אוכל  טעם החיים  מתכון לבריאות
לחמים - גם למתחילים
פיליס גלזר
פורסם: 25.10.07, 11:33
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 42 תגובות ב-42 דיונים
31. קמח
אילנה ,   גליל   (26.10.07)
פיליס שלום האם אפשר לאפות לחם או עוגות מקמח מלא בלבד??.
32. לניר מ-27
אופה לחם   (26.10.07)
אם תוכל להשאיר כאן כתובת מייל, אשלח לך מתכונים בשפע. ואפילו מוצלחים. שבת שלום
33. מה הקטע עם היוגורט?
יעל   (27.10.07)
למה לחם מכיל חלב? יש טבעונים ויש אנשים שאלרגים לחלב (ויש כמוני גם וגם). אפשר אולי בבקשה מתכון אחד פשוט למתחילים שלא כולל חלב?
34. ל-30,שמרים הם דבר חי ומתרבים. לכן אין צורך בהוספה
שמרים יבשים הם כמו ,   זרע או ביצית בהקפאה   (27.10.07)
35. ההמלצה שלי - להמשיך לקנות
יעל ,   שרון   (28.10.07)
לחם עדיין זול לעומת מוצרים אחרים שאנחנו קונים בלי חשבון, וגם צריכתו פחתה (בגלל נושאי בריאות). אז - לחם פרוס (אחיד קל, חיטה מלאה קל) לאמצ"ש , חלה פשוטה לשבת ומידי פעם ארטיזן/ארז/תושיה (לחמים יותר יקרים). לא מתכוונת להשתעבד לבצקים, השהיות/התפחות , רחיצות כלים וכו'.
36. מתכונים ללחם
אבנר ,   ת"א   (27.10.07)
אשמח מאוד גם אני לקבל מתכונים ללחם, רצוי עם קמח מלא, שיפון וסובין
37. קצת עברית בבקשה!!
סבתא סורגת   (27.10.07)
אין "לחמים", רק "מיני לחם" או סוגי לחם. ל_19 - אין לך משקל בבית, יש לך מאזנים ועליהם אתה בודק את המשקל. ל-28 - אף אחד לא חולה מערוב בשר וחלב, זה איסור דתי יהודי. תראה את כל מיליוני הגויים שאין להם מושג בשמירת כשרות וכולם מתרבים באין מפריע.
38. אחלה רעיון , אפשר לקבל גם מתכון ללחם מקמח שיפון מלא?
מתה על לחמים   (28.10.07)
39. לחם שאור לסוף השבוע: נפלא! עם הצעות לשיפור
רונית   (28.10.07)
תודה! מתכון נהדר! הצעות לשיפור מניסיוננו: 1. כדאי ל"הניח" לסטרטר ליותר מ-12 שעות - עובד טוב יותר. 2. כדאי ליצור כיכר אחת גבוהה - נפרס בקלות, עסיסי וטעים במיוחד. 3. כדאי להכניס לתנור חם (180 מעלות) ולא לתנור קר.
40. תחליף ליוגורט
אורה ,   השפלה   (28.10.07)
פיליס שלום. אם רוצים להשתמש בלחם שאור בארוחה בשרית במה להחליף את היוגורט? הכנתי את הלחם והוא יצא מעולה.
41. מתכון פשוט וטעים ללחם מקמח מלא
אלון תבור ,   צפון   (29.10.08)
5 כוסות קמח מלא (שטיבל 6 למשל או סוגת מלא); 1 כוס קמח שיפון מלא; 1 כוס קמח לבן (לאיזון הכובד של השיפון); 2-2.5 כפיות מלח; 4 כפיות סוכר חום; 2 כפות גדושות של שמרים יבשים; לערבב את החומרים היבשים טוב טוב בקערה גדולה; ליצור גומה במרכז ולמזוג מים פושרים 4-5 כוסות תוך כדי לישה ידנית; הבצק צריך להיות רך ולא להידבק. אם לא רך מספיק להוסיף עוד מים פושרים לפי הצורך תוך כדי לישה; לפזר קמח ולהפריד מדפנות הקערה ואז להשאיר לתפיחה ראשונה - עד שהבצק מכפיל את ניפחו ועוד קצת (כשעה); להכין משטח מקומח בקמח מלא ולהוציא אליו את הבצק התפוח מהקערה; לחלק את הבצק ל 2 חלקים שווים; ללוש כל חלק בצק תוך כדי קיפולים משך כ 5 דקות - בשלב זה ניתן להכניס לבצק גרעיני חמניה ו/או קימל; ליצור 2 כיכרות ולהכניס כל כיכר לתבנית מתאימה שנמרחה מבעוד מועד בשמן זית ובתחתיתה נייר אפייה; אפשר לחתוך 3-4 חתכים באלכסון לרוחב כל כיכר ואפשר גם לפזר על הכיכרות שומשום אחרי שמורחים בביצה או בשמן זית; להשאיר התבניות לתפיחה שנייה עד שמכפיל ניפחו ויותר (שעה+); להכניס למרכז תנור שחומם מראש ל 200 מעלות; אחרי 10 דקות להוריד ל 180 לעוד כ 45 דקות; להוציא מהתנור בגמר האפיה, להוציא הכיכרות מיד מהתבניות ולהשאיר לצינון על רשת; בתיאבון !!!
42. לפרווה
סוליק   (09.09.11)

 במקום         יוגורט שמתי חצי לימון

בשאור

 

 

תגובות קודמות
חזרה לכתבה