אוכל  טעם החיים
כופתאות, מרקים ותבשילים עשירים: הצצה למטבח הצ'כי
יעל מורג
פורסם: 05.03.08, 11:46
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 39 תגובות ב-39 דיונים
1. אני מתגעגעת לסבתא חנה!!!!!
איזה כופתאות ,   היא היתה עושה!   (05.03.08)
2. עכשיו אני מבינה למה בצ'כיה עובדים רק 4 ימים בשבוע.
דפנה ,   חיפה   (05.03.08)
3. כמה כופתאות ?
חשבונאית   (05.03.08)
מחלקים בצק ל-4, וחותכים כל גליל ל-10 פרוסות - יוצא 40, לא ? כנראה שהטבח אוכל 10 בתהליך ... (-;
4. המטבח הצ'כי: כבד, שומני, משמים ולא טעים בכלל
(05.03.08)
חוץ מהכופתאות שהם גנבו מההונגרים.
5. אין כמו החתיכות הצ'כיות בעולם ..............................
אין ......אין.......   (05.03.08)
6. אולכ צ'כי זה האוכל הכי מזעזע שיש
עידו שמק ,   חולון   (05.03.08)
ולדפנה כן, צ'כים זה העם הכי עצלן שיש ואם הם כבר עושים משהו הכל יוצא על הפנים. ניסינו לשכור מכונית בצ'כיה חחחחחח ניצרכו לזה יותר מ10 אנשים. ארבעה לצלם לנו את הדרכון. 2 לקבל אותנו ולקחת פרטים, 1 לתשלום והיא הייתה צריכה עזרה ממישהו כי הסתבכה (זה +1), מישהו שיקבל אותך במוסך ומישהו שיראה לך את המכונית. עם ממש מטומטם חחחח חולי נפש רציניים
7. זה לא אוכל צ'כי!!!
שפית קטנטנה   (05.03.08)
8. סליחה מר שף....באאמת אכלת אוכל צ'כי?
טובה   (05.03.08)
לי נראה שלא. נשמע מוזר שאתה מציין אוכל של ארצות אחרות כאוכל צ'כי. מאוד קל להכין אוכל צ'כי. הרבה שמנת, קרם, בשר שמן, ולחם. זהו. כבת למשפחה צ'כית אני חייבת לציין שאתה די טועה. המטבח הצ'כי אינו מצטיין בדבר לעומת המטבח ההונגרי משם שאולים רוב המתכונים.
9. אויש אויש
ישראליק ,   חיפה   (05.03.08)
רק מלחשוב על המאכלים הללו עולה לי הראש לדם.. רק שאני, את הבצקניות לא חותך עם סכין אלא מניח מגרדת הפוכה על הסיר, מניח גוש בצק לח יותר ובעזרת הצד הקמור של הכף דוחף את הבצק מעבר לחורים-ישר למים...
10. אמיר המלך
דניאלה ,   ירושלים   (05.03.08)
אני מכינה אוכל צ'כי לחבר שלי כל יום וזה אוכל מעולה !!!!!!!
11. ל 6. כנראה שראית צ'כיה אחרת ממני.
מר קנוס   (05.03.08)
צ'כיה מקסימה, והאוכל שם מהנה וטעים מאד. נכון שלהגדיר אוכל צ'כי זה קצת כמו להגדיר אוכל ישראלי. עדיין יוםי של אוכל.
12. השף מס' 1 של הגליל העליון
(05.03.08)
ממממ...עונג צרוף...למי מכם שהתוודע לשפים ולמטעמיהם באצבע הגליל נהיר וידוע כי השף שליידר נמנה על המשובח שביניהם, ואין זה משנה על איזה מטבח מדובר צ'כי דרום אמריקאי או צרפתי, הוא כבר ידאג לענג אתכם ולקחת אתכם למסע של ניחוחות רחוקים ומצויינים - מומלץ בחום
13. czech food is great
sarah ,   the hague   (05.03.08)
Personally I really like it. The knedliki are great, especially the sweet ones, I love the cabbage soup and everything else. But I have to admit - Czech food is a bit heavy, but it suits the weather really well. When it's snowing outside there is nothing like a hot cabbage soup.
14. סבתא בישלה דיסה
(05.03.08)
מתגעגע לסבתא או לאוכל - רק את האמת להגיד בבקשה!
15. אוכל בינלאומי
יאמי ,   תל אביב   (05.03.08)
כולם גונבים מכולם רעיונות ומשדרגים לפי הטעם. גם פלאפל וחומוס לא אנחנו המצאנו ובכל זאת זה נחשב מאכל ישראלי ("לאומי"). ויש עוד המון דוגמאות. האוכל הצ'כי באמת לא משהו אבל יש להם כמה מאכלים מאוד טעימים שמזכירים מאכלים מארצות שכנות. קשה כבר להגיד מי המציא מה וזה גם לא כזה משנה. לכל ארץ יש את הורייציה שלה. בלי קשר לאוכל, צ'כיה היא ארץ יפיפיה ומדהימה. יש שם המון מה לראות. הצ'כים מאוד נחמדים ונעימים ואסור לשכוח שהעם הצ'כי תמיד תמך במדינת ישראל והשלטון הצ'כי תומך ידוע ברעיון הציוני ועזר לנו מאוד בזמן השואה, במלחמת העצמאות ונשאר נאמן גם בהצבעות באום כשכולם היו נגדנו.
16. אין כמו קראוטי!!
פלצ'ינקה   (05.03.08)
17. תגובה ל-12
(05.03.08)
השף שליידר מספר 1 בארץ ולא רק בגליל !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
18. אין שימוש בדגים??
גיל   (05.03.08)
הצ'כים אוכלים המון דגים ותוכלו למצוא אותם בכל מסעדה. גם אם הם אפעס מטוגנים בשמן עמוק.
19. ליצן, התבשיל שמצויין פה הוא גולש לכל דבר.
(05.03.08)
20. הלוואי עלינו
זאב   (05.03.08)
האוכל המקומי באמת לא משהו. אבל לגבי העם - שטויות. אנשים נעימים, משכילים ויצרנים בטירוף. מאז קריסת הקומוניזם - הכלכלה רק בנסיקה. 15 שנה אחרי הם כבר חברים באיחוד האירופאי, הארץ מוצפת תיירים. הלוואי עלינו.. אה שכחתי - אולי מפריעה לך העובדה שלא יכולת לצעוק על נותן השירות ולקרוא לו אחי...
21. אחלה ארוחה ! אני מנסה. תודה!
בארי   (05.03.08)
22. ל-19- יש השפעות מאירופה. תקרא לפני תגובה
גילה   (05.03.08)
או תספור עד עשר... יופי של ארוחה. מה זה חשוב איך קוראים לזה בכל ארץ?
23. הפסטיבל הזה לא נמשך?
בשביל מי שהפסידו   (05.03.08)
24. כצ'כי וכאחד שחי שם לאחרונה 3 שנים
ראובן שומפרק   (05.03.08)
לצרכי עבודה אני רוצה לומר שחוץ מזכרונות מבית סבתא (שכנראה גם הם זיכרונות ילדות בלבד) האוכל לא טעים ולא בריא. מדובר במטבח שמשתמש בכל דבר בהמון שומן ושמן בכדי לכסות על טעם לא נעים של המאכלים שעשויים מחומרים בסיסיים שהם בדר"כ: בשר חזיר, שומן חזיר, שומן אווז כרוב תפו"א שום בצל לחם קמח שמנת לבישול וקימל. אין תבלון אין שילוב טעמים ואין שימוש בירקות או מצרכים בריאים כמו דגים, שמן זית ועוד (אני מבין שהם חיים באיזור די עני מבחינת יבול) מי שחי בצ'כיה קצת יודע להישמר מפני המזון שם כי לא רק שיש בו סיכון בריאותי הוא גם לא שווה את הסיכון. תוכלו להזדעזע במעדניות צ'כיות מהמזון הטבול בשומן ומיונז ומצחין למרחק. אני אכלתי שם רק אוכל יווני, בולגרי ואיטלקי שכלל המון ירקות גבינות מיובאות מאיטליה ומיוון שמן זית לחם מקמח מלא (לא לחם צבוע שמוכרים בכל סופר ואנשים עטים עליו כמזון בריאות). קיצור לא מומלץ ויסלח לי השף המלומד:)
25. צ'כים יותר תרבותיים מהמדינות מסביבם כמו סלובקיה והונגריה .
גיל   (05.03.08)
26. עם כל הכבוד לפסטורל ולשף
צפוני ,   אצבע הגליל   (06.03.08)
ויש כבוד ... שיילמד קודם להכין אוכל ארגנטינאי (מוצאו...) ודובי - הגיע הזמן לשדרג קצת את השכר לאילן התותח! אין ספק שהוא אמון על הוכל הכי טוב ממלונות הצפון : הגושרים, כפר גלעדי
27. אוכל צ"כי
ציפי מנור ,   כפר יונה   (06.03.08)
אוכל מאד טעים דומה למאכלים הפולנים וני אישית מאד מתגעגעת למטבח של אמא.
28. אוכל נהדר
אסי   (05.03.08)
הכופתאות שלהם אמנם משמינות אבל נהדרות. אכלתי עם בשר צבי - לא משמין, היה טעים ביותר.
29. 25 אתה טועה ומטעה מאיפה ההמצאה המטופשת הזו?
דורית   (05.03.08)
30. תגובה ל8
יפית ,   תל אביב   (06.03.08)
ממש לא מטבח הונגרי. המטבח ההונגרי לוקח את המאכלים מהמטבח הוינאי שהוא הבסיס של כל המטבחים ממרכז אירופה אז בבקשה . כבוד לאוסטרים.
תגובות נוספות
חזרה לכתבה