אוכל  טעם החיים
מרק בצל: חורף נוסח צרפת
יעל מורג
פורסם: 08.01.08, 10:37
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 49 תגובות ב-46 דיונים
1. לטובת שומרי הכשרות: במה ניתן להחליף את ציר העוף?
(08.01.08)
2. זהירות - לא כשר!!!
יהודי ,   ישראל   (08.01.08)
3. הטימין הכרחי או שניתן להכין ללא?
(08.01.08)
4. תשובה ל-1
(08.01.08)
אלו כמה אופציות: 1. להכין מרק בטעם עוף (פרווה) - אני לא ממליצה. 2. להכין ציר ירקות (ליטר וחצי מים, שתי שיני שום, צרור פטרוזיליה, צרור שמיר, עלה דפנה, שני גזרים חתוכים גס, שלושה גבעולי סלרי קצוצים גס, שני בצלים קצוצים גס, קצת טימין טרי אם יש, כף גרגרי פלפל שחור לא גרוסים - מרתיחים במשך שעה עד שהירקות ממש רכים. מסננים ומשתמשים רק בנוזל) - יותר טוב. 3. להכין ציר ירקות כמו באופציה הקודמת ולהוסיף לו שתיים-שלוש כפות אבקת מרק פרווה בתחילת הבישול - הכי טוב לדעתי. אפשר גם להוסיף משחת מיסו (אני לא סגורה לגבי הכשרות של זה), פיטריות מיובשות (מעט מאוד - 2-3 פטריות על הכמות שלמעלה, רק בשביל צבע עמוק וטעים יותר עשיר) או קצת רוטב סויה
5. ל-1, פשוט תחליפי את החמאה במחמאה
איל   (08.01.08)
6. לטובת שומרי הכשרות...
אביטל   (08.01.08)
ניתן להכין ציר עוף גם מאבקת מרק עוף (פרווה) הטעם מעט שונה אבל באמת שלא מרגישים. במקום לבשל עוף ולהכין ציר אמיתי תרתיחו מים עם 2-3 כפות גדושות של מרק עוף. ובתאבון........
7. ל1 ו-3 או להחליף את החמאה במחמאה או את המרק למרק פרווה !
אחת   (08.01.08)
8. ל-1 - ציר ירקות. פחות טעים אבל כשר...
tא.   (08.01.08)
9. לשומי כשרות:אפשר להכין מרק זה על בסיס מרק פיטריות יער
(08.01.08)
יהיה טעים.
10. ל- 1 באבקת מרק עוף פרווה
אחת   (08.01.08)
או מחמאה במקום החמאה
11. ל 1 - מרק עם ירקות שורש שאתה מסנן מהירקות
aa   (08.01.08)
12. כמו כל מתכון נתן להפוך אותו לכשר
אוכלת כשר   (08.01.08)
מחליפים את החמאה למרגרינה מזולה בטעם חמאה או לחילופין את ציר העוף למרק עוף פרווה
13. מה הבעיה אבקת מרק עוף פרווה או בלי גבינה
מיה ,   ירושלים   (08.01.08)
14. לא חייב חמאה אפשר שמן זית ולא חהוסיף גבינות זה גם טוב
ל   (08.01.08)
15. הערות לסדר היום (תיקונים)
השף ,   המשתופף   (08.01.08)
1. את היין להוסיף לפני הציר ולתת לו לרתוח 2~3 דקות כדי לאדות את האלכוהול. אם ישאר אלכוהול זה תישאר מרירות. 2. לכל אלו ששואלים אם "חייבים...?" - לא, לא חייבים כלום! גם לא חייבים להכין מרק! 3. צ'ילי - לא מומלץ. חוץ מהחריפות ("פיקנטיות"), זה גם יגרום לעב"מים במרק ובהגשה זה לא ייראה יפה. מתעקשים על "פיקנטיות"? תוסיפו טבסקו או פלפל לבן. זהו. שבתשלום!
16. כוס יין???!!!
ירושלמית   (08.01.08)
עשיתי פעם מתכון דומה לזה, וכוס יין זה המון!!!! כל המרק נזרק בגלל הטעם של היין [חיכתי שהאלכוהול יתאדה וזה לא עזר]
17. ל-1
(08.01.08)
אפשר להשתמש במרק עוף פרווה,הטעם דומה והעיקר גם כשר!!!
18. 16 אני עושה מרק בצל עם חצי כוס יין לבן
(08.01.08)
וזה אחלה
19. ל-1: ניתן להפסיק עם שמירת הכשרות וכל השטויות שמסביב
חילוני ,   זה אני   (08.01.08)
20. כל מה שמעניין אתכם זה כשרות המרק?
לא מבין ,   על מה כל התגובות   (08.01.08)
לא חייבים להכין מרק בצל צרפתי אמיתי, למעשה בכלל לא חייבים להכין מרק. תאכלו בצל חי - גם טעים וגם בריא.
21. גם עם מים יוצא מעולה. העיקר התבלינים.
(08.01.08)
22. ל-19 !!!
מיס פיגי   (08.01.08)
אני איתך!!! אנשים צריכים להבין שכדי להנות מהחיים , מומלץ ביותר לוותר על הכשרות.
23. למה מפריע לאנשים שמישהו שומר כשרות או צמחוני?
איש הישר בעיניו יעשה ,   חילונית גמורה   (08.01.08)
24. ל-2, אין שום בעיה להחליף את החמאה בשמן זית, כך אני עושה. מה
מפריז   (08.01.08)
שכן חלק מהטעם תלוי בחריכה מוצלחת של הבצלים (בקיצור קצת לשרוף זה טוב)
25. לכל מודאגי הכשרות
(08.01.08)
אין שום סיבה להפוך את המרק לפרווה על ידי שימוש בדברים מגעילים כמו מחמאה וויתור על הגבינה. אפשר לעשות אותו כשר-חלבי (או סתם צמחוני למי שזה מה שמטריד אותו) על ידי שימוש בציר ירקות עשיר במקום בציר עוף. אני צמחונית ומשתמשת בציר ירקות טוב בכל המתכונים שדורשים צירים בשריים כמו עוף או בקר, ויוצא מצויין. בניגוד לתחליפי חלב אנמיים כמו מחמאה, או תחליפי מרק מזעזעים כמו אבקת מרק, ציר ירקות נותן הרבה מאוד טעם גם בלי להכיל בשר.
26. הטימין לא כשר !!!
danny ,   tela   (08.01.08)
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
27. שיפור- החליפו את היין בסיידר תפוחים אלכוהולי
השף החובב   (08.01.08)
את הבצל אדו במכסה סגור - כך ישחים הר יותר. לקראת סוף טיגונו גם כף או שתיים של סוכר יעזרו לקרמליזציה, צבע וטעם מודגשים יותר.
28. מקפים?
מיכל   (08.01.08)
כמו מקפים בטקסט? מ-כ-פ-י-ם, יענו מורידים את הקצף ב*כף*
29. כן מיכל, "מקפים" ב-ק' ולא ב-כ'
המורה רוחמה ,   (בשביתה חלקית)   (08.01.08)
לא, לא כמו מקפים שהם סימני פיסוק (פ' רפויה), אלא מקפים כפועל (עם פ' דגושה) - הסרת השכבה העליונה של תבשיל. לא קשור לכף לבישול. פתחי מילון ותראי. ועכשיו תחשבי על עונש.
30. למה לא לתת מתכון כשר? יש עוד כמה שומרי כשרות שנכנסים לאתר .
אבי ,   ירושלים   (08.01.08)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה