לאשה  מגזין שף  מאפים
מוסקה יוונית אלוהית
איילת הירשמן
פורסם: 24.12.07, 12:16
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 136 תגובות ב-123 דיונים
1. תודה. חיכיתי למתכון שלך השבוע. כל מה שעשיתי
דורהמי   (24.12.07)
עד היום מהמתכונים שלך, יצא מוצלח. ושוב תודה.
2. במקום חצילים אפשר תפוחי אדמה מבושלים בחציים
הטבח   (24.12.07)
3. נראה מעולה!
רביד   (24.12.07)
4. ציפוי מתמסר?!
אני   (24.12.07)
מה קרה לכם, התחרפנתם?
5. למה לא בשר חזיר במקום ? שלושים שנה אני
אבי ,   ירושלים   (24.12.07)
אוכל מוסקה משגעת כשרה למהדרין בלי חלב ובלי בטיח פשוט נדפק לנו הראש קומפלט
6. תודה על האלטרנטיבה לשומרי הכשרות !
חילוניה כשרה   (24.12.07)
7. שתי הצעות
(24.12.07)
מכיוון שהמתכון ממילא כולל חלמונים, כדאי להשתמש בחלבון אחד לציפוי החצילים לפני הטיגון - הם יספגו פחות שמן. אם מכינים ציפוי לא חלבי כדאי להשתמש בשומן עוף או אווז ולא בשמן צמחי.
8. לא במקום חצילים, בנוסף.
א\רח רעב ,   במדבר, ארץ לא מים   (24.12.07)
מתכון מקולינריה יוון. למטה שכבה של תפוחי אדמה פרוסים, מטוגנים, אז בשר, אז חצילים מטוגנים (אפשר קלויים עםקצת שמן זית כדי לחסוך בשמן) אז שו בשר ובסוף בשמל עם מיץ לימון, קפלוטירי וביצה. יוצא מעולה.
9. כשר, ומתאמים לנו
יוסי   (24.12.07)
10. כל מתכון שלך חגיגה של טעמים וריחות תענוג!
(24.12.07)
המון המון תודה על המתכונים בתוספת הסברים נעימים לאוזן ולחיך. אין כמוך!
11. איילת היפהפייה...
רונן   (24.12.07)
12. איזה יופי. חולה על מאכלים יווניים
(24.12.07)
13. נראה משגע, תודה לך כרגיל!
רננה ,   צופה מסורה   (24.12.07)
14. איילת המתוקה, תיקון אחד-
סטודנט ,   טכניון   (24.12.07)
החצילים בהם השתמשת הם חצילים בלאדיים. הווה אומר, שמטבעם הם לא מרירים ולכם לא צריך לייסר אותם במים חמים עם מלח. אפשר לחתוך, וישר לטגן. חוץ מזה, רציתי לציין כמה אני נהנה ולומד מהמדור שלך, וכמה כיף זה לראות אותך מבשלת.
15. ליאת תכיני לנו זה נראה טעים
קובי ,   חולון   (24.12.07)
תודה
16. למה בשר וחלב יחד? איפה הכשרות?
ביאסת אותי   (24.12.07)
17. ציפוי מתמסר... לגויים.
יהודי ,   מדינת ישראל   (24.12.07)
יש מי שמסורת אבותיו שווה כקליפת השום. כיהודי שעלה ארצה לחיות עם עמו בארצו, שבעתי מהתרבויות הזרות. הכשרות היא אולי הסמל המובהק ביותר של האומה היהודית. חבל על היהודים הקטנוניים ששמים את יהדותם במקום שני.
18. אבל למה להראות לאנשים אוכל לא כשר!!
שלום ,   בני ברק   (24.12.07)
19. ל- 2, אם מחליפים את החצילים בתפו"א זה כבר לא מוסקה!!!!!
(24.12.07)
זה יכול להיות "sheppard's pie", או "hachis parmentier" אבל אם אין חצילים זה לא מוסקה.
20. איך מכינים מוסקה צימחונית...?...
בני   (24.12.07)
21. התלהבתי עד לרגע שהוסיפו מחאה וחבל לבשר!
ליאור.ש ,   פתח תקווה   (24.12.07)
חבל, מאד הייתי שמח אילו יכלו לתת מתכון ללא חבל או חמאה שמעורבבת עם בשר, אני יהודי שגר, חי, נושם,אוכל,שמח,עצוב ואוכל בארץ ישראל שהיא יהודית! פשוט הורדתם לי את כל החשק והתאווה ללכת לקנות ולהכין עכשיו את המוסקה! ליאור.ש
22. למה למה לתת אופצייה של כופרים???
מעיין ,   טירת הכרמל   (24.12.07)
ואני לא דתייה בכלל אבל בשר וחלב- די נו מה כבר מבדל אותנו מעם אחר???
23. אפשר גרסה ללא מוצרי חלב ? (ילד רגיש לחלב)
אלי ,   מרכז   (24.12.07)
ללא חלב,חמאה,גבינה ? מה התחליפים ? תודה מראש.
24. לא תבשל גדי בחלב אימו !!!!!!!
איסור מהתורה   (24.12.07)
מאכזב שדווקא הבחירה הייתה בגירסה החלבית האסורה.
25. מוסקה עם חצילים קלויים!!!
עינת ,   שרון   (24.12.07)
אני כבר שנים קולה פרוסות חצילים (בעובי כ-2 ס"מ, פורסת לרוחב עם הקליפה) במקום לטגן גם עבור מוסקה. יש מספיק שומן מהבשר והטיגון שלו. יוצא נהדר, פחות שמן, ולא מלכלכך .
26. בשר וחלב???!!!!!!!!!!!!!
(24.12.07)
27. 4 - לו הכרת את הציפוי היית יודע שהוא מתמסר בקלות.
בש גיול   (24.12.07)
28. נראה מקסים - אבל לגבי האוטנטיות...
יעל ,   חיפה   (24.12.07)
המתכון נראה נהדר, ויש סיכוי לא רע שאנסה בקרוב (למרות שלדעתי בהחלט אפשר לאפות את החצילים ולא לטגן....) רק הערה אחת קטנה לסדר - כל המוסקות שאני וחברותי טעמנו בביקורנו האחרון באתונה ובאיים כללו שכבת פירה מועשר בין הבשר לבשמל - מין פיוז'ן של מוסקה בגרסא הישראלית המוכרת לפאי רועים... אותי זה הפתיע בהתחלה אבל זה היה מוטיב חוזר בכל המסעדות, וחברותי שהיו ביוון כמה פעמים טענו שזה כך גם במקומות אחרים - אני לא בטוחה שזה יותר טוב - אבל כנראה שמוסקה יוונית אוטנטית מכילה גם תפוחי אדמה. בתאבון :-)
29. אצלנו היו גם פרוסות תפ"א ופרוסות ביצים קשות
ראדו לוצ'יאן ,   בוקורשטי   (24.12.07)
אמא שלי היתה מכינה מוסקה ב"סיר פלא" (העגול עם החור באמצע) שהיה התחליף של העניים לתנור אפיה. כדי להכין מאכל יותר "כמותי" (כך ששיעור הבשר בכמות הכוללת יהיה נמוך יותר), היו גם שכבות של פרוסות תפ"א וביצים קשות. לדעתי הגובה/עובי הסופי של התבשיל היה עובר אפילו 8 ס"מ, ועד 10 ס"מ. בכל מקרה היה טעים מאד, ואפילו היום אני מכין את המוסקה באותו אופן (רק בתנור...), והילדים מבסוטים
30. ל#4, לא ולא התחרפנו, זה יווי ואת יכולה באמת
Luzifer ,   Haifa   (24.12.07)
לעוף מן האופק. נמאסנו כבר מן ההערות לא עינייניות. דת זה דבר יפה כל עוד לא מכפה. אבל את, אני, עניה מאוד, בתגובלך לא תשיגי כלום.
תגובות נוספות
חזרה לכתבה