בריאות  הקלה בנשימה
מה עושים כשהילד מצפצף ומשתעל?
ד"ר איתי גל
פורסם: 09.12.07, 09:18
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 15 תגובות ב-14 דיונים
1. המון בריאות לילדים שלנו
אמא   (09.12.07)
2. מבקש הבהרה מקצועית למושג "מצוקה נשימתית" אצל ילדים
תודה!   (09.12.07)
בניבן 3.5 חטף התקף אסתמה ממושך והוא מטופל בבית. רופו אמר שאם מתעוררת מצוקה נשימתית, דהיינו למעלה מ-70 נשימות לדקה, יש ללכת למיון. בכתבה הזו מדובר על 40 נשימות לדקה. ההבדל הגדול מעלה שאלה. נא להתייחס גם לנושא חום, כי כשיש חום נושמים יותר מהר. איך זה משפיע?
3. מחלה קשה ומלחיצה שרק ניהיה בריאים
ריבי ,   מרכז   (09.12.07)
4. ל-2
(09.12.07)
אחד הסימנים זה שהוא לא מדבר כרגיל. הוא קוטע משפטים בשביל לנשום, מדבר משפטים קצרים או מפסיק לדבר. לפעמים רואים בעיין שקשה לנשום. בגיל 3.5 אני הייתי לוקחת לרופא אם יש 30 נשימות ולמיון ב 50 ואולי אפילו בפחות. ובכל מקרה שהאנהלציה לו עוזרת.
5. אין כמו טיפולים אלטרנטיביים!!
אמא לאסטמתית מתוקה..   (09.12.07)
עדיפים על כל הסטרואידים (שעלולים לפגוע בצמיחה וגורמים לשינויים במצב הרוח).
6. ל-2
מיכל   (09.12.07)
את כנראה סופרת במספר הנשימות גם את השאיפות וגם את הנשיפות. נשימה אחת היא שאיפה ונשיפה. לכן הכוונה של הרופא שלך הייתה אולי 35 נשימות. כשיש 35-40 נשימות לדקה קיימת בד"כ מצוקה נשימתית.
7. חדר מלח
יעל פלורס ,   תל אביב   (09.12.07)
אני אמא לילד בן שנה וארבעה חודשים. מאז גיל חודשיים הוא סובל מברונכיט, טופל תמיד באינהלציות, ההתקפים היו כל כמה חודשים. לאחר שגיליתי את חדר המלח פחת השימוש באינהלציות ובחומרים שבדר"כ גורמים לילד עצבנות וחוסר שקט. חדר המלח סופג את הנוזלים ובכך עוזר לילד לכייח ולהוציא את הנוזלים בשלשול או הקאה. אם ברצונכם לקבל יותר פרטים פנו לחדר המלח בכפר הירוק. מומלץ!!!
8. ל-2 - מצוקה נשימתית.
ש. (אחות)   (09.12.07)
הכוונה הינה מעל 40 נשימות בדקה. בנוסף, בעת מצוקה נשימתית מבחינים לרוב בסימנים נוספים כמו : רתיעת צלעות, שימוש בשרירי עזר (כתפיים וכד', וכן בישיבה כפופה קדימה שמקלה על הנשימה ע"י הורדת הסרעפת למטה), פתיחת כנפי האף (מי שמתקשה לאוורר היטב את הריאות מפעיל גם מע' נשימה עליונה, קרי את האף. תוכל לראות את כנפי האף מתרחבות על מנת לאפשר כניסת אויר נוספת). טיפול מניעתי, כמו שצויין בכתבה הוא חשוב ביותר, בעיקר בתקופה הזו. לרוב הוא כולל סינגולייר ומשאפים מרחיבי סמפונות וסטרואידים (בודיקורט) ובכל מקרה של ספק - ללכת למוקד רפואי שיבדוק. ולא לחכות. חורף בריא.
9. איך להימנע מהתקפי אסטמה
תמר ,   אבן יהודה   (09.12.07)
אני אמא אסמטית (מילדות מוקדמת) יש לי שני בנים שהתחילו את חייהם עם משאפים, אינהלציות, נזלות אין סופיות. בתחילה הדבר נראה לי ברור כי כך חייתי כל חיי. לפני שנה בהמלצת הומאופט ומאמרים שונים שקראתי התחלתי בדיאטה פשוטה, הורדתי לגמרי חומרים משמרים , סוכרים מעובדים (שמופיעים בעיקר בדגני הבוקר), חלב פרה נוזלי (מעדנים וגבינות מותר), קמח לבן וסוכר לבן. זה אולי נראה הרבה אבל עם קצת מודעות זה הופך הרגל שיגרתי ופשוט. לקח לילדים שלי בערך שלושה חודשים ל"התנקות" ומאז כלום, אין בכלל התקפים , אין משאפים, אין אינהלציות, הם אומנם מצוננים לתקופות אבל הצינון לא מוביל להתקף וגם הוא לא ארוך וקשה כמו שהיה קודם, איכות החיים של כולנו השתפרה פלאות. להוסיף שתמיד הרגשתי אנטי לכל הדיאטות האלה כי הן נראו לי בלתי אפשרייות. ממליצה בחום על שינוי הרגלים. תמר
10. לפמעים צריך אנטביוטיקה ראו הוזהרתם
(11.12.07)
11. הנזלת היא הבעיה
אמא מניעה   (12.12.07)
לרפואה הקונבנציונלית אין פתרון - חודשיים - שלושה של סטרואידים זה לא פתרון שפוי!!!! חייבים למנוע את הנזלת, לפני שהיא מגיעה לריאות. אני עושה לילדים שלי אינהלציות של מי מלח בלבד, גם מתוך שינה, ליומיים - שלושה עד שהנזלת מתייבשת ובדרך כלל מצליחה למנוע סיבוכים והתקפים. הבת שלי כבר בת יותר מ5 והרגישות הולכת ופוחתת. לשים לב במיוחד בתקופות המעבר - יש לי 2 ססמוגרפים בבית. רק בריאות ושלווה.
12. שאלה טובה!!!
אני   (25.08.09)
13. חדר מלח, למשל,
שטויות במיץ עגבניות   (31.03.11)
מחקרים הראו שהוא יעיל רק בזמן השהייה ולא אחר כך. המחקרים שנעשו בזמנו היו על כורים ששהו בתוכו בכל שעות העבודה, ולא על ילדים שנמצאים שעה שעתיים (משלמים הרבה) והולכים הביתה.

אנחנו ניסינו את זה, כמו גם הומיאופטיה, דיקור ועוד. לא עזר כלום. כלומר, לנו זה לא עזר, למרפאים זה בהחלט עזר. כלכלית.
14. התינוקת שלי מטופלת בחדר מלח
חזי ,   ירושלים   (04.04.11)
אליו אנו הולכים עימה מדי שבוע, ואנו בהחלט רואים שיפור. כעבור שבוע מהטיפול הקודם היא מתקשה לנשום, ורק על ידי ההגעה שוב לחדר מלח נשימתה משתפרת.
חזרה לכתבה