אוכל  טעם החיים  מתכון לבריאות
תזמינו אותה לחג: דלעת ערמונים
פיליס גלזר
פורסם: 09.09.07, 08:57
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 24 תגובות ב-23 דיונים
1. ניסיתי נהנתי, אבל זו בטטה משודרגת.
רם זור ,   גבעת בטיח   (09.09.07)
נסו את המתכון עם בטטה, נכון, הדלעת קצת יותר קשה אבל הטעם דומה מאוד לבטטה כתומה.
2. יש עוד מגדלים
לינה ,   ירושלים   (09.09.07)
גם רעי פויכטוונגר מחוות גן השדה מגדל דלעת ערמונים אורגנית.
3. אבל איפה משיגים כזו דלעת?
(09.09.07)
4. במגה
לירי ,   תל אביב   (09.09.07)
ניתן להשיג במגה. טעים מאוד.
5. "הסוג עם הכובע והשפיץ שסנאים מתים עליו"
נקרא בלוטים ,   לא ערמונים   (09.09.07)
פיליס, אם את לא יודעת עברית תפתחי מילון בבקשה. acorn בערית הוא בלוט. שנה טובה!
6. Acorn זה בלוט של אלון ולא ערמון
חגית   (09.09.07)
אבל גם עם השם המצחיק, הדלעת מצוינת, בעיקר אפויה בתנור
7. מוזר שכאן היא שחורה, מכירה את דלעת הערמונים בצבע כתום יפהפה
מוזר   (09.09.07)
8. מדהים!!!!
ירדן ,   תל אביב   (09.09.07)
מומלץ ביותר טעים מאוד!!!
9. איך ב8 מפרסמים מתכוןואתם מספיקים להכין אחרי שעה ולאכול
תוהה   (09.09.07)
10. ניתן להשיג גם ב"ניצת הדובדבן"
אילנית   (10.09.07)
אורגני.
11. אכלתי את הדלעת ערמונים הזאת וזה זהה לדלעת רגילה בטעם
(10.09.07)
12. איפה מוצאים את הדלעת הזו?
סיגל ,   רמהש   (10.09.07)
13. המיוחד בדלעת המיוחדת
שמשון עומר ,   כפר אדומים   (10.09.07)
אכן זו דלעת שלחלקכם מוכרת,היחוד הוא בזה שהזן הספציפי טופח בארץ ע"י ד"ר הרי פריס והוא מצטין ברמת סוכר גבוה,TSS-16,מלון מתוק לצורך השוואה .TSS-13. לגבי השם דלעת ערמונים ולא דלעת בלוטים,תארו לעצמכם שהיתם צריכים למכור דלעת עם שם כזה,ערמונים יפה יותר שמשון עומר,מדריך ארצי לדלועים
14. ניסיתי , ממליץ מאוד
יעל ,   חיפה   (10.09.07)
טעים וקל להכנה 5 דקות במיקרו ודי
15. אני יודעת שלא אומרים איכס
אסנת   (14.09.07)
על אוכל. אבל....................איכס!!!!!!!!!!!!!!!! ניסיתי את המתכון השני והוא יצא ממש נורא, פדיחות! אולי יותר מהכל קשה לי להבין את ההוראה להסיר את הכיסוי, האורז מתקשה והופך לסכנה אמיתית לשיניים (ושום הרטבה לא עוזרת לזה). אולי הדלעת הזו טעימה, אבל בטוח לא ככה!
16. 15 אם אני לא טועה אורז בר צריך להשרות ללילה
(26.05.08)
כמו קטניה ולא כמו ישר לבשל יכול להיות שזה מה שקרה ? טוב נו, התגובה שלך מספטמבר .. הרבה מים עברו בירדן מאז..
17. תודה פיליס- יצא נפלא וקצר שבחים
נופר   (14.07.08)
חצי דלעת היה ארוחה מלאה. בחנויות הטבע ניתן למצוא חמוציות ממותקות במיץ תפוחים, ממולץ.
18. אני מצעיה תכון פשוט וטעים
ליאור   (22.01.10)
חוצים אותה  עם מעט שמן זית מברישים, טימין ורוזמרין ומלח גס ולתנור- מעדן
19. דלועיים
יפה ,   יקנעם   (16.06.10)

שלון לך פיליס

כנראה לא ידוע לך, אך דלעת הערמונים הישראלית היא פרי פיתוחו של ד"ר הרי פריס והוא שונו מאד מהדלעת הידוע ה באר"הב, היא קטנה יותר, מתוקה יותר ועם תכונות גנטיות טובות יותר התורמות לבריאותינו. אגב ד"ר פריס עובד במנהל המחקר החקלאי הישראלי וזו גאוותינו.

20. זהירות !!! לא במיקרו !!
אורן ,   רחובות   (28.06.11)
שמתי 4 דקות במיקרו (עם הקליפה) לפי ההמלצה, פתאום אני שם לב שעלתה להבה בדלעת, כל המיקרו עשן ואש. הספקתי לכבות את המיקרו בזמן. כולו מלא פיח. לא הייתה ברירה זרקתי את המיקרו. אמיתי.
21. פשוט וקל
אביבה   (29.07.11)

לחצות לשניים לעטוף בניר כסף, לכל יחידת דלעת להוסף ראש שום קטן עטוף בנייר כסף ולהכניס לתנור לכארבעים דקות.

כשמוכן לרוקן את הגרעינים, לחצות את השום ולרוקן אותו לדלעת, להוסיף מלח גס ושמן זית, הכי פשוט והכי טעים..

 

22. במיקרו דלעת חצויה או דלעת שנעשו בה 5-8 חורים עם סכין
א.   (04.04.12)

 

23. את מה מכסים באלומיניום?
שרון   (11.10.18)
במתכון הראשון של הדלעת באורז חמוציות ופקאנים לא ברור אם לכסות את כל התבנים עם כל חצאי הדלעת ביחד או כל דלעת בנפרד??
אשמח לתשובה מהירה צריכה להכין את זה עוד 3 שעות...
חזרה לכתבה