אוכל  טעם החיים
לביבות - המדריך המלא
יעל גרטי
פורסם: 02.12.07, 13:00
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 193 תגובות ב-132 דיונים
1. a minute on the lips, a year on the hips
אני   (02.12.07)
2. אני לא רוצה כוסברה בלביבות שלי !
(02.12.07)
די לקפיטליזם ! די לדיאטות המפגרות חסרות הטעם (תרתי משמע) !!!!!
3. תגובה ל-1 , נכון מאוד
רוצה להיות רזה ,   אבל לא מצליחה   (02.12.07)
4. מחפשת המלצה ללביבות
(02.12.07)
איך יוצא לביבות אפויות? האם שווה להשקיע ולאפות? או שזה ממש לא טעים? איך יוצא לביבות בננות, מישהו ניסה? גם כאן אשמח אם מישהו ניסה להכין זאת על ידי אפיה, ולקבל המלצה. תודה תודה
5. האם אפשר לאפות בטוסטר אובן???
(02.12.07)
אם כן, איך? כמה זמן? תודה
6. כוזברה (מס' 2)
אלמונית ,   תל-אביב   (02.12.07)
מס' 2 חמוד למה לא כוזברה? הידעת כמה ברזל יש בכוזברה?חחחחחחחחחחה
7. קנית אותי עם לביבות הגבינה-אבל
inca   (02.12.07)
כמו של בתי מלון...יאמי! אפשר להכין בלי ביצים? תודה :)
8. תודה יעל, במיוחד על האופציה האפויה
רבקה (כן, אני) ,   מירושלים   (02.12.07)
נראה שהפעם נצליח לעבור את חנוכה ולהישאר בחיים
9. לביבות סויה גם טעים גם בריא
בן   (02.12.07)
לביבות סויה חומרים: 200 גרם פתיתי סויהיבשים 250 גרם בצל קצוץ דק 50 גרם פטרוזיליה או כוסברה קצוצה חצי כוס קמח או קמח מצה 3 שיני שום 3 ביצים כף אבקת מרק טעם עוף תבלינים: פלפל לבן, פפריקה, כמון. 6 כפות שמן. הוראות הכנה: - משרים את פתיתי השפע הטחונים 3 עד 5 דקות ב-ליטר מים רותחים ומסננים וסוחטים בעדינות. משקל הפתיתים יגדל ויגיע עד 1 ק"ג - מרסקים את הבצל, הפטרוזיליה, השמן והתבלינים במעבד מזון. - מוסיפים את כל החומרים לסויה עד לקבלת עיסה רכה. - מניחים לתערובת להתקרר למקרר למשך 20 דקות. - יוצרים לביבות ומטגנים בשמן בחום בינוני עד השחמה עוד מתכוני סויה www.soya-cmo-basar.com
10. חחח 1 ענק..
(02.12.07)
11. הכי טעים הלביבות מתפוחי אדמה הכי פשוטות וטעימות שיש
חובבת לביבות   (02.12.07)
12. ליעל גרטי
ליאת ,   בודפשט   (02.12.07)
שלום יעל תודה על המתכונים ללביבות יש לי שאלה לא קשורה אני גרה בבודפשט - הונגריה מאז הכתבה על הפפריקה המעושנת אני מריירת, מחפשת בבודפשט ואף הונגרי לא יכול לעזור, יכול להיות שזו פפריקה מרוקאית במקור או מוצר מודרני טרנדי? בבקשה אם את יודאת תכתבי איפוא אפשר להשיג בבודפשט ואיך קוראים לזה בהונגרית תודה אם כן ותודה גם אם לא :)
13. לא חייבים כוסברה. אפשר כל תבלין.
שושי ,   חיפה   (02.12.07)
במקום כוסברה אפשר פטרוזיליה או שמיר.
14. ל 2, שמעת פעם על עירית או פטרוזיליה
Luzifer ,   Haifa   (02.12.07)
(טפשונת שכמוך) או רצית להופיעה כאן???
15. המדריך הבא "איך הוריד את הלביבות"
רוה"מ   (02.12.07)
לביבות... =|
16. לביבות כרובית ופטרוזיליה
נירית ,   מרכז   (02.12.07)
חומרים: כרובית בינונית מבושלת,מעוכה היטב למחית חצי כוס פטרוזיליה קצוצה, מחית פירה מתפןח אדמה אחד, 3 ביצים 7 כפות קמח תופח, כפית שטוחה מלח, רבע כית פלפל שחור, רבע כפית פפריקה, חצי כפית אבקת מרק עוף, מערבבים היטב את כל החומרים, ניתן להוסיףלגוון בצל מטוגן , או כורכום, או שמיר במקוום הפטרוזיליה יש לטגן בשמן חם, או לחילופין לאפות על נייר משומן היטב בחום של 170 מעלות, אז רצוי לגלגל את הלביבות בפרורי לחם עם שומשום כמו שניצלים, ולהפכן באמצע האפיה. בתיאבון , נירית
17. לנירית מתגובה 16
ליאורה ,   מלבורן אוסטרליה   (02.12.07)
נסי את המתכון הבא אם את אוהבת כרובית. זה הכי טעים שבעולם. "כדורי פלאפל מכרובית". חומרים: כרובית שלמה,(לא מבושלת) לגרד על פומפיה גסה שלא יהיה דק מדי. שתי ביצים קמח לבן רגיל (לא תופח) מלח ופלפל לתיבול, אם רוצים אפשר להוסיף איזה שהוא ירק תיבול, אבל לא חיוני. הכנה: לערבב את הכל יחד בקערה ולדאוג שלא יהיה נוזלי מדי. אם נוזלי מדי להוסיף עוד קמח. כשהכל מעורבב היטב, להכין כדורים בגודל כמו כדורי פלאפל. לטגן בשמן עמוק שישחים. להניח על נייר סופג ולאכול חם. זה ממש מעדן. אני מתכוונת לנסות בחנוכה הקרוב לעשות אותו דבר עם תפוחי אדמה - במקום לביבות סטנדרטיות.
18. נלי - תאכלי בעצמך לביבות קווקר אפויות!
חגה חנוקה   (02.12.07)
אפשר גם במקום הסופגניות לאכול כדור אצות בלתי מבושלות במלית אנשובי...
19. האם אפשר לאפות לביבות בטוסטר אובן ?
טוסטר   (02.12.07)
אם כן, בכמה מעלות ? ולכמה זמן ?
20. תודה יעל, זה בא ממש במקום.
קרן ,   מכתיבה יוצרת   (02.12.07)
21. רוצה לטקס פשוטות כמו שאמא שלי היתה עושה
(02.12.07)
22. אההה! ==יאמממי==
הריר שניגר...   (02.12.07)
ל-1- אולי על הירכיים, אבל על הלב זו הבעיה העיקרית, למרבה הצער.
23. ל- 16 המתכון שלך היה חסר לי היום לכרובית,
Luzifer ,   Haifa   (02.12.07)
עוד היא טריה ולא רציתי עוד מרק :-) באמת מתכון מהשמיים. אבל ד"ג הכתבה של גרטי היום פעם מוצלחת ;-)
24. ל-6: זה כוסברה!
קרן ,   ת"א   (02.12.07)
25. אני לא מבינה מה אמר מגיב מס' 1. אין לי כוח לעיין במילון.
בלונדינית   (02.12.07)
26. דרך יעילה לספיגת שומני טיגון
יפה ,   הוד השרון   (02.12.07)
מניחים על השיש חוברת מעיתוני סופשבוע כשהיא פתוחה באמצע, על זה מניחים מגבת נייר לבנה, ועל זה את הלביבות (קציצות, שניצלים חצילים). אין נייר שסופג כמו נייר עיתון ואחרי כמה דקות השמן מגיע עד למטה... כמובן, להפוך ....
27. לביבות קישואים
בישולי   (02.12.07)
טיפים למי שאוהב במיוחד לביבות קישואים: 1. להוסיף הרבה שמיר קצוץ. 2. לא צריך בצל. 3. במקום פירורי לחם - לשים קמח מצה (לא מפסח, אפשר לקנות טרי, לא כשל"פ) 4. לגרור את הקישואים עם קליפתם (אם זה זוקיני ירוק - עוד יותר טוב) ולסחוט ממש ממש טוב. 5. שבעלי במקרה לא יעבור בסביבה שיחטוף לכם את כל הלביבות ויחסלן תוך דקה.
28. פלצנות !!!!!!!!!!!!
נחום ,   פ-ת   (02.12.07)
כל המאמר הזה הוא פלצנות סנובית לשמה !!! מה קרה ? לא טוב לביבות של סבתא שמתוגנות בשמן פושט ? שמן זית!?, שמן ענבים!?, כוסברה !? תרדו מהעץ, לביבות זה תפוחי אדמה וזהוא !!!!!!!!!!!!!!!!
29. ל 22 שמעת או ראית חלב סויה בסופר שלך?
Luzifer ,   Haifa   (02.12.07)
החלב כשר למהדרין
30. לביבות לבן - אשל נהדרות
יעל ,   שרון   (02.12.07)
כנראה ודמה ללביבות גבינה אבל שונה ונהדר. מיכל לבן או אשל, 2-3 כפות סוכר, ביצה אחת, גרידת לימון, כשלוש כפות קמח תופח. לערבב היטב בכף את כל החומרים ללא חשש עד שחלק. לטגן בשמן חם, זה נעשה מטוגן מהר, להקטין להבה. לא לוקח הרבה זמן. לפזר סוכר/דבש. אני עושה אותן כל השנה.
תגובות נוספות
חזרה לכתבה