אוכל  טעם החיים
פול ירוק של פסח - ושלושה מתכונים ירקרקים
אורנה נריה יוגב
פורסם: 24.03.08, 08:22
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 32 תגובות ב-30 דיונים
1. יופי של מתכונים
עמית ,   כפר סבא   (24.03.08)
ממש עושה חשק לבשל
2. יופי של מתכונים! הנה ההמלצה שלי לחטיף פול עירקי מהמם:
ענתי ,   ר"ג   (24.03.08)
1/2 קילו פולי ירוק מקולף 2 פלפל חריף יבש שאטה 1 כפית מלח להכניס לסיר ולמלא מים עד גובה הפול, יחד עם הפלפל והמלח ולהפיא לרתיחה. להנמיך את האש לכ-20 דקות, עד שמתרכך. אחרי הבישול: להוציא לקערית יחד עם הנוזל (להלן ה"מרק") ולהוסיף מיץ מלימון טרי ומעט מנטה מיובשת . ייאאממי!
3. אמא שלי עושה את הפול הכי טעים (מתכון ספרדי טורקי)
תלאביביתאחת   (24.03.08)
4. איזה כיף לקרוא את הכתבות שלך !
יפה55   (24.03.08)
5. תודה! וחג שמח !
נשמה טובה   (24.03.08)
6. כיף לקרוא
עטרה ,   ירושלים   (24.03.08)
אורנה, זה תענוג לקרוא את הכתבה שלך. אבל האם את לא מסננת את האורז בפולו שיביץ ברלי?
7. יופי של כתבה, אורנה,
זברה   (24.03.08)
יופי של כתבה, יופי של מתכונים. בדיוק בזמן, על ירק צנוע שבדרך כלל אינו זוכה להיות בכותרות...
8. אורני, כמו תמיד ,כתבה יפה ונעימה לקריאה
יעל   (24.03.08)
שיעשעה אותי המילה ליפה, שהזכירה לי נשכחות..........מחכים כבר לכתבה הבאה
9. אורני - כתבה מקסימה
אחת   (24.03.08)
10. מתכון של אמא שלי עם פול ואורז
jokerit ,   תל אביב   (24.03.08)
ואמא שלי היא לבנונית מקלפים את הפולים הטריים , מה שממש צעיר ויפה משאירים עם הקליפה ורק מורידים קצוות , מבשלים במים , לוקחים חבילה של כוזברה ושום קוצצים ומטגנים בשמן זית עד הזהבה. מוסיפים לתוך הפולים שבושלו במים , שוטפים אורז ומוסיפים לתוך הסיר , להוסיף מלח , ולבשל על אש קטנה עד שהאורז בשל. לאכול עם סלט של חסה ושום , או רק לסחוט מעל לימון טרי, מדהים טעים בטירוף , בתאבון.....
11. הצלחת להחזיר אותי לבית סבתא-איזה יופי
שירה ,   להבים   (24.03.08)
12. לערקים מותר לאכול פול ירוק?
גולדי ,   תל אביב   (24.03.08)
משהו יכול להגיד לי אם מותר פול אחרי בישול כשהמוצא הוא ערקי?
13. בקשה ממס' 3
קרן   (24.03.08)
נו, מהר מהר מתכון!!
14. מאכלים נוספים מפול
רחל ,   עמקים   (24.03.08)
חבל לזרוק את התרמילים. כאשר הם צעירים ניתן לאוכלם - תוספת לכל צלי או לבד עם בצל ועגבניות והרבה ירק. מתכון נפלא של חמותי - למלא בבשר פולים ארוכים.
15. האם מדובר בפולי סויה
שולה ,   רעננה   (24.03.08)
האם מדובר בפולי סויה או בזן אחר של פולים???
16. תגובה ל- 12 - האם לעירקים מותר לאכול פול?
אורני ,   י-ם   (24.03.08)
זה אכן עניין אישי של כל אחד. גם במשפחה שלי, שאחד מענפיה המרכזיים הגיע מבצרה שבעיראק (אני צאצאית של משפחות כדורי וזילכה) יש כמה וכמה אנשים שאלרגיים לפול. זה נגרם בגלל מחסור באנזים מסויים ויודעים זאת על סמך בדיקה שבעשורים האחרונים נעשית באופן אוטומטי אצל כל מי שנולד בישראל. המחסור הזה קיים רק אצל אחוז קטן של יוצאי עיראק וכל השאר יכולים ליהנות מפול ירוק או יבש כאוות נפשם. יחד עם זאת, צריך להיזהר ממגע פיזי הדוק עם האלרגיים, במשך שעות אחדות לאחר האכילה.
17. אין על פול מדשש עם חתיכת רינגה
חלומה גואטה ,   נתניה   (24.03.08)
פול מדשש, עם קצת שמן זית למעלה, כמוניה וכמובן חתיכת רינגה עם כוסית עראק אורגינאל, פשוט מעין גן עדן.
18. אלה לא פולי סויה אלא פול רגיל לגמרי.
אורני ,   י-ם   (24.03.08)
19. תגובה 12,16
אליהו   (24.03.08)
כעירקי מומחה - מותר לאכול פול אולם ראשית (ובמיוחד אם יש היסטוריה משפחתית) חובה לבצע בדיקה גנטית G6PD אם אין בעיה אז בתאבון
20. אורני איזה כתבה מאלפת...
יעלת החו   (24.03.08)
עכשיו את מזכירה לי למה אני כן אוהבת את פסח. רק בגלל הפולים.
21. beans or rice are not kosher for pesach if you are from a ea
anna   (24.03.08)
22. טיול תרמילאים
פול טמפל   (24.03.08)
תודה לאורנה נריה יוגב על עוד כתבה מעלפת. אין כמו פול שזכה בחירותו ונפדה מתוך תרמילו בחג האביב ( לאוכלי קטניות כבר אמרנו ?) לקרוא ולרוץ לאכול !
23. למספר 15
mg ,   Jerusalem   (24.03.08)
You are confused. The article is about Fava Beans and not Soy Beans. I assume it is because the word for bean as in Soy Bean and the word for Fava as in Fava bean, sound similar.
24. פול טרי
ורדה ,   קרית מוצקין   (25.03.08)
למס' 3 אנא ממך מתכון דחוף לפול טורקי תודה
25. תמונה הראשונה : זה שעועית ולא פול !
רחל ,   ירושלים   (25.03.08)
26. פול (דגוש)== ישראלי .. בלי דגש ערבי
ישראל   (25.03.08)
אובי הציונות לא מדברים עברית
27. מתכוני פול משפחתיים...דור 9 בארץ מטבריה
דיוויד ,   גבעתיים   (24.03.08)
אמנם עברנו לת"א אבל האוכל נשאר פול עם אורז ======== נתקלתי בו בשבעה על אבי ז"ל שאחת הדודות הביאה לצהריים (והמשיכה להביא כל יום כמובן) וכולם נזכרו בשנות העשרים של המאה שעברה בסבתא שבישלה:- בסיר בינוני בגובה חצי...מטגנים בצל קצוץ גס (הרבה) שהבצל טיפה שחום מכניסים את הפול ומכסים במיים...מבשלים עד שהפול מקבל בטן (טוב הם לא ידעו עברית כ"כ טוב) הכוונה שהפול מקבל שקע במרכזו.....ואז מכניסים אורז שטוף טוב טוב מכסים במיים+1/3 אצבע. מלח ופלפל שחור.....היום אפשר כף אבקת מרק בצל / עוף (אז לא היה) אפשר כורכום לצבע וטעם. מבשלים על אש קטנה שהסיר קודם סגור עם נייר כסף /אז השתמשו בנייר אפיה והמכסה מנסיון ל2 כוסות אורז 25 דקות +10 דקות לא לפתוח את המכסה לכל כוס נוספת 5 דקות נוספות..... בתאבון
28. יופי שמאמא שלך עושה לפחות תשחררי מתכון קמצנית!
שירלי   (25.03.08)
29. ומה עם תופעת הלוואי המוכרת של הפול?
אסף לוץ   (27.03.08)
30. מרק פול של פסח תוניסאי - במקום כמון שימו קצת קינמון
וגם קישואים. מדהים   (20.04.14)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה