אוכל  טעם החיים  מתכון לבריאות
עלי מנגולד - פצצה של בריאות וטעם
פיליס גלזר
פורסם: 18.06.08, 10:51
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 39 תגובות ב-36 דיונים
1. אבקת אפייה???? הורסת ויטמינים ידועה !!!
(18.06.08)
2. ניתן להוסיף בטטה למתכון של החומוס.
שון טל   (18.06.08)
יוצא מ ע ו ל ה !
3. אל חמדלילא
סבתא עליזה ,   סנווי דמסקוס   (18.06.08)
הסורים הדמשקאים מכינים מעלי המנגולד יחד עם כרפס וכוסברה איג'ה מהממת שזה משהו בין חביתת ירק לקציצה ענקית. מהגבעולים מכינים מדיאס שזה תבשיל של סנדוויצ'ונים קטנים מהגבעולים ממולאים בבשר מבושלים ברוטב חמוץ ואדום אחאחאח חגיגה
4. תודה רבה!
ימית ,   נאות סמדר   (18.06.08)
תודה פיליס. ניסיתי את המתכון ואני ומשפחתי מאד אהבנו. אגב, שמעתי שיוצא לך ספר חדש לאור.. אשמח לקבל עוד פרטים. תודה, ימית
5. שאלונת לפיליס גלזר:
תודה מראש ,   אדאס ביל סילק   (18.06.08)
האם עלי Swiss chard "סלק שוויצי" ועלי סלק אדומים הם היינו הך? אם כן, היכן ניתן להשיג אותם; נראה לי שהם דיי נדירים בשווקים. יש מתכון (לבנוני), למרק עדשים אדומים נהדר ועשיר, בזכות החמיצות של עלי הסלק הנ"ל. Adas bis Silq
6. פטריות שיטאקי
(18.06.08)
כמה "חומרים אנטי סרטנים ומחזקי לב" יש בארבע פטריות שיטאקי שעברו ייבוש, השרייה ובישול ממושך?
7. המתכון מנגולד + חומוס קרוי "כרפסייה" אצל הסורים
נכדה של סורית   (18.06.08)
8. ל-3: אולי תעבירי לי את המתכונים?
נכדה של סורית 2   (18.06.08)
סבתא ז"ל נהגה לבשל את מה שתיארת, ואין לי את המתכונים. אשמח אם תעבירי לי אותם!!!
9. מנגולד או פאזי ?
הבולגרי ,   תל - אביב   (18.06.08)
אם עלי המנגולד הם על ה"פאזי" של המטבח הבולגרי, הרי שהבולגרים ממלאים גם אותו, בעיקר בעונות בהן אי אפשר להשיג עלי גפן צעירים (ירוקים בהירים) למילוי. נסי פיליס. לא תפסידי.
10. שאלה למספר 3
ארי ,   תל אביב   (18.06.08)
האם אפשר לקבל את המתכון של האיג'ה והמדיאס תודה
11. לסבתא עליזה שחררי תפריט מלא בבקשה!!!
רן ,   האיזור הצפוני   (18.06.08)
12. מנגולד הוא כמו תרד, רק הרבה יותר עדין בטעם.
אני   (18.06.08)
13. 7
מחפש סורית למטרת נישואין ואני לא סורי
14. li yesh mangold bagina... eyze kef!
gananit ,   eropa   (18.06.08)
15. עלי המנגולד
אורית   (18.06.08)
אני גיליתי את העלים לא מזמן וזה מדהים בכל צורה . אפשר לחלוט אותם במי מלח ואח"כ לקצוץ אותם וללב לביבות מדהימות . חוץ מזה אני עושה מזה פשטידות מעולות
16. TO nomber 7 KRAFSIYE is another food
Santa   (18.06.08)
from CELERY !!!!!with small KUBE ...EMMMMMMM YAMY the Mangold is different vegetable
17. Mangold=Swiss Chard
dany ,   canada   (18.06.08)
To you, Israelis who know everything..., it's like you just Discoverd America... We eat them all year around. In the season, I grow them in our vegi garden=NO CHEMICALS ! + Kale + other Green Leaves vegies. They last until Christmas, here.
18. שקשוקה מנגולד ותרד
בשלן   (18.06.08)
חותכים גס עלי מנגולד ועלי תרד, מאדים בקצת חמאה ושמן זית, שופכים את הביצים פנימה בכמה מקומות במחבת, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ- 10 דקות או עד שהביצים מתקשות קצת. לקראת הסיום מפזרים כמות נדיבה של גבינה מגוררת, לפי טעמכם. אני מעדיף קשקבל עם פרמזן ועמק.
19. יאללה מתכונים - איג'ה
סבתא עליזה ,   סנווי דמסקוס   (18.06.08)
- קונים חבילה עלי מנגולד מרוססים טוב טוב בחומרי הדברה מהסופר - זה יספיק בול לאיג'ה אחת ולסיר קטן עם מדיאס (בערך 12 חתיכות). - שוטפים את העלים וחותכים מהם את הגבעולים איג'ה: - עלי מנגולד קצוצים יפה ביד - הרבה כוסברה או עלי כרפס (רק עלים) - קצוץ (אפשר מג'ימיקס) - הרבה פטרוזיליה - קצוץ (אפשר מג'ימיקס) - 5 שיני שום כתושות - 2 בצל קצוץ - פלפל חריף לפנים - 3 ביצים - 3 כפות קמח מלח, פלפל, כמון (סבתא אמרה קצת שלא יהיה מר) יש כאלה ששמים אבקת מרק עוף, אני לא הכנה: - שמים בקערה אחת הכול, מערבבים עם הידיים. - מחממים מחבת גדולה עם שמן, שמים את כל העיסה - 5 דקות על אש גבוהה - הופכים על מכסה או צלחת לצד השני - בצד השני - 2 דקות בלבד על אש גבוהה שמים בעדינות מסביב, בדפנות קצת מים (רבע כוס ככה), מכסים ומבשלים על אש קטנה 10 דקות. ככה בול סבתא עליזה זכרונה לברכה נשמה יקרה היתה מכינה.
20. יאללה מתכונים - מדיאס
סבתא עליזה ,   סנווי דמסקוס   (18.06.08)
עכשיו למדיאס: - חותכים את הגבעולים של המנגולד לרוחבם, כל חתיכה בגודל ככה אצבע (5 ס"מ?). מתאמים זוגות בינהם (העלה הולך ונהיה צר למעלה). - מכינים את המילוי : בקערה מערבבים בשר טחון (25 גרם) בקר מעורב עם כבש יהיה פצצות, אבל גם רק בקר זה טוב + מלח, פלפל כמון ביצה אחת - מכינים 2 צלחות בצד כממו לשניצל - אחת עם ביצה אחת עם פרורי לחם - ממלאים בין כל זוג גבעולים בשר טחון (יוצא סנדוויץ' עבה ונחמד) - מטגנים בשמן חם (לא עמוק) עד שהם מתחילים להיות שחומים - מכינים את הסיר עם הרוטב: כוס מים או יותר, רסק עגבניות קטן, 2-3 עגבניות קצוצות או עגבניות מרוסקות חצי קופסה, מלח, פלפל, כמון, צ'ילי או פפריקה חריפה, כף סוכר, לימון איזה חצי סחוט פנימה - מרתיחים את הכול - מכניסים בעדינות את הסנדוויצ'ונים מרתיחים שוב רתיחה עדינה, מכסים ומבשלים 40 דקות. אפשר אח"כ לשים בתנור 1.4 שעה להשחמה. יוצא חמוץ וטוב ואין אף אחד שעושה את זה יותר טוב מסבתא שלי אולי דודה ברכה שאחראית לכל המתכונים האלה
21. זה לא סלעייה?
פנינה ,   בת של סורים   (19.06.08)
22. סבתא עליזה, אין עלייך!
מיכלולית ,   פולניה   (19.06.08)
23. קציצות מנגולד - המתכון שלי
יוכי ,   צפון   (19.06.08)
1 שקית עלים - שטופים היטב 1-2 תפ"א מרוסקים דק בפומפיה 1 בצל קצוץ מטוגן 2 ביצים פרורי לחם פטרוזליה + כוסברה קצוצים מכניסים את העלים ל-3/4 דקות לסיר עם מים רותחים. מוציאים ומקררים / מיבשים. מטגנים בצל קוצצים עלים + פטרוזליה וכסברה מוסיפים את כל השאר + פרורי לחם או קמח מלא עד שהעיסה נהיית מוצקה. מטגנים קציצות עבות במחבת עם מעט שמן זית. להגיש עם אורז לבן וסלט ירקות. יוצא מעולה.
24. מנגולד זה swiss chard?
אפרת   (19.06.08)
מישהו יודע? תודה.
25. שאלה בעניין מנגולד
בני   (19.06.08)
לסבתא עליזה, אולי את מכירה מאכל מעלי מנגולד שנקרא חיג'ז?
26. יש מתכון בשם פקילה, שבו מבשלים המון מנגולד בשמן ומשמרים אותו
יש לי שאלה בבקשה   (19.06.08)
לוקחים על העלים (המון המון כי זה מתכווץ) ומטגנים אותם בשמן (לא עמוק) עם מעט מלח . את כל הממרח הנוזלי הזה (הצבע שלו ירוק-שחור , מזכיר מעט פסטו אבל דליל יותר בגלל כמות השמן הגדולה יחסית) משמרים עד 3 שנים במקרר . בכל פעם שמבשלים , לוקחים כמות מסוימת (למנה - כף וחצי) , שמים בסיר עם תבלינים , כוסברה ושעועית ומבשלים חצי שעה . השאלה היא , כל הויטמינים ושאר הערכים התזונתיים , נשמרים לאחר כל כך הרבה זמן (לאחר שטיגנו ועשינו את הממרח ושימרנו במקרר , ורק לאחר שנתיים השתמשנו בהם) ? *יש לציין שבכף אחת של הממרח יש הרבה מנגולד , כי זה מתכווץ בבישול וזה מאוד מרוכז .
27. ל-25 -לא מכירה חיג'ז, תתאר אותו
סבתא עליזה   (19.06.08)
28. לסבתא עליזה
בני   (19.06.08)
חיג'אז זה אמור להיות סוג של פשטידה מעלי מנגולד וככל הזכור לי זה מתכון סורי
29. מזל שיש לנו את פיליס
סיון ,   דרום   (21.06.08)
...ללמד אותנו כל כך הרבה דברים טובים. אצלנו בבית משוגעים על עוגת הגזר שלך מ"המטבח של פיליס". מזל טוב. מחכים לספר הבא!
30. מה בדיוק בריא בחמאה ובטיגון למה לקחת חומרי גלם בריאים ולהרוס
(29.06.08)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה