אוכל  טעם החיים
לא רק בטחינה ובחלבה - עוגיות שומשום
ynet
פורסם: 14.05.08, 10:40
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 18 תגובות ב-18 דיונים
1. כמה עוגיות יוצאות?
ג   (14.05.08)
2. למה כל כך הרבה חמאה מספיק שיש בסומסום שומן קבלנו מתכון קל טע
רעות ,   מודיעין   (14.05.08)
2 כוסות סומסום 1 כוס סוכר 1 ביצה מערבבים את התערובת לוקחים 2 כפות ומשטחים על תבנית יוצרים עיגולים דקים אופים בערך 10 דקות כל תבנית ויוצא חבל על הזמן טעים בריא ובלי שומן מיותר כמו החמאה . בהצלחה .
3. שאלה למס' 2
שירי   (14.05.08)
ביצה אחת מספיקה להחזיק את כל התערובת?
4. שומשומיות...
אוהבת לאפות ,   ירושלים   (14.05.08)
אפשר גם להכין פרווה ללא חמאה ושמנת? אילו מוצרים לשים בתערובת?
5. טעות במתכון קבלו מתכון חדש סליחה
רעות ,   מודיעין   (14.05.08)
חצי קילו סומסום כוס וחצי אפש גם כוס סוכר. 1 ביצה (לשירי כן כן רק ביצה 1) . ערבבו טוב טוב בקערה, קחו 2 כפות ולשטח בתבנית בצורת עיגולי (בתבנית עם נייר אפיה) בהצלחה טעים ומומלץ.
6. לי יש מתכון הכולל רק שומשום סוכר משולב עם דבש
איריס   (14.05.08)
ולאחר הבישול בסיר משטחים על נייר אפייה וחותכים לריבועים, ללא אפייה וללא שומן, יוצאות יופי של עוגיות שומשום, אולי בטעם אחר אבל טעימות להפליא.
7. בהמשך למתכון של רעות(5)
אני עצמי ואנוכי ,   נהרייייייייייייייייה   (14.05.08)
אפשר להוסיף גם גרעיני חמניה. (חצי מכמות השומשום) ו 3-4 חלבונים של ביצה. לגבי הסוכר - מקסימום חצי כוס!
8. ל-6 איריס:
תמר   (14.05.08)
נשמע נחמד... תוכלי בבקשה לרשום את הכמויות המדוייקות? תודה
9. עוגיות שומשום ללא אפיה. פרווה!
התודות לאלי   (14.05.08)
300 גר' שומשום (3 שקיות) 2 כוסות פצפוצי אורז (לא ממותק, אפשר מאורז מלא) 1/3 כוס סוכר חום 1/3 כוס טחינה גולמית 1/3 כוס סילאן (דבש תמרים, יש בכל סופר) ההכנה: קולים את השומשום במחבת עמוקה על אש נמוכה ובוחשים כל הזמן (בכף עץ). זהירות, זה נשרף מאוד בקלות אז להשגיח כל הזמן! מורידים מהאש ומעבירים לקערה רחבה (לא להשאיר במחבת, זה ממשיך להקלות מהחום שלה ונשרף!). להוסיף את הפצפוצים. בסיר קטן ממיסים את הסוכר, הטחינה והסילאן. תוך בחישה, שלא ישרף. שופכים על פצפוצי האורז והשומשום. מערבבים היטב. משטחים על מגש או משטח עבודה, אפשר על נייר אפיה, שלא ידבק. מרדדים עם מערוך (פטנט: לעטוף את המערוך בנילון נצמד שלא ידבקו השומשומים) לעובי של סנטימטר. לחתוך עם סכין חדה למעויינים או ריבועים. לשים בקופסא עם שכבות של ניר אפיה שלא ידבקו. מעדן!
10. לאיזה תנור מכניסים תבנית 60x40 ???
נמרוד   (15.05.08)
11. עוגיות שומשום
עליזה לוצי ,   ק.חיים הגדוד העברי   (15.05.08)
התערובת יוצאת מימית ואי אפשר היה להכין עגולים של מטבעות
12. הנה המתכון
איריס   (15.05.08)
המתכון - 2 כוסות שומשום קלוי מעט חצי כוס סוכר ו1 וחצי כפות דבש בסיר נפרד ממיסים חצי כוס סוכר ו1 וחצי כפות דבש עד קרמליות. אחרי ההתקרמלות להוסיף את השומשום, לערבב ולשטח על נייר אפייה מיושר (על שייש) ולרדד עם מערוך רטוב. אפשר להרטיב שוב את המערוך על מנת שיחליק. אחרי שמוחלק ומיושר לחתוך עם סכין לא חדה מדי (שלא תחתוך את הנייר) את הסימנים של השומשומיות, אחרי שהתקרר יהיה אפשר לשבור שם את השומשום. כל התהליך מהרגע שמוסיפים את השומשום הוא די מהיר אז צריך להכין את הנייר והמערוך מבעוד מועד. מי שמרגיש צורך בעוד סוכר יכול להוסיף. בהצלחה!
13. אני אפיתי את העוגיות האלה לפי המתכון הזה,
תמי ,   צפון   (16.05.08)
מצוינות ממש. לא חכיתי עד שהעיסה תתקרר ומיד הכנתי את העוגיות עם שתי כפיות. אחת לוקחת ואחת מניחה ומשטחת. יצא מעולה. תודה לך...
14. לא מוצלח
אלקובי שמואל ,   קרית ים   (18.05.08)
עשיתי את העוגיות פעמיים לפי המתקון הרשום בדיוק. העוגיות נמסו מחום וכל התערובת התחברה לעוגיה אחד. או שהחום גבווה. או שייש שתעות בתערובת . אשמח לקבל תיקון . תודה
15. כל הכבוד
זיו   (19.05.08)
אני הולכת לעשות את המתכון שלך. תודה.
16. גם לי זה לא ממש הצליח....
רוני   (23.05.08)
זה יצא ממש ממש טעים אבל לגמרי חסר צורה!!!!
17. עשיתי את המתכון
י ,   ירושלים   (26.05.08)
יצא ממש טעים הכנתי עם סילאן במקום דבש ואת כל הכמות שפכתי לתבנית גדולה (30*40) ובסוף האפיה ואחרי שקצת התקרר, חתכתי עם סכין ריבועים. הן יצאו קצת עבות, פעם הבאה אני אעשה אותו הדבר אבל בשתי נאגלות.
18. שומשומיות
שרה נחמיאס ,   באר שבע   (03.04.14)
איריס שלום
הכנתי את השומשומיות לפי המתכון שלך. יצא מעולה.
חזרה לכתבה