אוכל  טעם החיים  סיר שמח - רותי קינן
מוכן לפעולה - פלפל ממולא
רותי קינן
פורסם: 20.03.08, 10:02
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 54 תגובות ב-53 דיונים
1. פפריקה חריפה?
מירי ,   ים   (20.03.08)
ממש לא לעניין
2. פלפלים ממולאים נוסח רומניה
יוספה ,   עכו   (20.03.08)
אני מבקשת אם יש למישהי/ו מתכון לפלפלים ממולאים כמו שהרומנים מכינים, סבתי ז"ל היתה מכינה ואין לי מתכון. תודה מקרב לב למי שיכולה לעזור.
3. לא רצוי להוסיף אורז לבשר מאחר והוא סופח
כרגע מתבשל אצלי סיר ,   מעל ביצים,יוצא מדהים   (20.03.08)
את הנוזלים. אורז מגישים ליד הפלפל הממולא בבשר בלבד.
4. תוספת מעולה לפלפלים ממולאים
zipi ,   מרכז   (20.03.08)
ניתן להוסיף 2 גזרים מגורדים בפומפיה . מרכך את העיסה.
5. תוספת מעולה לפלפלים
zipi ,   מרכז   (20.03.08)
ניתן להוסיף 2 גזרים מגורדים בפומפיה . מרכך את העיסה.
6. אני דווקא אוהבת את המילוי עם אורז ובשר ביחד
אוהבת ממולאים   (20.03.08)
יופי של מתכונים!!
7. ממולאים רומניים בספר "בישול רומני" כנסי-
מרינה ,   באר שבע   (20.03.08)
יש ספר די חדש בהוצאת אורנית שנקרא הבישול הרומני מאת מירי משהו...לא זוכרת אבל נתקלתי בו וזה ספר ממש סבבה בטח יש שם את המתכון שאת מחפשת!בהצלחה!
8. מתכונים פשוטים ונהדרים! אבל יש גם חידושים...
רעננה   (20.03.08)
עברתי במקרה ברמת השרון ליד בית אוכל בסגנון מצרי, הריח הוביל אותי פנימה. אני מתה על ממולאים אך מתעצלת להכין בעצמי. קניתי מבחר מדגמי של ממולאים (יקר למדי) אך הסלק הממולא שאכלתי- כן סלק - היה מעשה אמנות הן מבחינת הצורה והן מבחינת הטעם והריח - מיליון דולר. יקר אבל שווה לנסות.
9. הבעיה עם ממולאים, שאין מה להגיש לידם.
עופר ,   מרכז   (20.03.08)
יש למישהו פתרון? פירה ואורז לא ממש מתאים לפלפל ממולא באורז ובשר. אז מה מגישים ליד?
10. שדרוגים למלית
המפטם בע"מ   (20.03.08)
1. פטרוזיליה - קצוצה כמובן ניתן להוסיף גם כוסברה למי שאוהב, וגם נענע נותנת טוויסט נחמד לטעם. 2. ניתן לזרוק פנימה גם קצת ג'ינג'ר ושמן שומשום לקבלת טעם קצת אסיאתי. 3. אם תרצו ליפות את ההגשה, ניתן להסיר את הגרעינים ולהשאיר מעין כיפה לפלפל, ולכסות אותו לאחר המילוי. טיפ נוסף - אם אתם משתמשים באורז לא מבושל, בבישול הוא כמובן תופח, לכן יש למלא את הפלפל עד כשלושת רבעי מנפחו. בתאבון
11. לתגובה 8: נא פרט לגבי בית האוכל ברמה"ש....
טליה   (20.03.08)
12. ל9..רעיונות!
(20.03.08)
לצד פלפל ממולא אפשר להגיש לחם שום..שיהיה אפשר אחרי זה לנגב את הרוטב של הפלפל איתו.. או שאפשר להכין "באבאגנוש" שזה סלט חצילים לצד הפלפל ממולא. ובמידה ואתה לא מכניס בשר לפלפל הממולא אז אפשר להגיש שניצלים לצד הפלפל הממולא. בתאבון!
13. תוספת לממולאים
פניה ,   ראשון   (20.03.08)
אני נוהגת להכין את כל סוגי הממולאים ללא בשר - ורק עם אורז מטובל בכל המרכיבים אני מוסיפה לסיר הממולאים עצמות בקר או שפונדרה ו זה נותן טעם נהדר ומרקם משגע וליד כל ממולא בין אם זה קשואים, פלפלים גמבות או כרוב אני מגישה בשר צלי
14. a lrge green salad goes great w/ this
anna   (20.03.08)
15. שאלה: האורז אמור להיות לא מבושל, נכון?
אפרת   (21.03.08)
ואם כן, איך הוא מתבשל אם הוא לא במגע עם הנוזלים שבסיר? אני לא רוצה שיתקבל אורז קשה ולא עשוי. תודה
16. תודה למרינה מב"ש על הרעיון
יוספה ,   עכו   (21.03.08)
תודה לך מרינה על הרעיון לרכוש את הספר לאוכל רומני, פשוט בזמנו הוא היה מאוד יקר!! נ.ב: גם את רומניה? אנסה עכשיו לרכוש את הספר אולי לקראת החג יהיה מבצע. שוב תודה
17. 1 - אין מצב בלי פפריקה חריפה!
(21.03.08)
מוסיפה המון! אני תמיד מתבלת פלפלים ממולאים באמצעותה. כשנעשה בטעם, יוצא שגעון!
18. תגובה ל-9 + 10 וגם תוספת חשובה
טל   (22.03.08)
שניכם לא קראתם את הכתבה.כתוב שזו מנה מלאה בשר אורז ירק ועמילנים(חלבון+פחמימות+ירק)אז מדוע צריך תוספת? קצת לחם קצת חריף וזהו !!! למגיב 10,לא קראת שצריך לשים מלית בכמות שתאפשר תפיחה?אז מה אתה ממציא מחדש?ועכשיו טיפ/ים:חברים יקרים,מה עם שום?גם במלית וגם ברוטב חובה שום! ועכשיו עונת השום הטרי,אז לרוטב מיד לשים ראש שום קצוץ גס.בנוסף,לרוטב אני ממליץ להוסיף קופסה קטנה רסק עגבניות (קצת מתיקות,הסמכה וצבע מדהים) וכף אבקת מרק עןף של אוסם(ה"דגמים" החדשים ללא מונסודיום) שדרוג רציני למנה שבכתבה שגם ללא התוספת בהחלט כתבה ומנה טובות.שבת שלום
19. רק בלי קינמון בבקשה. והמתכונים אחלה!
נילי   (21.03.08)
20. ל 11, ברחוב אוסישקין, חנות קטנה בצד של השופרסל
רעננה   (22.03.08)
21. פניה!!!!!
דודי ,   גרמניה   (21.03.08)
פניהלה..... הרגת אותי. פלפל ממולא ועצמות שפונדרה! בשר צלי ליד זה... פניה תעשי לי ילד! איזה חלום פנטסטי בליל חורף ארופאי קר וגשום. השפונדרה של פניה......
22. תגובה ל9
ho   (21.03.08)
סלט חסה או עלים אחרים בתאבון ואגב זה במסעדות נחשב למנה ראשונה
23. ל-18 המתנשאת
מ 10   (22.03.08)
וואלה, לא שמתי לב שהשורה הזאת כתובה... תהרגי אותי. ויש לי רק משהו נוסף לך - שבחתונה שלך יהיה אוכל עם אבקת מרק. ואם זה שהוציאו את המונסודיום גלוטמט מהאבקה מכשיר אותה, אז שיהיה לך לבריאות.
24. פלפלים ממולאים
יעל ג. ,   ראשל"צ   (23.03.08)
10 פלפלים אדומים וירוקים בהירים, מסירים כיפה וגרעינים ומעמידים בסיר. רוטב : מטגנים בצל אחד קצוץ בשמן קנולה, מוסיפים לו 30 עגבניות לא מקולפות אך קצוצות ומלח מבשלים עד שנעשה רוטב. למילוי : מטגנים בצל קצוץ, אליו מוסיפים 1/2 ק"ג בקר טחון ומטגנים ומפוררים. מבשלים 3/4 כוס אורז יסמין עם כפית מלח ו- 1 ושליש כוסות מים. מערבבים, חבילה פטרוזיליה קצוצה עם הבשר המטוגן בבצל ועם האורז המבושל מוסיפים מלח ופלפל. ממלאים עד ה 3/4 פלפל ומלמעלה שמים 2 כפות רוטב וסוגרים אחרי שממלאים הכל שופכים את שאר הרוטב על הפלפלים, מבשלים בסיר על אש נמוכה בלי להוסיף מים, יוצא מדהים.
25. פלפל נהריה - היכן אתה ?
איילת ,   שרון   (23.03.08)
זה הזן המתאים למילוי אבל אין עכשיו בסופרמרקט (כבר חסר הרבה זמן).
26. פלפלים בהירים
דניאלה ,   מרכז   (22.03.08)
זו לא בדיוק העונה להמליץ על מאכל עם פלפלים בהירים שמחירם כה גבוה עכשיו.
27. הפלפלים הממולאים המנצחים שלי
תמי ,   מרכז   (22.03.08)
אני מטגנת הרבה בצל, בסיר שאני עומדת לשים את הממולאים. חצי מהבצל הולך למילוי ביחד עם בשר טחון, אורז והמון ירק (שילוב של כוסברה, פטרוזיליה ושמיר). במילוי אני שמה קצת קטשופ, וגם ברוטב עצמו שבסיר+רסק. יוצא ממש טעים ורענן. והשוס הוא לבשל את זה הרבה על האש (משהו כמו שעתיים) ואח"כ להעביר את זה לתנור במצב גריל, ואז החמודים מקבלים השחמה יפה וכל הטעמים מתרכזים. מעולה לדעתי!
28. שידרוג קטנטן...
בשלנית לא רעה...   (23.03.08)
לפני המילוי, אני מבשלת את האורז חצי בישול כלומר כמות אורז מול כמות מים שווה על אש נמוכה וכשהאורז הופך להיות מעט עיסתי מקררת טוב ומוסיפה למלית וכמובן מוסיפה ביצה אחת למלית כדי שהעיסה תוחזק ולא תתפורר תנסו כדאי.
29. הפלפל שלי נעלב !!!
בולגריה   (22.03.08)
מה אתם לא מטגנים את המילוי? מה העצלנות הזו. אצלי היחס הוא רבע ק"ג בשר לכוס אורז. איפה לימון? איפה פטרוזיליה? הכי חשוב לאחר הבישול מכניסים לשעה לתנור!!! לפלפל שלי אין טעם של מים חמים!!!
30. לטגן קודם את הבשר ולבשל את האורז
צפונית ,   צפון   (23.03.08)
כדי שהמלית תצא "אחד אחד" כדאי מאוד לטגן קודם את הבשר ולתבל אותו, דומה לתהליך של בולונוז. הבשר יוצא מפורר ולא בגושים. גם את האורז מבשלים קודם ואז הוא לא נדבק לבשר. מערבבים את הבשר עם האורז ורק אז ממלאים את הפלפלים. אפשר אחר כך בתנור או לבשל על אש קטנה מאוד. והכי חשוב - הרבה רוטב, שישאר עם מה להרטיב את הבפנוכו של הפלפל גם אחרי הבישול. יוצא מעדן
תגובות נוספות
חזרה לכתבה