|
את פודינג הלחם אני מכיר עוד מימי לימודי בארה"ב,וזה היה (לצערי) הרבה לפני שהאדון קופר חגג את בר המצווה שלו,אז נא לא לחלק קרדיטים למי שלא מגיע לו.
|
|
|
כל הטררם הזה בשביל לא לזרוק לחם ישן? חבל שאין ברווזים בארץ!
|
|
|
3. הכי פשוט מכינים קציצות מלחם בצל ביצם ותבלינים
ימ יי איזה ריח מתפשט בכל הבית...................
|
|
|
4. ל- 3. אשמח לקבל את המתכון - לצערי אני כל הזמן משליכה לחם
|
|
|
5. מבלי לפגוע באיש הפודינג...
שגיא קופר לא ממש לוקח קרדיט על דיומו של פודינג הלחם. הורסיה הספציפית של המתכון הזה מוכרת לכותב משגיא קופר. so what? הרי אני יכולה להחליט שאני מוסיפה אוכמניות לפודינג ולהחליט של הוורסיה שלי. האם זה אומר שאני לוקחת קרדיט על המצאת הפודינג???
נו, לא צריך להיות קטנוני..
|
|
|
אתה בטח חושב שאהרוני המציא את האוכל הסיני, נכון?
זה מתכון של שגיא קופר, הוא לא המציא את הפודינג.
|
|
|
7. מכינים פֶתוּת
יאיר לוי , |
ראש העין |
|
(12.12.07) |
|
|
|
8. האם באמת מטגנים בצל וסלרי בכוס שמן זית?
מעולם לא נתקלתי במתכון שדרש לטגן בכ"כ הרבה שמן ירקות למרק.
יש כאן טעות.
250 מל' שמן במרק אחד?????
לא הגיוני.
|
|
|
9. סבתא שלי היתה עושה לנו לחמניות מלחם ישן
סבתא סלומה שלי |
|
|
(12.12.07) |
משרים במים עש התרככות עם הקרום.
סוחטים ומפוררים ביד לקטן קטן. מוסיפים קמח וגבינת פרמזן יבשה ומגוררת לאבקה. מוסיפים ביצה או שתיים (תלוי בכמות הלחם) ומערבבים ולשים כמו בצק. כשהכל מתאחד יוצרים לחמניות עגולות וקטנטנות. אפשר להוסיף מעל סומסום או קצח או כל תבלין שאוהבים. מניחים בתנור על 180 מעלות עד השחמה. טורפים מהר ומיד עם גבינות וירקות.
|
|
|
המרוקאים היו מכינים קוסקוס מלחם כלומר בתחילת שבוע היו אוספים את שאריות הלחם מסוף השבוע ומכינים ממנו בעזרת סיר האידוי של הקוסקוס את הקוסקוס לחם ואליו מצרפים יחד סלט ירקות קצוץ עם פלפל חריף שמן זית לימון מלח ופלפל והיה יוצא מעדן נפלא.
אך איפה הימים ההם שמכלום היו מכינים מטעמים?
|
|
|
11. כתבה תמוהה שמדלגת על הרבה דברים פשוטים יותר וטעימים יותר :
פוטית שוורץ , |
עין ירדוב |
|
(12.12.07) |
למשל - לגברת שרצתה קציצות עם בשר וכו' - מכינים קציצות בשר טעימות וטובלים ברוטב לחם ישן. אה ?
ואגב, אם צריך להשרות שעועית, צריך גם לתכנן שהלחם יהיה ישן, כלומר, זה לא ניצול שאריות זה כשל לוגי של מי שבחר במתכונים המעפנים האלו.
|
|
|
אני שומרת לחם ישן, במיוחד חלות שבת בפריזר ומשתמשת קבוע להוספה לקציצות שונות מכל הסוגים, נותן טעם נהדר ורכות לקציצות במיוחד לקציצות בשר.
תנסו ותהנו.
|
|
|
13. ריבוליטה - מורתח /מבושל שנית
הדעה הרווחת היא שהמרק/תבשיל שמקורו טוסקני טעים יותר כשמרתיחים אות שנית למחרת היום.
מתכון שקיבלתי מאחד השפים הטובים בפירנצה (שף ובעלים של אקווה אל-דואו) כולל הרבה יותר ירקות:
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
3 גבעולי סלרי חתוכים
3 גזרים קלופים וחתוכים
200 גרם אפונה טרייה או קפואה
3 קישואים קטנים חתוכים
3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
רבע כרוב מסולסל חתוך דק
כרישה אחת
חצי קילו עלי מנגולד, לחתוך את העלים בלבד ללא הגבעול
300 גרם עגבניות מרוסקות (מקופסא)
2 שיני שום קצוצים דק
300 גרם שעועית אפויה ( תשתמשו מקופסא)
פלפל חריף יבש , קצוץ דק
2 גבעולי תימין
כ -6 כוסות מים ( רצוי להשתמש במרק עוף)
מלח ופלפל
לחם איטלקי ( רצוי ללא מלח)
אגב,ללא הלחם זה אחלה מרק ירקות
|
|
|
|
|
15. בהמשך ל-8: מראה לי שזה מרק שמן זית
עם תוספות.
מה זה?????
2000 קלוריות לכף.
|
|
|
ויותר פשוט קרוטונים. פשוט מאוד, חותכים לקוביות את הלחם, מתבלים בשמן, רצוי שמן זית, מלח ולגריל, עד שמשחים. טעים גם כחטיף.
|
|
|
17. ניתן גם להכין פרנץ טוסט...
picook , |
אי קטן בים |
|
(13.12.07) |
מתכון:
1 ביצה
1/4 כוס חלב
2 פרוסות לחם
מעט חמאה לטיגון
קינמון
דבש/רוטב מייפל
טורפים הייטב את הביצה והחלב, את פרוסות הלחם טובלים בתערובת ומשהים מספר שניות.
ממיסים מעט חמאה במחבת ומטגנים את פרוסות הלחם משני הצדדים (את שאריות הביצה ניתן להוסיף למחבת וליצוק מעל הלחם).
להוציא לצלחת, לפזר מעט קינמון ודבש או רוטב מייפל.
בתיאבון...
ודרך אגב, אכן ניסחפתם במתכון של המרק עם כמיות השמן, כף שמן מספיקה בהחלט, למה כוס שמן ?!
|
|
|
18. אין מתכונים פשוטים יותר???
|
|
|
19. הכי הכי פרוסות טבולות בביצה ומטוגנות-לחם צרפתי
זו שיודעת , |
פה |
|
(13.12.07) |
|
|
|
20. לחם צרפתי
רעות , |
ירושלים |
|
(13.12.07) |
הכי קל ומהיר- טובלים את הלחם בביצה ויש לנו לחם מטוגן או צרפתי.
בתאבון!!!!!
|
|
|
21. יותר פשוט מפשוט- מתכון
חותכים כל לחם ישן שיש לכם לקוביות שמים בסיר קצת שמן סוכר קינמון וביצה (למי שיש זעפרן זה מצוין) ומערבבים עד שרואים שהביצה כבר בושלה
בתאבון :)
|
|
|
22. Ili Teemor, Ribollita soup, 8, 15
Miss Teemor, 8, 15, I don't know where you are coming from, but the Original recipe from the mentioned owners of the River cafe calls for 4 tbsp of olive oil for the Frying & here's the link: http://viciousange.blogspot.com/2007/
05ribollita.html
Either you are continuing with the tradition of the "Cooks" here or someone doesn't know how to copy or, as usual the "Cooks" here know only how to cook with ENORMOUS amounts of Fats, Salt, Sugar, Eggs, ETC. ...
|
|
|
23. ל-16: אפשר להוסיף גם פסטו. ממממ....
|
|
|
24. ל-4 ולמי שמשליך לחם ישן
תמיד אפשר לפורר ולפזר לציפורים בחוץ
אני אף פעם לא זורקת שאריות של לחם יש תמיד מי שנהנה מזה.
|
|
|
|
|
|
|
27. דרכים לניצול הלחם עד תום...
לחם לא זורקים !!! |
|
|
(13.12.07) |
1. לפרוס ולהכניס למקפיא. הפרוסות מפשירות בדקותיים - טעמן כמו לחם טרי.
2. אפשר להכניס הפרוסות להפשרה לטוסטר או להכין טוסט
3. לחם לא פרוס,קפוא, להכניס לתנור
מתקבל מרקם ,טעם וריח כמו טרי מהמאפיה
4. לחם לא טרי - להכין ממנו פירורי לחם. אפשר במעבד המזון עם להב פלדה - יתקבלו פירורים גדולים ו"פרועים" נהדר לשניצלים או לגרד לחם יבש על פומפיה.
5. ליבש הפרוסות בתנור וליצור צנימים -לקרר ולאחסן בכלי סגור.
- הידעת? עם חתיכת לחם לא טרי, כשממוללים את החלק הפנימי לגוש, ניתן לנקות אתו בשפשוף דברי זמש (עור מחוספס)!
|
|
|
בכל ליום ראשון אני עושה קציצות מהחלה שנשארה משבת או מכל לחם לא טרי.
משרים את הלחם במים. סוחטים ומפוררים, תוך כדי מסירים חתיכות קרום גדולות.
מוסיפים בצל קצוץ, פטרוזיליה קצוצה,
מלח, פלפל שחור, אבקת מרק עוף.
מטגנים בשמן חם בעזרת שתי כפות.
מוציאים על ניר סופג.
מגישים עם סלט ירקות.
כולם אוהבים.
בתיאבון
|
|
|
ל-1, שהביא לנו את בשורת פודינג הלחם! דעו לכם שכשכולנו אכלנו גרבר התענג 1 על פודינג לחם עת היה סטודנט בארה"ב. כעת הוא כאן, ובזכותו כולנו יכולים להנות מאותו תרביך איכותי. תודה לך 1, תודה רבה!!! אין ספק שהקרדיט מגיע לך!!
|
|
|
ניתן לפרוס את הלחם ולהבריש בשמן זית ולפזר זעתר מעל. לאפות בטוסטר אובן עד שמשחים. מעולה לארוחת ערב. להגיש עם גבניה לבנה וירקות ליד. בתאבון
| |