אוכל  טעם החיים  קוראים בגבינה
גבינות כחולות: לפעמים עובש הוא דבר טוב
שגיא קופר ורן בוק
פורסם: 14.04.08, 10:20
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 24 תגובות ב-23 דיונים
1. שגיא ורן, תודה על סקירה מקצועית, אבל למה ל"הפחיד" את הקוראים
הוא הנותן ,   דרום   (14.04.08)
באחוזי שומן גבוהים מבלי להסביר (לאלו שלא יודעים) כי בניגוד לישראל, מדינות רבות מציינות את אחוזי השומן ב ח ו מ ר ה י ב ש, כאשר המשמעות בפועל היא אחוז שומן נמוך בהרבה, תלוי ברמת הלחות של הגבינה. לדוגמא: גבינת קמבוזולה שהוגדרה כ - 70% תכיל בפועל פחות מ - 30% שומן. יפה עשיתם שפתחתם את הסטילטון ליינות קינוח נוספים. חשוב לציין שבריטי שמכבד את עצמו לא ילווה את הסטילטון בשום משקה אם הוא לא פורט (אפשר גם בצבע רובי, ולא רק חיוור), ותעיד על כך המתנה הנפוצה ביותר בבריטניה לפני חג המולד - אריזת שי של גבינת סטילטון ובקבוק פורט. וחוץ מזה, אני לא משיג בארץ גבינה כחולה (ירוקה) העשויה מחלב כבשים בסגנון רוקפור ומיוצרת בניו זילנד. לטעמי - היא הכחולה האולטימטיבית. יישר כוח על הסקירה.
2. בווריה בלו- גבינה מדהימה. מי שלא טועם מפסיד
(14.04.08)
3. אין גבינה משובחת כמו סטילטון טוב
הגמד הירוק ,   דבלין, אירלנד   (14.04.08)
גם לאירלנד יש גבינה כחולה עילאית, שמה Cashel Blue
4. לרוץ ולמלא המקפיא בבגטים והמקרר ב"כחולות",הולך עם שרי צהוב
פתי   (14.04.08)
5. סקירה מעולה- ותודה על הדע..
עושים גבינות בבית   (14.04.08)
לרן שלום- כתבה מעולה הילה home-cheese.com
6. רוקפור תמיד בא בטוב!!1
(14.04.08)
7. ואיך יודעים עד מתי אפשר לאכול כחולה?
אסף   (14.04.08)
שבועיים ואז זורקים?
8. אין אצלך גבינות, רן בוק
יעקב   (14.04.08)
רן בוק, היינו אצלך לפני מספר ימים בחנות ברמת השרון. אין רוקפור צרפתית. מה שיותר חבל, אין גבינה מצויינת כנו גבינת קומטה Comté הצרפתית, וחבל
9. מה לעשות עם גבינה בשלה מדי?
אורית   (14.04.08)
קניתי גבינת קממבר מעולה אבל עכשיו היא כבר חצי אכולה ויותר מדי בשלה בשבילי, מה אפשר לעשות עם החצי הנותר?
10. ל 4
פיש אנד צ'יפס ,   אנד פודינג   (14.04.08)
"בגטים" ישראלים נטולי קראנץ' ועוד מהמקפיא? ועם שרי ?!? איפה היית כשאלוהים חילק את אנינות הטעם? באנגליה?
11. בשם החוב
רונית שרון ,   מודיעין   (14.04.08)
שגיא קופר מעולם לא הבנת ביין ועכשיו אתה כותב על גבינות. הדבר היחידי שיכול לחבר אותך לגבינות זה העובש שבגבינות
12. מזכיר לי את שלושה בסירה אחת
אפרת   (14.04.08)
איך ג'ורג' (או האריס, כבר לא זוכרת) קנה חריץ של גבינת סטילטון שהיה כל כך מסריח בסופו של דבר הוא נאלץ לקבור אותו הרחק מכל מקום יישוב. מעולם לא ניסיתי סטילטון, אבל אני בהחלט אחפש אותה. תודה!
13. איפה ניתן לקנות בארץ גורגונזולה מובחרת?
