אוכל  אוכל בווידאו
מפצחים את הסוד: קניידלעך כמו שצריך
אלעד רובינשטיין
פורסם: 14.04.08, 12:27
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 97 תגובות ב-83 דיונים
31. מס. 2 - במקום אבקת מרק תשים מלח.
ראובן ,   מסעדה   (14.04.08)
32. ביזיון קינדעלאך עם אבקת מרק עוף
בת 60   (14.04.08)
הכותרת של הכתבה לא מתאימה לתוכן לא היה לפני 60 שנה אבקת מרק עוף ובכלל מי שדוחף את האבקה המלאכותית לכל תבשיל לא יודע לבשל ובוודאי לא קנידעלך אמיתי
33. בבבררר
התימנייה שמכינה את ,   מרכז   (14.04.08)
הקניידלך הכי טעים בעולם, טגנו בצל והמון והוסיפו כבדי עוף לאחר שבושלו לפי טעמכם, הוציאו אותם ואת השמן עם הבצל הוסיפו לבצק הקניידלך הוסיפו פלפל שחור כמון וכורכום, והא לכם מעדן אלוהי... חג שמח ובתיאבון.
34. 8 ביצים??? תודה, החלטתי לוותר
(14.04.08)
35. אבקת מרק זה רעל
וגועל נפש   (14.04.08)
36. יש עוד סודות
מרי ,   תל אביב   (14.04.08)
אני מוסיפה בצל מתוגן ושמן זית שבו תיגנתי אותו במקום מרק עוף!!! טעיםםםםםםם
37. ל - דליה 20 - קניידלך
גוני   (14.04.08)
כך בדיוק אני עושה , והמתכון המקורי של רות סירקיס מהספר הראשון, בשיפור שלי של בצל קצוץ קטן קטן מטוגן בשמאלץ (2-3 כפות) ומוסיפה לתערובת. משהה את התערובת לשעתיים לפחות במקרר. את החלבונים גם אני מקציפה - יוצאים קלילים, אוורירים וטעימים. מלח ופלפל כמובן.
38. מה יש לכם ? בן אדם נותן מתכון שעובד טוב כבר שנים אז תפרגנו
וחג שמח לכולם   (14.04.08)
נראה לכם אז קחו, לא נראה אז תעברו הלאה
39. למספר 6
אורית   (14.04.08)
את בטח מאוד מאוד צעירה ,,, המל הזה של לאכול הכל וכמה שרוצים מבלי להשמין לא נשאר לנצח.אני עד גיל 42 , המשקל המכסימלי אליו הגעתי היה 52 ק"ג ( גובהי 1.76מ' ),בלי דיאטה בלי מכון כושר בלי חשבון ובלי כלום (עם לידות ).חלפו עוד כמה שנים ו.. חילוף החומרים השתנה המאזן ההורמונלי משתנה וחייבים להתחיל להקפיד, כך ש" שימי לב" למרות שגיל 40נראה לך משהו שיגיע בעוד 2000 שנה בערך. ( בכל אופן לפי סגנון הכתיבה שלך ). חג שמח !
40. המתכון טוב
ש   (14.04.08)
בידיוק כמו של סבתא שלי.
41. מי אמר שלא היתה אבקת מרק לפני 60- שנה?
חיים ,   ירושלים   (14.04.08)
היתה גם ביתה. מה שלא היה זה עוף.
