אוכל  טעם החיים
לביבות - המדריך המלא
יעל גרטי
פורסם: 02.12.07, 13:00
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 193 תגובות ב-132 דיונים
31. ל-17 גירוד כרובית על פומפיה
טליה ,   כפר-סבא   (02.12.07)
לי זו נראית משימה בלתי אפשרית אלא אם מדובר בפומפיה של המג'ימיקס. בגלל הצורה של הכרובית ממש בלתי אפשרי לגרד. אולי אפשרי עם כרובית אוסטרלית אבל לא עם הצברית-:)
32. שמן קנולה בטיגון=מגעיל
ניסיון ,   תא   (02.12.07)
ולביבות אפשר לאפות בתבנית שקעים של מאפנס.הרבה הרבה יותר טעים ממטוגן צ'טערת רק המחשבה על שמן מטוגן מבחילה אותי.
33. ולמה צריך קמח תופח ?
עוד ניסיון   (02.12.07)
אפשר גם בלי ...או מוסיפים ביצה או קמח מלא..ואופים בלי אבקות אפיה סודה לשתיה או אבקות מרק..חלס ניגמר כבר מהרעלת הציבור
34. אין עליהן - לביבות תפ"א אמיתיות
כרמית ,   חיפה   (02.12.07)
או כשמן האמיתי: לטקעס. פשוט לגרד 4-5 תפ"א לטיגון (אדומים) בפומפיה בינונית , להוסיף 2 ביצים, קמח, מלח. לא בצל ולא פטרוזיליה. לסנן את הנוזלים לאחר מספר דקות ולטגן בשמן די עמוק ולא מהיר מידי. אם כבר חנוכה מעדיפה ערב אחד של כאלו וערב של סופגניות אמיתיות (לא מוקטנות ולא אפויות) ולסגור עניין !
35. ל-4שווה להשקיע בלביבות אפויות
ניסיון 3   (02.12.07)
תתיחסי אלהם כמו אל פשטידות קטנות מדליק
36. לביבות גבינה ולביבות ירקות
נורה 22   (02.12.07)
אפשר להכין לביבות גם מגבינה 5% רגילה. צריך להניח אותה בתוך מגבת נייר על מסננת למשך שעה בערך, ואחר-כך לערבב עם ביצים, סוכר, וניל, קמח ואפיון. יוצא מצויין! אני מכינה לפעמים לביבות מירקות מעורבים: תפוחי אדמה, גזר וקישוא (לפעמים גם כרובית). מגרדת במעבד מזון, מפזרת קצת מלח ומניחה במסננת להגרת הנוזלים. מוסיפה ביצים וקמח ומטגנת. גם אלה טעימות מאוד.
37. מס' 1 ותרגום
רותם   (02.12.07)
קודם כל זה נאמר, a moment on the lips, forever on the hips. כאילו רגע אחד בפה נשאר לתמיד על היריכיים באנגלית כמובן זה נשמע יותר טוב!
38. כוסברה הדבר המגעיל עלי אדמות.איכסה.
דנה   (02.12.07)
39. 25 - רוצה שאני אסביר לך?
כושי שמן ,   טוחן לביבות וכו'   (02.12.07)
40. ל- 32 שמן קנולה בריאה יותר משמן סויה ופי כמה
Luzifer ,   Haifa   (02.12.07)
משמן זית. למה לא תשתמש בשמן זית כמו כל מדינות סביב ים התיכון???" אבח מה שמגעילה אותך אישית, בוודאי לפורום פחות מעניין!!!
41. לביבות אורז ומנגולד - פריכות וטעימות
סבתא-מימי   (02.12.07)
1 כוס אורז לבן מבושל 2 חבילות עלי מנגולד חלוט כ-5 דקות במים רותחים, (קצוץ ללא הגבעול הלבן) 1 צרור (מרכול) פטרוזיליה קצוץ דק כף שמיר קצוץ כף נענה קצוצה כף עלי טרגון (אפשר יבש קצוץ) 2 בצל ירוק קצוץ - רק החלק הירוק 4 ביצים גדולות 2 כפות גדושות ק. תופח או קמח מצה מלח, פלפל שחור וקורט סוכר שמן קנולה לטיגון מערבבים היטב בכף את כל החומרים מחממים שמן בגובה 1/2 ס"מ במחבת בעזרת 2 כפות מניחים לביבות לטיגון. כשהשוליים מזהיבים להפוך. אחרי שני מחזורי לביבות אני מחליפה את השמן במחבת, בשמן חדש.
42. כתבה פלצנית שכל מטרתה לצאת כאילו "מתוחכמים"
אוהב סופגניות   (02.12.07)
מה רע בסופגניות ונרות? למה כל פעם הכתבים של האוכל צריכים לשחק אותה מבינים גדולים ולמכור לנו זבל עם פטרוזילה ואיכס אחר..?!?!!?
43. רגע של נחת ושנה על התחת
דניאל ,   דרום   (02.12.07)
44. ל-38 מה את מבינה בכלל בכוזברה זה הכי טעים שיש...
(02.12.07)
45. ל- 38, דנה, תראי לעצמך בראי, בפורום הזה
Luzifer ,   Haifa   (02.12.07)
את מרגישה, שאת המגעילה??? טראפיה לך דחוף, אחרת אף גבר לא מתקרב לך
46. ל-25 - תרגום....
t   (02.12.07)
דקה אחת על השפתיים ושנה על הירכיים הבנת???.....
47. תחליף לגבינת "טיב טעם"
קרן ,   רמת גן   (02.12.07)
איזה גבינה יכולה להתאים במקום גבינת "טיב טעם", משהו זול יותר???
48. אני לא מבין מה זה החוסר פירגון הזה
אופיר   (02.12.07)
לכל המתקוממים - מה איכפת לכם? מפריע לכם שיש אנשים שאוהבים לגוון, לחדש, לטעום? לא רוצים - אל תקראו, תבשלו או תאכלו! יופי של כתבה. המון רעיונות, הן של המחברת והן של המגיבים - תודה וחג שמח!
49. ל42: שום דבר לא רע בסופגניות, אלא שזו כתבה על לביבות...
(02.12.07)
50. נחום מפ"ת: אולי תחזור לבי"ס ותלמד לכתוב?
(02.12.07)
"מתוגנות"? בואנ'ה, אח שלו - אתה דביל...
51. ל- 47 בקשר לטוב טעם
יעל גרטי   (02.12.07)
אני קניתי טוב טעם ב 7.5 ש"ח, בדקתי עכשיו עבורך באחד האתרים של הסופרמרקטים - המחיר שם הוא 8.59 ש"ח, להשוואה- סקי 5% עולה שם 6.19 ש"ח, הבדל של 2.4 ש"ח. אם זה משמעותי עבורך קני גבינת סקי % 5 וסנני בבד חיתול כמתואר בלינק http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3399047,00.html
52. שאלה למערכת: האם ניתן להכין מראש?
(02.12.07)
בכל המתכונים מומלץ להגיש מיד עם סיום ההכנה, אבל תתארו לכם את האורחים מגיעים לבית שמדיף ריחות של שמן שרוף! הקיצר - אפשר להכין מראש ולחמם? מה הדרך הטובה ביותר במקרה זה? תודה מראש. יש לי המון אורחים.
53. ל-52- הכנה מראש
יעל גרטי   (02.12.07)
ראה/ראי בכתבה: "איך מכינים מבעוד מועד"
54. ל 1 ו37
(02.12.07)
דקה על השפתיים לתמיד על הירכיים!
55. ואני כן רוצה כוסברה על הלביבות שלי!
עופרי   (02.12.07)
56. די עם טיגון בשמן. אני מתכוון לאפות לביבות.
הילל   (02.12.07)
תודה על רעיון האפייה.
57. עוד כתבה מעמיקה מבית מדרשה של גרטי
לעטקע ,   לבוב   (02.12.07)
כמה נחמד לקבל טיפים, הצעות ועומק גם בנושא כמו ליבוב לביבות! עושה חשק!!
58. לכל המעצבנים שישר מטיפים לאוכל בריא/מרזה.
די כבר. תניחו לנו ,   לא רוצים אל תאכלו.   (02.12.07)
59. ליעל - שאלה בקשר לגבינה
שונאת גבינות מושבעת   (02.12.07)
האם את יכולה להמליץ על משהו שיחליף את הגבינה בלביבות הבננה? רצוי משהו לא חלבי אם אפשר... תודה!
60. שונאת כוסברה!!!
קטנה ,   קריות   (02.12.07)
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה