט שלא בהסכם . אלו הסיומות שאינם בתקן.

הסיבה שהאיגוד נזכר לפעול עכשיו בעניין אחרי שכבר מכר 25000 כתובות בעברית, הוא שהנושא והעניין בדומיינים העבריים גווע בדיוק בגלל שהתהליך לא הושלם ולא נקבע עדיין נושא הסיומת העברית, והאיגוד מנסה עתה להנשים את הרישום בעברית.
טוב שהתעורר...
תגובות קודמות
חזרה לכתבה