42. קנידלך
חוה   (14.04.08)
זמי תודה. ננסה
43. כמה הערות ממש רחוק מהענין,60 שנה,וזה לא זה:
(14.04.08)
תשמעו ממני כך עושים קנידעלך מסורתיים ולא בדרך אחרת,כך עשו מאות שנים בפולין מקור הקנידלעך,וכך אמא שלי עשתה וגם אני, וזה טעים באחריות. 1. מטגנים בצל קצוץ,מסננים את הבצל מהשמן ומשתמשים רק בשמן ללא הבצל במקום השמן מהבקבוק. משהו כמו בצל גדול אחד וקצת יותר ושמן כמו רבע כוס. 2. לכמות המוצגת אין צורך ביותר מ-3-4 ביצים. 3.המים בהחלט קרים פשוט מהברז, הכמות עד שהמים נספגים והעיסה צמיגה למדי לא קשה מדי.מה פתאום מים רותחים על ביצים ,אין לו ממש מושג...שטויות. מלח פלפל לפי הטעם ושוב אין צורך באבקת מרק כלשהי. מיד תבינו מדוע. 4.את הכדורים צרים כפי שעשה בהדגמה אך את הידיים מרטיבים אחרי כל כדור . 5. וזורקים אותם אחד אחד למרק עוף צח שממנו הוצאו חלקי העוף והפטרוזליה המבושלים. כל זאת בזמן שהמרק רותח לאחר שהוכנסו כל הכדורים והמרק רתח מנמיכים אש ומבשלים עד שכל הכדורים צפים ותוכם מבושל אפשר אפילו הרבה זמן שעה ויותר עד ההגשה. הקנידעלך סופגים את טעם המרק.איזה טעם יכול להיום לעיסה זו הנזרקת לסתם מים רותחים. תחשבו בעצמכם, לא שמעתי על שטות שכזו. אפילו מי שלא עושה קנידלעך יצחק....ח ח ח פשוט מאד. ככה עושים קנידעלך. בדוק ,מנוסה. וטעיםםםםםםםםםם!!! חג שמח
44. אורי-שיהיה בהצלחה בקניידלך שלנו בפריז
פריז ,   צרפת   (14.04.08)
45. 8 ביצים?לכמות כזו?2 די והותר רך וטעים!!!!!!!!!!!!!!!!
שף ,   ת"א   (14.04.08)
46. זה בדיוק המתכון הסודי והטעים ביותר בתאבון למי שאוהב!!!!!!!!!
ל-43 ,   ת"א   (14.04.08)
47. הגזמה בפראות
מני בר ,   מרכז   (15.04.08)
לכל הבשלניות והבשלנים,האדם הזה מגזים,2 ביצים יספיקו בהחלט לקבלת קניידלך רכים, ובמקום אבקת מרק עוף,יש להוסיף נוזלים מהמרק שמתבשל,כבובן את הביצים יש להוסיף אחרי שהעיסה כבר התקררה, בתיאבון
48. מצויין, אבל צ"ל "שלושה" כדורים ולא שלוש
חנה ,   ת"א   (15.04.08)
49. יופי של מתכון.
SARA ,   חו"ל   (15.04.08)
יופי של מתכון. אני מכינה די דומה ויוצא מעולה!
50. אז בואו תשמעו על הקניידלך שלי ותראו כמה זה....
מרוקאית גאה ,   בין אשכנזים   (15.04.08)
טעיםםםם.....מכניסים 2 כוסות קמח מצה לקערה, 5 ביצים, מחית מתפוחי אדמה בינונית אחת, גרירה גסה של בצל יבש בינוני, כף מרק עוף, פלפל שחור לפי הטעם, חצי כפית מלח ו5 כפות שמן קנולה. מערבבים את הכל לעיסה חלקה וקשיחה (לא רכה, כי כדורי הקניידלך הופכים לרכים ומתפרקים..) להניח לעיסה לנוח כשעה עד למיזוג כל החומרים יחדיו, לוקחים קערת מיים (כדי לטבול את היידים בזמן שיוצרים כדורים וכדי שלא ידבק...) ומתחילים לגלגל מהעיסה כדורים בגודל בינוני הישר אל מיים רותחים מטובלים במרק עוף, מלח,פלפל שחור, 3 כפות שמן. הקנידלך מוכנים כשהם צפים במרק.. תראו שתהנו... בתיאבון וחג שמח !!!!
51. תיקון טעות למתכון קניידלך מהמרוקאית הגאה....
מרוקאית גאה ,   בין האשכנזים   (15.04.08)
מיים חברה, איך שכחתי את המיים. מוסיפים לכל החומרים כוס וחצי מיים פושרים ומערבבים עד לקבלת עיסה יציבה ......מרוב שמדברים על משבר המיים בארץ, כנראה בתת מודע רציתי לחסוך במיים, אבל במקרה שלנו זה לא ילך, קניידלך צרכים מיים ולא נקבל בטון, שגם ככה ממלא את בטננו כשאנחנו אוכלים מצות....אם אהבתם ספרו לחברה אם לא ספרו לי.... בתיאבון....
52. מה יש לכולם נגד מרק עוף?????
גברת פלפלת ,   על פטריה   (15.04.08)
נגד קולה, סוכר לבן, לחם ופיתות, אוכל מעובד ומטוגן,פלאפל,המבורגרים,נקניקיות שווארמה,מלח,ממתקים במיוחד סוכריות גומי שמשאירים צבע על הלשון של הילדים שלנו וחטיפים מטוגנים בשמן מנועים אין לכם כלום????? הרי כל האוכל שאנחנו אוכלים גורם לכולנו לחלות, מרק עוף? הרע במעוטו, הרי משתמשים בכף או 2 לתבשיל ואם המרק עוף איכותי ללא מונוסודיום גלוטומט כמו של קנור ולא הזבל התעשייתי שמוכרים ב7 שקל מפוצץ במלח ובמונוסודיום...אז אפשר להשתמש בבטחה, מוסיף טעם נהדר למרקים ותבשילים במיוחד מרק בצל ומרק זך אין צורך בעוף אמיתי כדי לשפר את טעם המרק כי גם עוף לא כל כך בריא, שומן,ולא תמיד זמין מיידית...הסלידה שלכם ממרק עוף נותנת לחשוב שכולכם פה צמחוניים ואורגניים שחיים כל היום מבצי חופש תרנגולי טבע וגידול אורגני ,דגנים ,זרעים ודגים... נו באמת על מי אתם עובדים? על מעט אבקת מרק עוף? אתם צרכים לפחד באמת מהאוכל האמיתי שאנחנו אוכלים ומאכילים את ילדינו ביום יום ולא מאיזה שטות קטנה שיחסתם לה חשיבות גדולה... ולא אני לא נציגה של קנור ואני לא עושה להם פרסומת ולא גם לא קיבלתי כסף בשביל לסנגר או לקדם את המכירות שלהם, אני רק עקרת בית שיודעת בדיוק אבל בדיוק מה באמת גורם לנו לחלות!!!!!
53. למה כל כך הרבה?
צלף   (15.04.08)
למה צריך כל כך הרבה קניידעלאך? כי לא כל אחד פוגע!
54. לא לא זהו מרק כדורי ביצים וטעמם נשאר במרק
ביצית ,   ר-ג   (15.04.08)
55. המתכון הכי פשוט והכי טעים
למה לסבך ,   עיניינים   (15.04.08)
3 ביצים בערך כוס (נורמלית!) קמח מצה (להוסיף לאט ולהגיע למרקם בצקי דביק) מלח פלפל שחור זנגביל לפי הטעם (אני שמה חצי כפית) לא מים ולא שמן ובטח שלא אבקת מרק, גם ככה זה מתבשל במרק וסופח את טעמו!
56. זמי, מה עם גפילטע?
צביה ,   מרכז   (15.04.08)
קניידלע כולם יודעים לעשות. מה עם מתכון טוב ואמיתי לגפילטע פיש?
57. ל2-שמים מרק אמיתי.ציר מרק עוף
בשלנית   (15.04.08)
לא צריך כל כך הרבה ביצים. אפשר פחות
58. למס 52 - אבקת מרק עוף זה פשוט מ-ג-ע-י-ל!!!
א.   (15.04.08)
בכלל לא קשור לשום דבר בריאותי, לפחות לא אצלי. הכל תופס "טעם של...". השימוש המוגזם באבקת מרק עוף במטבחים הישראליים פשוט מעורר גועל. השתמשו בתבלינים יבשים, עשבי תיבול וכו ותקבלו את הטעם האמיתי של המאכלים ולא הגועל נפש הזה שעומד בגרון! כן, גם אבקות מרק ללא MSG זה גועל.
59. פטנט עולמי נוסף
לי-לך ,   מרכז   (15.04.08)
שכחו כל החכמים כאן, לציין פטנט נוסף שעובד יופי ומסייע לקניידלעך להיות אווריריות ולא קשות כאבן: הקצפת החלבונים. פשוט להפריד ביצים, להקציף חלבונים ולהוסיף לתערובת בתנועות עטיפה. ולמלעיזים: אכן משתמשים במים רותחים ולא במי ברז.
60. לשפוך מים רותחים על ביצים טריות?
סבתא של איתי   (15.04.08)
נוצרת חביתה במקום קניידלך
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה