בריאות  דיאטה
תזונה נכונה: שבע הקטניות הבריאות ביותר
אוסנת הראל
פורסם: 14.02.08, 08:59
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 115 תגובות ב-104 דיונים
61. נשיקות לוויינט. איזה מזל שנכנסתי. תודה תודה
(14.02.08)
62. ל-2
יואב   (14.02.08)
B12 עשוי ממיקרואורגניזם-חידקים
63. ל- 46 - זה באמת אחלה אתר
טלי   (14.02.08)
שרון, מתגובה מספר 46, אני מנויה על האתר הזה כבר המון זמן והוא עוזר לי להיות בשליטה על המשקל שלי. כבר רזיתי 4 קילו. http://www.diet-online.co.il/ אכן, מומלץ
64. מס' 3 - את טועה בגדול . ויטמין זה יש רק
במזון מן החי . ,   נקודה .   (14.02.08)
ולא יעזור מה שתגידי....
65. b12 יש בכוסמת ובשאר מזונות מותססים כמו
מיסו   (14.02.08)
66. 15 תודה ששיתפת אותנו
אחי ,   ת"א   (14.02.08)
המשיכי כך, אנחנו אוהבים אותך
67. לגבי "עשירות בברזל" בטבלה העליונה...
חזי   (14.02.08)
טעות לומר שזו האופציה היחידה לצימחונים. ירקות ועלים ירוקים ירוקים, בעיקר פילפל, מכילים המון ברזל, אולי אף יותר מהקיטניות. תודה.
68. מה הקשר פרסומת לאבו - חסן
שימי   (14.02.08)
69. הסיבה האמיתית למה יש גזים אחרי אכילת קיטניות
אנכידו איש הבוץ   (14.02.08)
לקיטניות יש תכונות כימיות מיוחדות, שכוללות מבנה מולקולרי יחודי שנוצר לאחר הבישול והאכילה שלהם. בשלב העיכול משתחררים המרכיבים מהקיטניות וכשהם באים במגע עם חומצות הקיבה נוצרים חומרים רעילים שרק לאחרונה הצליחו חוקרי הפקולטה למדעי חומוס באבו גוש לסווג אותם בשמות. הגרוע מכולם הוא רכיב קטלני ורעיל במיוחד שקיבל את השם המדעי "תלת פלצת הנוד". רכיב זה הוא ריאקציה מיידית של "המשולש של אבו חסן". רכיב פחות ארסי נקרא בשם "דו תיפלוצת הסרחן", הוא מתקבל אחרי מנת "משאושה" מתובלת בשמן זית וכף גדושה של חריף בצד. את הרכיב הנפוץ ביותר הידוע בשמו "נפיחת הביוב" ניתן למצוא בכל מקרר ביתי, הוא מופק מכל מנת חומוס מתועש שמכיל 30% מרגרינה ושומן טראנס, והרבה תבלינים שמטרתם לטשטש את הטעם הנורא של כל החומרים המשמרים במשחת החומוס המתועש. יש עוד מספר מחקרים שמתקיימים במעבדות האנליטיות של הפקולטה לחקר הנפיחות, אחד המחקרים המרכזיים והמעניינים ביותר מתמקד על ההבדלים ברמת הרעילות ועוצמת הפגיעה באיכות הסביבה של החמין הספרדי מול הטשולנט האשכנזי.
70. 37 פרובוקטור חרטטן ומסתבר שהצליח לעבוד על כמה מגיבים.
(15.02.08)
71. 14 קינואה מאוד בריא אבל דגן
dodly ,   hadera   (15.02.08)
72. ל-55
תזונאי   (15.02.08)
האם אתה מתכוון לחומוס בצורתו הניגובית ? היינו טחון ובתוספת תבלינים.? אם כן,אז התשובה היא שחומוס גרגרים עובר דרך הגוף הרבה יותר קשה מאשר חומוס לניגוב.. ולכן,הגרגרים ,במיוחד אם לא בושלו מספיק, נעצרים בקיבה ומהווים מעין מחסום עיכול לשאר המאכלים הבאים אחריהם בדומה לרשת שיש בכיור המטבח כשהיא נסתמת בשאריות מזון.הגרגרים מונעים עיכול של שאר המאכלים ומכאן נובעת הצטברות מזון והשמנה.. חומוס לניגוב לעומת זאת מכיל גם טחינה וגם שמן זית,שניהם עוזרים לו לעבור בקלות במערכת העיכול ולצאת מבלי להשאיר הרבה עקבות. מקווה שעזרתי.
73. ל-53: נחשב כפחמימה טובה (מורכבת) ועוד יש לך בונוס של חלבון
מרכז   (15.02.08)
74. כתבה טובה
מכור לקטניות   (15.02.08)
פול לא מומלץ לבעיות סכרת - בעל אינדקס גליקמי גבוה. קטניה מומלצת היא לוביה עין שחורה וקטניות אדומות.
75. קראתי חומר נוסף מעניין בנושא...
אריאל מגע הקטיפה   (15.02.08)
קראתי חומר נוסף מעניין בנושא -שווה להיכנס ולבדוק, אתר מדהים, אינפורמטיבי ושימושי ליום יום. אצלי זה אתר הבית http://www.metaplim.co.il/a.asp?p=17326 וגם http://www.metaplim.co.il/a.asp?p=17098 שווה להיכנס ולבדוק
76. כתבה מעולה, קראתי חומר נוסף בנושא...
אריאל - מגע הקטיפה   (15.02.08)
קראתי חומר נוסף מעניין בנושא -שווה להיכנס ולבדוק, אתר מדהים, אינפורמטיבי ושימושי ליום יום. אצלי זה אתר הבית http://www.metaplim.co.il/a.asp?p=17326 וגם http://www.metaplim.co.il/a.asp?p=17098 שווה להיכנס ולבדוק
77. 55- אתה רציני?
דיאטנית קלינית   (15.02.08)
איך משהו שלא מתעכל טוב יכול לגרום להשמנה?!!!!! אם הוא למתעכל הוא לא נספג ולכן לא הופך לשומן בגוף!!! חומוס גרגרים הוא מאכל מצוין וחומוס לניגוב עשיר מאד בשומן (במקרה הטוב טחינה במקרה פחות טוב- כמו בחומוס מהסופר- שמן זול). אנשים כמוך שקוראים לעצמם תזונאים מביישים את המקצוע!! לך תלמד ברצינות ואז תתן עצות.
78. גזים אפשר להגיד גם בצורה מוכבדת יותר... כנסו !!!
א.א. ,   כפר סבא   (15.02.08)
אפשר להגיד: "שינוי מצב הרוח" במקום המילה "גזים" ותחשבו על זה טוב טוב....
79. ל-77, נראה לי שהתכוונת
עושה סדר ,   בבלאגן   (15.02.08)
לענות ל-72, שענה ל-55. ואני לא חושבת ש-72 היה רציני.
80. שיטה מצויינת למניעת גזים-בדוק!!
חדוה ,   ירושלים   (15.02.08)
הקרדיט מגיע לרופא נטורופט שלימד אותי כיצד להמנע מגזים ולהפסיק לחשוש מאכילת קטניות. משרים את הקטניותלפי הצורך: שעועית וחומוס-למשך הלילה, עדשים-כמה שעות. מחליפים מים ומרתיחים. שופכים את המים וחוזרים על ההרתחה והחלפת המים עוד פעמיים. מבשלים כרגיל-ואין גזים!! באחריות!! ומי שרוצה-יכול לשלב-הנבטה והרתחה. אני עושה את הפעולה בכל פעם עם שקית קטניות שלמה-שעועית או חומוס, ואחרי ההרתחה מצננת ומחלקת לשקיות בפריזר. כך יש לי תמיד קטניות מוכנות לבישול. בהצלחה!
81. ל-77: הבעיה עם דיאטניות קליניות שהם מקובעות לדברים
לא דיאטן   (15.02.08)
שהם למדו. חומוס אכן יכול להשתלב עם דיאטה שפויה, והעניין הוא כיצד להכניס אותו לתפריט ובחוכמה. לא כל דבר שמכיל שומן יש לפסול. נסי להבין גם דברים אחרים שלא למדת, ולא מדובר פה בהערה מעליבה, אלא כנה ואמיתית. כמובן שאין זה אומר שצריך לבחור דווקא את החומוס התעשייתי על כל מגרעותיו, אבל גם עימו, ניתן לעשות דיאטת הרזייה
82. מגיב 37 פרובוקטור זול. רבניות לא גולשות בYnet בכלל ו...
שרה'לה   (15.02.08)
וביום שישי ערב שבת בפרט. בחורי ישיבה לומדים בישיבות ולא בבתים פרטיים של רבנים, עם או בלי נשים מפליצות. - כדי להסריח בית שלם לשעות ארוכות דרושים לפחות 10 פלצנים קשים ולא גברת אחת, אפילו היא רבנית. ולבסוף - 37# אתה אידיוט.
83. כרגיל, כתבה מעולה ומקצועית של אוסנת
אורן   (15.02.08)
84. שאלה ל 39
עצ ,   תל אביב   (15.02.08)
במשך כמה זמן הורדת 4 קג?מאיזה משקל?
85. קטניות ללא גזים
אחת   (15.02.08)
אני משתמשת בחומוס ושעועית מקופסת שימורים. ההשרייה הארוכה בקופסה מוציאה להם את כל הגזים. רק לשטוף היטב לפני השימוש.
86. קטניות
צפונית ,   חיפה   (16.02.08)
מה בנוגע לגריסים, גריסי פנינה למשל?
87. בוטנים הם לא קטניות ולא קטניות ולא קטניות
חקלאית ,   י-ם   (16.02.08)
88. ל -70המגיבים לתגובה 37 הם אלה שכתבו אותה
הכי עלוב.. ,   ------------   (16.02.08)
שקוף... היה פרובוקטור באמת בתגובה 37.. אבל גם הוא היחידי שענה לעצמו כדי להמשיך ולזרום עם התגובה שלו... שקוף ביותר ודבילי באותה המידה..
89. ל-86
(16.02.08)
גריסי פנינה הם דגן ולא קטנית. הם עשויים משעורה.
90. אתר מידע על דיאטה קלה
דרור   (16.02.08)
http://www.optometry.co.il/easy-diet-eat-good.htm לי זה עזר
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה