אוכל  טעם החיים  לבשל מהספרים  מתכונים מספרי בישול
"קסם המטבח המרוקאי" - טעם אריסה, ניחוח זעפרן
ynet
פורסם: 03.04.08, 12:54
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 68 תגובות ב-68 דיונים
1. אין על האוכל המרוקאי, הכי טעים בעולם, עשיר ומגוון.
מרוקאית גאה !   (03.04.08)
2. הצילומים ממש טובים ,כלומר עושה חשק לאכול.
מפרגן   (03.04.08)
3. אם כבר הזכרתם אריסה למה לא לתת מתכון??
אתי ,   שרון   (03.04.08)
4. כבר יצאו ספרי בישול מרוקאי מה חדש?
מאיה   (03.04.08)
5. ל-1: תמשיכי לשכנע את עצמך.
(03.04.08)
6. אני רוסי ואני אוהב מאוד אוכל מרוקאי.. קבלו מתכון מעולה לסחוג
-------------------- ,   V------------------   (03.04.08)
ירוק שאני מכין וטורף תוך כמה ימים. שלא תבינו לא נכון, אני רוסי אשכנטוז שחולה על אוכל מרוקאי.. לא יכול לפתוח ארוחה בלי חריף על השולחן.. והנה המתכון המעולה: 1. כוס כוסברה טרייה 2. חצי כוס פטרוזיליה טרייה 3. רבע כוס נענע טרייה 4. פלפלים ירוקים - כמות לפי רמת החריפות שאתם אוהבים (כמה שיותר יותר טוב) 5. חופן ארגנו טרי 6. קצת מיץ לימון 7. קצת שמן זית 8. חופן מלח קוצצים הכל יחד בבלנדר/מיקסר/ ביד ומגישים. אחד "החריפים" הכי טעימים שקיימים בעולם. תהנו אחים שלי.
7. גיא הוא דוד שלי
? ,   ?   (03.04.08)
8. מרוקאית גאה בבית מרוקאי
אליס ,   גן יבנה   (03.04.08)
המטבח המרוקאי עשיר בטעמו ביופיו ובאיכותו ,
9. למרוקאים באמת יש אוכל משובח.
(03.04.08)
10. הספר והצילומים עושים עוול לאוכל המרוקאי
אשר   (03.04.08)
11. אמא שלי מכינה כל פסח מרק כזה!הטעם המעודן, המרקם המשיי,מדהים!
(03.04.08)
3 טיפים: 1. ניתן לטחון את התפ"א, הבצל והפול ואז המרקם המתקבל פשוט ענוג. 2. להשתמש בכוסברה ביד רחבה. 3. אמא שלי מוותרת על הפלפל הלבן ומשתמשת במעט פלפל שחור (גרוס, לא טחון!). זהו מרק בעל טעמים עדינים ומגרים, ואכן כולם מתגעגעים אליו לקראת הפסח! (גם בסוכות מכינים, אבל הסתיו היא אינה עונת הפול הטרי ולכן זה לא ממש זה...) עם המומחיות בשליטה על האיזון המתוחכם בין הטעמים, חומרי הגלם הרבים והתבלינים השונים (אמא שלי אלופה בזה), המטבח המרוקאי הוא לדעתי אחד הטובים בעולם!
12. ל-1 גם אני אוהב את האוכל המרוקאי אבל לא את אלה שמכינים אותו!
השף העצבני ,   ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~   (03.04.08)
13. נאוכל הכי משובח טעים יפה והבלתי נשכח
הונגריה   (03.04.08)
14. האוכל המרוקאי גנוב מכל מיני עדות בעיקר מהתוניסאים
אל תעלבו מרוקאים ,   זה בדם שלכם   (04.04.08)
15. כמה שאני מתגעגעת לאוכל המרוקאי של אמא שלי ז"ל
tali ,   usa   (04.04.08)
אוהבת אותך אמא
16. gam ata mele shmelakelim lahem lifney mimuna
lo yoter aruhot hinm ,   no free food   (04.04.08)
17. ל12 אני ממש משתתפת בצערך ,"מאוד בוגר"
(04.04.08)
18. ל-6 סחוג זה חריף תימני...
קובי ,   ראש העין   (04.04.08)
אבל בכל מקרה גם אני אוהב מאוד אוכל מרוקאי, במיוחד של המרוקאיות המבוגרות שיודעות להכין אותו הרבה יותר טוב מכל מסעדה מסחרית, אוכל בכללית מעולה
19. האוכל המרוקאי מלא בטבלינים. אוכלים אך ורק טבלינים.
יורם   (04.04.08)
20. האוכל המרוקאי התבשלים ליתר דיוק לא טעימים יש להם דברים אחרים
טי   (04.04.08)
יש להם דברים דברים אחרים מעולים ריבות והסלטים ומרק החומוס של הקוסקוס היתר ממש ממש לא טעים
21. אין דומה לו
רותי ,   ירושלים   (04.04.08)
האוכל הכי טעים, הריחות הכי טובים, אין כמו האוכל המרוקאי. תבשיליי הטאזין , מרק הפול של פסח, מרק יום כיפור ואפילו מרק תשעה באב חגיגה נקודה
22. אני אוהב בחורות מימרוקו- אבל מישפחה שלה תמיד שונים אותי בדם!
עימד חימזעה מיעכו ,   מיתלמד לאורך דין!!   (04.04.08)
23. תודה תודה תודה!
לונדון   (04.04.08)
אין כמו טעמים מבית... בהחלט ארכוש את הספר.
24. ל-12 השף העצבני- קודם כל תירגע...
(04.04.08)
25. מניסיון של אוכל מכל העולם אין אוכל שנחשב הכי טעים בעולם,
אוכל יפני חבל"ז   (04.04.08)
26. מספר 12 לא משתלב עם שום אוכל
השף הגרוזיני   (04.04.08)
להזביל ומיד
27. נראה מגרה...
אשכנזיה ,   תל אביב   (04.04.08)
28. שניים
(04.04.08)
בעלי ואני נהיה פה שני המגיבים החריגים. אנחנו ממש לא אוהבים אוכל מרוקאי. נוטף שמן להחריד. צריך לדוג את האוכל מתוך השמן. איכס.
29. 19 - רפה שכל שכמוך (וככל הנראה בעל חיך מפותח עוד פחות) -
(04.04.08)
תבלינים כותבים עם ת'.
30. 28, את ובעלך טועים, כמובן, כמו כל הבורים באשר הם.
מרוקאית ,   כאן, שם ובכל מקום   (04.04.08)
סביר להניח שאכלתם "אוכל מרוקאי" באיזו מסעדה או אצל מישהי מרוקאית שלא יודעת את המלאכה. האמא המרוקאית שלי, וכמוה כל דודותיי - המרוקאיות אף הן - מכינות אוכל מדהים, עשיר בטעמים מוצלחים, מגוון מבחינת המצרכים והתבלינים שבו, וכן - מבושל עם הכמות המינימלית ביותר של שמן הנדרשת לשם בישולו. הייתי אף מגדילה עשות ואומרת שהתזונה הזו היא בריאה להפליא (אם אני מתעלמת מכל המתוקים המדהימים..). ולראיה, אני וכל בנות דודותיי לא סובלות ממשקל יתר (להיפך, חלקנו רזות מהממוצע). במילים אחרות, צר לי על החוויות הקשות שחווית עם האוכל המרוקאי, אבל אין בניסיון הצר והמצומצם שלך כדי להעיד על איכותו וטעמיו של המטבח המצויין הזה (אגב, אני אוהבת גם אוכל איטלקי, עוגות ובלינצ'ס הונגריים, וכן קרפלעך וקיינדלעך, אבל מבחינת כמות המאכלים והמתוקים האהובים עלי, המטבח המרוקאי תופס את המקום הראשון). מאחלת לך להכיר בשלנית מרוקאית יותר מוצלחת, אם כי את כמובן לא חייבת לאהוב את האוכל הזה, ואוכל - כמו כל דבר אחר - הוא עניין של טעם.
תגובות נוספות
חזרה לכתבה