D   (14.04.08)
14. אם עובש נחשב "בריא"-אין צורך להסיר מהמדפים בסופר מזון מעופש
"אנטיביוטיקה" טבעית ,   שיאכלו אותה החנוונים   (14.04.08)
15. מפחיד לנסות לטעום אוכל מעופש. אפילו מגעיל. כך עושים כסף מזבל
(15.04.08)
16. גורגונזולה מנצחת - אין עליה - הגבינה של כל הגבינות
(15.04.08)
17. עובש ופטריות-במחלקתי,אחרי מסע,בשפע בין אצבעות הרגליים, בחינם
סמ"ר גלעד פקורינו ,   פלחו"ד גד'51 גולני   (15.04.08)
כינסתי את המחלקה שאני הסמל שלה, החלטנו שחובתנו כחיילים לגרום אושר לקופר וחבריו ולכל מי שמעוניין. יש לכולם המון עובש וכל מיני פטריות בין אצבעות הרגליים וגם בגרביים. אחרי מסע כולנו יושבים ומגרדים את כל ה"צ'יז" שיוצא ב"חתיכות" וסתם משליכים אותו. החלטנו שנארגן קופסא מיוחדת שלתוכה נאסוף את מה שמגרדים. לא ברור לנו אם גם מה שמורחק מהמפשעה שמיש ואכיל, כ"כ האם אפשל לאגור יחד עם הגרדת מהרגליים. גם במחלקות האחרות רוצים להצטרף, אם הניסוי אצלנו יצליח. מי שמעוניין- שיכתוב אלי. שיהיה לכם בתיאבון גלעד
18. הכי חשוב לא אמרתם
מיכל ,   רמת גן   (15.04.08)
האם הפניציליום שבעובש בגבינות האלה חופף לפניצילין הרפואי? האם הוא יכול להחליף אותו? האם יש סיכון בשימוש יתר? חומר למחשבה...
19. רוטב לבשר או פסטה מגבינה כחולה:
(15.04.08)
ממיסים במחבת כמה קוביו חמאה,מוסיפים גבינה כחולה מפוררת וממיסים אותה בחמאה תוך כדי ערבוב בלתי פוסק. כאשר הנבינה נמסה מוסיפים שמנת מתוקה,מביאים לרתיחה,מנמיכים את האש ונותנים לשמנת להצטמצם.בסוף מוסים שום מעוך. מגישים מיד.
20. ל-17.כל הכבוד,אבל מה שעצוב הוא
(15.04.08)
שזה באמת המצב,במיוחד בגולני. אחרי המסע יושבים ומגרדים את הגועל נפש מהרגליים (כולם ביחד על מנת לחזק ות אחוות הלוחמים).
21. ל-9, נסי אפייה
יוסי   (15.04.08)
החום יסלק חלק מהטעם הדומיננטי. נסי שילוב בפשטידה או לאפות את הגבינה עטופה בבצק עלים.
22. ל 9. גבינת קממבר בשלה מדי יש להעביר אלי במיידי
שלמה ,   באר שבע   (15.04.08)
צריך לאכול אותה מהר לפני הפסח מומלץ על לחם שחור עם חמאה ועגבניה ליד. אני וילדי הרכים נשמח לתרומה של קממבר בשלה מדי. הם חולים על זה ואף פעם אין מספיק בבית.
23. ליעקב (8) אתה כבר בליגת העל של
הוא הנותן ,   דרום   (15.04.08)
הגבינות הקשות, ושה - Comte היא כוכבת בליגה הזו. ממליץ לך להתקדם עוד צעד ולמצוא (כנראה רק בצרפת) את כוכבת העל - ה - Beaufort, (בופור, כמו הסרט) ושתהיה מעל שנתיים יישון, עם קליפה כהה מאוד. אם אתה טס איתה, תבקש שיארזו בוואקום ותעטוף בעוד כמה שקיות אטומות. אם אתה רגיש לריחות,תאטום את האף כשאתה מקלף וזורק את הקליפה. תן לה 30 דקות אוורור מחוץ למקרר, ואח"כ תתרכז בטעימה. אני מאמין שאחריה כל גבינה שהכרת - תהיה חלשה בטעמים. בתיאבון.
חזרה לכתבה