אוכל  טעם החיים
כרפס - מתכונים חגיגיים עם מלך הירוקים
קרין גורן
פורסם: 24.04.08, 09:51
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 21 תגובות ב-21 דיונים
1. כרפס עם קציצות
שמעון ,   אשדוד   (24.04.08)
קרין שלום פרסמי בבקשה מתכון פשוט והכי טעים של כרפס עם קציצות בנוסח מרוקאי תודה שמעון המרוקאי
2. שמעון כפרה, איך היא תיתן מתכון אם היא לא יודעת לבשל?
שמעון האשכנזי   (24.04.08)
אין לה מתכונים משלה. היא סתם מפרסמת מתכונים של כל מיני שפים...
3. שמעון קח מתכון
(24.04.08)
בסיר לחץ מבשלים את הכרפס (אחרי שחתחנו וניקינו) עם מעט גרגרי מלח לימון וכורכום. כשמתרכך, מוציאים שמים בסיר עם מים ומביאים לרתיחה, מוסיפים פלפל שחור ומרק עוף וכמובן את הקציצות.... בתיאבון
4. תגובה למס' 1 תרתי משמע
דובבבבבבבבי   (24.04.08)
שמעון נראה לי שאתה מבין גדול באוכל-מאכלי הגוף והנפש-נשמע לי בחור מעניין ושווה בדיקה
5. כרפס וקציצות מרוקאיות
מתכון של רבקה מלול ,   הבישול המרוקאי   (24.04.08)
המתכון הבסיסי לקציצות מרוקאיות. החמרים: 1 ק"ג בשר 1 תפוח אדמה 1 בצל 1/2 כוס פטרוזיליה 1 ביצה 4-3 כפות שמן 3-2 כפות מים 1/2 1 כפיות תבלינים מעורבים(לקאמה או ראס אל חנות) 1/4 כפית מלח. טוחנים יחד את הבשר,תפוח האדמה,הבצל והפטרוזיליה.מוסיפים את שאר המצרכים.משמנים מעט את כפות הידיים וצרים כדורים. רצוי להשהות את הכדורים לפני הבישול למשך רבע שעה. ראס אל חנות אולקאמה-תערובת תבלינים מיוחדת לקציצות ניתן לקנות בחנות תבלינים או להכין 2 כפות משיה(קליפת אגוז מוסקט מגוררת) 1 כף פלפל שחור 1 כפית זנגויל טחון 1 כפית קינמון 1 כף פלפל אנגלי 1 כף כורכום אגוז מוסקט מגורר. קציצות בכרפס: המצרכים: 1/2 ק"ג מהתערובת הבסיסית לקציצות 1/2 1 ק"ג כרפס( סלרי אמריקאי) 1 עגבניה רכה 1/4 כפית כורכום 1/2 כפית פלפל שחור מיץ מ-1/2 לימון 1/4 כוס שמן 4 כוסות מים 1/2 כפית מלח. ההכנה: קולפים את הכרפס-מורידים את הראש,מושכים את הסיבים,מפרידים את הגבעולים,חותכים לאורך,לחתיכות בגודל 6 ס"מ,כולל העלים.שוטפים היטיב,משרים 10 דקות במי מלח. מסננים,שמים בסיר יחד עם המים.מרתיחים בערך חצי שעה עד שרך.מסננים ושומרים כוס ממי הבישול. מרסקים עגבניה במיגררת דקה,מוסיפים לסיר יחד עם התבלינים.מבשלים עוד רבע שעה. מכינים את כשדורי הבשר,מניחים על הכרפס.מבשלים על אש נמוכה כשעה. רבע שעה לפני תום הבישול מוסיפים את מיץ הלימון. מגישים חם או קר. הערה-אם מי הבישול מרים,אפשר בהחלט להחליף אותם בכוס מים נקיים. הערה שלי-כדאי להוסיף אפונה קפואה ומופשרת לתבשיל. תהנה,
6. אחלה מתכונים
יאמי   (24.04.08)
7. מה שווה כל הבריאות של הסלרי עם ממלאים אותו בכבד ?!!!
א.   (24.04.08)
8. מייצר ליחה . לא?
א.   (25.04.08)
9. כרפס
יפה ,   אילת   (25.04.08)
רעיון מצוין לגבי קציצות עם כרפס
10. ל- 2
ויקטוריהלֶה   (25.04.08)
מאיפה אתה יודע מה קרון יודעת ומה לא? העיקר שאישתך יודעת 1 בקבוק שמן תבלינים ושני כיכרות לחם לתבול במיץ לבריאות
11. יאמי, אין כמו כרפס השורש פרוס מושרה במרינדה,
ישראלית   (25.04.08)
גבעולים וכרישה קצוצים,עם מעט שמן זית,ותיבולים לפי טעם אישי,שוקיים עוף,ללוא עור,והנה לכם תבשיל קל וטעים. ועוד, גבעולי סלרי קצוצים ,כרישה קצוצה,שמן זית להקפיץ,קוקטייל פיטריות קצוצות,תיבול לפי טעם אישי,במקום חלב אפשר קופסת חלב קוקוס + כוס מים,לבשל. יאמי.....ללוא קלוריות!!!
12. ועוד אחד: סלט קינואה, סלרי וחמוציות
(25.04.08)
המתכון פורסם ללא ציון כמויות באחד העיתונים, ומאז אני חוגגת עליו. המרכיבים: קינואה מבושלת לאחר קירור במקרר גבעולי סלרי עלי נענע עלי כוסברה חמוציות מיובשות אגוזי מלך לימון מלח קוצצים את כל המרכיבים לגודל גרגר קינואה פחות או יותר (יש כאן עבודת חיתוך מסיבית שאני מעדיפה לעשות עם מחרטה קטנה, סכין מעוגלת עם ידיות, שקניתי ב"ששת"). מוסיפים מיץ מחצי לימון ומלח על פי הטעם ומערבבים.
13. ל-2: שב בשקט, קרין גורן אלופת האלופים! איזה דברים היא מכינה!
טל מהצפון   (25.04.08)
14. 5 תודה לך וחג שמח! אנסה בהקדם - נשמע טעים...
(25.04.08)
15. ל- 12 תודה.
SARA ,   ישראלית   (26.04.08)
נראה לי שאכין את המתכון. גם בריא וגם טעם. וגם, תמיד שמחה למתכונים חדשים עם קינואה.
16. תגובה ל-11
המבינה בתזונה ,   כפ"ס   (25.04.08)
חלב קוקוס מכיל שומן רווי - לא הייתי אומרת שזה ללא קלוריות. מה שכן- ממש ממש טעים
17. מעדן מרוקאי
ורדה ,   מרכז   (25.04.08)
לבשל כרפס עד שיתרכך קצת להוסיף שוקיים עוף לבשל ולבסוף אפונה ירוקה קצת כורקום מרק עוף ולימון מוסיף המון
18. ומה עם הסלט הכי טעים:וולדורף?
יוסף ,   השרון   (25.04.08)
חותכים את הסלרי ("מקלות") בפרוסת דקות,מוסיפים קוביות ת"עץ אדום(עם הקליפות),מוסיפים קוביות אננס(שימורים),מיונז,מיץ לימון,טיפה מלח ואגוזים שבורים.דובדבנים מתוקים משימורים או מסוכרים(מי שרוצה). הכמויות לפי טעם של כל אחד. בגירסה אוריגינלי,מוסיפים גבינה רוקפורט בימקום מיונז.(מתאים רק לשבועות). הסלט טעים יותר אם משררים טוב לפני הגשה.
19. לכל מי שמכיר אותי,זה מישהו אחר
שמעון המרוקאי.אשדוד ,   תרבחו   (25.04.08)
בכל מקרה נמאס מכרפס ולקווארי.חח
20. מה ההבדל בין
סלרי   (27.04.08)
סלרי עלים לסלרי אמריקאי?
21. לשמעון 19 משמעון 1
שמעון ,   אשדוד ים   (27.04.08)
אני מתנצל אם לקחתי לך את התהילה של שמך אבל אני לא מתכוון להחליף את שמי ולא את עדתי שאני מאוד גאה בהם
חזרה לכתבה