אוכל  טעם החיים  לבשל מהספרים  מתכונים מספרי בישול
"קסם המטבח המרוקאי" - טעם אריסה, ניחוח זעפרן
ynet
פורסם: 03.04.08, 12:54
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 68 תגובות ב-68 דיונים
31. לא להגזים! ניסים קריספין ל א אנטרפולוג.
סמדר   (04.04.08)
שלא יהיה כמו טרטמן עם התארים.
32. בדיחה על מרוקאי
חנה ,   חולון   (04.04.08)
למה מרוקאי לא עונד עניבה?............................תשובה כדי שהדם לא יעלה לו לראש. צוחקים רק לא לקחת ללב.
33. ל22 - זה לא בגלל שאתה ערבי, זה בגלל שאתה כותב עם שגיאות כתיב
אשקלוני עצבני   (04.04.08)
ומתחזה למתמחה
34. 28 - אתם כנראה אוכלים במקומות הלא נכונים.
דווקא לא מרוקאית   (04.04.08)
ממש ממש לא צריך הרבה שמן באוכל מרוקאי. ואם אי פעם בחייך אכלת משהו שחשבת שהוא מרוקאי ובמקרה היה בו הרבה שמן, אין בזה כדי להעיד על הכלל (אבל כנראה צריך אופקים רחבים וקיבה לא גזענית כדי להבין את זה...) או אולי את מתכוונת לאוכל "מרוקאי" שניסיתם להכין בבית בעצמכם? אם זה ככה, אז אני מבינה למה הוא מגעיל. וכנראה שגם אם תצמצמו את כמויות השמן לא יעזור לכם...
35. לחמש
המרוקאית   (04.04.08)
למספר 5 תתחילי לפרגן לאוכלהמרוקאי
36. אין כמו האוכל המרוקאי של סבתא שלי ז"ל
איילת הירש ,   מרוקאית גאה   (04.04.08)
דגים וחומוס ומוח עם פלפלים ועוף וכבדים מדהימים וקוסקוס וטנזיה והכל מבושל בהמון אהבה ותבלינים ובא לי ללקק את האצבעות. אבל חייבת לפרגן גם לעדות אחרות יש מאכלים נהדרים.
37. לאנינת הטעם- 28
Sali ,   usa   (05.04.08)
בטח החויה הקולינרית שלך היא לחם עם מרגרינה, או מרק דלוח עם רגל עוף.איכס
38. שוב 28
(05.04.08)
ל-30:אהבתי את תגובתך העניינית . ל-34:איך את יודעת מה מוצאי? בכוונה אינני כותבת, על מנת להימנע מהערות גזעניות כמו שלך. חבל. קראי את דברי מגיבה 30 ותחכימי.
39. למס' 30 תגובה נכונה בהחלט !
מרוקאית גאה !   (05.04.08)
40. ל 14 תלמד קצת היסטוריה על תרבויות ועדות !
(05.04.08)
תמיד קינאתם בעדה המרוקאית, תמיד הייתם עדה נחותה, חבל שאתה לא יכול לפרגן .הכתבה היא על אוכל מרוקאי ולא על אוכל תוניסאי מה לעשות שאצלכם יש רק סנדביץ תוניסאי (שהוא טעים להפליא). לפרגן לפרגן זה דבר חשוב לבריאות.
41. שלוכים , אתם שלוכים .
אבי   (04.04.08)
42. פעם ראשונה ואחרונה שאצא עם מרוקאי! חבל שלא הספקתי למימונה :)
K   (05.04.08)
43. הזמנתי את הספר לביקור שלי בארץ...הרגתם אותי עם התמונות האלה
גלית ,   לונדון   (04.04.08)
44. ל 6
איילת ,   בית שמש   (05.04.08)
נראה לי מתכון מצוין,
45. 28 - לידיעתך, האוכל השמן הוא האוכל הטוניסאי.
(05.04.08)
לא שהמאכלים הטוניסאים לא טעימים, אני ממש אוהבת אבל זו טעות להגיד שאוכל מרוקאי "שוחה בשמן" כי זה ממש לא ככה.
46. 14 - תנוח...
(05.04.08)
יש מאכלים שהם ידועים כמאכלים של הטוניסאים ויש מאכלים מובהקים של העדה המרוקאית... די עם רגשי הנחיתות. מן הסתם כשיש 2 עדות שבאות מאותו אזור, יהיו מאכלים דומים רק בוורסיות שונות בהתאם למקום. שום דבר לא "נגנב"... לא צריך להיכנס לדרמות...
47. האוכל באמת מצויין
אשכנזי גאה ,   צפון   (05.04.08)
אני נהנה לאכול את האוכל הזה אבל כל דבר טובע בשמן ותבלינים שרק עם שפכטל אפשר לחהסיר אותם תגידו מתי המיימונה אני בא.
48. האוכל טעים אבל ספוג בשמן
אשכנזי ,   צפון   (05.04.08)
אני אומר לכם האוכל הזה סותם עורקים הוא טעים אבל קטלני למי שיש לב חלש אז וואלקם טו מועדון השיש מייד אין מרוקו פוד.
49. אוכל תוקפני לא טוב לבריאות הכל על טונות שמן
משה   (05.04.08)
50. אני בן 36 ואני לא אשכח לעולם את הטעם של האוכל של סבתא שלי
חיים ,   דרום   (05.04.08)
האוכל המרוקני האותנטי שלה היה מדהים כמה סוגי עוגות כמה סוגי מאכלים וכמה סוגי ריבות ולכל אחד יש טעם ביתי שלא ניתן לזייף טעם של עוד ועוד חבל שהיא לא בחיים לי נותר רק להתגעגע!
51. גיא כל הכבוד
מיכל   (05.04.08)
גיא כל הכבוד אני כבר רכשתי את הספר במסעדת אורו לפי דעתי ספר השנה תמשיך כך
52. ל 12- אני לא סובל אוכל מרוקאי וגם לא את אלה שמכינים אותו
פשע ברחובות   (05.04.08)
53. מי אתה ניסים קריספיל? כנסו!!
עומר ,   ראש פינה   (05.04.08)
1. ניסים לא אנטרופולוג. 2. ההתמחות שלו מצומצמת ביותר ומתמקדת בצמחי מרפא והרבה מרוקו. 3. חוץ מזה שהוא מאוד אוהב להרצות בבתי מלון ולהתארח בחינם. 4. ועל נשים.... בפרק הבא.
54. ל30 ( מרוקאית כאן שם ) ל 28 ול 35
חיים ,   תל אביב   (05.04.08)
בדבר אחד אני מסכים עם 30 : מרוקאים כאן ושם , ז"א יש יותר מדי מהם ואת נעלבת מקצועית שכמוך מנסה להיות חכמולוגית ( ולא מצליח לך ) וכותבת דבר והיפוכו בנשימה אחת : אם על טעם וריח אין מה להתווכח אז למה לך מותר ולהם אסור ? ( כי עליך יש חןובה להעלב , אחרת איזו מרוקאית את ? ) 28 אוךלי לא מרוקאית אבל נעלבת הדיוק כמו מרוקאים 35 , היא לא חייבת לפרגן לאוכל המרוקאי זכותה לא לפרגן ולא לאהוב אוכל מרוקאי למרות שאת חושבת שהיא חייבת אני למשל מאוד אוהב אוכל מרוקאי , ופחות את המרוקאים הנעלבים המקצועיים . אני גם מת על גפילטע פיש ולא אעלב אם אחרים לא יסבלו את זה . אני כמובן אשכנזי גאה .
55. פשוט מזעזע [לא האוכל]
(06.04.08)
שימו לב לתגובות פה. מה זו הגזענות הזו? ואני חשבתי שבישראל צריכה להיות הכי פחות גזענות. כולה כתבה על אוכל מרוקאי והאוכל המרוקאי בעיניי מעולה, בניגוד לרוב המגיבים פה אני לא אתחיל להתווכח עם אלה שחושבים הפוך ממני על טעם ועל ריח אין להתווכח, תתבגרו.
56. ניסים קריספיל-אם למדתה בכפר הנוער -כפר חסידים- כנס
רחל ,   יבנה   (06.04.08)
ניסים אני לא יודעת אבל יש לי תחושה שלמדנו ביחד בכפר הנוער לפני 1970 ואם כן אשמח מאוד לדבר איתך
57. הודעה לכל היהודים ממוצא ערבי
ישראלי   (06.04.08)
גם סבא שלי בא מארצות ערב אבל אני לא שומע מוזיקה ערבית (מה שנקרא מזרחית) ולא קורא לאוכל של סבתא שלי אוכל מרוקאי או טוניסאי או תימני. זה אוכל של סבתא. אני מוכן להקרא ע"ש ארץ המוצא הערבית של סבי רק אם אותן ארצות יכירו בסבי, אמי ובי כפליטים בדיוק כמו שהם מגדירים כל ערבי שבא לעבוד כאן וגורש חזרה למדינתו ועכשיו הוא, הילדים שלו וכל הדורות אחריו הם "פליטים", רק אצל הערבים פליט זו תכונה גנטית שעוברת מדור לדור.
58. מי שהכיר אוכל מרוקאי בשנות החמישים יופתע לגלות שהם ניכסו את
בינו   (06.04.08)
האוכל הצפון אפריקאי כולו,בקרוב יינכסו את הגפלטע פיש ועל זה ייספרו לכולם איך במרוקו זה התחיל.
59. לדעתי האוכל הקווקזי הוא הכי טוב!! והאירוח בכלל מעולה!!
(06.04.08)
60. מחפשת שותפה לטיול למרוקו....
קאת וי   (06.04.08)
נשואה באושר ואמא לילדים האי מייל שלי katvy77@walla.com
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה