אוכל  טעם החיים  לבשל עם יעל
קינואה מאדום לשחור
יעל גרטי
פורסם: 30.10.07, 11:55
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 95 תגובות ב-89 דיונים
1. טיפים-כנסו
MIRA   (29.10.07)
אחרי מספר נסיונות בישול זכרו את הראשון והחשוב מכל-להוסיף מלח ב5 דקות האחרונות...תחילת הבישול ללא מלח מבטיחה בישול קצר ונכון--וזה אגב נכון לבישול אורז מלא..מלח בהתחלה והוא לא מתבשל..כמו שעועית..לשטוף כדאי תמיד..מה אתם יודעים איפה זה היה קודם..עיניין של אסטטיקה.. טגנו מעט בצל לפני הבישול,זה מעדן את הטעם, נהדר להוסיף לסלט בערמה נדיבה לפני ההגשה..קר כמובן. להכין סושי בעלי חסה:עלה בינוני-קינואה-חתיכת אבוקדו-מלפפון חתוך דק לאורך-גזר מאודה חתוך דק לאורך-גלגלו ובתיאבון.להגיש עם רוטב אהוב עליכת בנפרד בקערית..טובלי ונהנים.
2. די כבר לפמפם לנו קינואה
אחד העם   (29.10.07)
כבר שנה שכל מדור אוכל בכל מקום ומקום לא מחזיק מעצמו אם אין לו איזה מסע יחצ"נות בלתי פוסק לקינואה.. די כבר !! קינואה פה קינואה שם קינואה בצבעים קונואה בשחור-לבן.. קינואה למנה ראשונה למרק לעיקרית לתוספות לקינוחים...ואני צועק, ח-ל-ס !! תנו לנו לנסות להכיר את הדבר הזה לאט,להתרגל אליו,לא להכניס אותו לכל מנה ומדור.. הרי רק לאחרונה נחלצנו בקושי ממתקפת הפסיפלורה שפומפמה עד לעייפה ונכנסה לנו לכל חור וחור (תרתי משמע) .
3. 2- כמה שנים אתה צריך כדי "להתרגל לקינואה לאט לאט"?
(29.10.07)
הקינואה פה לפחות מ-2001 (אם לפשוט לפי הלינק הזה) - ואולי קודם, http://test.ynet.co.il/articles/0,7340,L-1384408,00.html וכבר שנתיים וחצי היא טרנד.........
4. הריח של הקינואה דיי מרחיק אותי
אביבית   (29.10.07)
5. קינואה, מצ' אמם.
(29.10.07)
6. קינואה - טיפים
ארומה ,   ת"א   (30.10.07)
אני מבשלת קינואה בייחס של כוס קינואה ל 1.25 כוס מים חשוב לשתוף את הקינואה היטב במים להוציא את המרירות
7. יש קינואה אדומה גם בסופרמרקט
מיכל   (30.10.07)
בסופרים שמוכרים מוצרים של הרדוף, נוספה לאחרונה לקינואה הלבנה גם קינואה אדומה.
8. מישהו יודע איך נקרא הקינואה באנגלית??
תמר ,   אוסטרליה   (30.10.07)
או לחלופין איך ניתן להשיגו מחוץ לגבולות ישראל? תודה,
9. זה לא אוכל אמיתי
בריאות לאינטלגנטים   (30.10.07)
כל האינטלגנטים שאוכלים אותו וחושבים שהם משהו זה מגעיל לא אוכל אמיתי פעם ב בסדר אבל ככה בנוסף......
10. קניתי כבר לפני חודש וחצי בעדן טבע בפולג
אפי ,   הרצליה   (30.10.07)
יש להם את זה גם במשקל. הטעם מעולה. משדרג את הקינואה הלבנה.
11. פעילות מעיים ערה
אלי גור ,   תל אביב   (30.10.07)
למה אתם לא מוסיפים הערה שקינואה עשויה להוביל לפריסטלטיקה ערה? (פעילות מעיים ערה) עד כדי שילשולים.
12. מעורר קינואה? יותר מעורר בחילה
יאיר ,   ירושלים   (30.10.07)
13. עוד פעם האוכל של התוכים הזה? אני מאכיל את התוכים שלי בקינואה
סמי חבר של הרצל ,   והם מקיאים   (30.10.07)
14. לא סובל את זה. כנסו
אורז ,   קוסקוסלנד   (30.10.07)
אני רוצה לדעת מי התחיל עם הקינואה הזה. מה פתאום קינואה? למה דווקא זה? מאיפה זה צץ? עכשיו אמא מכינה את זה כל הזמן. איכסה
15. ניסיתי את הלבנה והתאכזבתי -- נשאר טעם מריר
רובי   (30.10.07)
הוספתי טבלינים (אבקת מרק, מלח , פלפל,..) רק החמיר את המצב.
16. בריאות?-אסור לטגן או לבשל בשמן זית !!!-
איתי ,   חיפה   (30.10.07)
נקודת הרתיחה של שמן הזית היא ה70 מעלות ,בתיגון ' בישול ואפיה הם מעל ל70 מעלות. ב-70 מעלות ומעלה השמן מיתחמצן ומתפרק -הופך לחומר רעיל מומלץ לתגן לבשל ולאפות בשמן קנולה או סומסום או שמן אבוקדו שנקודת הרתיחה שלהם מעל 200 מעלות. שמן הזית בריא מעוד כתוסף לאחר הבישול כמו רוטב או לסלטים קרים או תבשילים . חבל ששפים תבחים ואחרים שיוצאים בססמאות בריאות אינם מתיחסים לתחונות החומרים כהשלחות בריאותיות.
17. מזון לציפורים. אין הגדרה אחרת
שמעון ,   מרכז   (30.10.07)
18. ניתן להשיג קינואה אדומה גם ב...
קין נועה   (29.10.07)
"טבע קסטל" ו"עדן טבע מרקט".
19. למה דווקא אפונה עדינה?
ליאה ,   המרכז   (30.10.07)
אם אפשר לקבל הסבר בבקשה.. ולתגובה מספר 2 - איזה ריח בדיוק??
20. טיפ הכי מעולה שיש לקינואה!!
אורן ,   תל אביב   (30.10.07)
הוסיפו 2 כפות חומץ אורז בזמן הבישול (כמו באורז לסושי), משפר את הטעם ללא היכר.!!! וגם בשלו על אש הכי קטנה שיש לכם..
21. אני מבשלת קינואה עם שעועית מש ובצל
נטע ,   תל אביב   (30.10.07)
יוצא מעולה! את המאש אפשר להשרות לזמן קצר או לא להשרות כלל, מבשלים במים עד ריכוך כעשרים דקות ואז מוסיפים לסיר עם בצל שטוגן בשמן זית וכוס קינואה. כמו יעל, גם אני נותנת טיגון קצר בשמן עד שאני מוסיפה שתי כוסות מים. לקראת הסוף ממליחה ומפלפלת בפלפל שחור גרוס. אפשר גם להוסיף מעט סויה. יוצא פשוט מעדן משביע ובריא. נהדר לימים חורפיים. את המאש ניתן לקנות היום גם בסופ, היא עולה 8-15 ש"ח ל- 500 גר' וזה מספיק לכ-4 נגלות (כל 'נגלה' על כוס קינואה אחת.. ) בתיאבון!
22. 2 צודק
קינואה   (30.10.07)
גם לפירות טרופים לקח שנים ארוכות להרגיל את הטעם הישראלי. טעם הקינואה שונה מאוד ולחלק קשה מאוד להתרגל אליו. אפשרות אחת זה לערב את ההקינואה עם אורז, זה טעים ומאפשר הסתגלות מהירה יותר לטעם. בתאבון
23. קינואה שחורה אכלתי במסעדת
דינה טיומקין ,   תל אביב   (30.10.07)
בריבה בנמל תל אביב יש שם מנה של דג בסומאק עם קינואה שחורה בלימונים כבושים וחומוס. מעדן
24. תודה למירה
cela   (30.10.07)
מוסיפים רבע כפית סוכר ואין שום ריח אני מוסיפה גם מעט רוטב סויה. יאמי , מוסיפים צמחי תבלין
25. מה זה "מש"?
חיים ,   ראשון   (30.10.07)
מה זה, למען השם, "מש"?
26. אין את זה ב"עדן טבע מרקט"?? חשוד לי...
יוגב ,   בנימינה   (30.10.07)
חנות מדהימה- אני הולך לבדוק היום
27. רעיונות מענינים
צמחונית   (30.10.07)
אם כי כ"כ בולטשזו ידיעה מכיוון ניצת הדובדבן. מצד שני, גם ללקוחות יש אינטרס לדעת, וזו חנות אהובה עליי במיוחד (סניף ירושלים. תפתחו גם במודיעין?) אז, לבריאות. עובדה שהסתקרנתי, ושמחתי להתעדכן.
28. למקדמי המכירות-תדאגו להוזיל את המחיר
חוה ,   רמת גן   (30.10.07)
29. הלו וואינט מסססססססססספיק עם הקארין הזו!!!!
רויטל   (30.10.07)
30. ל-16
ימית ,   ירושלים   (30.10.07)
אתה מאוד צודק. אני עוסקת בנטורופתיה כבר 6 שנים ולמדתי במס' מקומות שונים. כולם תמימי דעים לגבי הבישול, שלא לדבר על טיגון בשמן זית. אני זוכרת שבאחד השיעורים הראו לנו נקודות אדומות תחת מיקרוסקופ שמסמלות את החימצון. ממש לא בריאותי.
תגובות נוספות
חזרה לכתבה